PALU wil herstel vertrouwen in regering Suriname

31
Geen vonnis in zaak leraren en regering Suriname

PARAMARIBO, 13 mei – De Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, PALU, wil dat het vertrouwen in de regering hersteld wordt. Vooral president Bouterse zou zich moeten inzetten voor een dergelijk herstel. Met de perikelen rond de stakende leerkrachten is gebleken dat het vertrouwen absoluut zoek is. De staking is weliswaar ten einde. Maar het betekent niet dat de leerkrachten weer van harte voor de klas staan.

De strijd om positieverbetering van de leerkrachten leek in de afgelopen maanden een ongezond politiek ‘pro-contra’ tintje te krijgen. “In de afgelopen weken was het meer een prestige zaak geworden, van wie het snelste het beste resultaat voor de eigen achterban kon bereiken. Wat de zaak verergerde is het feit dat de regering bijna openlijk partij koos en een van de groepen begon voor te trekken, stelt de PALU.

Van een goede bestuurder wordt juist verwacht dat die eenheid bevordert. “We hebben al voldoende problemen in het land dan dat we nog meer tegenstellingen gaan oproepen of verscherpen”, aldus de PALU. Het is nu aan de president om zich rechtstreeks te richten tot de leerkrachten om meer vertrouwen in te boezemen. Zo kan alsnog worden voorkomen dat het schooljaar verloren gaat.


31 REACTIES

 1. Lees goed:
  “Van een goede bestuurder wordt juist verwacht dat die eenheid bevordert. “We hebben al voldoende problemen in het land dan dat we nog meer tegenstellingen gaan oproepen of verscherpen”, aldus de PALU. ”

  Dus m.a.w.
  PALU ziet nu ook in dat deze “bestuurder” niet goed is en juist tegenstellingen oproept en verscherpt.

  Bouterse en zijn partij, de NDP, houden Surinamers gewoon voor de gek en aan het lijntje. Het heeft heel lang geduurd maar langzaam beginnen steeds meer Surinamers in te zien hoe dom ze zijn geweest.


  Maak melding

 2. Jullie zijn allemaal gek in Dit land.het is nooit goed Wat andere doet.vooral als t om BOUTERSE gaat.dan zie je hoe negatief jullie denken en zijn ook.Bouterse doet zijn best om wat van te maken wat de FRONTERS kapot hadden gemaakt. We moeten blij zijn met onze enige sterke leider.


  Maak melding

 3. @ misterbojo
  Je kan zien dat je dezelfde IQ hebt als BOUTA en alle andere NDP’ers.
  Je hebt te veel bojo gegeten en dat stijgt naar je botte hersenen. Idioot!!!


  Maak melding

 4. Misterbojo wat hebben de fronters kapot gemaakt dan ? Verklaar u nader. Graag met cijfermatige onderbouwing.

  Heb namelijk hier cijfers liggen waar menig land in de cariben haar vingers bij aflikt. Imf heeft de aanpak van Venetiaan geroemd.

  Hoor graag van u.


  Maak melding

 5. @misterbojo,

  Quote:
  Jullie zijn allemaal gek in Dit land.het is nooit goed Wat andere doet.vooral als t om BOUTERSE gaat.dan zie je hoe negatief jullie denken en zijn ook.Bouterse doet zijn best om wat van te maken wat de FRONTERS kapot hadden gemaakt. We moeten blij zijn met onze enige sterke leider.

  @misterKUMAKOISI LOVER,

  Ik heb niet veel tegen je te zeggen: Je bent ziek in je fucking hoofd.
  KUMAKOISI is de regelrechte Destroyer van Suriname:

  Je bent een achterlijke domme stomme anti Surinamer om dat in te zien.


  Maak melding

 6. Beste waterkant bezoekers toch, maak je niet druk.
  ” jullie zijn allemaal gek”.
  Dus : ik ben de enige die niet gek is.
  Zegt genoeg toch? !


  Maak melding

 7. Valse hoop…dit ontspoorde corrupte criminele drugshol en rovershol is volslagen kansloos en verkeerd in een internationaal isolement. Dankzij het hersenloze stemgedrag van het ongeschoolde paarse klap en stemvee.


  Maak melding

 8. Weer zo,n onnozele uitspraak van de Palu, die vind, dat vertrouwen in de regering moet terug komen, terwijl deze regering een criminele organisatie is met gasten die een strafblad hebben, met een hoogbejaarde moordenaar die aan de coke en aan de drank verslaafd is, en het volk opgelicht heeft met allerlei mooie beloften, moet je daar nog vertrouwen in krijgen? Nee Palu, steek je energie liever in je landbouwactiviteiten, dan in een hoogbejaardemoordenaar, die totaal geen vertrouwen uitstraalt, laat staan dat hij het heeft, deze galbak wordt meer dan ooit, uitgekotst.


  Maak melding

 9. Look who is talking !! “PALU” de destroyer van de economie sedert 1980, samen met Bouta !! De PALU-minister wist o.a. niets van de Skalians , ook!!


  Maak melding

 10. Jullie zitten BAAS alleen maar af te maken hier.het advocaten tuchtcollege is geïnstalleerd:kijk maar naar die namen wie dat allemaal zijn.doen jullie CREOLEN OOK OM betere positie te machtigen in het land. In plaats van alleen maar zich bezig houden met BOUTERSE die af moet treden opgepakt moet worden of dood moet gaan.jullie zijn al vierde rang burgers van SURINAME.Strak vijfde,focus op de toekomst zonder hem.laat die man jullie verliezen meer en meer.wordt wakker mensen.MAAR IK ZAL HET WEER FOUT ZIEN.


  Maak melding

 11. PALU wil herstel vertrouwen in regering Suriname

  Hierop moet Paloeloe letten:
  – respect moet je verdienen,
  – vertrouwen moet je verdienen,
  – democratische rechtsstaat moet er voor 100 % zijn,
  – de grondwet van de republiek Suriname de basis zijn, waarop alles tot stand komt,
  – een president moet van onbesproken gedrag zijn;
  – een president mag geen criminele daden verricht hebben, veroordeeld zijn voor criminele daden door een andere land,
  – Internationale Verdragen, in dit geval mensenrechten staan boven nationale verdragen,
  – een president moet over de nodige opleiding beschikken om de functie nationaal en internationaal te kunnen vervullen, competenties, al in zijn leven wat te hebben gepresteerd in zijn leven, ervaring, enz,
  – DDB mocht never nooit, nada, nunca, niks, nul, notie president van de republiek Suriname zijn geworden opgrond van deze bovenstaande punten.

  De paloeloepartijtje stelt ook niks, nul, notie voor. Wat hebben de lijders van hun gepresteerd sinds ze zijn opgericht?, Krofaja naar Noorwegen, dat niks geworden is. Zonder Deze lijders met hun linkse Cubaanse idealen
  aan DDB in de jaren 80 had men hen nooit gekend.

  Wat heeft deze paloeloepartij ooit geleverd aan Suriname dan alleen maar achteruitgang.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Wat hebben/heeft deze extreem Communist(en) gedaan voor de 100 Coronianen met kokosnootwater in hun hoofd die voor 1 zetel in de DNA in Coronie voor paloeloe heeft gestemd?

  Bijenteelt, kokosolie? leguaanboerderij!!!!, landbouwonderneming?, varkensteelt!!!, dijk van Coronie?, zeekabelverbindingpost voor Internet in Coronie?, maokostuum.

  Nada, notie, neks, nul, Never, (varkens)ka(kes)

  de zwembaden in Coronie mogen wel rond zijn, maar het heeft wel hoeken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Palu ,is die weer opgestaan uit zijn graf!?
  Wat betekent Palu voor Suriname?!Palu heeft nul waarde .Ga maar rustig weer in je graf liggen.Rip.
  Zo af en toe roeren de doden zoals Palu zich en je vraagt je af ..waarom?!


  Maak melding

 14. @misterbojo
  Amnestie wil niet zeggen dat je sterk bent.Amnestie wil zeggen je bent een crimineel van het ergste soort!
  Waarom denk jij dat je baasje zelf aangenomen amnestie geniet!?…Precies om niet opgepakt te worden!!


  Maak melding

 15. @Misterbojo
  Tuchtcollege is geinstalleerd door de most wanted man van Suriname.Hoe geloofwaardig is het tuchtcollege dus ?
  Precies het heeft nul waarde,


  Maak melding

 16. Ray:het hoeft niet geloofwaardig te zijn en geen waarde hebben.maar zij bepalen zij hebben de macht. Jou mensen zitten niet daar. Wanneer BOUTERSE er niet meer is gaan wij hier discuceren dat de Hindoestanen jullie onder drukke.


  Maak melding

 17. @mister KUMAKOISI LOVER,

  Je bent van hetzelfde kaliber als Damsco: jullie zijn hele Domme mensen die een veroordeelde crimineel adoreren die het land naar de verdoemenis heeft gebracht en jullie zijn daar trots op ook.

  Ik ga verder geen tijd meer besteden aan onnozele oerstomme idioten die jullie zijn.


  Maak melding

 18. Ten tijde van de revo was PALU die de toon zette samen met PNR van Eddy Bruma.
  Palu heeft de huidige calitie ondersteund. Pas nadat de PALU voor har diensten is bedankt door de NDP zeiden zij zogenaamd de waarheid dat Suriname economisch en chaos is.
  Nu predikt deze zelfde PALU dat de president zich moet inzetten voor herstel dit terwijl de president alle mogelijke kronkelwegen inslaat om vervolging te ontlopen

  Palu kan toch zeggen “president u moet ook de wel eerbiedigen en laat van de San niet zo een mond opzetten”.


  Maak melding

 19. Aaaajbaja,

  WAAR was PALU toen er MILJARDEN ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten werden gedrukt en uitgegeven door DDB en Hoeffie ????

  WELK kabinet zat er toen ???????????????

  MEK ALLA FAILLIETMAKERS FU A KONDRE HARI A DANG , inclusief deng kronto-ede-Palu-man !


  Maak melding

 20. @Misterbojo volgens mij is je echte naa Mister Klojo.

  Het geld is weg.
  Het vertrouwen is weg.
  Normen en waarden zijn weg.
  De toekomst is weg.


  Maak melding

 21. @misterbojo
  Dat is het droevige wat wij jou proberen uit te leggen…MIJ MENSEN ZITTEN NIET DAAR…daarom gaat ons land naar de klote omdat jou mensen daar zitten!!!Het zijn criminelen ,ongeschoolden bij elkaar die mensen van jou!!! Ze verdienen geen onsje respect van niemand,die bruten!!!


  Maak melding

 22. Het lijkt meer op Madambojo inplaats van Misterbojo.
  Uw halfgod beduvelt de boel met een SRD van 2.8 tegen 1 USD naar SRD 7.8 tegen 1 USD., vervolgens gaat het met 0.1 (10 srd cent) omlaag door koers wisseling USD/EUR en u vind dat deze vernietiger van mens en kapitaal het goed doet. Overigens moet de PALU haar voormalige bestuurders opdragen om zich te gaan verdedingen in de rechtzaak tegen de MOORDENAARS en de medeopstellers van de dodenlijst (december 1982 en NIET 1902).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.