dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurRukwinden richten ravage aan in en buiten Surinaamse hoofdstad

Rukwinden richten ravage aan in en buiten Surinaamse hoofdstad

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 mei – In en buiten Paramaribo hebben hevige rukwinden een enorme ravage aangericht. Huizen, auto’s en aanplantingen liepen schade op toen tegen het eind van de middag zware regen en hevige wind toesloegen. In sommige wijken liggen omgerukte bomen over de weg. Er deden zich ook aanrijdiingen voor. .

Deze waren het gevolg van ontwortelde bomen op de weg. Op sommige plekken was te zien hoe de bomen als luciferstokjes de lucht in werd getild en iets verder werden neer geworpen. De politie moest op verschillende plaatsen helpen het verkeer om te leiden na ongevallen. Van een aantal huizen zijn de daken afgewaaid. Hele metalen dakplaten zijn te zien op en langs de rijwegen.

De situatie is ernstig genoeg voor ingrijpen door het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, NCCR. De schade wordt opgemaakt. Er hebben zich voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Velen schrokken wel van de enorme ravage die is aangericht in relatief korte tijd. In veel wijken zijn erven ondergelopen. Het water loopt over straten heen, wat ook voor stagnatie zorgt in het verkeer.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

34 REACTIES
 1. Deze natuurverschijnselen hebben aantoonbaar met de opwarming van de aarde te maken. Suriname en heel veel kleine en arme landen moeten de prijs betalen van de schade die de rijke welvarende landen hebben veroorzaakt.


  Maak melding
 2. @MI DORO
  zo lang bouterse niet op stap krijg je dit gods werk

  dinsdag 23 mei 2017 om 01:26 uur.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  JOU ZIEKELIJKE HAAT TEGEN BOUTERSE,BEGINT TRIESTE VORMEN AAN TE NEMEN,..leggen jullie je neer bij je verlies,en alle MISLUKTE pogingen om het volk die jullie niet lust achter je te krijgen.wens geen rampen voor SURINAME,…schaam je diep..jij kan nooit een oprechte Surinamer zijn,..jij hebt een DUIVELSE inborst,..TAKROE ..DEMONISCHE ..AARD.WIJ ZULLEN VOOR JE BIDDEN,..Suriname hater,laffe REDIEMOESOE,..GO BURN IN HELL VERY SLOW….Gods werk is dit echt niet,….maar wel DUIVELSE KRACHTEN DIE JIJ AANHANGT,geniet maar van jou leedvermaak elke keer als je in de spiegel kijkt ga jij nu denken, “ïk ben lucifer duivels kind ” vergeet dat niet te doen,KARMA WACHT OP JOU !


  Maak melding
 3. Robg@
  Goed gesproken Robg@ wat dacht je van kwik vervuiling, mensen moeten toch ergens van leven, jullie vrienden de Chinees die kent er ook een houtje van, kruip terug onder je steen en ga iets nuttigs doen. Suriname is ook een rijk land daar word ook alles om de natuur te verwoesten, hout kap geen herplanting bauxiet afgravingen word ook niet hersteld, goud winning, als jou president het mag het, toch


  Maak melding
 4. RobG
  Suriname en heel veel kleine en arme landen moeten de prijs betalen van de schade die de rijke welvarende landen hebben veroorzaakt.

  Boi RobG,
  wat kun je weer lekker ouweheinen zeg.Heb jij ooit in je postings niet aangegeven dat Suriname één van de 7 rijkste landen is ter wereld?
  Heeft Misiekba niet aangegeven dat de rijkdommen in Suriname moeten leiden tot een 2e Dubai?

  Je doet het wederom hé door anderen de schuld te geven van iets dat wordt veroorzaakt door natuur.
  Ben je nu ineens natuurkundige geworden naast de economisch intellect en IT achtergrond?
  Misschien kun je met je IT achtergrond enige correlatie vinden tussen rijk en natuurgeweld.
  Als je dit hebt bewezen zet het gerust op Waterkant want we benne benieuwd


  Maak melding
 5. Wat een bullshit!Denk jij nou echt dat je overal verstand van hebt? Ik denk dat zelfs jpu ouders zich schamen dat ze jou op de wereld hebben gezet.


  Maak melding
 6. @Haco, je schrijft berichten uit rancune, woede en frustraties over de president van Suriname. Dat mensen kwik gebruiken in de goudwinning in Suriname is niet de schuld van de president. Onder Venetiaan en al zijn voorgangers gebeurde het ook. Jij bent eenzijdig bezig met zeer jouw beschuldigingen. De gebruikers lachen om de mensen die hen trachtenntevwijzen op de gevaren van kwik. Het is een langzaam proces om mensen ervan te overtuigen dat het gebruik van kwik schade aanricht bij mensen en het milíeu. Ik wil jou even op attent maken dat jij en Bigi Sma verkeerd bezig zijn. Alle pogingen die de overheid onderneemt om ordening te brengen in de goudsector breken jullie af. De ordening houdt o.a. in dat men goudzoekers registreert en de middelen die zij gebruiken vastlegt. Hierbij wil men het gebruik van kwik in de goudwinning tegengaan. Maar de idioten kiezen partij voor de figuren die kwik gebruiken in de goudwinning omdat het een voornemen van de regering Bouterse is. Jullie zijn echt ziek. Het verspreiden van je eigen geaardheid schizofrenie breng je over naar de massa. Foei toch………………!


  Maak melding
 7. Robg@
  Er is in Suriname niemand die iemand controleerde, hoe kan het anders we zo lang in deze crisis blijven hangen, alles is verzonnen en geschreven, Suriname hangt van liegen en bedriegen aan elkaar, en de corruptie zit ingebakken in Suriname beschrijf mij het tegendeel maar, onafhankelijk van welke etnische groepering dan ook, wie doet het licht uit in sranan


  Maak melding
 8. Robg@
  Het maakt niet uit welke president het land regeerde, joepie Pengel, venetiaan, wijdenbos, bouterse, je ben het hele land aan het vergiftigen, en dat bedoel ik met, niemand die iemand controleerd kwik breekt niet af, dus niks langzaam afbouwen, en het zijn waarschijnlijk ook nog niet geregistreerde deler,
  En stop nouw met de psycholoog uit te hangen ik heb geen rancune geen woede en geen frustrerend gevoel bij het horen van politiek Suriname het zal me worst zijn, maar van jou snap ik het niet je zit 8000 km van suriname de realiteit te vergeten


  Maak melding
 9. Dank zij de DiDiBri dat het zover is gekomen. GOD slaapt niet!!

  Het ergste komt nog!! RobG en zijn zijnen wordt als eerste getroffen hoop ik!!


  Maak melding
 10. Grappig die reactie van RobG.
  Nu geeft hij opeens toe dat er sprake is van Global Warming, maar dan ook alleen om de schuld bij het buitenland te kunnen leggen.
  Weet die man wel hoeveel CO2 de gemiddelde inwoners van Suriname produceert?? Bij welke processen er broeikasgassen in de atmosfeer komen?? Hoeveel schade de roofbouw voor goud aan de oerwouden veroorzaakt??

  Natuurlijk weet hij dit niet. Zijn drive is slechts ingegeven door het zoveelste onzin verhaaltje plaatsen om baas te likken.


  Maak melding
 11. @RobG

  De president is zeker niet schuldig aan het gebruik van Kwik of van de enorme emmissies elders terwereld.

  Echter een ieder is verantwoordelijk voor de eigen acties en deze President heeft Ordening van de goudsector belooft en Dompig heel goed betaald om een commissie Ordening Goudsector op te zetten en resultaten te boeken.

  Best RobG er zijn 7 jaren verstreken en de roofbouw gaat harder als ooit .Er is veel geld verspilt en er is niets gerealiseerd.
  Ondertussen draagt Suriname heel hard bij aan het verminken van de longen van de aarde. Zie google earth hoe de goud boys hun verminking van de natuur uitvoeren. By the Way 8 van de 10 grootste informele goudondernemers zijn NDP loyalisten zoals Patrick Peneux, Naarendorp & Naarendorp (NANA resources, Safrina Holding waar Dino op de loonlijst stond, etc.,

  Toen Jeroen van Trommelen er achter gekomen was hoe hij de goudondernemers achter de schermen kon onthullen was wonder wel dat loket in no time gesloten.
  Beste RobG deze regering doet slechts dat wat nodig is om haar vrienden en hun verdiensten in de schaduw te houden. Dan kan zij wel handelen.

  De carbon footprint van Suriname is gezien haar oneconomisch omgaan met resources veel slechter dan u denkt.


  Maak melding
 12. Robg@
  Het is makkelijker geen vergunning af te geven voor stakers dan goud delvers te verbieden kwik tegebruiken, valt ook niet mee om het hele detagement politie plus Me daar te krijgen
  Of zouden ze dan ook hun eigen corruptie blootstelling leggen
  Wie weet


  Maak melding
 13. De grootste ramp die Suriname ooit heeft gehad en die met de dag groter wordt zijn ddb en alle ndper’ s die voor de ramp der misdaad te beklagen zijn.


  Maak melding
 14. @RobG

  Suriname is ook een arme land,een arme caricom land,lid van de arme acp landen!Is net als Venezuela en Afrika,armoede ten top,onderdrukking van het volk met als lijder een dictator.En je baasje wilde karton huisjes bouwen,wel dan zien we de huizen straks vliegen ook!
  En het is allemaal de schuld van je baasje dat God Suriname verlaten heeft!!


  Maak melding
 15. Wanneer gaat Ronnie Brunswijk en Misieka-Dubai, een wetsvoorstel indienen om kwikgebruik bij de goudwinning voor een ieder strafbaar te stellen !!! Deze klootzakken zijn de sluipmoordenaars van het volk in het binnenland en ook straks voor de kustvlakte bewoners die produkten uit het binnenland consumeren !!!


  Maak melding
 16. Vele Afri-Su (paarse kakkerlakken) zijn zo gekoloniseerd dat ze nu nog steeds net als in de slavernij een basja en baas moeten hebben.

  Velen (paarse kakkerlakken) willen niet hun eigen onderneming opzetten, vrijheid hebben en zelf baas zijn, maar kiezen liever voor net als een hond heeft een baas. Ze nemen liever genoegen met linzensoep op het pleintje en voor de baas zingen en wuiven.

  Waarom gaan deze Afri-su (paarse kakkerlakken) op hun knieën voor een Pikin Ingie booi ke?

  Pikin Ingie booy ke heeft het door en maar er goed gebruik van, de Afri-Su zijn zo blij met hun baas. Vele Afri-Su (paarse kakkerlakken) hebben geen respect voor zichzelf en weten niet wie ze zijn, je kan ze van alles wijs maken en ze nemen het voor waar/lief aan/ook. Zie maar de luchtkastelen die Pikin ingie booy ke ze ( paarse kakkerlakken) beloofd had, zoals:
  – bruggen over de grensrivieren van SME,
  – diepzeehaven voor de kust van SME,
  – 18000 volkswoningen,
  – Tramtreinverbinding van Poelepantje – Onverwacht,
  -Treinverbinding naar Brazilië ( waar naar/in Brazilië?),
  – vierbaansweg met fly-over naar Brazilië ( waar naar/in Brazilië?),
  – de alller grootste Cassavemeelfabriek van de CARICOM,
  – Cassaveplantages in heel SME,
  – Laptops voor alle leerlingen, studenten van SME,
  – Cel voor alle leerlingen, studenten van SME,
  – grootste voedselschuur van de CARICOM,
  – grootste waterexport van de Caricom naar Equatoriaal Guinee,
  – waterexport naar BarBa Dos,
  – SME- Tweede Dubai,
  enz, enz,

  Wat zijn de Afri-Su (paarse kakkerlakken) toch licht gelovig en oerdam.

  Zonder deze paarse kakkerlakken zou SME veel beter af zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.
  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Kwik is verboden in Suriname evenals de import. Daar hoeft geen wetsvoorstel voor worden ingediend.
  De Dienst Arbeidsinspectie heeft niet de mogelijkheden om regelmatig in het binnenland controles uit te voeren. En wanneer er eens iemand van deze dienst in het binnenland is dan kan men alleen optreden met bijstand van de politie.
  Het kwik import verbod wordt helaas omzeild door smokkelroutes via Guyana en Brazilie


  Maak melding
 18. Broeders…jullie drinkwater is al vervuilt…maar helaas hebben jullie geen weet…waarom denk je dat waterbottel exporteren nooit van de grond is gekomen….? Raadsel
  he…


  Maak melding
 19. RobG, Suriname is heel goed in Staat zijn eigen nest te bevuilen daar hebben ze het rijke buitenland niet voor nodig, BTW Bouterse en zijn NDP doen toch alles zo goed, of is Venetiaan ook de schuld van de Skalians en zijn vervuiling op het stuwmeer en Sarakreek en de zandwinning nabij Braamspunt notabene vorig jaar nog tot beschermd gebied aangewezen, dat gelul van jou neemt steeds meer absurde vormen aan, professor in de vanalleskunde


  Maak melding
 20. Beste Johan,

  Ik ga een eind met je mee maar je gaat me nu toch niet vertellen dat het illegale goudzoeken, de vervuiling van het stuwmeer, de Sarakreek een Braamspunt pas na Venetiaan zijn begonnen?


  Maak melding
 21. Kevin de Skalians zijn pas in de periode Bouterse op het stuwmeer gekomen en later verplaatst naar de Sarakreek, op Brownsberg is pas de laatste jaren met het illegale goudzoeken op grote schaal begonnen, de zandzuigers zijn dit jaar nadat deze zelfde regering vorig jaar Braamspunt als beschermd gebied aangewezen had, iedereen die dit niet wil weten steekt zijn kop in het paarse zand, Bouterse zou het allemaal toch beter gaan doen, maar het frappante is dat hij indirect overal bij betrokken is


  Maak melding
 22. Johan,

  Venetiaan heeft toestemming gegeven voor de goudwinning in het Brownsberg gebied.

  De toenmalig verantwoordelijk minister Michael Jong Tjien Fa van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer was al in juli 2007 over de misstanden in het natuurpark geïnformeerd, waarna in samenwerking met Olifant San de Cleansweep operatie werd uitgevoerd zonder blijven resultaat.

  In 2012 werd de Stinasu directeur en ondervoorzitter van de PL, Frans Kasantaroeno, aangehouden omdat hij goud aannam inruil voor illegale goudwinning,
  Volgens mij is het juist deze regering die het verst gaat met de aanpak van de skalians en heeft Dodson ze aan de ketting gelegd.
  De skaians waren er overigens al ver voor deze regering maar niemand kraaide er naar en zelfs de dorpsbewoners verleenden hand en spandiensten en verdienden er aan om vervolgens naderhand te gaan klagen. De namen achter de skalians worden echter tot op de dag van vandaag niet bekend gemaakt.
  Als het Bouta zou zijn geweest waren ze al lang van de ketting en was Dodson al lang gereshuffeld.


  Maak melding
 23. Kevin
  Wist hij ook dat er met kwik gehoost zou worden, zo ja vertel militaire zitten daar toch in de buurt hebben toch niks te doen
  Kunnen ze wel controleren


  Maak melding
 24. Noem mij maar een betweter.

  Maar de genoemde info klopt gewoonweg niet. En dat is simpelweg aantoonbaar.
  En zo niet, dan maak je iemand toch gewoon belachelijk.
  Of heb jij steekhoudende argumenten die het tegendeel beweren? Laat maar horen ik ben benieuwd.

  Venetiaan dacht echt dat ze met metaaldetector’s goud gingen zoeken in plaats van met kwik……? Dat valt voor mij in de categorie: Wir haben es nicht gewust….


  Maak melding
 25. Dit is slechts het begin. Wereldwijd gaan natuurfenomenen zich steeds meer voordoen. Alleen landen waar grote heiligen wonen zullen zich enigzins kunnen beschermen. Ik heb geen flauw idee hoeveel grote heiligen er in Suriname wonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES