zondag, april 21, 2024
HomeFotoHoge bloeddruk bij 24,6% van bevolking Suriname

Hoge bloeddruk bij 24,6% van bevolking Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens calculaties heeft ruim 24,6% van de bevolking van Suriname te kampen met hypertensie of hoge bloeddruk. Dit blijkt uit schattingen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), die zijn vastgelegd in een rapport uit 2015. Voor een populatie van amper half miljoen inwoners, betekent het dat ruim 123.000 personen een verhoogde bloeddruk hebben.

Verhoogde bloeddruk is één van de belangrijkste risicofactoren voor de wereldwijde sterfte. In sommige leeftijdsgroepen wordt het risico op hart- en vaatziekten twee keer zo groot.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. De samenstelling van de bevolking bestaat grotendeels uit de groepen die vanuit hun genen het meest vatbaar zijn voor hoge bloeddruk en suikerziekte namelijk Hindoestanen en Creolen en mede schuldige is de wijze van voeding die er wordt genuttigd.


  Maak melding
 2. Oorzaak 1: Geen beweging (alleen horizontaal)
  2: Hoe meer buitenvrouwen hoe hoger de bloeddruk
  3: Roken en alcohol nuttigen
  4. de Voeding & suiker
  5 stress door het regeringsbeleid
  6: natuurlijke aanleg


  Maak melding
 3. Goedendag mensen, je bent wat je eet, maar hebben jullie gehoord van Sjoeroe of in het nederlands Hibiscus thee? En elke dag je erf harken of fietsen? Elke ochtend op nuchtere maag een gedroogde sjoeroe bloem of half in een beker, vervolgens heet water in doen enkele minuten wachten en roeren en opdrinken. Het wordt rood nadat je heet water erin heb gegoten. Googlen sjoeroe of hibiscus het groeit in je achtertuin.
  Mijn bloeddruk is nu 110/77👏🏽 Succes mensen … het booster je lichaam voelt twintig jaren jonger.


  Maak melding
 4. Sjoeroe, algemeen gebruiksadvies
  Sjoeroe is een traditioneel Surinaams medicijn wat hoge bloeddruk geneest, de darmwerking stimuleert en is het een natuurlijke bloedverdunner. Ook is het een sterke antioxidant en bestrijdt het daarom vrije radicalen die als ze in te grote getale in het lichaam aanwezig zijn tot allerlei welvaartsziekten kunnen leiden zoals kanker, obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Verder is sjoeroe een middel dat als tonicum geldt voor het bloed. Het zou eveneens een afrodisiac zijn. Sjoeroe kan naar behoefte worden gedronken als thee.

  Groet Mario


  Maak melding
 5. Dat is een bizar hoog percentage……..,de Surinaamse bevolking gaat zo te zien uitsterven….als ze hier niets aan doen!! De gevolgen van kwik zullen zich over een aantal jaar openbaren….of te wel….er zal weinig overblijven dan de Surinaamse bevolking…!!!


  Maak melding
 6. Ook onrust, onvrede en armoede hoe te overleven zorgen voor bloeddruk. Heel ndper’ s zijn paarse bloeddruk patienten, ook die rovers olv didibri.


  Maak melding
 7. @ Mario Moesan: Sjoeroe is de Surinaamse naam van de Hibiscus sabdariffa die van nature voorkomt in de tropische gebieden in Azië. Het is dus geen originele Surinaamse plant, maar hij groeit er natuurlijk wel goed. In Azië wordt hij Roselle genoemd.
  Misschien hebben je voorouders hem wel meegebracht uit Indonesië.

  In Nederland kun je er zaden van kopen en hij wordt ook wel eens als plant aangeboden. Zelf heb ik er ook een paar, alleen voor de aardigheid
  In het Midden-Oosten wordt er veel thee van gedronken.

  Het is interessant om te lezen dat hij in Suriname ook bekend is en gebruikt wordt.

  Dat veel Surinamers met een hoge bloeddruk lopen verbaast mij niets. Het leven in Suriname geeft veel stress en veel mensen eten en leven niet gezond. Of het werkelijk een kwestie is van aanleg betwijfel ik. Het zou mij niets verbazen als Indiërs in India gemiddeld een lagere bloeddruk hebben dan Hindoestanen in Suriname. Daar moet men fysiek harder werken en eet men gezonder.


  Maak melding
 8. Aai baja @Zwakka, je hep geleik hoor.
  Die hooge druk bloet is net als een hoge druk aandrang om te poepen of te plassen: het vloeit dan heel makkelijk weg uit het lichaam, terwijl je anders misschien hard moet persen.


  Maak melding
 9. Elke ochtend of welk tijdstip ook, 7 Tulsiblaadjes eten en je krijgt een lager bloeddruk en meer weerstand en een scherper verstand!


  Maak melding
 10. @Mario Moesan; u schrijft dat uw bloeddruk nu 110/77 is. De juiste waarde volgens de WHO moet 120/80 zijn. Dus ik adviseer u om toch langs de reguliere arts te gaan want uw bloeddruk is te laag !


  Maak melding
 11. Geen wonder met al de ellende in switi sranang.
  Ieder dag weer denken wat je vandaag gaat eten en of je gaat eten. Hoe je rond moet komen met weinig geld en veel meer rekeningen die je moet betalen. Is geen makkie. Mensen zet DDB op straat en al zijn kornuiten. Deze mensen zijn gewetenloos en het interesseert hun niet hoe je rond komt ieder dag want zij hebben een vette salaris (die zij onterecht ontvangen voor het niks doen) en dus voelen zij geen PINA. Voor hun is het lang leve de LOL.


  Maak melding
 12. Hoezo Switi Sranang ? Ook dit is iets wat te diep in de Surinamer ingeworteld zit. Het land is verwoest door geldwolven en ga maar in Paramaribo kijken; langs de kant liggen aangereden honden te rotten en et stinken en niemand die het weghaalt. Overal zie in Suriname zwerfvuil en over de behuizingen wil ik het maar niet hebben. Switi Sranang a mi go !


  Maak melding
 13. @Mario Moesan: dan zal je zeker geen spier meer krijgen. Want ik denk dat je door zo een lage bloeddruk geen spiering (erectie) meer krijg. Stop dat ding maar gauw in de zak


  Maak melding
 14. Ai je hebt gelijk bij mij spierstand 120/80 dus na booster.
  Hans ook bedankt voor je input, in Somalie, Sudan en Eritrea wordt deze als groente opgediend.

  Is zeker een aanrader!!

  Groetjes

  Mario


  Maak melding
 15. 😂😂😂 ja hoor ik neem je advies zeker, maar gaat moeilijk het triggelt extra zoals het hoort. Heb je gelezen dat Hans zeker meer weet waarover hij praat.
  😂😂😂 goed lezen naar de info!! werkt als bloedverdunner.


  Maak melding
 16. Ik geloof er iets van maar ook niets van. Ja, de marrons hebben hoge bloeddruk, want ze zijn erg actief met roven en moorden, maar de rest van de mensen moet wel een erg lage bloeddruk hebben, want ze zijn zo passief als een rotsblok. Ze waren zelfs te lui om naar Groeng Djarie te lopen dat vlakbij hen ligt, om de hoek.


  Maak melding
 17. Dus je hebt de Marrons en de rest van de mensen?
  Waar hoor jij dan bij? Bij de rovers en moordenaars of bij de groep die zo passief is als een rotsblok en te lui?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES