vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameStaking ten einde, Surinaams onderwijs weer op volle toeren

Staking ten einde, Surinaams onderwijs weer op volle toeren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – De Bond van Leraren, BvL, en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, ALS, komen terug op hun besluit om de scholen dicht te houden. Beide organisaties hebben besloten om weer naar school te gaan. Weliswaar is niet veel meer bereikt dan de regering had aangeboden.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft bekendgemaakt dat uitbetaling van het volledige herwaarderingsloon aan alle onderwijsgevenden per eind mei zal geschieden. Door de overheid gemaakte fouten in het administratief proces zullen uiterlijk eind juni gecorrigeerd worden. De regering was dit al overeengekomen met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname.

Het akkoord met de federatie werd door de regering gezien als een overeenkomst voor alle leerkrachten. De ALS en de BvL vonden dat ze genegeerd werden. Daarom zou gestaakt worden totdat de regering ook de beide vakbonden zou respecteren. De staking van de leerkrachten heeft bijna een week geduurd. Schoolbesturen begonnen zich al zorgen te maken over de schoolresultaten nu het schooljaar haast om is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Kevin eerst zien dan geloven. Deze heeft regering heeft vaker beloftes gebroken. De staatskas is leeg. Met man en macht probeert men geld bij elkaar harken. Zelfs als dat zou lukken dan staat de volgende groep te demonstreren voor meer geld namelijk artsen en politie agenten. En heb ik het niet eens over se deplorabele staat van de Ziekenhuizen en voorzieningen voor de politie. Op dit moment staan politie voertuigen aan de kant omdat er geen geld is voor brandstof. Zelfs de aannemer die de gerechts gebouwd heeft gebouwd wacht nog op zijn geld. Het land is skeer


  Maak melding
 2. A kondre skeer,30 miljoen van India is klarie….nu is het wachten op een volgende lening…en zo hobbelen de bedelaars door en maken ze het volk tot bedelstaaf mensen. Criminaliteit is niet te stuiten!


  Maak melding
 3. Ik ben het met Koos eens. Het is een gewoonte van deze regering om als ze in de knel zitten te beloven voor wat de andere partij wilt. Als ze hun beloften moeten nakomen dan laten ze het vallen.

  Even afwachten.


  Maak melding
 4. De kans dat de staat weer faalt is heel groot..

  Hoe gaat de staat om met de toezeggingen aan de 35.000 andere ambtenaren als het nu al niet lukt de 15.000 mensen in het onderwijs te betalen.

  Hoe gaat de staat de politieagenten tevreden stellen.

  Ofwel Regering geef aub op en laat het reden van het land over aan mensen die buiten Suriname echt krediet hebben.


  Maak melding
 5. Wim
  Donderdag op school en vrijdag weer op straat. Om andere redenen of hetzelfde?
  ********************************************************************
  Op vrijdag weer de straat op om de NDP- Moordenaar en -Abanies { NDP-boeven } uit het machtscentrum te verdrijven … de cel in.


  Maak melding
 6. Beste Ray,

  Helaas kan ik je het niet eens kwalijk nemen dat jij bent blijven steken op het niveau van scheden en uitschelden. Ik denk dat je geestelijke ontwikkeling is blijven steken op twaalfjarige leeftijd. Als hoe wel 12, mijn zoon praat al wijzer en die is nog niet eens 12.
  Wel jammer dat je dat vanuit een “veilig” NL doet onder de noemer dat je het zo goed voor hebt met SU.
  Waarom kom jij niet hierheen om actie te voeren?


  Maak melding
 7. Hebben jullie het nog steeds niet in de gaten?

  De VHP clan probeerde het eerst met V7 – niet gelukt;
  Toen het opkopen van de deviezen;

  De importeurs hebben fors de prijzen verhoogd (ga eens kijken welke mensen daar achter zitten);

  Nu hebben ze de prijzen van medicijnen en apparatuur fors verhoogd (welke mensen importeren dat?)

  Wie heeft nu werkelijk gezorgd voor de devaluatie.

  De regering die te veel heeft uitgegeven? Iets wat overigens niet alleen deze regering heeft gedaan of die kleine door drugshandel grootgeworden stinkend rijke groep die liever een olifant het land zien besturen omdat dat in hun voordeel is. Om dat te bereiken hebben ze ongeveer alle deviezen opgekocht en in hun kluis geplaatst o.a. die aan de A. Dragtenweg. Om vervlgens te roepen de corruptie moet worden aangepakt. De pot verwijt de ketel maar dan in de ergste vorm.

  Wel een applausje voor ze dat ze een deel van de bevolking werkelijk hebben kunnen laten geloven dat dit allemaal de regerings schuld is.
  En dat ze die verdwaalde hutkoffer zo ver hebben gekregen om te pogen het land te destabiliseren door de onderwijsgevenden te laten staken.

  Dan heb je het over aannemers die hun geld niet krijgen: Een winstmarge op een project van meer dan 60%?
  Van wie hebben ze die opdracht gekregen?
  Het is diezelfde olifant die nu door de porcelijnkast loopt te banjeren en afgeeft op hun eigen rotzooi.

  Wegen worden naar de “kl*ten” gereden door zware houttrucks die een ontheffing hebben van: Juist ja de minister van Justitite en Politie van destijds die nu Su wil weggeven aan NL in ruil voor?
  Tijdens venitaain is er totaal niks uitgegeven aan onderhoud
  Wie draait nu voor de kosten op?
  Maar laten we het allemaal in de schoenen schuiven van deze regering en dat kan, omdat een deel van de surinamers niet na kan denken en alleen maar wil schreeuwen, maar er ets voor doen? ho maar…
  Wordt eens wakker met elkaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES