donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWoede om weigering vergunning voor protest in Nickerie

Woede om weigering vergunning voor protest in Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, NIEUW NICKERIE, 8 mei – In de grensplaats Nickerie is woede ontstaan om de weigering van de autoriteiten een vergunning aft e staan voor straatprotest. Honderden leerkrachten zijn de straat op gegaan om uiting te geven aan hun misnoegen. Het protest gold vooral het Korps Politie Suriname.

In een petitie aan politiebaas Agnes Daniel is aangegeven dat de weigering niet op prijs wordt gesteld. Politieke en maatschappelijke organisaties wilden de vorige week een protestdemonstratie te houden in het grensdistrict Nickerie. Daarmee moest worden aangetoond dat ook buiten Paramaribo grote ontevredenheid heerst over het beleid van de regering van president Desiré Bouterse.

Volgens de autoriteiten kon geen vergunning worden verstrekt. Er stond al een andere activiteit gepland waar alle aandacht van de politie voor nodig was. Er zouden niet genoeg manscahppen beschikbaar zijn. De leerkrachten vinden het argument vergezocht. In de petitie wordt gevraagd dat zij die willen protesteren niet beknot worden in hun burgerlijke rechten en vrijheden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

46 REACTIES
 1. En maar roepen wij hebben recht op…grondRECHTEN….maar als men zich zelf aan de wet moet houden!? pfffff

  Wij willen demonstreren dus hebben wij recht op…………
  Wij zij het niet met de regering eens dus: Weg met Bouta!
  Wij willen meer loon dus hebben we recht op grondrechten.
  We hebben grondrechten dus hebben we recht om te mogen demonstreren wanneer en waar WIJ willen….en als dat niet mag dan gaan we toch gewoon daarover demonstreren…….

  Kijk daar wordt ik nu moe van…..


  Maak melding
 2. Kan ik beter aan jouw vragen:

  Je noemt iemand een moordenaar zonder dat deze veroordeeld is, je roemt jezelf blijkbaar een rechter.
  Al is de verdenking nog zo groot, zonder tegenbewijs blijft iemand voor mij onschuldig. Wat overigens weer niet hoeft te betekenen dat we vriendjes zijn of worden.

  Daarnaast meng jij je in interne zaken van een land waar jij niet woont en bent maar met 1 ding bezig: je bent aan het opruien.

  1 vraag aan jouw: Wat heb jij gedaan of doe jij voor Suriname buiten loze uitspraken te verkondigen?


  Maak melding
 3. De enige reden van het niet verlenen van een vergunning is niets anders dan de zogeheten “staking breken” iets wat binnen de democratie niet mag en niet kan.
  Dit moet worden voorkomen met alle rechtsmiddelen die de demonstranten ten dienste staan.

  De NDP is in de periode dat zij wilden demonstreren nooit iets in de weg gelegd dit recht van democratie uit te voeren.


  Maak melding
 4. kevin als bouta je moeder had vermoord in jaren 1980 je zou anders praten maar goed er paar domen mensen achter deze man terwijl , hij alles over genomen volle staadkart


  Maak melding
 5. Kevin natuurlijk is Bouterse schuldig. Waarom anders beroep doen op amnestie.
  Het wordt nog vreemder want in principe kan je alleen amnestie krijgen als je veroordeeld bent geweest. Tel daarbij op dat Bouterse gebruik heeft gemaakt van de grondwet om de rechtzaak definitief af te blazen.

  Vraag: hoe schuldig is Bouterse

  A : Bouterse is schuldig
  B : Bouterse is beetje schuldig
  C : Bouterse is onschuldig

  Kevin doe niet zo stom. Je maakt je onsterfelijk belachelijk hier. Bovenstaande feiten spreken voor zich. Zit geen letter chinees tussen. We hebben te maken met een crimineel maar ook inborst van de surinamers is te bedenkelijk te noemen. Wie hijst er nu een moordenaar op een troon. Have a nice day


  Maak melding
 6. Bouta verleent zichzelf amnestie, voordat hij is veroordeeld;
  Desie durft niet te verschijnen in de rechtszaal;
  Dealano doet er steeds alles aan om het proces uit te stellen, het liefst stop te zetten. Hij plaats overal zijn eigen mannetjes om dat te kunnen verwezenlijken. Hij creëert zijn (onzichtbare) vijanden;
  Wat hij allemaal niet doet om zijn eigen hachje te redden, ten koste van alles en iedereen…
  En dat terwijl hij onschuldig is…. Je kan hopen dat hij last krijgt van zijn geweten, maar ook dat heeft hij niet…Zulke klojo’s moeten gewoon in het openbaar gelyncht worden en laat de andere leden van het ”kabinet” de troep/shit opruimen.


  Maak melding
 7. Blijdschap te over EN ZEKER BIJ HONDERDDUIZENDEN WAARACHTIGE SURINAMERS dat deze zgn. ‘kevin'(VERSCHIJNT OOK ONDER EEN ANDER DEKMANTEL OP DEZE SITE) zo MEEDOGENLOOS van langs krijgt.Wat verwacht je anders van dit gedrocht,dat een massamoordenaar,een in alle opzichten supercrimineel verdedigt.FACTOR TIJD REKENT REEDS AF MET JOUW FAKE pres.TIJD MOET HAAR TIJD HEBBEN.


  Maak melding
 8. The good the bad and the Ugly?

  Onder een andere dekmantel…vertel…….

  Daarnaast heb je mij nooit horen zeggen dat Bouta niet schuldig is….maar ook niet dat hij dat wel is. Voor mij is iemand altijd onschuldig zonder tegenbewijs. Ik was er destijds niet bij betrokken dus ik kan en mag daar geen antwoord op geven.
  Dat de kans groot is dat hij dat wel is…tja

  Daarnaast stem ik niet op de NDP dus ben ik geen paarse rat.
  Maar helaas ik begrijp wederom dat er dus nog steeds een hele domme grote groep landgenoten is die dom. loos roepen, schelden en beschuldigen tot hun hoofd doel hebben gemaakt.

  Jammer. Maar ik kan jullie wel vertellen als jullie de mensen vertegenwoordigen die het land moeten gaan besturen……pfff ik hou me hart vast.


  Maak melding
 9. Waar het mij om ging met mijn verhaal tegen Ray:

  Je woont hier niet maar je wilt wel alles opruien. Maar als er een puinhoop komt woon jij lekker ver in je eigenland en bekijkt het wel via NOS of CNN.


  Maak melding
 10. @Kevin
  Zo onschuldige mensen hebben behoefte aan amnestie.Heb je ook amnestie Kevin?Is het een mode?
  Je moet de rechters van Suriname niet gaan vergelijken met de rechters uit andere landen!~De rechters van Suriname zijn te koop en het kost heus geen fortuin om ze om te kopen.Ze zijn allemaal bang als de dood voor je baasje.Dit komt niet uit eerbied maar uit angst.In andere landen wordt je zonder aanzien des persoon vervolgd en o,wee je gebeente als je niet voor de rechter verschijnt!In Suriname hebben de rechters nooit de moed kunnen opbrengen om je baasje zijn mars op te dragen om te Boxel te verschijnen.
  Je baasje heeft ze bedreigd natuurlijk hij zegt als je mij ooit een oproeping stuurt sleep ik je naar Fort zeelandia en dan is het the end van jou.
  En idd hoeveel bewijzen heb je nog nodig?!Ben je blind soms?!
  En pleased een vriend zoals jij zou ik nooooooit willen,never!!


  Maak melding
 11. @Kevin
  Idioot,het gaat niet erom waar ik woon.Het gaat erom hoeveel ik om mijn land geef.Jij woont in Suriname tenminste dat beweert jij…..maar je ziet de onheil niet die bouta al 37 jaren lang aan het richten is?Wanneer ben jij geboren…gisteren misschien?


  Maak melding
 12. Een Democratische Rechtsstaat, Een Republiek met een grondwet; Trias Politica: – wetgevende macht, uitvoerende macht, – rechterlijke macht; – Internationale verdragen, oa grondrechten, mensenrechten.

  Aan het Volk van Surinamers, de Surinamers:
  – Laat dit bevel van DDB voor het Surinaamse Volk duidelijk zijn dat dit niet hoort in een democratische rechtsstaat en dat uw rechten door hem met de dictatoriale bevel geschonden worden.

  – Laat dit duidelijk zijn voor het volk, eens maar nooit weer, never, nada, nooit, nul, notie, nunca, neks dat een despoot/lijder van een politieke partij misbruik zal maken door list en bedrog, het Surinaamse volk om de tuin te leiden om op de gouden presidentiële zetel/troon van de democratische rechtsstaat, republiek Suriname te belanden en deze te besmetten en Surinamers en de republiek Suriname zo te kijk te zetten. Schande, grote schande, mijn hemel, Je Zus!

  Sranansma Oe Wiki No?
  Sranansma Oe Bondroe!

  Jaag deze despoot en gang weg. Deze man is met zijn enige eigen belang bezig en niet met de uitdagingen van het Surinaamse Volk.

  Laat niet met u spotten en uw rechten vertrapt worden door niemand.

  Zie:
  – hoe vaak is Suriname skeer geweest sinds 25 februari 1980?
  – wie was/is hier de oorzaak van? Oorzaak en gevolg.

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Hallo Ray,

  Ik denk dat Kevin gelijk heeft door van jou te melden dat je wel opruiende teksten plaatst op Waterkant, maar zoals ik al postings eerder opmerkte dat je in Nederland woont. Dus het eerstvolgende toestel nemen naar Suriname komen want zoals vele hier staan de beste stuurlui aan wal.


  Maak melding
 14. @Kevin
  Ga je grootje voor de gek houden ,okay!
  Jij zegt ik ga nooit op de ndp stemmen maar je billen staan gelijk in brand als anderen kritiek leveren op de ndp en vooral op je baasje.Dan kan jij je niet meer beheersen en barst de bom binnen in je. Je hoeft je niet te schamen ,wij gaan je niet opeten ,we lusten jou helemaal niet,maar je kan gewoon eerlijk zeggen dat je een trouwe ndper bent een paarse rat dus.


  Maak melding
 15. @AJ
  Natuurlijk zie je in Kevin je beste vriend. Jullie zijn van hetzelfde soort!Niets doen voor je land maar wachten totdat het land wat voor jullie gaat doen.En met burgers als jullie twee die zelfs te lui zijn iets te wagen,te bang om in actie te komen moet het niemand verbazen dat het zo treurig is gesteld met Suriname.


  Maak melding
 16. Je begrijpt me niet Ray…

  Kritiek leveren prima…maar als het in jouw ogen niet negatief is ben je een paarse rat.
  Ik ben blij dat jij niet meer hier woont. Maar wat je nu doet is zo herkenbaar:
  Je bent mislukt in NL en nu probeer je door je gedrag te laten zien dat je het beter bent dan je ex-landgenoten.
  Je voelt je ineens beter en hebt die aardapple achter in je strot gekregen door het paarse paspoort.

  Je hebt je land de rug toe gekeerd en bent gevlucht maar je wilt nog wel even vertellen het het moet. En een ieder die het niet met je eens is is een landverader, een paarse rat een idioot of een pannekoek.
  Jouw gedrag is een dictator gedrag dus jij verschlt niet zoveel van wat jij roept over de president van dit land.

  Wij / ik hoef het niet eens te zijn met onze president maar het is nog steeds wel onze president. Niet de jouwe. Dus hou je commentaar voor je en laat de surinamers zelf bepalen hoe wie en wat.

  Gwe yu lawman
  Gwe


  Maak melding
 17. Kevin voor jouw als Bouterse adept is het niet moeilijk om 10 grote NDP successen te benoemen toch ?

  En je hebt gelijk, het schelden gaan we parkeren. Bij deze wordt de discussie naar
  hogere level getrokken.

  Hoor graag van je alsmede de 10 grote paarse successen.


  Maak melding
 18. Dank je wel Koos, alleen nu plaats jij mij ook gelijk als een NDP’er 😉

  10 successen, mmmm
  – veerverbinding Albina, herstructurering van de korjalen aldaar is in volle gang;
  – Los van de ongelukken (mast aanrijdingen) valt het me op dat er steeds minder “black-outs” zijn.
  – Uitbreiding van de haven op alle fronten;
  – ok niet optimaal maar gezondheidszorg voor (bijna) iedereen;
  – Huurprijzen hoeven (bij wet zelfs verboden) niet meer in valuta te worden betaald en het proces naar betaalbare huren is in volle gang;
  – Achterstallig onderhoud op wegen wordt aangepakt (en ja er is nog heel veel te doen nadat er twintig jaar niks aan was gedaan));
  – stroomvoorziening in verschillende dorpen van het binnenland;
  – occupatieprobleem behoorlijk aangepakt;
  – achterstand behoorlijk ingelopen in gronduitgifte;
  – pensioen opgestart;
  – Carolina brug;
  – verharden van Koewarasan serie A en C;

  Niet te vergeten al die wetten die maar zijn blijven liggen maar die nu wel worden uitgevoerd.


  Maak melding
 19. 10 NDP successen:
  1 armoede
  2 armoede
  3 armoede
  4 armoede
  5 armoede
  6 armoede
  7 armoede
  8 armoede
  9 armoede
  10 ……

  Op die 10de kan ik helaas niet komen. Wie helpt???


  Maak melding
 20. Ik heb met succes m’n voortuin verhoogd…..!
  Probleem is nu wel dat m’n achtertuin te laag ligt!

  Misschien toch beter grond kunnen kopen om alles te egaliseren, dan het verplaatsen van……….!

  Kevin, snap je me?


  Maak melding
 21. Astaman,

  Uiteraard snap ik je……
  En ja zeker gaat niet alles goed en ja er is nog een hele lange weg te gaan.
  En ja er zijn vreselijke fouten gemaakt…..

  Ik zal ook de laatste zijn die zegt alles gaat goed. Maar om nu alleen maar negatief gal te spuwen, nee dat helpt niemand verder.

  De oppositie heeft een belangrijke zaak laten liggen en de plank finaal mis geslagen, helaas………

  In mijn ogen zijn ze alleen maar bezig geweest om de coalitie onderuit te willen schoffelen. Waarom zijn ze niet bezig gegaan met het opzetten van een controlerend orgaan of in ieder geval de poging daar toe.

  Maar wat me vreselijk stoort is dat ze nu protestmanifistaties steunen voor hun eigen gewin. Om wat te winnen? Het pluche? het beheer van de schatkist? Laat ze mij eens plannen laten zien hoe en wat ze willen voor suriname. Tot nu toe hoor ik alleen dat ze het anders gaan doen, maar hoe en wat. Dan worden we niet meer door de hond maar door de kat gebeten?

  Men vroeg aan mij 10 successen van de NDP, wie kan mij plannen vertellen van de oppositie (en dan bedoel ik niet we gaan de corruptie aanpakken enzovoort, maar hoe gaan ze de corruptie aanpakken, net we gaan de criminaliteit bestrijden, maar hoe willen ze dat doen?


  Maak melding
 22. Kevin
  Successen

  1. Veerverbinding Albina: Is nog toekomst muziek. Nog niets van gerealiseerd.
  2. Minder Blackouts: Want denkt u van recent Moengo weken lang in de problemen, Wat te denken van de load sheading. Het is door de achteruitgang en de prijsverhoging vrij logisch dat er minder blackouts zijn.
  3. Uitbreiding havens op alle fronten: Dat waren Nieuw Front projecten. Er is niets aan de havens gedaan door huidige regeringen. Het waren mooie verhalen uit verkiezingstijd 2010.
  4 De gezondheidzorg was er al voor iedereen. Het is alleen gesubsidieerd door de NDP middels gratis verzekeringen. Echter de schade wordt nu met terugwerkende kracht als rente en aflossing betaald en allerlei zorg die nu geschrapt wordt.
  5.Huren niet in Valuta. Nu wordt het omgerekend naar een koers van bijna 8. Onzin argument.
  6.Achterstallig onderhoud wegen. Alle Dalian asfalt projecten zijn onder front uitgevoerd, betaald, gepland en gefnancieerd. Alleen Dalian IV is door Bouterse en co enorm vertraagd en nog niet echt opgestart. Kijk naar de wegen en u weet dat er nu niets onderhouden wordt. De Miranda heeft dat recent ook aangegeven.
  7.Stroomvoorzieningen in het binnenland. Alleen is er geen brandstof en zit men in het donker.
  8. Occupatie probleem wordt aangepakt. Onzin hoor de NDP Loyalisten, die door Misiekaba misleidt zijn, schelden.
  9. Achterstand grond uitgifte aardig ingelopen. Onzin er werden bereid-stellingen uitgedeeld voor grondhuur. Dat is geen uitgifte in eigendom maar een sprookje.
  10.Pensioen opgestart, stil blijven staan en door de devaluaties als sneeuw voor de zon verdwenen.
  11. Carolina brug. Onzin verhaal, schreeuwend dure brug die op het smalste stukje rivier is aangebracht waar door men nu enorm moet omrijden over nieuwe wegen die zo slechts zijn dat men van de regen in de drup gekomen is. Ballast Nedam heeft Suriname goed bij de neus genomen en ondertussen nog claims van $ 50.000.000 bij een mediation in Parijs liggen.
  12 Verharding Koewarasan. Het zal wel, geen idee,

  Beste Kevin Net als het academisch ziekenhuis in Wanica zijn het standaard Bouterse successen Dromen zijn bedrog.


  Maak melding
 23. Goed zo Kevin,vertel ze dat.om straks weer te gaan schreeuwen dat BOUTERSE de boos doener is.ze willen een regering maar niet naar luisteren en doen wat er van ze gevraagd worden. Wel meer en meer geld eisen. Geef ze geen cent meer Baas ze werken maar 4 a 5 uurtjes per dag


  Maak melding
 24. Roekeloze uitspraak van de politie dat men geen manschappen over heeft ivm een rally, want dit houdt in dat elke dief weet dat ze hun gang kunnen gaan zonder dat er politie zal komen opdagen.


  Maak melding
 25. Een enkele mier is van nature vijfhonderdduizend maal slimmer dan alle oliedomme ndper’s samen bij elkaar. Een mier heeft geen leider nodi, maar deze oliedomme paarse debiele ndper’ s wel en misleider die hen laat lijden.


  Maak melding
 26. JoJo dank je wel voor het bijvallen. Rode draad is dat de paarse regering het volk blij maakt. Projecten worden opgestart maar nooit afgemaakt mede door geld gebrek of visie. Daar waar de bevolking voor heen intrapte in de paarse beloftes gaan mensen nu de straat op. Leraren blijven staken omdat zij weten dat Bouterse hun in de maling neemt. Venezuelaanse taferelen liggen op de loer.


  Maak melding
 27. Misterbojo goed onderwijs draagt bij de ontwikkeling van Suriname. Maw de overheid is verplicht van leraren en studenten te facilitairen en te waarderen. Begint al bij respect hebben voor leerkrachten. Bouterse heeft dat niet. Hoe dom kan je zijn. Zonder kwalificatie ben je kansloos op de arbeidsmarkt.


  Maak melding
 28. wat heeft zo een rally voor de Nickerianen op gebracht. in Wanica heeft het bij de bewoners wat ellende gebracht, de wegen waren al kwetsbaar en nu zijn ze kaduuk.
  in Nickerie zijn ze met hun landbouw machines al wat gewent maar dan nog,

  de onderwijzers en de andere mogen elke dag 24 uur protesteren maar in alle redelijkheid en billijkheid. de DC van Nickerie had en heeft volkomen gelijk om op die dag geen vergunning te verlenen.

  als je dat niet kan of wil inzien ben je een droevige imbeciel..


  Maak melding
 29. Kevin , je bent niet anders dan een draaikont en sinds wanneer en volgens wie zou je als je geen Surinamer bent en er (nog) niet woont geen mening over iets mogen hebben. of moet je soms alleen je mond houden als je het met de klote situatie in Suriname en de paarse ratten die Bouta en zijn wanbeleid verdedigen, niet eens bent


  Maak melding
 30. @ Kevin, u bent het onmiddellijk OPPAKKEN en VEROORDELEN van alle CORRUPTE BOEVEN VERGETEN te vermelden in uw lijstje met zegeningen van Opa D !

  Ook de MILJARDEN ONGEDEKTE GELDRUKKERIJ van
  DESI-GILMORE BV hebt u weggelaten !
  Zij drukken in het GEHEIM in een weekend ruim DRIE MILJARD SRD voor het Volk !

  PS : Het staats-faillissement treft nu alle delen van de economie, er komt geen US-dollar of Euro meer binnen !


  Maak melding
 31. @God’s Molen
  Dankzij het oerdom paars debiel dwaas volk die de moordenaar aanbidden zal het verworden als in Venezuela. Wacht maar af.

  maandag 8 mei 2017 om 17:28 uur.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Hey PANNENKOEK,…zal ik jou laten zien hoe jij bij de wijdenbos brug moet komen ? want jij bent er echt aan toe,…uilskuiken.


  Maak melding
 32. Ndper’s zijn en blijven oerdom oliedomme misdaad aanhangers. Ze verafgoden ddb, de baas der misdadigers wiens zonen en vele oerdomme aanhangers zijn verworden ………MISDADIGER. Voor hun is leugen waarheid en onrecht recht. Wee dit slecht paarsdom volk.


  Maak melding
 33. @ misterbojo …. werk jij wel? Heb je ooit gewerkt … loop je niet de hele dag te lanterfanteren en te boemen+{bedelen}.
  Je hangt toch de hele dag rond Ocer in de hoop wat kruimels van de Abanie-tafels van Ocer op te vangen.

  Bij “Bronbere ” zouden ze je op staande voet ontslaan, want je bent zelfs te dom om te kunnen duiken! Je bent te dom om je af te vragen: wat doe ik verkeerd.

  Sombololie @ Kevin zal je niet kunnen helpen … de Abanie,
  Moorddadige Paarse { NDP} Virus … is dodelijk … niet te genezen.


  Maak melding
 34. @ Kevin …. dit is je zoveelste nick-name nietwaar???
  Ik woon in Su. …. heel veel wordt mij ingefluisterd vanuit het machtscentrum. @ Kevin … je wordt toch betaald om via dit forum alles wat krom is goed te praten. En …. niet doen alsof je geen Boutist of NDP-stemmer bent.


  Maak melding
 35. Een advies aan degene die deze moordenaar niet kent vooral de jongeren luisteren naar ouderen teminste niet naar die paars gekluerde ga je geschiedenis na volg die strafzaak goed deze moordenaar heeft zoveel mensen vermoord een paar van ze heeft hij zelf vermoord de rest met zijn opdracht heeft indianen gebruikt om zijn moorden te plegen en vervolgens indianen tegenover elkaar lees indianen met kettingzaag in stukjes gezaagd


  Maak melding
 36. ALbina is een puinhoop geworden dankzij het bestuur de volksvertegenwoordigers bv…. we hebben bestuursamtenaren die niet eens kunnen lezen en schrijven dan praat ik over secretarissen is toch belachelijk dankzij abop …..wat ik wil zeggen is dat zolang die moordenaar en ook nog brunswijk , somo , nog bestaan gaat dit land blijven steken simpel weg geen vooruitgang!,,,,,,,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES