Vierde editie van de Museumnacht in Suriname

0
Vierde editie van de Museumnacht in Suriname

Op 27 mei aanstaande zal alweer de vierde MuseumN8 in Suriname worden georganiseerd. Net als tijdens de voorgaande edities zullen de musea gedurende de avonduren hun deuren gratis openen. De organisatie is zeer verheugd dat ook tijdens deze editie wederom meer musea zullen participeren, te weten het Lalla Rookh Museum en het Joods Museum.

De MuseumN8 is een cultureel evenement dat jaarlijks in populariteit groeit. Dit blijkt wel uit het stijgende aantal bezoekers. De MuseumN8 draagt hierdoor in grote mate bij aan de ontwikkeling van het cultuurbewustzijn van de samenleving. Hierbij is de MuseumN8 de Surinaamse invulling van de Internationale Museumdag geïnitieerd door de International Council of Museums (ICOM).

Elk jaar wordt een speciaal thema door de ICOM gekoppeld aan de Museumn8. Voor 2017 is het thema “Museums en betwiste geschiedenis: het onspreekbare vertellen in museums”.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.