Museumnacht op 27 mei in Suriname

7
Museumnacht op 27 mei in Suriname

Vertegenwoordigers van enkele musea, die zich hebben aangemeld voor de 4e editie van de Museum N8, vertelden onlangs op een persconferentie in het Surinaams Rumhuis over het motief van hun deelname aan dit cultureel evenement. Het doel van het evenement dat op 27 mei aanstaande plaatsvindt, is om het cultuurbewustzijn in de gemeenschap te stimuleren en te vergroten.

De musea in Suriname die dit jaar meedoen zijn: Mas Martiem Museum, Stichting Surinaams Museum, Het Surinaamsch Rumhuis, Kindermuseum Villa Zapakara, Koto museum, Fort Nieuw Amsterdam, Telecommunicatie Museum, Contemporary Art Museum Moengo, Lalla Rookh Museum, Joods Museum en het Numismatisch Museum.


7 REACTIES

 1. Gelet op de hoogbejaarde leeftijd van ddb in de politiek hoort die ook thuis in een museum voor Anatomie en Pathologie, hij kan een pyjama aantrekken en cassave gaan planten op een cassaveplantage.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Museum voor Anatomie en Pathologie


  Maak melding

 2. Zij die in de gelegenheid zijn, moeten de musea maar bezoeken.Wie weet wanneer de volks president in zijn hoofd haalt om wat mensen te doden en musea te roven en in brand te steken.
  Vanaf ’80 is te volgen welke wegen de president afgelegd heeft.Vlak naast zijn kabinet heeft hij er ook zo een symbool staan.


  Maak melding

 3. Dit gaat over musea en cultuur en toch moet er weer een paar zieke idoten ook deze post verknallen met hun ideologische uitspraken en dom geschreeuw…..

  Gewoon en goed idee en ik zou jullie aanraden ook wat meer jullie horizon te verbreden door eens een museum te bezoeken.


  Maak melding

 4. in de 21 ste eeuw Afri-Su nog steeds met westerse (familie)namen, cultuur en koloniaal gedrag. Doe daar wat aan, geloof, cultuur, zeden, gewoonten, godsdienst, klederdracht, haardracht, (familie)namen, huwelijk, stammen, wetenschappen, enz, en wellicht dat jullie nageslacht naar zo’n museum kan gaan om er wat van te leren.

  Sari (His)Tory

  Arm is een etniciteit, Afri-Su, die zijn/haar geschiedenis niet kent.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.