vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameLandsgrenzen Suriname moeten correct op de kaart

Landsgrenzen Suriname moeten correct op de kaart

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – Suriname moet er werk van maken de eigen nationale grenzen goed weer te geven. Dit zegt ambassadeur Harold Kolader, voorzitter van de pas geïnstalleerde Integrale Nationale Grenscommissie. Het komt maar al te vaak voor dat geografische kaarten worden gepresenteerd met een verkeerde weergave van de grenzen. Dit gebeurt in Suriname zelf.

Het presenteren kan gewoon gebeuren tijdens conferenties in Paramaribo. Of tijdens wetenschappelijke en andersoortige presentaties. Onder andere ontbreekt het Tigri-gebied in het westen van het land. Dit gebied wordt door Guyana bezet sinds 1969. Maar opeenvolgende regeringen hebben het aangemerkt als Surinaams territoir. Guyana zelf werkt met kaarten waarop Tigri voorkomt.

Het gebeid wordt dus als Guyanees grondgebied gezien. “Suriname zelf gebruikt steeds een kaart die onze aspiraties niet weergeeft. Dat kan funest zijn, want men kan zeggen dat het is geaccepteerd”, zegt Kolader. De commissie moet zich ook richten op de conflicten met Frankrijk wat betreft de zeegrens en de grens in het zuidoosten met Frans Guyana. Ook het Surinaamse deel op het Continentaal Plateau wordt onder de loep genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES