dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘De overheid jaagt Surinamers verder de verdoemenis in’

‘De overheid jaagt Surinamers verder de verdoemenis in’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – “Importeren wordt haast onmogelijk. Dat wil dan zeggen dat wij terug gaan naar de situatie van de jaren tachtig, waarbij wij weer lege rekken in de winkels gaan zien.” Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi (VHP) in reactie op de meest recente monetiare maatregel. Handelsbanken mogen geen kredieten in vreemde valuta verkopen aan bedrijven en personen die geen deviezeninkomsten hebben.

Dat wil zeggen dat deze bedrijven op zichzelf zijn aangewezen. Het wordt dan kopen op de zwarte markt, wat importen alleen maar duurder zal maken. “Met de nieuwste maatregel van de monetaire autoriteiten is het ondernemen in Suriname verder de verdoemenis in geholpen”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. Binnen de kortste keren zal een grotere schaarste aan allerlei producten te merken zijn.

De meeste ondernemingen zijn afhankelijk van de Surinaamse dollar op de lokale markt. Dat is nu eenmaal de munteenheid die in Suriname wordt gehanteerd. “De eigenaar van een autobandenbedrijf bijvoorbeeld, zal geen vreemde valuta kunnen lenen, omdat hij Surinaamse dollars verdient. Hierdoor krijgen wij straks een schaarste aan autobanden. De overheid jaagt mensen verder de verdoemenis in”, aldus Jogi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. De winkels zijn al leeg 1 pot pindakaas 45 srd

  Misikaka welk universiteit ben je gegaan zeker dat van NDP .

  Wanneer word de 1000 kilo Drugs verbrand ,vraag van der San


  Maak melding
 2. LOOK WHO IS TALKING……………!
  VHP Parlementariër Mahinder Jogie, de grootimporteur van afbak ovenbroodjes uit Europa, de importeur van ananassap uit Nederland en Noorwegen, de importeur van advocados uit Nederland, de importeur van diverse merken wijnen, whisky’s en cognac’s in Suriname ziet de bui hangen. Hij en zijn vrienden zijn de drijvende krachten geweest achter het tegenhouden van een eigen productie industrie in Suriname. Dit soort figuren heeft belang bij importen in Suriname. Ze kopen goedkoop de producten in het buitenland en deze producten worden tegen woekerprijzen doorverkocht aan de consument. Kassa voor Mahinder Jogie de grootimporteur.

  Deze maatregel is een handig instrument van de overheid om het wegvloeien naar het buitenland van Euro’s en dollars tegen te gaan. De overheid wil hiermee ondernemers de unieke kans bieden om de eigen productie op te starten. Waarom moeten Surinamers pindakaas uit Nederland importeren terwijl er volop pinda’s in het land geteeld kunnen worden.


  Maak melding
 3. Mensen niet zo zeuren.gewoon werken het komt goed..alleen maar klagen en beschuldigingen. Het komt niet door BOUTERSE hoor de problemen in Suriname. Het komt door jullie eigen ik ik ik gedrag.heb zuchtigheid.


  Maak melding
 4. Bouta krijgt advies van o.a.:
  prof. drs. ing. dr. Abrahams (2 jaar ULO),.
  Zuiplap 1e klas Wijdenbosch
  en alle andere domme idioten. Zij hebben totaal geen verstand van politiek of economie.


  Maak melding
 5. Kees,ondanks al die shit die je daar noemt. Zitten deze mannen al hun hele leven aan de van de macht in Suriname. Wie is dan wel dom of doet iets niet slim of goed??????
  Jij of hen???


  Maak melding
 6. “Handelsbanken mogen geen kredieten in vreemde valuta verkopen”

  Deze zin klopt niet.
  Krediet(en) verkoop je niet.
  Wat is het nou?
  Of ze mogen geen krediet in vreemde valuta (vv) verlenen.
  Of ze mogen geen vreemde valuta verkopen.
  Een groot verschil.
  Verder in het artikel gaat het over krediet verlenen.

  Rob
  “Deze maatregel is een handig instrument van de overheid om het wegvloeien naar het buitenland van Euro’s en dollars tegen te gaan”

  Ik denk dat dit geen instrument is, maar een doel van de centrale bank.
  Ik vind dit gelet op de zwakke positie van de SRD zowel intern (inflatiebestrijding) als ook extern (wisselkoersstabilisatie/ versterking van de positie van de SRD) een uitstekende maatregel.


  Maak melding
 7. @RobG
  Waarom moeten Surinamers pindakaas uit Nederland importeren terwijl er volop pinda’s in het land geteeld kunnen worden. jouw president Bouterse, dit is toch het zevende jaar dat hij daar zit. Hij kon dat en ook meer doen toch? in plaats daarvan zit hij gewoon daar het land en volk te verarmen.

  want bedrijven gaan eraan.je lijkt wel een geblindeerde muildier die en kar moet voortrekken. hadden wij toen in de straten van Paramaribo terwijl het overig verkeer in snel tempo voortbewoog.

  waar heb je pinda aanplant gezien? de van oudsher de drie Javanen op Saramacca en een van Commewijne zeker.
  je bedoelt zeker met, de regering biedt Surinamers de unieke kans om arm
  en afhankelijk te zijn.


  Maak melding
 8. @ misterbojo

  Het is in Suriname te merken dat deze heren hun leven in de politiek zitten.
  Want sinds de jaren tachtig is het bijna nooit meer goed gekomen met Suriname.


  Maak melding
 9. RobG
  Deze maatregel is een handig instrument van de overheid om het wegvloeien naar het buitenland van Euro’s en dollars tegen te gaan. De overheid wil hiermee ondernemers de unieke kans bieden om de eigen productie op te starten.

  Man man man wat klets je weer heel heel erg dom uit je nek. Jij die pretendeert econoom te zijn en tevens IT specialist maar bovenal docent economie.
  Over welk economisch instrument heb je het om het wegvloeien van euro’s en dollars tegen te gaan?
  Indien je economie hebt gestudeerd dan weet je dat er andere instrumenten zijn om valuta tegen te gaan en ondernemers stimuleren hun onderneming beter te leiden.

  Pinda aanplant in Suriname? Man zeker die pinda die je in broek hebt hangen. Waar praat je over?
  Om te overleven in de agrarische sector dien je een minimale productie te hebben en een dito afzetmarkt.
  Zolang je 10% tot 20% kwijt bent alvorens je kunt produceren heb je al een achterstand (tjoekoe, vrienden onderhoud etc).

  Hou je preek in adjie-oemakondre misschien dat je daar als een intellectueel overkomt.
  Maar je moet wel ook swinkundu hebben gestudeerd.


  Maak melding
 10. Surinamse regering moet it’s doen Dat zoveel mogelijk valuta richting buitenland tegengaan.dit is een van de maatregeling meer zal volgen,oa importeren van luxe goederen,trouwens onverantwoord reizen naar buitenland kost ook valuta,en dure ambasadeurs kosten ook valuta..en niet vergeten valuta dienop buitenland rekeningen staat moet terug gehaald Worden.


  Maak melding
 11. Een tandloze oppositie, een farao die van 25% van de hindustanen, 30% van de javanen en 75% van de creolen een mandaat gekregen heeft om tot 2020 te roven en te plunderen.
  De Surinaamse bevolking bestaat voor 28% uit creolen en die maken in alle lagen van de samenleving de dienst uit! Democratisch? nee!
  Een nieuw kiestelsel 1 man 1 vote en niet het huidige apartheid systeem!!!!!
  Dat is pas hervormen!


  Maak melding
 12. @Robje-G-propagandist vd Hoofdverdachte :
  De Centrale Bank-governor-Gilmore en DDB hebben MILJARDEN ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en hebben door dit OERDOMME handelen, de SRD koers vernietigd !

  Nu probeert men met LAPMIDDELEN zaken te redden, terwijl de STAATS-UITGAVEN nog steeds VEEL TE HOOG zijn ! ZOLANG de staatsuitgaven zo enorm zijn, zal de SRD aan waarde blijven verliezen !

  De EXPORTEN zijn nagenoeg NIHIL en er komen geen Dollars en Euro’s binnen !

  Uw Opa-leider heeft nagenoeg geen investeringen gedaan in de productie-sector, dus vervanging van importgoederen door eigen binnenlandse productie, zal heel moeilijk gaan, waardoor schaarste ontstaat !

  De PRODUCTIE die het regiem van Opa D, Suriname heeft opgeleverd, bestaat tot nog toe, voornamelijk, uit het DRUKKEN van MILJARDEN aan ongedekte SRD-bankbiljetten !

  De MILJOENEN-leningen van Opa D, vergooid aan consumptieve uitgaven, zijn de strop om de NEK van geheel Sranan !

  IMPORTEN bemoeilijken om bijvoorbeeld onnodige ambassades of de tientallen(ex-) ministers te bekostigen, zet geen zoden aan de dijk, A KONDRE FAILLIET !

  PS : Eigen productie inzetten, JA, echter via een uitgekiend economisch plan, dat al lang in werking had moeten zijn !

  Investeerders maken pas op de plaats in deze failliete situatie, het regiem heeft niet eens een BEGROTING gemaakt en speelt financieel gezien al maandenlang, PANIEKVOETBAL !!

  TIJD om de FAILLIETMAKENDE, ONGEDEKTE GELDDRUKKERS-LEIDING van SRANAN TE VERVANGEN !


  Maak melding
 13. Aan Prof.Misababoi,Je lult gewoon uit je nek.dat is hoe velen van jullie denken over creolen,discrimineren ze zo veel mogelijk.altijd vinden velen van jullie dan de creolen niet presteren. Terwijl die zijn de koopkracht van Suriname.


  Maak melding
 14. Zolang als men geld gaat lenen in het buitenland tegen torenhoge rente-percentages om de salarisverhogingen te financieren, geeft dat wel aan hoe het met de hersencapaciteit van de paarse politieke elite is gesteld. Dan kom je terecht bij de lege (hersenloze) pindadop van een RobG en geindoctrineerde consorte die nauwelijks enige opleiding hebben genoten evenals hun corrupte, criminele baas DDB.


  Maak melding
 15. Waarschijnlijk is er een speciale regeling voor de chinese winkeliers die hun land China als thuisbasis hebben. Hoe moeten ze anders bij hun geldschieters in o.a. Guangzhou aflossen? Die grote winkelpanden zijn niet gebouwd met SRD’s


  Maak melding
 16. Suriname ,een verloren land met een LOSER als lijder !!@
  Het zal goed gaan met Suriname alleen als de loser verdreven is!Mensen maak haast,anders gaan wij straks niet meer overleven11


  Maak melding
 17. @misterbojo
  Loop naar je moer!!!
  Alles is de schuld van je baasje!!!
  Het begon achterwaarts te gaan met Suriname en de dag en datum is 25 feb 19890 tot heden. De spook van bouta heerst over Suriname ,het ligt als een waas van boze geesten over Suriname. Je baasje bouta is een vloek,echt een last voor Suriname !!
  Als de bevolking het maar zelf moet overleven dan moet je baasje maken dat hij zo snel mogelijk verdwijnt want we hebben hem niet nodig!! Bij zijn exit moet hij jou ,RobG en zijn 5 of zo andere volgelingen meenemen!!


  Maak melding
 18. enige oplossing is de duivel didibri af te maken als een hond. zodra dat beest de bek opendoet , liegt het.

  bouta mars gwe!! smerig beest


  Maak melding
 19. Misterbojo en enkele andere forumleden babbelen WEER over BEVOLKINGSGROEPEN en bekvechten !

  ECHTER, ALLEN ZIJN SLACHOFFERS VAN HET DOOR DDB VEROORZAAKTE FAILLISSEMENT !

  KOOPKRACHTDALING door wanbeleid Opa D, van MEER DAN 70% !!!!!!!

  Koopkrachtdaling no sabi bevolkingsgroep, ALLA SMA LASSI !

  PS : Volgens Misterbojo hebben in Sranan de Creolen veel koopkracht ?????

  En LEVEREN DIE dan ook de PRODUCTIE ????

  WHAT ABOUT DENG TRA BEVOLKINGSGRUPU ?????


  Maak melding
 20. Misterklojo @
  Noem 10 creoolse ondernemers die het nog steeds goed doen, en dit heeft niet met discriminatie te maken, maar met ondernemerschap, volgens mij ben jij ook z’n figuur die afwacht, tot er weer een schip met geld gedumpt wordt net in de arme Afrikaanse landen, in de luie stoel met in de rechterhand een djogo en de linker een buiten vrouw
  Sari Tori


  Maak melding
 21. Het is geschied.De jongeren wilden het niet geloven toen ze werden gewaarschuwd.Het PARADIJS is weer eens in zicht.
  Lange rijen en lege schappen.Meer tijd in rijen besteden dan dat je thuis bent.Welkom paradijs en jongeren genieten jullie van.


  Maak melding
 22. Jammer voor de jongeren die hun geloof hebben gevestigd op deze moordenaar …gaan jullie je geschiedenis na vraag advies aan ouderen en vooral goed luisteren ……..niet denken ach …het is allang gebuert dus …..


  Maak melding
 23. De echte dieven van de bevolking zitten niet in de regering maar dat zijn de mensen die massaal de deviezen de grens oversluizen voor eigen gewin. Zo ook Jogie. Tuurlijk schreeuwt hij het van de daken hoe erg het allemaal is (voor hem en zijn 80 rovers).
  Ontvangen in dollars en euro’s willen ze en minimumlonen betalen in SRD’s.

  Elke vorm van surinaamse productie tegen gaan. Eindelijk een regering die de guts heeft dit te doorbreken.
  Heb je buiten suriname ooit gehoord van 100% winst op een produkt? Wij Surinamers accepteren dat al veel te lang.
  Daarom kan er op elke kruising 6 chinezen staan.

  Heb je ooit van huren gehoord die hoger zijn dan het salaris van de arbeider? Uiteraard mag je bij hun komen werken. Dan jun je bij hun huren, je boodschappen, tanken etc. Zo kunnen ze nog een keer aan je verdienen.


  Maak melding
 24. Ik ben neutraal, kies geen partij voor geen enkele politieke partij in Suriname. Als welke partij dan ook een plan lanceert dat ten bate komt van Suriname, juich ik het van harte toe.
  Als je een hart hebt voor Suriname kan je toch niet tegen genoemde plan zijn.

  Het zou voor Suriname goed zijn dat men geen consumptiegoederen zou mogen importeren, die men in Suriname kan produceren. Het is toch schandelijk dat men tropische sappen importeert. En, wat alcohol betreft, die maakt meer kapot dan goed, dus heel veel accijnzen opheffen.

  Dit is een stimulans voor Surinaamse ondernemers om meer eigen producten te gaan produceren. In sommige delen van het land gebeurd het al kleinschalig.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding
 25. RobG.

  al die “handige maatregelen” van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar en zijn corrupte schoonzoon hebben Suriname de afgelopen 7 jaar tot de volgende ‘grote hoogte’ gebracht. Inflatie 70%…economische krimp 9-11%…Fitch-rating naar B-…SRD- koers van 2.8 > 8.2…S&P verwachting, verdere devaluatie. Een lijst om trots op te zijn, NEP “ECONOOM”.


  Maak melding
 26. Kwamma, eindelijk een verstandig mens!

  Alleen dat van dat bier (wat overigens wel in Su wordt gebrouwen) ben ik het niet eens 😉

  De keus moet niet zijn tussen goedkoop buitenlands en iets duurder binnenland maar tussen binnenlands geproduceerd of iets duurder uit het buitenland.

  Als de importheffingen omhoog gaan op goederen die ook in su worden geproduceert, verdiend de staat Su ook nog een een keer extra en kan dat geld voor de locale productiestimulering en infrasructuur worden gebruikt.


  Maak melding
 27. Wat van ver komt, is lekker; een bekend gezegde.
  En mijns inziens zijn Surinamers daar heel gevoelig voor. Liever buitenlandse rommel of mindere kwaliteit dan iets goeds uit eigen land. Het is toch niet te filmen dat er sappen worden ingevoerd, terwijl in het land allerlei fruit beschikbaar is.
  Bestaat de sappenfabriek nog of is die ook al verleden tijd?


  Maak melding
 28. @Kevin, de Surinaamse ondernemers zijn al gestimuleerd door de machthebbers :

  1. Veel te late betaling facturen door de overheid !

  2. Weg-rommelen van ALLE staatsreserves en alle Goud, door de Machthebbers !

  3. Drukken van miljarden aan ongedekte SRD-bankbiljetten door de Machthebbers ! SRD FADONG !!!!!

  4. Verhoging van de machthebbers van de prijzen van diensten verleend door de overheid en verhoging brandstofprijzen, plus invoering nieuwe belastingen zoals BTW en Motor-rijtuigen-belasting !

  5. Alle burgers lijden door het wanbeleid van de Machthebbers, een koopkrachtverlies van ruim 70 procent !
  Waardedaling van de SRD is rampzalig !

  Dus ….. Machthebbers ga door met de VERNIETIGING van de Sranan economie !

  PS : De Machthebbers willen de IMPORTEN voor consumptiegoederen stoppen, tja……………………..
  de EXPORT van Sranan is al NIHIL, PRODUCTIE ligt nagenoeg STIL !

  Eindpunt is : ZEER GROTE SCHAARSTE IN SRANAN !


  Maak melding
 29. Srafu,

  Als je dit in de schoenen van de overheid wilt schuiven prima maar vergeet niet dat de echte dieven van Su niet in de regering zitten.
  Dat zijn nu juist de mensen die de dollar laag willen houden zodat de sranaman blijft importeren ipv zelf produceren.

  Waarom? Zoek de CEO/Eigenaars etc maar eens op van de importbedrijven. Dat zijn de mensen die zo hard schreeuwen dat Bouta weg moet want anders gaat het bergafwaarts (met hun geldberg). Dat zijn de mensen die 100% winst willen hebben op hun importproducten.

  Het echte financiele gevecht wordt niet uitgevochten tussen de regering en het volk maar tussen deze groep “rijken” en de rest van Su.


  Maak melding
 30. Wie had ooit gedacht dat Su zoverrrrrrrrr zou terugvallen……triest gewoonweg!! Na deze puinhoop zal de opbouw weer 20 jaar duren….!!!


  Maak melding
 31. CEO,mensen van import bedrijven schreeuwen hard.Kevin schreeuwde je baas onlangs niet net zo hard en misschien wel harder;”KRUISTOCHTEN,KRUISTOCHTEN gaan we houden.Heeft hij het volk weer voor de gek gehouden?Niets wat uit zijn mond komt berust op enige waarheid.De echte dieven zitten niet alleen in de regering dat is waar.Maar in de tijd van de NDP/DDB zijn er heel wat Surinaamse miljonairs afgeleverd.Waar of niet…Dus dat heeft pres wel goed gedaan.Tenminste een gedeelte van de bevolking dat niet elk dubbeltje 10 keer moet draai en..


  Maak melding
 32. Jaren 1983-1987 e doro snel bakka. Zie archief de West. De vervloekte ddb en zijn vervloekt revo regiem hadden die periode van alles tot hun beschikking. Er was ook nog mediacensuur tot 1984. In 1986 kwamen overnight de nieuwe revo biljetten uit de kluis. Een ieder werd verplicht binnen een week om geld in te wisselen. Het was een vreselijke tijd met deze vervloekte ddb en zijn militaire drugsgang die ook nog zoals heden in de drugswereld zaken deden met landen als Columbia en Brazilie. Smokkelen werd toen zwaar afgestraft met in beslagname van vele primaire voedingsmiddelen, drank, tabak, olie, diesel en gasoline en vreemde valuta, naast een zware vervloekte revo boete die ging in de zakken van al die paarse vervloekte ddb en gangsters. Vele mensen konden niet een meer wc papier kopen. Ddb en de zijnen hadden zoals nu, van alles. Ze konden zich van alles veroorloven en er werd ook vreselijk gestolen in de periode 1908-1987 door de nu regerende vervloekte moordenaar en zijn nog in leven zijnde oude lullen paars lullende bende boeven. En toch…………….zucht hebben oerdomme debiele dwaze verarmde klootzakken , deze vervloekte roofzuchtige bedriegende ddb als hun misleider die hen laat lijden, gekozen in 2010 en 2015. Alle verarmde verdoemde paarse klootzakken verdienen de jaren tachtig daarom zevenmalen erger. Niemand zal helpen, ook de Waarheid en Gerechtigheid niet, want willens en weten hebben deze paarse dwaze stommelingen gekrijst olv Steve Meye Anus en MisiDuabka………..aileelujaa god heeft ons gezonden een echte lijder voor rust, vrede en voorspoed. Anno heden, na soso ka en valse belogten en leugens. A bun dat baas e meki oeng ka.


  Maak melding
 33. Archief van De West?
  De krant die het hun journalisten verbied om positief over Su te schrijven.
  Journalisten die niet negatief schrijven over Su worden ontslagen of weg gezet En die krant moet ik geloven?


  Maak melding
 34. -Als het goed is waren er in de jaren 80 ook schaarste aan alles en ja, bij de hindoestanen en chinezen moest men in de rij gaan staan om zelfs een haarkam te kopen.

  Ik zou zeggen:::laten deze bedrijven en winkeliers al hun spullen opslaan en vooral NIET voor de NDP,ers verkopen dan zal men gelijk merken wat er gaat gebeuren.
  Je zult dan gelijk merken welke NDPérs de vreemde valuta’s hebben om spullen uit het buitenland te laten halen.

  Bouterse heeft nog een GROTE schuld die hij in valuta’s moet betalen aan velen die nog steeds op hun geld wachten.Deze man is een grote vloek voor het land.

  ===Waarom komt er geen wet dat de buitenlanders ook geen euro’s en dollars mogen ontvangen in Suriname zoals hun pensioen???? Die schoft Bouterse zal gek zijn.


  Maak melding
 35. Waaraan ik mij stoor en heel boos over wordt, is het standpunt van de NDP en andere dombo’s, nl:

  De NDP (en bondgenoten in de huidige coalitie) hebben de meerderheid en een minderheid kan hen niet naar huis sturen. Men moet zich niet blindstaren op meerderheid in DNA e/o coalitie, maar kijken hoe de vlag er vandaag bij hangt als men naar de uitdagingen kijkt of of als zij die (niet) kunnen realiseren.

  De vraag die ik dan stel is, wanneer waren de laatste verkiezingen voor de DNA van Suriname?
  antwoord: 25 mei 2015. Vijf jaar daarvoor werd de regeermacht overgenomen van de regering Venetiaan – Sardjoe.

  De uitslag van de verkiezingen was toen dat de NDP door list en bedrog de meerderheid kreeg en de huidige oppositie/toen regeringscoalitie niet erg stabiel was en El Somo en Rambo DDB, NDP ondersteunden in de DNA. Als de oppositie niet uit elkaar was gevallen kort voor 25 mei 2010, dan was DDB never nooit aan de macht toen gekomen en was de kans groot dat hij nu al achter slot en grendel was in Suriname, uitgeleverd was aan USA of Nederland om daar veroordeeld te worden voor drugscriminaliteit of al veroordeeld was en zijn straf uit te zitten in Nederland.

  Op het moment van 25 mei 2010 was er financieel-economisch nog niets aan de hand, omdat er meer dan genoeg geld in kas(saldo) ter beschikking was bij de overname van de regeermacht van de regering Venetiaan door DDB en lagen de goud en aardolie ea prijzen nog goed op de internationale markten. Zelf zeer goede contracten met Newmont en Iamgold waren voorbereid.

  Er waren wel tekenen dat het zwaar weer zou worden met de prijzen op de markten en daar was voor gewaarschuwd door diverse deskundigen van de huidige oppositiepartijen en internationale organisaties.

  Men was dus gewaarschuwd. Regeren is vooruitzien.
  Het blijkt dat DDB en gang, NDP, adviseurs hier geen kaas van gegeten hadden en waren meer met hun eigen belangen bezig dan met de uitdagingen waar de republiek Suriname, de Surinamers voor stonden. Die gastjes, die geen dienaren van het Surinaamse Volk waren/zijn, vulden de zakken van zichzelf met miljoenen valuta’s, naaste familie hadden de beste banen en emolumenten, zoals.
  gelden gratis maaltijden,
  schoolboeken’,
  tramtrein van Poelepantje – Onverwacht,
  Helikopters en verkochten niet meer met slippers vis op straat
  smeergelden van Ballast Nedam,
  sterke drank, whisky nak dagoe, waarvan veel mindere goden vanuit gingen dat zij het recht hadden dit ook te mogen doen.
  gratis reizen met de SLM ( hele vliegtuig werd opgeëist en passagiers hadden het nakijken).
  mobiele telefoon waarmee ook privé gebeld mag worden
  laptop
  gratis benzine voor de voertuigen,
  Prado/auto met bodyguards,
  cheques zoals maaltijdcheques, ecocheques of dienstencheques, buitenlandse reizen,
  Verdere faciliteiten ten voordele van hen (m/v).
  Dure eerste ( vijfsterren) klasse hotels in het buitenland op kosten van de republiek Surinamers
  winkelen als een God in Parijs
  domeingronden,
  vergunningen,
  enz, enz.

  Ai IngieBoike A (his)Tori hati moro zoro, mi taigie!

  wie zou mogen/ mag zeggen dat DDB haar mandaat moet teruggeven?

  Het Surinaamse volk beschikt voor alle macht in een democratische rechtsstaat en als het bestuur en regeren niet gaat zoals beloofd was/is voor de verkiezingen, valse beloften, enz als het volk verwacht had, kan het volk eisen dat DDB opzout! en moeten DDB en gang opzouten. Voorbeelden meer dan genoeg in de wereld en ook in Suriname.

  Regering Wijdenbosch moest ook zijn bundel nemen en ophoepelen en dat heeft hij gedaan. Dus niemand kan komen beweren dat als je gekozen bent dat je die vijf jaren moet blijven zitten. Als het volk zegt, Oplazeren dan moet dat gebeuren in een democratische rechtsstaat. De huidige zetel waarop DDB gezeten heeft moet verbrand worden, omdat hij deze besmet heeft men al zijn wandaden en een andere Mozes kan daarom daar niet op gaan zitten, omdat het niet goed is voor het regeren van de democratische rechtsstaat. Hiermee wordt nieuwe start gemaakt en is er geen plaats voor zaken die niet democratisch zijn.

  DDB en Gang oe Har A Dan!, want je/jullie zijn met jullie eigen belangen bezig en niet met de uitdagingen van het Surinaamse Volk en de republiek Suriname. Zie je uitspraak dat zij die nu dichtbij de pot met honing zitten niet omkijken naar de gewone man/vrouw, kind, baby, enz.

  Oe Har A Dan!

  Time4Chan(ge)!
  Sranansma Oe Bondroe En Laat Niet Met U Spotten.

  Leve:
  VHP, NPS, PL, ABOB, de vakbonden, wakamans, Ondernemers, politieagenten ( zonder maskers), gewappende machten die ook net als de
  hosselman, arme landbouwer en arbeiders, moesje, oom, mai, bab, mae, pae, onderdrukten, kanslozen, gehandicapten, enz. voelen wat betekent het zeer moeilijk te hebben.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Oe Bondroe!

  DDB en gangsters Oe Har A Dan!, Graatie, Hoepel op, opzouten, oplazeren.

  Geef het mandaat terug aan het volk en belazeren jullie het Surinaamse Volk niet. ( 3 x skeer). Er is een alternatief. De huidige oppositie heeft het al vaker bewezen dat ze orde op zaken kunnen stellen in Suriname als jullie het land en de Surinamers in zeer grote armoede hebben laten terecht komen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 36. @Kevin, jouw Opa D-overheid heeft de reserves en ons goud laten VERDAMPEN, zo verklaren hij en Gilmore, NIET de importeurs !

  Niet de importeurs hebben ONGEDEKTE miljarden aan SRD-bankbiljetten gedrukt ! Maar uw Opa D-bewind !

  Wie hebben de voedselpakketten aan uw Opa D-regering geleverd ?? Opo yu ai, Kevin !

  Uw opa-D-regering heeft nagenoeg GEEN GELD gestoken in de productieve-sector ! Waar moet de productie dan vandaan komen ??? Opa D-regering neemt enkel prijsverhogende maatregelen, waardoor de productie juist is INGEZAKT !

  Niet de importeurs willen de regeringsclan weg, maar ALLE WELDENKENDE Srananmans, die inzien dat het land FALLIET is gemaakt door wanbeleid van het regiem van uw Opa-D !

  Koopkracht van iedereen is gedaald met 70 %, zeker ook de schuld van importeurs, hr Kevin ????

  De machthebbersclan moet weg en de onzinnige maatregelen die Sranan nog meer schulden opleveren, moeten worden gestopt !!

  Een zakenkabinet moet Suriname uit de financiele afgrond redden !!!

  PS : Opa D van je, is NIETS aan het opbouwen, de staatsschuld bedraagt door WANBELEID al VELE MILJARDEN ! Klein-DUBAI LONG GWE !!!!!


  Maak melding
 37. Bigi Sma, ik heb jou nooit hoog ingeschat en dat zal ook zo blijven. Als het er ‘ eenmaal niet in zit ‘ kan je het ook niet in stoppen. Tegen jouw domheid, onnozelheid en naïviteit is geen enkele kruidenbad opgewassen. Jij moet me niet komen aanvallen op mijn kennis. Kom maar zelf met goede uitvoerbare voorbeelden voor de dag.


  Maak melding
 38. @ RobG

  Jogi (geen aangenaam mens) legt slechts de vinger op de zere plek.
  Indien men import wenst tegen te gaan doe je dat door import te belasten zodat de producten uit eigen land aantrekkelijk worden.

  Wat hebben Jogi zijn eventuele eigen handeltjes met het verhaal te maken. U insinueert van alles en nog wat zonder enig bewijs.


  Maak melding
 39. Die paarse NDP paupers geven ieder ander de schuld voor de ondergang van Suriname. Zij willen niet inzien dat ze ondanks hun scholing e.d. het land niet vooruit kunnen brengen en zelfs kapot hebben gemaakt.

  Met hun oogkleppen op schromen ze zelf niet om allerhande niets ter doende zaken aan te brengen om de schuld bij een ander en de wereld crisis neer te leggen….


  Maak melding
 40. je kan zelfs meer verbouwen in Suriname dan in Nederland en goedkoper. maar lijkt net alsof niemand er voor open staat om zaadjes mee te nemen. of om echte Surinaamse wijn te maken met locale druiven. zie zelf meer blanke boeren in Suriname dan donkere. dat zegt ook wel genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES