zaterdag, februari 24, 2024
HomeFotoVader protesteert tegen lerarenstaking Suriname

Vader protesteert tegen lerarenstaking Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Renato Cyrus, vader van twee schoolgaande kinderen, heeft zich de afgelopen periode zodanig opgewonden over de lerarenstaking van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), dat hij besloot te protesteren tegen de al weken durende onderbreking van het onderwijsproces.

Hij trok woensdag de aandacht van voorbijgangers toen hij met een Surinaamse vlag in de hand post vatte op het Kerkplein. Hij riep de leerkrachten op om in het belang van het kind, de lessen te hervatten. Cyrus zegt dat hij daar blijft staan totdat alle kinderen weer naar school mogen.

Ondertussen hebben de twee bonden woensdag besloten om de actie op te schorten en vandaag (donderdag) weer voor de klas te staan. Ze wachten tot eind mei om te zien in hoeverre de door de overheid toegezegde herwaardering compleet is toegepast.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

50 REACTIES
 1. Gelukkig dat niet elk individu hersenen heeft als die van Jojo, Srafu, Ray, Koos, Esmerald, Bigi Sma, enz. Zij pretenderen dat leerlingen/studenten geen hinder ondervinden als deze verstoken zijn van onderwijs.Wat een slechte mentaliteit.


  Maak melding
 2. Dit vindt ik belangrijk dan die hebzuchtige leraren die niet aan de toekomst van de jongeren denken.over 15 jaar gaan die zelfde leraren die nu staken weer de straat op komen met hun WE ZIJN MOE kliek.dat de regering niks doet tegen de criminaliteit die zij nu aan het creëren zijn.jammer dat Baas dan tegen die tijd niet meer leeft.


  Maak melding
 3. Aan de andere kant gaat elk individu nu als hij of zij niet eens is met íets met een vlag in de hand gaan staan als protest. Wat een ontdekking!!


  Maak melding
 4. RobG
  Gelukkig dat niet elk individu hersenen heeft als die van Jojo, Srafu, Ray, Koos, Esmerald, Bigi Sma, enz.

  RobG, jij als afgestudeerde econoom IT specialist en docent economie moet nu toch wel weten dat volgens economische wetten, let wel je kunt ze niet aanraken noch ruiken, er altijd 2 zijden zijn van een gebeuren binnen economische aspecten en dat er een onderlinge samenhang is tussen de ingang en de uitgang. Alles hiertussen hebben met elkaar te maken en hebben effect op elkaar.

  Dat een ezel voedsel tot zich neemt en daardoor dit weer afscheidt is zo een traject.
  Elk economisch conflict die heeft een oorzaak en een gevolg. Zo ook de stakingen, oorzaak overheid neemt besluit wat leidt tot een conflict (dat mag en moet zelfs want mensen zijn geen robots), studenten geen school en leraren geen werk en inkomen.

  Koeien loeien en ezels balken maar wat jij doet is niet te benoemen zo dom en oneducatief kom je over.
  Laat je stem horen op adjieomakondre maar zorg dat je ook swinkundu hebt gestudeerd.


  Maak melding
 5. Dus deze man heeft zoveel vrije tijd dat hij kan protesteren.
  Als ik hem was zou ik, indien hij werkloos is,
  een baan gaan zoeken
  een opleiding volgen, waardoor zijn kansen op de arbeidsmarkt groter worden.
  Wat een dwaas, die zo verlegen om aandacht is, dat hij maar besluit maar met een vlag gaat rondlopen.


  Maak melding
 6. @RobG
  Ik heb nooit gesteld dat de jeugd geen hinder zal onder vinden van deze stakingen. U zult mij zelfs aan u zijde vinden met de stellig dat het Surinaamse onderwijs niet eens de naam onderwijs zou mogen dragen.

  Ik stel slechts dat er een keuze is tussen 2 kwaden en dat het voor de jeugd beter is dat de regering Bouterse koste wat het kost verdwijnt in de geschiedenis boeken. 1, 2 of 3 maanden staken zijn wel in te halen. Het vernietigen van het land heeft voor iedereen en zeker de jeugd veel grotere gevolgen.

  U bent notoir in het verkeerd interpreteren.

  De regering is zielig in het vinden van verwijten terwijl het beter in de spiegel kan kijken om te ontdekken waarom zij niet geloofwaardig is.


  Maak melding
 7. Hij is zeker een Wakamang die niet wil gaan zwoegen op de 50 ha grond.Dus maar pro regering demonstreren.Net als Sombra.Zou deze werkelijk een shoarma met knoflook saus gekregen om zijn hongerstaking op te geven?


  Maak melding
 8. Hmm,
  Dit bericht is van 11 mei
  In een ander artikel van 10 mei staat dat de staking voorbij is.
  Hij staakte naar ik aanneem op 10 mei en de staking was voorbij op 10 of misschien zelf op 9 mei.
  Zoals ik al eerder aangaf, deze man heeft hulp nodig. Een schreeuw om aandacht.
  Jammer dat hij deze hier kreeg.

  Jacobus,
  de saus houdt hij tegoed


  Maak melding
 9. Bigi Sma, jouw benadering van dit vraagstuk is heel beperkt. Maar ach, men kan ook niet anders van jou verwachten omdat je heerlijk vertoefd in je eigen comfortzone van simpele geesten. Jij hebt immers geleerd om in de bekende vaste gewoontes te denken en om vaste reacties te geven. Het voelt voor jou allemaal vertrouwd en geeft veilig je een behaaglijk gevoel van veiligheid. Jij denkt standaard aan twee zijden over het item, terwijl mijn inziens er drie zijn bestaan.

  Jouw comfortzone is beperkt en is-een-sta-in-de-weg voor de menselijke ontwikkeling. Naast jouw comfortzone van simpele geesten bestaat er ook nog een groeizone . Je moet je best doen om jouw huidige comfortzone te verlaten om in de groeizone terecht te komen.Het vraagt om moed en doorzettingsvermogen, maar bovenal om de juiste genen. Erken in elk geval dat je fout zit bij het Front. Laat vervolgens los wat je vasthoudt in de comfortzone van simpele geeste. Can you follow me?


  Maak melding
 10. @RobG
  Neen die meneertje poepejantje heeft niet de hersenen van ons maar van die jou geerfd.Hij is gekleed met jas en al en een zonnnebril op en een tas met veel geld ontvangen van baasje om daar te gaan staan met de surinaamse vlag!Hij Hij heeft het goed zo te zien,wat die poepejantje aan het doen is is zeker part time job namens de ndp!
  Ipv Hofwijks te steunen gaat die lummel daar staan en zichzelve belachelijk maken!!Wij de rest dus zijn niet onder indruk van deze poepejantje. Zijn kinderen zijn zeker nog in de kleuterklas want geloof mij ieder ander met een stel gezond zou zich schamen om een vader zoals hem te hebben!


  Maak melding
 11. Die meneer Cyrus (echte naam ?) heeft zich vermomd. Heeft hij iets te verbergen? Als hij echt boos was over de onderwijs staking dan ging hij met zijn smoel open en bloot naar de kranten, radiozenders etc.

  Dit ruikt naar een betaalde onruststoker.


  Maak melding
 12. Een ndper met das geeft aan dat baas e pai a mang. In plaats van dat hij protesteert tegen het wanbeleid van zijn baas. Hoe oerdom en doorzichtig toch zijn al die oerdomme ndper’ s, hihi logica no de na deng oerdom ndp sma disie, net als die vette oerdomme paarse klootzak die moest nadenken toen hem een huisje werd aangeboden aan de Hernhutterstraat. Alle ndper’s zijn de oorzaak van het geestelijk en moreel verval, want onrecht en leugen in de vorm van ddb aanbidden en accepteren deze paarse domkoppen. Hihi


  Maak melding
 13. Deze Ouder mag natuurlijk zijn mening laten blijken !

  Hij is echter rijkelijk laat met zijn actie, geprotesteerd had moeten worden toen de machthebbers al onze reserves verkwanselden en daarna ook nog miljarden aan SRD-bankbiljetten hebben gedrukt en uitgegeven !

  Toen moest deze vader met de rest van de bevolking in actie zijn gekomen, dan waren de loontrekkers (en de rest van het volk) niet door de machthebbers (Opa D en clan) beroofd van meer dan 70 % van hun inkomen !
  ( zie de devaluaties, de mega-prijsstijgingen etc)

  Nu wij failliet zijn moet de Sranan-bevolking er eerst voor zorgen dat de faillietmakers van het land verdwijnen uit het machtscentrum en dat het wanbeleid stopt !

  PS : Sterkte aan alle Srananmans in deze door de machthebbers, door wanbeleid, geschapen economische ramp !

  STOP DE FAILLIETMAKERS (OPA D en Clan), DIE OOK NOG ONNODIG GROTE GELDLENINGEN TEGEN WOEKERRENTES HEBBEN AFGESLOTEN !


  Maak melding
 14. Wie heeft nu werkelijk gezorgd voor de devaluatie.

  De regering die te veel heeft uitgegeven? Iets wat overigens niet alleen deze regering heeft gedaan f die kleine door drugshandel grootgeworden stinkend rijke groep die liever een olifant het land zien besturen omdat dat in hun voordeel is. Om dat te bereiken hebben ze ongeveer alle deviezen opgekocht en in hun kluis geplaatst o.a. die aan de A. Dragtenweg. Om vervlgens te roepen de corruptie moet worden aangepakt. De pot verwijt de ketel maar dan in de ergste vorm.

  Wel een applausje voor ze dat ze een deel van de bevolking werkelijk hebben kunnen laten geloven dat dit allemaal de regerings schuld is.
  En dat ze die verdwaalde hutkoffer zo ver hebben gekregen om te pogen het land te destabiliseren door de onderwijsgevenden te laten staken.

  Die vader staat daar voor maar 1 ding: een betere toekomst voor zijn kind dan dat hij zelf heeft. Wie kan en durft daar commentaar op te geven?


  Maak melding
 15. @RobG, ik zou niet weten hoe ik jou zal moeten begrijpen. Je bespreekt @ Bigi Sma over het volgende:::::Je moet je best doen om jouw huidige comfortzone te verlaten om in de groeizone terecht te komen. Het vraagt om moed en doorzettingsvermogen, maar bovenal om de juiste genen. Erken in elk geval dat je fout zit bij het Front.

  Vergeet niet dat je ooit ook aan mij vroeg om over te stappen naar de NDP omdat zij het beter doen. Ik heb duidelijk kenbaar gemaakt dat ik mijn principe heb en ik mijn familie recht in de ogen moet kunnen kijken zonder het gevoel van hypocriet te hebben.
  Ik heb jou ooit gezegd dat ik NOOIT achter een moordenaar zal staan. Ik vraag mij af hoe je tegenover kinderen staat als je alles goed praat wat fout is.

  Dit betekent dat je alleen een groei meemaakt als je voor de NDP bent. Mooi niet.
  Als mijn vader een fout heeft gemaakt zeg ik dit gewoon tegen hem en ik zal nooit achter zijn fouten staan. Bij jou krijg ik het gevoel dat een ieder moet doen wat jij hebben wilt, en als dit zo is is het een vorm van arrogantie.

  Verder lees je de mening van @Jojo ook niet goed of je begrijpt het helemaal niet.
  Ik lees met plezier @Jojo zijn meningen, omdat hij duidelijke argumenten geeft en een goede analyse maakt. Als zaken goed gaan geeft hij het ook duidelijk terug ondanks welke partij dit is, maar dit kan ik niet van jou zeggen, omdat je te eenzijdig bent in jou denkwijze.
  Zo krijg je geen mensen achter jou, maar je maakt soms vijanden.


  Maak melding
 16. Kevin, pot wan tra CD !

  Yu Opa D, FAILLIET a kondre !

  Taigi Opa D fu stop druk miljarden ongedekte SRD-monnie !

  Taigi Opa D fu stop a Corruptie (Clad rapport de nofo)

  Taigi Opa D fu stop lenni monnie !

  Betre Opa D mek sabi-mang kong fu rule a kondre,

  Opa D no abbi a brains fu rule wan economia !

  PM : SARI TORI, SRANAN FAILLIET !


  Maak melding
 17. WHAT A HELL! Papa wat doe je met die vlag op dat plein?
  Waar heb je al die vijftien jaren uitgehangen?
  Mama loert je… je bent gewaarschuwd.


  Maak melding
 18. Safru,

  Wat had de regering dan moeten doen wanneer de deviezen massaal worden opgekocht om het land bewust te willen laten destabiliseren? Prijzen worden bepaald door echt een hele kleine groep elite die er op deze wijze voorzorgt dat hun import bedrijven floreren en er geen mogelijkheid tot ontwikkeling is van productie in eigen land.
  Uiteraard zal men dan geld moeten bij drukken;
  Uiteraard zal men dan moeten lenen;

  En je gelooft mij niet?
  Ga eens kijken wie er achter de importbedrijven zitten en wie werkelijk zoveel geld hebben al dan niet uit drug verdiend dat ze de mogelijkheid hebben om dat te doen en ook gedaan hebben.

  Waarom denk je dat die maatregelen worden genomen van het tegengaan van geldovermakingen naar het buitenland? Om de kleine man te pesten?


  Maak melding
 19. Kevin
  Ken je hem? Hoeveel kinderen heeft hij?
  Je stelligheid impliceert dat je de antwoorden op deze twee vragen hebt.
  Zo ja, dan kunnen we verder gaan.
  Zo nee, stop want je veronderstelt teveel.
  Dan de devaluatie.
  Ken je het verschil tussen aanleiding en oorzaak? Let wel ik heb het niet over gevolg.
  De oorzaak van de devaluatie ligt zonder meer bij de potverteringspolitiek van de regering.
  De aanleiding wordt gevormd door speculanten en corruptelingen. Deze zijn in alle lagen van de bevolking te vinden.
  Het is aan de regering om
  1. Een beleid te voeren dat past bij de omvang van haar inkomsten
  2. Corruptie aan te pakken met terugwerkende kracht
  3. Speculanten, de loef af snijden.
  Wat dit laatste betreft:
  de regering heeft het speculanten gemakkelijker gemaakt om exorbitante winsten te halen, voor ( nadruk op voor; mijn ipad heeft dit teken niet), de devaluatie.
  Hierdoor is de scheidslijn tussen speculatie en corruptie vervaagd.

  Nog een laatste opmerking over de dwaas die daar protesteert:
  hij heeft zeker de advertentie boven aan deze pagiba verkeerd gelezen.
  Hij las 17 kg buikvet kwijt door te protesteren. Er staat toch echt, proberen


  Maak melding
 20. Pico en dat is nu het leuke van het verhaal.
  Is de regering bezig hierover beleid te voeren is het ook weer niet goed.

  Met een stel onwillige honden is het lastig jagen

  Iedereen roept alleen maar wat slecht en dat het beter moet.
  Ik heb nog van niemand maar dan ook niemand gehoord:

  Prima dat de regering bezig is met beleidmaar ik denk dat ze het beter zouden doen als ze dit of dat.

  Nee het enige wat je hoort is…weg weg weg…ander beleid…pinaren (met drie auto’s voor de deur en lange rijen voor de Mac op vrijdag en zaterdag avond…actie…..gwe…….mijn kennis ontbreekt zeg jij. Vertel mij dan eens hoe ze het wel moeten doen.

  Het enige wat de meesten kunnen is een ieder die ook maar iets positiefs zegt over deze regering de grond in trappen uitschelden en gelijk uitmaken voor NDP’er.
  In mijn ogen zijn die dan minstens net zo erg en moeten ze al helemaal geen grote mond opzetten over dictatuur.


  Maak melding
 21. Beste Kevin,
  Ik kan met de beste wil dan ook niets verzinnen dat op de juiste wijze plaatsvindt.
  Het grappige van de aanhangers van de regering en zo te lezen ben jij daar ook een van, is dat jullie van mening zijn dat als je het niet met jullie eens bent, je tegen bent.
  Dit is niet alles, jullie maken er een teringzooi van en als er dan een keertje iets dat heel klein is, dat ruikt naar succes dan vragen jullie, nee eisen jullie applaus en roepen
  en masse hoe geweldig jullie wel niet zijn.
  Gelukkig heeft mijn moeder mij geleerd, bescheiden te zijn.
  Het zou jullie sieren dit ook te doen


  Maak melding
 22. RobG…

  welke ontwikkeling hebben jullie de afgelopen 42 jaar gemaakt???….Niks, nada, niente, zie waar dat primitieve landje met zijn achterlijke cultuur NU staat. Diep onderin het financieel / economisch / moreel ravijn. Koop lekker een enkele reis van je sociale uitkering en meng je lekker onder het paarse gepeupel waar jij je ongetwijfeld uitstekend op je plaats zult voelen. Geindoctrineerd paars hersenloos gezwel.


  Maak melding
 23. Beste Pico,

  Ik heb volgens mij al meerder malen aangegeven dat ik geen NDP’er ben.
  Er gaat heel veel mis in dit land, en ik heb helemaal niks tegen een andermans mening. Maar een mening die alleen maar bestaat uit schelden en tegen zijn zonder ook maar enige vorm van positiviteit. Ja daar ben ik op tegen.

  Van alles wat ik tot nu toe gehoord heb van de oppositie si voor mij niks gebleken dat ze echte plannen hebben voor dit land. Ja op het pluche zitten en de kas beheren. Dat is mijn ogen alleen maar stuivertje wisselen en wordt je dan door de kat gebeten in plaats van door de hond.

  Ja er moet vreselijk veel veranderen in dit mooie land. Onder welke regering dat gebeurd maakt mij echt niks uit.
  Zo lang de bedoelinge maar goed zijn en gericht op vooruitgang in de toekomst.

  En helaas omdat te bereiken zullen er maatregelen getroffen moeten worden kwa subsidie beleid, kunstmatig laag gehouden dollarkoersen, importbeleid, corruptie, drugs, uisvesting, werkgelegenheid en lonen, sociale voorzieningen.

  Waar ik tegen ben en me vreselijk aan stoor is niet dat andere mensen een andere mening hebben of liever de VHP aan de macht zien, maar het onzinnige geschreeuw, het inhoudsloze boe geroep het gemanipuleer (door alle artijen) en het voor de gekhouden van het volk (ook door alle partijen).

  Commentaar wordt er geleverd op Geert Wilders in NL met zijn weg marrokanen, maar in Su zijn alle partijen etnisch en populistisch en vergelijkbaar met de PVV van Wilders zijn het met andere standpunten misschien. Maar kwa opbouw en populisme identiek.
  Ik ben een moksi ik ben niet etnisch geprofileerd. Maar dat schijnt niet te kunnen….dan ben je automatisch een NDP’er.
  Als dat zo is dan is de NDP dus 1 van de weinige partijen die het minst etnisch is.

  Daarnaast en nogmaals ik ben geen NDP’er, VHP’er of wat dan ook ik kijk naar de inhoud niet naar de bling bling of pracht en praal. Toch zie ik wijzigingen in dit land die het land op termijn ten goede gaan komen. In de Wetgeveing, in het onderhoud van infrastructuur en in de uitbreiding van de infra structuur.

  En dat laatste is zo vreselijk belangrijk. De lonen zijn laag, de ligging is goed. Suriname zou voor veel multinationals een goede basis zijn, echter de infrastructurr is van zo’n danige kwaliteit dat een continue productie proces niet gegarandeerd kan worden.

  En dat moet ik deze regering toch echt wel na geven dat ze behoorlijk bezig zijn met een inhaal slag op infrastructuur gebied. Dat het misschien beter kan, ik geloof het direct maar tot 2010 had Su ongeveer 20 jaar stil gestaan kwa infra structuur.


  Maak melding
 24. RobG
  Tot op heden heb je nog geen reactie gegeven op mijn vraag, dat in zekere zin ook een economisch aspect bevat, welke voor zich spreekt.
  Als econoom en docent economie is mijn vraag aan jou:
  “Is het economisch juist en verantwoord om een lening van 500 miljoen aan te gaan tegen 9,25% en dit zelfde bedrag kan lenen tegen 1,05%.
  olang je hierop geen economisch verantwoord antwoord geven ben je voor mij degene die in een bepaalde zone zit die niet snapt hoe de wereld werkt en in elkaar zit.

  Ik daag je wederom uit om dit uit te leggen en te onderbouwen met deugdelijke (dus geen leugenlijke) reden en uitleg.
  Tot jou antwoord ben je en blijf je een doelloze economisch raket die deflaterend bezig is.


  Maak melding
 25. Beste Kevin je kan hier een betoog houden dat je geen ndp er bent maar intussen zit je wel het ndp regeerbeleid te bagatelliseren. Heb meer respect voor iemand die uitkomt dag hij de ndp steunt dan een draai kont. Je maakt je onsterfelijk belachelijk hier en dan heb ik het niet eens over de onzin die je de ether inslingerd. Zgn ben je van de inhoud. Adviseer de geschiedenis van Suriname goed door te nemen. Bouterse heeft Suriname meerdere malen verkracht zowel infrastructureel, financieel, economische en sociaal. Keer op keer mochten anderen de problemen oplossen.
  Die paar verkeersrotondes die Bouterse heeft aangelegd stelt geen flikker voor. Wake up !!


  Maak melding
 26. Beste Koos,

  Als jij je wat beter had laten inlichten dan had je geweten dat het veel meer betreft dan n paar rotonde’s. Daarbij behelst infrastructuur veel meer dan wegen en rotondes.

  Als jij het allemaal zo goed weet vertel mij dan eens hoe het wel moet? Welke plannen heb jij of waar je voor staat in mind of kom je niet verder dan alleen roepen gwe gwe

  Wederom een hersenloze idioot die alleen maar negatief kan zijn. Niet ik maar jij maakt je onsterfelijk belachelijk.


  Maak melding
 27. Wat een sukkel is die gast.

  Kinderen kunnen geen goed onderwijs krijgen
  als docenten niet gewaardeerd worden.
  En als er niet geinvesteerd wordt in ontwikkeling en onderwijs.
  En als de president zelf een crimineel is.

  Hij maakt samen met die ene gast die vorig week 20 minuten in hongerstaking was 1 ding wel duidelijk nml. NDP heeft geen aanhang meer.


  Maak melding
 28. VAAK STEL IK:TIJD MOET HAAR TIJD HEBBEN. Toen mij vier (4) dagen geleden gevraagd werd bekend te maken onder welk ander masker deze zgn.’kevin’ opereert,deed ik dat.Overigens is 19 dagen geleden reeds duidelijk gemaakt onder welke andere naam je ook opereert…..DAT MAG ALLEMAAL!Jouw baasje schijt overigens een buffel…..ja,zijn dagen zijn geteld.Binnenkort zal hij zijn strafeis MOETEN aanhoren. Nu reeds zingt ook jij ettelijke toontjes lager.Ik ga met jou niet verder in dispuut.Ik heb het bijzonder druk met de voorbereidingen i.v.m. 12 mei,daarna 13 mei en 20 mei komende.Jij en jouw wereldbekende supercrimineel (jouw fake pres.)’lopen ten einde’.DE GROETEN AAN “KABOUTER”!!!


  Maak melding
 29. Kevin ik je nog even aan herinneren dat volgens ndp plannen de vlg zaken gerealiseerd zouden worden op infrastructurele gebied:

  – aanleg spoorlijn
  – weg naar Brazilië
  – 4 baans weg zanderij incl fly overs
  – diepzee haven
  – aanleg cruise terminal
  – versterking van dijken

  Wat is er nu over van al die plannen. Die infrastructurele projecten waar jij het over hebt is niet interessant. De ndp had mega beloftes gedaan. Zgn werd een sociaal contract gesloten. Alle mega projecten zijn gestrand.

  Ik zal je precies vertellen hoe het wel had gemoeten namelijk voortzetten beleid van Venetiaan !! Iedere srd omdraaien, zuinig aan doen en daar waar het kan investeren.

  Regeren op basis van realisme en geen populisme.


  Maak melding
 30. Beste Koos,

  Daar heb jij dan weer helemaal gelijk in, alleen van de versterking van de dijken is een deel uitgevoerd.

  Helaas kan ik je niet gelijk geven voor wat betreft Venetiaan.
  Ik zie dagelijks de gevolgen van deze “zuinigheid”. Op je geld letten is prima, ben ik een compleet voorstander van, maar geen onderhoud plegen of moderniseren? In de infrastructuur wordt stilstand al heel snel hard achteruit hollen.

  Maar infrastructuur is meer. Het is ook de aanleg van een goed electriciteitsnetwerk, waternetwerk, datakabels enzovoort. Daar is nog heel veel werk te verzetten en daar is heel veel geld mee gemoeid en helaas ook erg corruptie gevoelig. Maar er wordt wel aangewerkt. En tuurlijk kan het altijd beter en gaat er nog genoeg verkeerd.


  Maak melding
 31. @Kevin
  Je mag je gerust ndper noemen. Je hoeft je niet te schamen.,wij gaan je niet uitlachen,absoluut niet!!
  Voor een niet ndper ben jij je baasje hard aan het verdedigen.
  Slaap je met hem of zo….?


  Maak melding
 32. @Kevin
  Suriname zal vooruitgaan met een LEIDER die geen crimineel is en geen donker ,duister en een mysterieuze heden en verleden heeft..Je lijder bouta hoort in de gevangenis thuis,


  Maak melding
 33. Deze meneer maakt gebruik van zijn democratisch recht en zo maken Hofwijks,Valies en de duizenden anderen gebruik van hun recht te staken en te protesteren.Niet alleen de toekomst van het onderwijs zit in problemen maar Suriname als geheel vanwege wanbeleid en corruptie van deze regeerders.


  Maak melding
 34. @Kevin, U zegt : Uiteraard zal men dan geld moeten bij drukken; Uiteraard zal men dan moeten lenen;

  Ik zeg : UITERAARD MOESTEN JUIST DEZE TWEE FUNESTE ZAKEN HELEMAAL NIET HEBBEN PLAATSGEVONDEN !

  Deze twee zinnen van u laten zien dat u niet doorheeft dat u zaken totaal door mekaar haalt !

  Te hoge uitgaven door de machthebbers, hebben niets te maken wat speculanten volgens u hebben gedaan met de deviezen ! Van wie waren deze deviezen ????

  U weet zeker ook niet dat de machthebbers tot en met VANDAAG doorgaan met teveel uitgeven ! De machthebbers hebben lak aan het volk en blijven meer uitgeven dan de staat aan opbrengsten heeft !

  Om die reden heeft Opa D en zijn clan Suriname gewoon failliet gemaakt !
  Er was geen reden om miljarden ongedekte SRD-bankbiljetten te drukken ! Elke andere regering had direct FORS bezuinigd, wanneer geconstateerd wordt dat de staatsinkomsten teruglopen !

  De zogenaamde deskundige Gilmore heeft IN HET GEHEIM (volk wist van niets) zijn ongedekte miljarden gedrukt in samenwerking met Opa D !
  Het land is dan ook opzettelijk failliet gemaakt door deze machthebbers !
  (zij hebben immers zelf in het parlement aangegeven dat al het geld en al ons goud is VERDAMPT)

  Importen zijn vrij eenvoudig te reguleren wanneer een land genoeg eigen vervangende producten produceert van gelijkwaardige kwaliteit !
  (wanneer jouw eigen productie stil ligt/of je produceert niet, dan ligt dat anders)

  Iets anders is wanneer er wanbeleid wordt gevoerd door machthebbers, waardoor het land te weinig inkomsten uit valuta genereert ! Dat gat en die schaarste is in het geheel niet te ondervangen door LENINGEN ! Dat leningenbeleid komt neer op verlenging van de faillissement-situatie waarin het land helaas is gebracht !

  Alleen meer productie kan Sranan verder helpen, maar helaas hebben de machthebbers alle gelden en reserves (inclusief de gedrukte ongedekte miljarden) verkwanseld, nagenoeg NIETS geinvesteerd in productieve activiteiten/sectoren !

  Dat is ook de reden dat de machthebbers WEIGEREN, in het openbaar, aan het gehele volk VERANTWOORDING af te leggen over de staatsuitgaven !
  Daarom vraagt elke burger aan de machthebbers : PE A MONNIE DE !!!!!

  U maakt ook een opmerking over geldzendingen naar het buitenland, ik raad u aan te onderzoeken welke afspraken de machthebbers daarover hebben gemaakt met bijvoorbeeld de Chinese overheid !
  Ik meen gepubliceerde cijfers te hebben gezien waaruit blijkt dat alleen al deze handelaren ongeveer 300 MILJOEN USD per kwartaal overmaken naar China, met TOESTEMMING van de machthebbers die u tracht te verdedigen/bejubelt !

  Dusssss……..ongedekt geld drukken is totaal onnodig geweest en de tientallen leningen zijn ook voor een zeer groot deel weggegooid geld, er is sprake van WANBELEID !

  PS : Productie en economie van Sranan staan al enige tijd stil en krimpen !
  Staatsschuld is zo enorm groot dat de machthebbers de EXACTE cijfers GEHEIM houden !


  Maak melding
 35. Bigi Sma, jij dweept nog steeds met de utopieën die ze jou bij het Front hebben voorgespiegeld. Jij verkoopt onwaarheden. Ik ben daarom echt benieuwd naar de beweegredenen van de filantropische instelling die aan de Surinaamse regering kapitaal wil lenen tegen een percentage van 1,5%. Alleen zeer welvarende landen als Nederland komen in aanmerking voor leningen met een droompercentage van 1,5%. Maar omdat het economisch heel erg goed gaat in de welvarende landen is de behoefte minimaal om vreemd kapitaal aan te trekken.Wat hebben de kaitaalverschaffers aan een rendement van 1,5% voor uitgeleend geld terwijl de belastingdienst in deze landen wel het dubbele van deze opbrengsten in rekening brengen als belastingverplichting. Jouw droompercentage van 1,5% is politieke borrelpraat.Een leningspercentage van 8 tot 10% lijkt me waarschijnlijker voor landen die in een economische crisis verkeren.


  Maak melding
 36. vader kan ipv het nutteloze staan zijn kinderen naar de computer halen en samen met hun extra te gaan leren. dat zal hun wellicht meer helpen.

  doe zelf iets, sta niet doelloos te staan te wachten op niemand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES