dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Bouterse moet weg als er geen verlichting komt voor Surinaams volk'

‘Bouterse moet weg als er geen verlichting komt voor Surinaams volk’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 mei – President Bouterse moet zijn mandaat terug geven als er geen verlichting komt voor het getergde volk. Dit stellen de oppositiepartijen VHP, PL, ABOP en NPS in een verklaring ter gelegenheid van de protestmanifestatie in Grun Dyari. Het is nu of nooit. Bouterse wordt opgeroepen om “onmiddellijk concreet beleid te voeren in het kader van het door het volk aan hem verleende mandaat.”

De president moet terstond het mandaat teruggeven als hij zijn wanbeleid voortzet. De vele beloftes van Bouterse zijn niet waargemaakt. Het sociaal akkoord en de kruistocht tegen corruptie blijken niets voor te stellen. “Duidelijk is geworden dat door de maatregelen die de regering treft, het hardwerkende volk steeds verder verpaupert en terecht is gekomen op een onacceptabel laag levensniveau”, stellen de politieke partijen.

Ook blijkt er geen zicht te zijn op verbetering van de heersende situatie. Volgens de oppositiepartijen is duidelijk dat “door het wanbeleid van deze regering, het volk in een politieke fuik is terechtgekomen en niet daarin wenst te blijven.” Anders dan in de regeringsverklaring wordt voorgesteld levert het beleid armoede op. Ook is er sprake van “verval in praktisch alle sectoren van de samenleving.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

65 REACTIES
 1. ( PL ) Somohardjo, bent u het met u mede collega eens dat Bouterse weg moet. Want met jouw kan men niet ten strijde gaan. Wan je bent gewoon niet te vertrouwen. Je zit daar tussen je collega’s maar jouw gezicht spreekt boekdelen.


  Maak melding
 2. Weten jullie wat jullie klagers moeten doen,gebruik maken van de mogelijkheden die MAMA Sranan jullie biedt.En niet steeds klagen en zeuren van alles is duur of is er niet.Kijk om je heen en bedenk zelf wat om te overleven.Ook zijn jullie niet het enigste volk dat op dit moment lijdt.Kijk om u heen wat er allemaal gebeurt in de wereld en vraag je elke dag af als die er nog steeds zo uit ziet als je s’morgens wakker bent geworden.


  Maak melding
 3. Mundo; behalve als je naar het ziekenhuis moet, school of een aangifte moet gaan doen bij de politie of een papiertje van de burgerlijke stand nodig hebt. Dan zul je merken, dat hey planten van groente, tomaat, peper etc de nodige besparing oplevert maar direct opgesnoept wordt door een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende personeel en de daarmee gepaard gaande bureaucratie die tot op het bot doordrenkt is van corruptie en onkunde. Dus zelfvoorzienend worden heeft wel zin, maar zou beter zijn als onderwijs, gezondheidszorg en dienstverlening van de overheid effectiever georganiseerd kan worden. Nu is het een bende….net zo erg als waar de coalitie van beticht wordt. Onkunde en corruptief, met mensen die het predikaat drugsdealer en moordenaar dragen.


  Maak melding
 4. MUNDO IK BEN ER HELEMAAL MET JE EENS. Ik het ook vaak gezegd hier. Maar dan wordt nog van alles uit gemaakt. Dan ben je Baas aanhang Of ndper. Kijk nu naar de oppositie. Ze riepen allemaal dat hij weg moest. Nu gebruiken ze zelf het wordt ALS.Zo zie je dat hun het ook niet weten wat er moet gebeuren. Alleen naar schreeuwen.


  Maak melding
 5. Veel geschreeuw en weinig wol..blao blao blao zij van de oppositie doen alsof heeeel Paramaribo achter hun staat. Als Bouta nu zegt tegen zijn aanhang ” aantreden ” dan gaat Paramaribo BOSSEN. het volk heeft geduld. Maar deze flapdrollen oppositie wil macht.de Bouta stemmers laten hem niet vallen.voor het CLOWNESKE alternatief SOMMO.DEgrond dief..Santhoky..de drugs crimineel…Brunswijk..bankrover.forgettt it.MENSEN LAAT JE NIET GEBRUIKEN ZIJ MENEN HET NIET MET JULLIE


  Maak melding
 6. De statement die door de oppositionele leiders tijdens het massaprotest in Groenjarie zijn gemaakt is duidelijk, maar staat in principe gelijk aan een opendeur intrappen. Het gedrag en de intenties van DDB zijn in mijn optiek reeds achterhaald en men weet inmiddels ook dat er geen kruid gewassen is tegen DDB en zijn trawanten binnen zijn regering. Het is slechts onnodig trekken aan een inmiddels dood paard..

  Sterker nog gezien de loze beloftes gedaan aan het volk, de respectloze uitspraken van DDB jegens de oppositie en de onwil om zich door anderen te laten leiden zegt genoeg waarom deze man niet de credit en de ruimte mag krijgen om nochtans orde op zaken te stellen. De moves die hij maakt zijn duidelijk en voorspelbaar als het gaat om het traineren van zaken en misleiding. DDB zal dan ook nooit komen tot een gewillig aftreden omdat zijn ziekelijke persoonlijkheid, de narcistische trekken en gebrekkige gewetensvorming in zijn persoonlijkheid hier debet aan is.

  Als de statement van de oppositie thans bedoeld is als een waarschuwing, een teken of vorm van een zeker uitstel van executie dan ben ik wel benieuwd als er een ultimatum hieraan gesteld is en voor hoelang.


  Maak melding
 7. Bouterse moet weg maar wie gaat hem als president laten aftreden.Surinamers zijn bang voor wapens dat ze weer worden opgepakt en doodgeschoten als in 1982.De enige manier om Bouterse te laten aftreden is het buitenland met name de buurtlanden.Dat is mijn mening.Het domme volk heeft voor deze domkop gekozen en dat vraag om problemen en dat hebben ze nu.Zo lang deze idioot en boef aan de macht is komt het land nooit vooruit.De staatskas is leeg geplunderd en niemand is verantwoordelijk ervoor want Bouterse heeft geen verklaring afgelegd aan het volk.Ik huil elke dag van armoede in het land.Figuren als Hooghart/ Hoefdraad enz vullen alleen maar hun zak samen met de president ten kosten van alles.Amerika helpt Surinamer om de president weg te krijgen a.u.b.Het land is failliet en komt nooit meer vooruit onder deze domste en slechtste president die het land ooit heeft gehad.Hij heeft helemaal geen verstand van economie.God helpt Suriname om van deze Satan af te komen.


  Maak melding
 8. Moet Bouterse niet in het binnenland zijn om het water overlast probleem persoonlijk te zien en met zijn team van deskundigen oplossingen verzinnen. Of is dit smoesje om niet in het Parlement aanwezig hoeven te zijn al achterhaald.


  Maak melding
 9. Ik blijf het keer op keer zeggen, de zoveelste geblair van de oppositie! Alleen woorden…..
  Zo proberen ze niet in vergetelheid te geraken!
  Meer kunnen ze toch niet doen!!


  Maak melding
 10. Wie moet anders dan overnemen?NPS,PL of Abop.VHP wordt het sowieso niet omdat de Kreolen,Christenen,Javanen en de domme moslims Hindoestanen nooi op VHP gaat stemmen.Alleen VHP kan Sur kan SU vooruit helpen,als een andere partij wordt dan kan de NDP gewoon blijven.Met derest blijft het toch zelfde.


  Maak melding
 11. @Sir,De VHP is niet 2 jaar terug opgericht. Sterker nog ga maar na hoe veel presidenten ze ooit hebben geleverd in Suriname.Wat hebben ze voor Suriname gedaan?Ze zijn alleen maar bezig met de Hindoestanen niet met Suriname.zie je niet hoe jij ook denkt?dat mensen met andere achtergrond dom zijn.zo denken ze inderdaad bij de VHP.


  Maak melding
 12. De Hindoestanen hebben inderdaad veel wat ondernemingen betreft.maar het zijn persoonlijke dingen niet van de staat.en kijk bij hun bedrijven wie ze allemaal in dienst hebben.


  Maak melding
 13. Alle staat bedrijven of wat dan ook zijn door of in samenwerking met BOUTERSE opgezet.ondanks alle negatieve berichten.Huj heeft best veel gerealiseerd voor Suriname. Al dan niet met met drugs handel.


  Maak melding
 14. Deze gasten, ja clowns blijven maar hetzelfde herhalen terwijl een miljoenen m2 vruchtbare grond braak ligt. Gaan jullie toch werken, stuur desnoods vanuit Nederland hulpmiddelen naar je familie om de vruchtbare grond te bewerken. De mensen die gronden bewerken en planten komen weinig tekort om te overleven. Hoogste tijd dat m.n. NPS, DOE en ABOP de achterban gaan stimuleren om te planten voor henzelf en voor de verkoop. Men wacht maar op Lantie voor eten en drinken. Foei toch……..!


  Maak melding
 15. Bouterse moet weg word er telkens gescandeerd,sterker nog, deze massamoordenaar, cq psychopaat,ongeschoold individu, had nooit president van dit land mogen worden.


  Maak melding
 16. -Ik denk dat velen van het volk ook en beetje bang zijn om te gaan protesteren, dit omdat zij ook weten dat deze zelfde Bouterse altijd zijn wapens heeft getrokken om te schieten of opdracht heeft gegeven om anderen neer te schieten.

  Als een ieder dezelfde soort groente gaat planten wil nog niet zeggen dat je inkomsten hebt. Zie hier maar de zogenaamde productielijnen die Bouterse toen beloofd heeft.

  De mensen die leningen hebben gedaan en hun gronden geplant hebben met cassave voor export horen niets meer en alles is vernietigd.

  Zie hier ook het wanbeleid van deze regering. Beloftes doen die NOOIT waar worden gemaakt.


  Maak melding
 17. Bouta gaat niet weg zonder slag of stoot. Hij heeft het ooit zelf gezegd, na gong poti mi na gong e go poroe mi. Al vergaat het al die verarmde debiele paars verdoemde dwaze ndper’s en het volk nog zo paars slecht. Hij en zijn duivelse trawanten en adviseurs hebben in hun hart geen enkele medelijden en ka te maken met het volk. Het gaat allemaal om het behouden van de macht en de staatskas legen bij elke mega lening. Al degenen die hij heeft omgekocht en macht heeft gegeven zullen alles doen om hem aan de macht te houden. Bang om ontslagen te worden. De gehele ndp leiding is des duivels. Een moordenaar die zo aanbeden wordt door mensen moet werkelijk een zoon zijn des duivels en allen die deze duivelse zoon ddb vereren en aanbidden zullen hun verdiende straffen vroeg of laat krijgen……..hij zal de doen lijden de paarse hellevuur in vol misdadige kommer en kwel. De toekomst ziet er paars verdorven misdadig corrupt uit vol onrust, armoede en onvrede. Wat komen gaat is een burgeroorlog.


  Maak melding
 18. Ik wil een auto kopen die rijdt op peper, cassave, kronto enz. Dan ben ik van die (krimpende) economie verlost. Misschien hebben @misterbojo en @mundo een tip waar ik zo’n auto kan kopen?


  Maak melding
 19. Het was afgelopen Zaterdag weer een gezellig samen zijn in Grun dyari. Het old boys network was wederom bij elkaar om het volk te belazeren.

  Het Front, het NieuwFront, V-7, V-6, V-5, etc. etc. het waren dezelfde figuren in Grun Dyari die tegen elkaar aan schurkten enkel en alleen om weer aan de macht te komen.

  En heb gemerkt dat er geen eenduidigheid onder al de protestgroepen is. Terwijl de oppositie roept dat deze regering een ombuigingsbeleid dient te gaan voeren, zegt ‘ Wij zijn moe ‘ nog steeds van; de regering moet naar huis !!!!

  Wat wil het Burgercollectief, wat wil mw Neus ???

  Het volk raakt gedesoriënteerd door al deze uitspraken, temeer omdat er ook geen duidelijk alternatief wordt gepresenteerd aan het volk.

  Somo wilde maskers uitdelen aan de protestanten, zonder te weten dat dit niet is toegestaan volgens één der politie wetten.
  Elke politieke partij heeft een wetenschappelijk bureau en vraag ik me af of dit voorstel van Somo niet eerder is besproken, of getoetst binnen dit instituut van de PL.

  Of zitten er enkel leeghoofden in zo’n bureau die van toeten nog blazen weten, en zich enkel beroepen op hun AdeK bul ?


  Maak melding
 20. Dus als er wel verlichting – letterlijk en figuurlijk – komt in Suriname, dan mag Bouterse blijven zitten? Ongeacht wie/wat die verlichting brengt?


  Maak melding
 21. Bouterse en verlichting laat me niet lachen. Met deze eis maakt de oppositie zichzelf belachelijk want ze weten dat Bouterse geen verlichting kan brengen en ook niet goedschiks opstapt.

  Er liggen voor de burger nog meer verhogingen van de lasten in het verschiet , dus verlichting van de financiële en sociale ellende is niet aan de orde.

  Als je Bouterse wil verdrijven zal dat alleen kwaadschiks moeten gebeuren


  Maak melding
 22. Suriname kan op een makkelijke manier vooruit komen en dat is dat alle mensen in Suriname, Creolen, Marrons, Javanan, Hindoestanen, Chinezen, christenen, moslims, hindoes, iedereen, massaal Tulsi-plantjes gaan planten, verzorgen en verspreiden. Waarom Tulsi-plantjes? Omdat deze plant reinigende invloed heeft: het verdrijft negatieve energie en reinigt het denkvermogen en trekt ook de Godin van Welvaart, Lakshmi Devi aan!!
  Dus Surinamers, ga massaal aan de Tulsiplant!!! Het heeft ook nog een heerlijke geur.


  Maak melding
 23. Sang takkie so foeroe foeroe nanga foefoeroemang. Disie laumang moesoe njang mie pinatjauwa . A no wannie njang pinatjauw dang moesoe kappoe iddé nanga hamtow.
  Mie no wannie pina dan mikkie tjauw fan nanga tjauw min foe serie.


  Maak melding
 24. Dankzij afstammelingen van Afrikaanse afkomst is het land onafhankelijk geworden. Nu regeren voor het overgrote deel deze afstammelingen van Afrika weer, dankzij hun stemkeuze in 2010 en 2015. Wij geven de dictator weer de macht om ons te doen lijden. Zij zwepen hun eigen mensen en buiten hen erger uit dan de kolonisten. Vele oerdomme afrikaanse afstammelingen zijn er nog erger aan toe dan voor de onafhankelijkheid. Hindoestanen, Chinezen, Javanen scoren sinds 1975 beter. Zelden wordt men beroofd door een van deze groepen. 90% van alle rovers zijn Afrikaanse afstammelingen met een mix van andere bevolkingsgroepen, net ald didibri en zijn trawanten. WO ka. Ndp brengt land en volk grote schade, financieel, sociaal, economisch, moreel en geestelijke achteruitgang is wat deze paars misdadig vervloekte partij het volk en eigen oerdomme verarmde paarse debiele dwaze idiote aanhangers brengen zal. Dit is pas het begin als men stopt met de strijd tegen dit paars corrupt misdadig vervloekte regering olv de duivel ddb.


  Maak melding
 25. Milton, ik geef jou volkomen gelijk. Het monster Levathian is het spoor bijster. Elk van de zeven koppen van dit gedrog wilt haar eigen kant opgaan. Zij vertrouwen elkaar voor geen millimeter. Het old boys netwerk heeft de koek al onderling verdeeld. Figuren als de autisten Valies en de nieuwkomer Curtis en hebben het nakijken. Santokhi en Rusland durven zelf geen regeringsverantwoordelijkheid te nemen. Zij weten immers heel goed dat de economische situatie van Suriname precair is en dat een herstel voor het overgrote deel afhankelijk is van externe factoren. Daarnaast zijn deze figuren ook in hun nopjes omdat de regering Bouterse de hete kastanjes uit het vuur moet halen.Zij durven het zelf niet aan. Zij hebben de mond vol over wanbeleid van de regering maar zij presénteren zelf geen alternatief programma dat bij een ieder het ” aha effect ” oproept.


  Maak melding
 26. @Omoe Snesie
  Sang takkie so foeroe foeroe nanga foefoeroemang. Disie laumang moesoe njang mie pinatjauwa . A no wannie njang pinatjauw dang moesoe kappoe iddé nanga hamtow.
  Mie no wannie pina dan mikkie tjauw fan nanga tjauw min foe serie.
  ############################################
  Omoe vawakka,.sang.ie njang dagoe worst noh ?,..of dagoe pinatjauwa !


  Maak melding
 27. Heb intussen begrepen dat mw Neus Grun dyari op Zaterdag omstreeks 15:30 had verlaten omdat ze toen pas door had dat men ‘ haar zogenaamde strijd & show ‘ had weggekaapt.

  Zij zegt vooralsnog niet meer te gaan protesteren en zich te gaan richten op haar eigen en persoonlijke zaken !

  Kijk es, kijk es ! Dit is pas een politieke foetus die zich gaat ontwikkelen tot een embryo !
  Zij is er nog helemaal niet, maar heeft intussen, in Grun dyari, de signalen van de politiek opgepakt en weet dat ze misbruikt (ik hoop niet letterlijk) is en zal gaan worden.

  Ik vraag me af of deze mw Neus geen bigi sma’s om zich heen heeft gehad om haar hiervoor te waarschuwen en te behoeden !
  Of zijn haar bigi sma’s net zo simple en narrow minded als mw Neus zelf !

  Of is de familie Neus een hele domme familie ??

  Wie het weet mag het zeggen !


  Maak melding
 28. Sorry mensen, ik heb in m’n enthousiasme het embryo en de foetus door elkaar gehaald.
  Het moet dus zijn, ” Dit is pas een politieke embryo die zich gaat ontwikkelen tot een foetus !!! “


  Maak melding
 29. Alleen maar gefrustreerde en klagende flapdrollen hoor ik hier,het zelfde retorische geleuter ,…moordenaar,..drugsdealer,..couppleger,..enz enz,de Santoky,..Sommo Brunswijk ,,generatie,is al afgeschreven voor 2020,zij zullen nooooot meer regeren.HET VOLK WIL GEEN FOSSIELEN..


  Maak melding
 30. @Milton
  Klopt Helemaal. Limbo zei het al dat mevrouw Neus zal ontdekken dat ze misbruikt wordt. En zie daar .
  Ik had wel meer verwacht van die massameeting zoals zei het genoemd heeft. Hahahahahahaha.


  Maak melding
 31. Door een massameeting te houden in Grun Dyari i.p.v. een protest demonstratie in het openbaar heeft de oppositie zichzelf voorschut gezet en de plank weeer misgeslagen.

  Surinamers heel veel sterkte want er komen hele zware tijden aan. Bouta blijft tot zijn dood president.


  Maak melding
 32. @ Braveborst

  Santokhi zou een goede president kunnen zijn omdat hij een braveborst is maar het ironische is juist omdat hij een braveborst is zal hij geen president worden.


  Maak melding
 33. Bouterse moet weg maar hij gaat niet weg anders kan hij niet meer in Staatskas grijpen.Hij heeft zichzelf en familie /vrienden verrijkt ten kosten van alles en de domme massa hebben nog op hem gestemd als president van het land.Niemand is instaat om hem naar huis te sturen anders grijpt hij weer naar zijn wapen om te schieten.


  Maak melding
 34. @Yoyo, je hebt volkomen gelijk. Het Surinaamse volk bestaat alleen uit bange schijtluizen met een te grote mond. Zogenaamd is het volk trots op zijn Surinaamse identiteit maar te laf om een massamoordenaar en crimineel af te zetten of (van mijn part) hem op te ruimen. Waarom neemt de Surinamer niet het hef in eigen hand en zet deze oorlogsmisdadiger af ? Surinamers ageren graag tegen Nederland maar dat de Surinamer nog naar adem hapt heeft het aan Nederland te danken. Schijtluis volkje !


  Maak melding
 35. Milton,

  Het old boys network was wederom bij elkaar om het volk te belazeren ?

  =============================================

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere Surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea – bouw cruise terminal etc etc

  Rot toch op met je old boys gelul. WIE BELAZERD WIE NU !


  Maak melding
 36. RobG
  Deze gasten, ja clowns blijven maar hetzelfde herhalen terwijl een miljoenen m2 vruchtbare grond braak ligt. Gaan jullie toch werken, stuur desnoods vanuit Nederland hulpmiddelen naar je familie om de vruchtbare grond te bewerken. De mensen die gronden bewerken en planten komen weinig tekort om te overleven. Hoogste tijd dat m.n. NPS, DOE en ABOP de achterban gaan stimuleren om te planten voor henzelf en voor de verkoop. Men wacht maar op Lantie voor eten en drinken. Foei toch……..!
  *******************************************************************
  Geesteszieke @ RobG ….. de oppositionele partijen moeten hun achterban sturen om te planten voor henzelf en voor de verkoop.

  De inkomsten { uit verkoop} moeten dan gestort worden bij de Centrale Bank = Bank/Kas van de NDP.

  De NDP was/is een goedkope Boevenorganisatie …. zelf niet werken…. slechts … PROFITEREN VAN HET ZWEET VAN ANDEREN !!!!!!!!!!!!

  Niet lullen NDP- jongens …. laat die MOORDENAAR
  en BOEF … jullie partij-lijder … nieuwe verkiezingen uitschrijven … bij meerderheid mag hij lifetime president zijn.
  Frauderen gaat jullie deze keer niet lukken !!!!!!!


  Maak melding
 37. Ik denk dat Bouta & Zn vreselijk onder de indruk waren van afgelopen zaterdag. Een leuke bijeenkomst van de V7(-1).
  Mensen opgehaald van ver weg met een hapje en een drankje, een gratis busreisje. Poeh poeh de oppositie heeft z’n tanden laten zien hoor.
  De een voelt zich bij d’r neus genomen en de ander neemt afstand van de uitspraken van de V7 (-1) delegatie en wil nog steeds dat Bouta&Zn vertrekken.

  De enige die zn hersens heeft gebruikt was Brunswijk. Althans hij was de enige met een paar wijze woorden en voornemens. Maar voorlopig is er wederom n 2020 met deze grappenmakers niks te kiezen en zal Bouta&Zn wederom op het pluche bijven.


  Maak melding
 38. Olifant San heeft z’n ware aard ook laten zien: I Want My Country Back….eeeeuh pardon;;;;We Want Our Country Back….slip of the tongue van Olifant San…………


  Maak melding
 39. Ik denk dat Bouta&Zn errug onder de indruk waren van deze manifestatie. De oppositie heeft weer eens laten zien dat ze niks te bieden hebben en er wederom in 2020 niks te kiezen valt.

  De een voelt zich bij de neus genomen en de ander is het niet eens met het gezamenlijk statement. Weer een ander deel wilde zich niet gezien krijgen op het erf van de NPS…..

  De V7 (-1) of (-2) is gewoon bezig geweest hun achterban te “verwennen” met een gratis busreisje, een hapje en een drankje en muziek.


  Maak melding
 40. De hindoestaan …. @ Kevin …. vindt het erg dat Olifant San hem uit de VHP gedonderd heeft. @ Kevin … je was … too greedy …. genoeg is genoeg komt niet je beperkte woordenschat voor.

  Daarom …. uitgekotste baba-drager @ Kevin …. je hoort nergens anders thuis dan in en tussen het GEBOEFTE … DE NATIONALE MOORDENAARS en DIEVEN PARTIJ.


  Maak melding
 41. Ik vindt het best wel grappig dat iemand denkt dat ik een hindoestaan ben, maar goed ik begrijp het wel van iemand die zich net iets beter voelt dan de KUMAKOISI WORONGS …..net 1 hersencel meer………eeeuh…..nee dat klopt niet. Worongs hebben geen hersenen. Dus m.a.w. 1 hersencel.


  Maak melding
 42. Uitgekotste baba-drager @ Kevin ….. dat jij je afkomst
  {kom af } zou verloochenen lag in de lijn der verwachting.

  Uitgekotste baba-drager @ Kevin ….. you damn wright: KUMAKOISI WORONGS hebben geen hersenen …. dus …. geen verstand. Master Killer Bouterse en de NDP Abanies …. zijn KUMAKOISI WORONGS …. hebben duidelijk geen hersenen … en dus …. GEEN DRUPJE VERSTAND …. punt, punta, period !!


  Maak melding
 43. @LAUWPIE de econoom alias Robg,

  Ik heb leesvoer voor jou:

  Suriname heeft IMF genept’
  De West May 20, 2017
  Een betrouwbare econoom uit de kringen van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), geeft aan dat Suriname het Internationaal Monetair Fonds (IMF) genept heeft door het stopzetten van het herstelprogramma. Hij geeft aan dat er momenteel een bericht is gelanceerd in de samenleving alsof het IMF gisteren tijdens een persconferentie in Brazilië gezegd zou hebben dat onze economie zich aan het herstellen is. De econoom die zelf de persconferentie bekeken heeft, benadrukt dat het IMF met geen woord over Suriname gerept heeft. Hij benadrukt dat de regering het volk voor de gek heeft gehouden door aan te geven dat zij de economie zou saneren. De maatregelen die de regering had opgesomd om te saneren, zijn echter volgens de econoom uitgebleven. De regering heeft het IMF voorgehouden dat de betalingsbalanssteun niet meer nodig is. Op grond hiervan is het IMF-programma opgezegd. Onze bron verklaart dat dit tot gevolg zal hebben dat ons land moeilijk zal kunnen lenen op de internationale markt. Hij benadrukt dat in de financiële wereld vertrouwen een belangrijke factor is.

  Radiopresentator Clifton Limburg heeft er gisteren alles aangedaan om aan te geven alsof het IMF gezegd heeft tijdens de persconferentie dat de economie van Suriname aan het herstellen is. Echter heeft geen van de IMF-toppers met een woord gerept over Suriname. De cijfers die gepresenteerd zijn door Limburg, zijn te vinden op de site van het IMF, waarbij het IMF voorspelt dat Suriname dit jaar een negatieve groei van -1,2 % zal hebben en in 2018 een economische groei van 0,08%. De econoom verklaart dat de cijfers van het IMF slechts geprojecteerde cijfers zijn. Als onderbouwing haalt hij aan dat het IMF voor 2017 een inkrimping van 2% had voorspeld voor ons land, terwijl de VES een inkrimping van rond de 9% had voorspeld. Uiteindelijk was de inkrimping 10,5%. De econoom benadrukt dat het niet altijd zo is dat de voorspellingen van het IMF juist zijn. Hij geeft aan dat Suriname in ieder geval, de US-dollar 87 miljoen terug zal moeten betalen aan het IMF, in feite zou het IMF dit direct kunnen opeisen van de regering. Volgens hem zal het IMF, gezien het feit dat Suriname lid is van het IMF, niet zo strikt optreden, maar volgens de gemaakte af-spraak, zal moeten aflossen.

  door Johannes Damodar Patak


  Maak melding
 44. @ Henry, sorry hoor, leesvoer van De West? Dat is lekker onafhankelijk………..In die krant mag absoluut niks positiefs staan over SU. Journalisten die positief zijn worden gewijgerd of ontslagen………


  Maak melding
 45. Deze meeting laat de totale Faillissement van de Surinaamse politiek zien.Old school politiek.Dit werkt niet meer jongens.Al de partijen zijn aan vernieuwing en interne reorganisatie toe.Nieuwe integere leiders met een goede track record zoeken.Die zijn genoeg in de Surinaamse gemeenschap alleen geen interesse in de politiek. Deze mensen mobiliseren aub.
  Somo mag met pensioen.Rusland en Santokie geen uitstraling.
  Brunswijk!!! Tja wat moet je daarmee.Als dit het beste is uit de marron gemeenschap is het zeer droevig gesteld. Breedveld geen geloofwaardigheid meer. DDB en consorten moeten wel oprotten. M.i. zaken kabinet..


  Maak melding
 46. Ekaat go hindustani bhaai hai Surinaam me djaun rodj aapan gaar Bouta se marwaawe hai. Ohie khatier to Bouta hardam thakal rahe hai. Hindustaniyan ke gaar maarat maarat okar dien biete hai.


  Maak melding
 47. Van der San is de 1000 kilo cocaine van nieuwe haven al verbrandt .

  Wij demonstreren ,maar de 1000 kilo is al lang in de kluis ,van NDP.

  Van der San ,je ben maandraak de tovenaar ,daarom moest Cilos weg als minister .


  Maak melding
 48. ALOHA…..Aay mi boi…….Denkt de Oppositie Bouta weg te krijgen.Jullie weten precies wat een Dictator is. Wie van jullie uit de groep van de DNA leden durft dat??
  Al die protest tot nu toe is geweest, lapt die Bouta aan z,n laars. Die amuseert en lacht in z,n eentje jullie uit mang.
  Kijk mensen, hoe dan ook hij is een gekozen Pres van Suri.
  Dus a tori sidon kaba.Dus kijk uit met de militaire macht is in zijn greep. Che Che!!!!!


  Maak melding
 49. “De president moet terstond het mandaat teruggeven als hij zijn wanbeleid voortzet….”

  Moet zijn: De president moet terstond het mandaat teruggeven.

  “onmiddellijk concreet beleid te voeren….”
  Hij kon het niet, hij kan het niet en zal het nooit kunnen.


  Maak melding
 50. Er wonen +/-200000 mensen in paramaribo en de oppositie kan wel zeker en paar duizend man op de been krijgen. Ik een livestream van de DNA op tv zitten kijken, de democratie is ook hier verte zoeken, als de oppositie een beetje kritisch worden ze meteen de mond gesnoerd,
  Leven het paradijs


  Maak melding
 51. Zelfs al zouden er nu verkiezingen komen dan zal Bouta $ Zn waarschijnlijk gewoon kunnen blijven zitten. Er is geen alternatief, dat hebben we afgelopen zaterdag, wederom kunnen zien.
  De meerderheid…..democratie…..
  Dus ga je lekker verlagen tot doodsbedreigingen en stoere taal….en spreek dan nogmaals over democratie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES