VHP: Den Haag vragen om humanitaire hulp voor Suriname

43

PARAMARIBO, 11 mei – Suriname kan een internationaal hulpverzoek indienen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland. Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, in een brief aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Aanleiding is de almaar kwakkelende gezondheidszorg. De Surinaamse diaspora kan uitkomst bieden. Er moet alvast een lijst met prioriteiten worden samengesteld.

Ook moet worden aangegeven wat voor soort hulpverlening nodig is. “Een dergelijk verzoek aan Nederland zou geen problemen mogen opleveren, daar er reeds samenwerking plaatsvindt tussen Surinaamse en Nederlandse ziekenhuizen”, stelt de VHP. Vanwege de ernstige situatie is de diasporagemeenschap in Nederland in feite reeds begonnen met het proces van goedwerkende noodprogramma’s.

Politiek Den Haag zou dan kunnen meewerken. “Hoewel sprake is van een ernstig tekort aan financiële middelen om de kwaliteit te kunnen garanderen, zijn er oplossingen om de gezondheidszorg uit de gevarenzone te halen”, aldus de VHP. De diasporahulp kan hooguit als noodhulp dienen. Suriname moet intussen werken aan een degelijk plan om de gezondheidszorg integraal te versterken.

43 REACTIES

 1. VHP dit moeten jullie niet doen. Want anders helpen jullie DDB en kan hij morgen zeggen dat hij het weer voor elkaar gekregen heeft. Laat het land maar failliet gaan.
  Dat is pech voor de meeste inwoners. Zij hebben toch op deze crimineel gestemd!


  Maak melding

 2. Desi Bouterse Shame on you. Door jouw toedoen zijn wij terug naar af. Pak je biezen en hou het voor gezien. Wij zijn er niet beter op geworden ondanks jouw onnodige moordpartijen op onschuldige burgers.

  Jouw straf komt wel dont worry time will tel


  Maak melding

 3. @Haco

  Jij zeker ook. Nou ik wens je succes met die crimineel DDB.

  Jullie hebben hem toch daar neergezet op die stoel. En hij heeft toch een grote BEK over Nederland. Nou dan moet hij ook geen hulp van ons verwachten.

  Ik wens jullie succes met die klerelijers.


  Maak melding

 4. is dit de H ven Hervormen??????
  Waarom stellen jullie VHP niet voor Suriname lid te maken van de NAVO??
  Komt dit voorstel uit de hoge hoed van ASAN,
  Cartesiusstraat 47
  2562 SC Den Haag
  Hebben ze al een ministersploeg samengesteld????


  Maak melding

 5. Zolang Bouterse de scepter zwaait gaat er geen rooie Nederlandse belasting cent naar Suriname. Suriname moet maar aankloppen bij de Verenigde Naties of Cuba what ever.
  Ben het eens met Panli. Surinaamse bevolking heft willens en wetens gestemd op Bouterse. Ga maar op de blaren zitten.


  Maak melding

 6. @Panli

  U weet toch ook wel dat Bouterse liever patiënten dood laat gaan dan hulp te vragen aan Nederland.

  Dit is slechts de boodschap dat de VHP en partners de weg naar hulp uit Nederland vrij hebben.
  Bedenkt u eens dat hoeveel voordeel er te realiseren is zonder dat het Nederland een cent kost en Suriname geen eens dankje wel hoeft te zeggen.

  Neem als voorbeeld dat Nederland de Obligatie lening afkoopt en bij Suriname (net als Griekenland) een veel voordeliger rente en aflostermijn mogelijk maakt. Voordeel per jaar minimaal $ 30.000.000 ofwel SRD 210.000.000 ofwel alle salarisverhogingen van de ambtenarij.


  Maak melding

 7. 2e Haïti komt dichterbij. Bruine bonen met zoutvlees moet verboden worden tijdens verkiezingen. Bruine bonen met zoutvlees maakt meer kapot dan lief is !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. @ Panli …. heeft een punt !
  De mensen die op de NDP gestemd hebben …. de NDP’er … econoom, ICTer, Docent …. RobG { Spinazie Universiteit } …. pajongwaaiers …. D{t}tRt , Parbo, Mazda, Paraman, misterbojo, Kevin … moeten in staat zijn met de nodige
  ” kennis ” die ze in huis hebben de regering uit de pinarie te helpen. Hulp uit Nederland ? Waarom ?? Met welk doel ???


  Maak melding

 9. De tijden van schaarste heeft zulks een indruk achter gelaten dat het lijkt alsof het gisteren gebeurd is,dat alles van huis uit moest worden gebracht voor de patiënt.Ook medicijnen, eten en bedden goed.
  Dit is dan de derde keer dat we in het paradijs van opa D zijn beland.


  Maak melding

 10. Kijk wat bouta met Su heeft gedaan…….letterlijk alles is moedwillig kapotgeslagen…gaat weer jaren duren voordat alles is opgebouwd……..dit is dus de reden dan Su maar steeds op een bepaald punt blijft steken…..elke keer als bouta is geweest…..mag men opnieuw beginnen met opbouwen….frustrerend!!!


  Maak melding

 11. Jullie van de VHP moeten rechtstreeks om hulp vragen en niet via Bouta en co!!
  Er wordt naar jullie geluisterd en niemand heeft zin om naar de couppleger te luisteren Geen enkel fatsoenlijk land gaat ons willen redden ,en de arme Caricom landen die gaan ons geen hulp schenken omdat ook zij te lijden hebben van dictators!
  Vhp ,save our soul,vraag om hulp!!
  Denk aan ons en de vele patienten die heel veel moeten ontberen!!


  Maak melding

 12. Prof Misieka Boy , Zonder de H gaan jullie zeker DAGOEBAL met PEPERE WATER RUIKEN geeneens eten.

  Altijd grootte bek .maar van anderen blijven stelen !!!!!!!


  Maak melding

 13. Den Haag moet geen cent geven aan hulp. Sinds 1975 tot heden is het merendeel verdwenen in de magen van al die oerdomme aanhangers van vele politieke partijen. Ndp, is de meest corrupte en criminele politieke partij olv een onberechte moordenaar, schender van mensenrechten, en een bij verstek veroordeelde drugscrimineel, wiens zoon en stiefzoon ook misdadiger zijn, naast vele oerdomme paarse dwaze aanhangers. De vloek der moord, drugs en misdaad heerst over het gehele land. Laat Den Haag hulp geven in de vorm van zaden en boeken over de landbouw, zodat al die luie paarse mensen die ndp hebben gestemd leren lezen en planten. Alle ndper’s zijn de oorzaak van onrust, onvrede en armoede en wat zo irinisch is, ook zij schijten zich paars daarvan. Na wang mpp paars misdadig zeer slecht vervloekt volk, om te stemmen op ddb, de grootste onberechte aanbeden misdadiger sa e mek deng ka.


  Maak melding

 14. Neen ,PANLI,neen.Als we op bouta en co gaan wachten zal de bevrijding nooit komen.Als de vhp om hulp vraagt en de hulp die komt dan is het niet dat Nederland zo doet omdat het bouta lief heeft maar Nederland doet zo omdat het medelijden heeft met ons.We gaan dit niet danken aan Bouta maar aan de vhp.Ik denk aan de vele patienten die op dit moment dringend hulp nodig hebben.Er is een tekort aan alles in Suriname. De stakers raken gauw ontmoedigd en zij rusten in hun lot.Iedereen wil staken maar dan op verschillende dagen ,zo win je een strijd niet.
  We hebben dringend hulp nodig en de vhp kan die verlichting voor ons brengen.Om bouta te straffen ga je toch niet de hele bevolking straffen?!


  Maak melding

 15. De hulp die gevraagd moet worden moet natuurlijk geen geld zijn dus geen cash want anders komt het terecht in de zakken van bouta!!
  Medisch apparatuur en medicamenten hebben voorrang,
  Vraag om blikjeswaren ,schoolmaterialen bv en maak voedselpakketten,vraag om babyvoeding en belast geen ndpers met de distributie hiervan anders gaan de ndpers het stelen!.


  Maak melding

 16. Allen,

  Voor de zoveelste keer, is het nu nog niet genoeg geweest.
  Waar wachten mensen in Suriname nog op, welke hoop heeft men nog dat het goed komt ?
  Neem nu aktie voor het helemaal te laat is, luister niet naar mensen die nog een beetje geld hebben en denken dat het goed komt, straks hebben zij dat beetje geld ook niet meer.

  STAKEN tot dat de regering afgezet wordt.

  SUCCES.


  Maak melding

 17. Hebben jullie het nog steeds niet in de gaten?

  De VHP clan probeerde het eerst met V7 – niet gelukt;
  Toen het opkopen van de deviezen;

  De importeurs hebben fors de prijzen verhoogd (ga eens kijken welke mensen daar achter zitten);

  Nu hebben ze de prijzen van medicijnen en apparatuur fors verhoogd (welke mensen importeren dat?) om nu zogenaamd de reikende hand te bieden door hulp via NL.

  Ik was toevallig bij een bespreking hierover in 2013 in NL. Dit scenario is destijds al besproken:

  “We maken de bevolking arm en laten ze verpieteren zodat wij (lees VHP) de macht kunnen overnemen om zo voor onze bevolkingsgroep (dat zijn toch ook surinamers?) een betere positie te verwerven. Want wij hindoestanen hebben dit land opgebouwd”

  Hallo wordt eens een keer wakker Suriname!!


  Maak melding

 18. Ray,
  Je hebt gelijk, maar in de jaren ‘ 80 gaf Nederland kleding.
  En wat gebeurde er? De kleding werd gewoon verkocht (in de winkels). Ik geloofde dit toentertijd niet! Ik kreeg als bewijs een pak met witte en blauwe T-shirts opgestuurd.

  Blue Satin,
  Je eerste posting.
  Je maakt mij blij. Er zijn gelukkig nog mensen zoals jij,

  Kevin,
  Misschien, het hoeft niet, is het verstandig om je vriendengroep uit te breiden. Ik vrees dat je een te eenzijdige en ook te beperkte blik op het economisch leven hebt


  Maak melding

 19. Ik weet wat er gezegd is.
  Ik zie wat er gebeurd.

  En ik hoor nog steeds hoe de werkwijze van de VHP is vandaag de dag.
  Ik werk woon en leef zowel tussen de Hindoestanen. Javanen, Boeroes, Bakra’s en Creolen en ben zelf een “mengeling” van dit alles

  Ik werk voor en met een Hindoestaansbedrijf,
  Stuur arbeidres uit elke etnische achtergrond aan, hoor dus ook alle inzichten en problemen.

  Ik denk dat ik heel goed de vinger op de zere plek heb gelegd, maar dat is voor een hele boel mensen niet prettig om te horen.

  Ik ben geen NDP’er maar ik zie wel dat er veel veranderingen gaande zijn in positieve maar uiteraard ook negatieve zin. Inleveren is voor niemand leuk en ook ik merk dat eke dag. maar het zijn wel de offers die men moet brengen.
  Corruptie is overal ook hier in Su, dat zal ook zeker moeten worden aangepakt jazeker, maar ook in Europa, Amerika en Zuid-Amerika staan de kranten vol van corruptie schandalen. Su is daar niet uniek in.
  Drugs….zker een onderdeel van Su, maar ook NL (wordt gezien als de grootste productie en doorvoerhaven van Europa).

  En wees eerlijk…wie is er rijker in de portemonee…de regering of een bepaald deel van de bevolking. We weten allemaal hoe die grote autodealer rijk is geworden… en die man die zijn tuin elk jaar volledig verlicht met kerst. Hun kluis is groter dan mijn huis. En het is ze gegund, maar ga mij nu niet zeggen dat zij geen vinger in de pap hebben betreffende de situatie in dit land op dit moment.

  Ik zie vakbondsleiders ineens in kringen waar ze eerder nog nooit welkom waren. Dus ja je mag best kritiek hebben op mijn mening of er niet mee eens zijn maar dat ik te eenzijdg ben ingelicht of te beperkt ben. Nee daar kan ik het niet mee eens zijn


  Maak melding

 20. Pleur ff lekker op met je humanitaire hulp. Zolang als die paarse criminelen het gras van het plein belangrijker vinden dan de volksgezondheid, is er in Nederland niks te halen. Laat Hoefdraad maar weer op de klaag, vraag en bedeltoer gaan in het Caricom-clubje. Bouterse stemmen = armoede kiezen. Dat is al 35 jaar het geval.


  Maak melding

 21. Lovenswaardig dit initiatief uit mensliefendheid, maar of het op de lange duur helpt?
  Wordt het te veel om dood te gaan of te weinig om fatsoelijk van te leven, laat ze liever noeg een poos flink honger hebben , misschien dat ze dan massaal in opstand komen tegen dit misdadig wanbeleid van paars onder leiding van de massamoordenaar en drugshandelaar en zijn handlangers


  Maak melding

 22. het is de ” oranje partij ” die bij oranje Holland gaat vragen om ons te helpen..

  we wilden ze niet hebben wittie basie weg gejaagd zie maar de uitingen van ,, lackien,,, denk máár aan die uitnodiging en geen stoel aanbieden om te zitten door die moordenaar..

  en nu zitten we met de blaren al die posie posie op ons billen ,..

  de pakketten stromen het land binnen , omdat wij suris oer lui zijn werk schuw..

  dus we blijven ” slaven ” en het slaven verleden zijn we nu even vergeten..

  die wit man geeft en vraagt niks terug.., maar door onze ka manieren vooral die zwarten blijven we leven lang bedelen..

  de rovers blijven ongestraft rond lopen..


  Maak melding

 23. Waarom haalt VHP het geld niet op bij de rijken in Suriname ? Ze houden toch ook van het land ?

  Frappant is dat de meeste van deze elite, rijk is geworden tijdens de regeringen van Bouterse. Voor 1980 waren ze nog niet rijk.

  Wordt tijd dat die taboe wordt doorbroken.


  Maak melding

 24. Yepp maar waarom haalt de VHP geen geld op bij de rijken van de VHP.

  Mijn ene buurman (VHP) klaagt dat hij dit jaar niet het laatste model Prado kan aanschaffen ivm met de hoge dollarkoers.

  Mn buurvrouw aan de andere kant (NDP/ABOP of zoiets) klaagt dat er nauwelijks water uit de pijp komt voor haar duro tank omdat mijn buurman met een dikke pijp water onttrekt voor 1 van zijn 8 durotanks.

  Als je mn buurman erop aanspreekt krijg je een betoog dat het allemaal de schuld is van de SWM en Bouta omdat die er voor zorgt dat het land pinaart….zucht


  Maak melding

 25. OH LA LA……..Are Mai Baap VHP, maken jullie slapende honden wakker in de Oppositie banken.Weten jullie niet met
  wie jullie te maken hebben.Als dat gebeurt en voor mekaar is door jullie gaat de Paarse Bende met de Toppie Bighi Baas de Eer verdienen. Zo is t Mai Re Baap VHP,ers.
  Wel die slapende hond gaat jullie dood bijten Bappa.
  waar is jullie Kabesa lui.Ik zou maar een toontje lager zingen. CHE CHE!!!!


  Maak melding

 26. @Kohaarh en Kevin.
  Jullie twee zitten vol fantasie verhaaltjes.Zijn het wiegeliedjes of verhaaltjes die jullie baasje voor jullie zingt of verteld wanneer hij met jullie in bed ligt?!
  Whahahahaaaaaa….


  Maak melding

 27. Is ineens de vhp goed ,wordt flink uitgescholden vhp is niet goed ,vhp is coolie Partij ,vhp is Hollandse partij .m.p.p ik zeg tegen vhp laat ze lekker de gif beker opdrinken ,ze hebben ervoor gekozen.dus vhp nog jip ding .mik ding dede ien a film.laat ze bij de moordenaar gaan .waar zijn de paarse rioolrechten nu?????? Mik ding m.p.p dede in a film.is Holland nu goed .pakketten en geld is goed van hier en de mensen zijn niet goed.lopen jullie nog meer achter de paarse rioolrechten .ka wo njang. Zaka zaken paarse rioolratten.DEDE IN A FILM


  Maak melding

 28. Ik als diaspora figuur dacht weer ooit terug te keren in mijn geboorteland. Wat heb ik toch een enorme spijt zoveel geinvesteerd te hebben in een bodemloze put. Waar er alleen maar haat en nijd is tegenover mensen die wel keihard hebben gewerkt. Dus heb ik alles te koop gezet.

  Ik ga nooit meer investeren in dit land waar criminelen en rovers meer mensenrechten hebben dan slachtoffers.


  Maak melding

 29. Historie:

  “De Verenigde Hindoestaanse Partij (VHP) werd in januari 1949 gevormd door het samensmelten van de Moeslim Partij (1946), de Hindostaans-Javaanse Politieke Partij (1947) – onder leiding van Jagernath Lachmon – en de Surinaamse Hindoe Partij (1947). Lachmon was tot aan zijn dood in 2001 de voorzitter van de VHP. In 1973 werd de naam gewijzigd in Vooruitstrevende Hervormings Partij.”

  Goed initiatief van VHP, maar handel dan ook als een Hervormde Partij. Geeft je bulletin dan ook namens NPS,PL ABOP etc.
  Nu laat je de echte mentatileit van de olifant zien: als de olifant eten moeten kauwen, dan gbruikt hij meerdere tanden en voor de buitenwereld laat hij altijd twee zien.
  En vergeet niet dat de meeste handelaren rijke VHP-ers zijn.Zij drukken de prijzen om hoog en de schuld wordt neergelegd bij de Cambios, banken etc.
  Wie verkoopt de oude voorraadgoederen (aanschafwaarde 1 sdr) voor 30 SRD. Deze komen allemaal uit de VHP hoek.


  Maak melding

 30. VHP niet doen laat de mensen creperen tot 2020. Dan komen ze zelf tot bezinning want een Aziaat als president zal men nooit tolereren. Ze lijden liever honger dan voor een ander groep te stemmen typisch een afride eigenschap. waarom is er zoveel armoede in sub Afrikaanse landen?????


  Maak melding

 31. Kevin klopt als een bus heel wat mensen weten precies wat er gebeurt in SWITI Sranan maar ze doen alsof ze het niet begrijpen.Denk maar aan de jaren 80 toen heel wat Sranamans door hindustanen naar Belem,Curacao enz werden gestuurd en dan bleven ze een week en moesten ze een groot deel van de dollars en taata monie in leveren bij deze handelaren.Dit zijn zaken die ze bewust vergeten te vertellen.En dit is nog steeds gaande alleen doen ze het nu anders.Het is al jaren zo dat de handel bepaald wat er in SWITI Sranan gebeurt.Ten tijde van de schaarste deden deze klootzakken het volgende of hun voorraden werden in Nickerie opgeslagen of zogenaamd als doorvoer via Guyana verplaats.Vraag maar hoeveel vaten olie er via de Marowijne werd gesmokkeld richting Frans Guyana.Sranamans in SWITI Sranan en daarbuiten doen alsof ze niet weten wat er al jaren gaande is in het land.Een kleine groep elite wil voor een heel land bepalen hoe/wat omdat ze denken dat ze alles met geld kunnen kopen.


  Maak melding

 32. @ Mundo … @ Kevin … de rijkste hindoestaanse handelaren zijn prominente leden van de Nationale Paarse Boeven Partij, de NDP van Master Killer Bouterse.

  De Abanies van de NPBP …. wat is hun bijdrage aan de opbouw van Suriname … nada … noti … neks. Hun bijdrage is Njang en Dringi …. mek’ prisiri. Het Kabinet van Master Killer Bouterse is een Bolwerk van Hoerenlopers.


  Maak melding

 33. Tja, men denkt dat elke hindustaan VHP’er is.
  Bepaalde mensen denken dat alle rijke hindustanen, (rijk geworden door o.a. handelen in drugs) VHP’er zijn.

  Juist die steenrijke hindustanen zijn NDP’ers.
  Deze hindustanen zijn de grootste aanhangers van Bouterse en deze heeft ze heel hard nodig om de NDP financieel in het leven te houden.

  Veel van deze hindustanen zijn vroeger handelaren geweest. Im- en export was in handen van deze hindustanen. Bouterse liet via deze mensen de drugs uitvoeren. Velen zijn door de mand gevallen en hebben jaren in de gevangenis doorgebracht en de grootste drugsbaas van Suriname heeft zich altijd vrij kunnen bewegen.

  Vooral de creolen roepen dan heel hard: weer een kuli aangehouden i.v.m. drugs, terwijl hun president Bouterse op de achtergrond aanwezig was en deed alsof zijn neus bloedde.

  Bouterse heeft velen laten opdraaien voor zijn wandaden.


  Maak melding

 34. Goedenmorgen Iedereen, Lees dit artikel van starnieuws vandaag er is al een response. De VHP wordt uitgedaagd voor een debat op PIPEL FM !!!

  Ik ben heel benieuwd of ze gaan reageren. Als ze dat niet doen zegt het veel van hun rugge graad.

  Want ik heel frappant vindt is dat waterkant het bericht nergens zet.

  12 May, 03:24
  foto

  Dames en heren van de VHP-mediacommissie,

  Uw open brief d.d. 10 mei 2017 is niet aan onze aandacht ontsnapt. Zoals bij u in de politiek gebruikelijk, heeft u met niet-onderbouwde cijfers en feiten een aantal negatieve en suggestieve uitspraken gedaan over de gezondheidszorg in Suriname.

  Wij vragen u middels deze om aan een aan-uw-partij-verbonden wetenschappelijk bureau te vragen om uw loze beweringen te onderbouwen met data (cijfers) van nu en die te vergelijken met de meerjaren gemiddelden die bekend zouden moeten zijn.

  Alle beweringen die niet onderbouwd zijn met concrete cijfers en/of namen van dodelijke slachtoffers (met overlijdensverklaringen van de arts), moeten verwezen worden naar het Rijk van de Politieke Stemmingmakerij.
  Het verbaast ons helemaal niet dat uit het neokoloniale denken van uw partij, het duveltje uit de Oranje doos wordt getoverd om onze problemen op te lossen met uw diaspora stromannen onder de vleugels van de zogenaamde noodhulp uit Nederland (voorbeeld Medische Zending en Binnenlandse Oorlog). Uw oververzadigde oranje hersenen komen niet onder het neokoloniale denken uit.

  U vergeet gevoegelijk dat Nederland 300 jaren geen gestructureerde gezondheidszorg voor het Surinaamse volk heeft gecreëerd. Nota bene, de Stichting Staatsziekenfonds is de eerste aanzet tot een volksverzekering in de geschiedenis van Suriname, d.d. 16 maart 1981.
  Middels deze nodig ik u uit om via een openbaar debat op televisie een en ander ten overstaan van de bevolking te bespreken.
  Hopende op uw aanwezigheid bij het debat verblijven wij.

  Drs. H.A.R. Hasrat
  Coördinator Medische Zaken SZF (80% van de verzekerdenpopulatie in Suriname)

  Oproep tot openbaar debat ‘Gezondheidszorg in nood?’
  Plaats: Pipel TV
  Datum: ?
  Tijd: ?


  Maak melding

 35. Sranangboi
  Goedenmorgen Iedereen, Lees dit artikel van starnieuws vandaag is er al een response. De VHP wordt uitgedaagd voor een debat op PIPEL FM !!!

  Ik ben heel benieuwd of ze gaan reageren. Als ze dat niet doen zegt het veel van hun rugge graad. Van dit soor berichten hou ik . Put your money where your Mouth is. The PIPEL are watching

  Want ik heel frappant vindt is dat waterkant het bericht nergens zet.

  12 May, 03:24
  foto

  Dames en heren van de VHP-mediacommissie,

  Uw open brief d.d. 10 mei 2017 is niet aan onze aandacht ontsnapt. Zoals bij u in de politiek gebruikelijk, heeft u met niet-onderbouwde cijfers en feiten een aantal negatieve en suggestieve uitspraken gedaan over de gezondheidszorg in Suriname.

  Wij vragen u middels deze om aan een aan-uw-partij-verbonden wetenschappelijk bureau te vragen om uw loze beweringen te onderbouwen met data (cijfers) van nu en die te vergelijken met de meerjaren gemiddelden die bekend zouden moeten zijn.

  Alle beweringen die niet onderbouwd zijn met concrete cijfers en/of namen van dodelijke slachtoffers (met overlijdensverklaringen van de arts), moeten verwezen worden naar het Rijk van de Politieke Stemmingmakerij.
  Het verbaast ons helemaal niet dat uit het neokoloniale denken van uw partij, het duveltje uit de Oranje doos wordt getoverd om onze problemen op te lossen met uw diaspora stromannen onder de vleugels van de zogenaamde noodhulp uit Nederland (voorbeeld Medische Zending en Binnenlandse Oorlog). Uw oververzadigde oranje hersenen komen niet onder het neokoloniale denken uit.

  U vergeet gevoegelijk dat Nederland 300 jaren geen gestructureerde gezondheidszorg voor het Surinaamse volk heeft gecreëerd. Nota bene, de Stichting Staatsziekenfonds is de eerste aanzet tot een volksverzekering in de geschiedenis van Suriname, d.d. 16 maart 1981.
  Middels deze nodig ik u uit om via een openbaar debat op televisie een en ander ten overstaan van de bevolking te bespreken.
  Hopende op uw aanwezigheid bij het debat verblijven wij.

  Drs. H.A.R. Hasrat
  Coördinator Medische Zaken SZF (80% van de verzekerdenpopulatie in Suriname)

  Oproep tot openbaar debat ‘Gezondheidszorg in nood?’
  Plaats: Pipel TV
  Datum: ?
  Tijd: ?


  Maak melding

 36. Eindelijk van dit soort berichting hou ik. Nu gaan we zien wie wie is. Het wordt echt spannend richting 2020. VHP julli zijn uitgedaagD!!!!

  Wie wie gaat antwoord geven !!!


  Maak melding

 37. Net naar Pipel FM geluisterd, Beide partijen hadden gesproken. Drs Dew Sharman draait er om heen en zegt niet of zijj party in debat gaat over gezondheid sector.
  Drs HAR Hasrat heeft de vinger op het zere plek gezet !!!!

  Hij heeft gelijk er zijn genoeg deskundigen in Suriname. De Surinaamse studenten die van Cuba komen worden tegen gewerkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.