Quick scan rechterlijke organisatie Suriname

12
Quick scan rechterlijke organisatie Suriname

Waarnemend president van het Hof van Justitie in Suriname, Iwan Rasoelbaks (l), heeft een exemplaar van het rapport over de quick scan van de rechterlijke organisatie overhandigd aan de minister van Justitie en Politie, Eugene van der San (r). De quick scan geeft een goed beeld van de conditie van de rechterlijke organisatie en reikt handvatten aan voor verbeterpunten.

Klachten uit de samenleving over te lange wachttijden voordat een zaak behandeld kan worden, doorlooptijden waarbinnen een zaak is beslist en het lange wachten op verstrekking van het vonnis of de beschikking na de uitspraak van de rechter hebben geleid tot het initiatief van het Hof van Justitie in Suriname om deze quick scan te laten uitvoeren.

Een tweede aanleiding is de aanstaande verzelfstandiging van de rechterlijke organisatie bestaande uit de Griffie der Kantongerechten, het Kabinet van de Rechter-Commissaris in Strafzaken en de Griffie van Het Hof van Justitie.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Gaan ze ooit een echte president van het Hof benoemen of blijft het voor eeuwig bij een waarnemer.

 2. Je haalt de woorden uit mijn mond. Vind maar eens iemand die deze ondankbare taak op zich wil nemen.

 3. Whoea hahahaaa…bhoewahahahaahhaaa….
  Zie 2 partners in crime op 1 foto.
  Als je deze twee clowns heb die te doen hebben met rechterlijke zaken ben je als slachtoffer echt verloren!!
  Je bent dan echt een verloren zaak!!
  Wordt geen slachtoffer ,volk van Suriname.

 4. Huh..??mag wel,als je Bouterse als familienaam hebt..of met een beetje geluk bevriend ben met de familie Bouterse.Nog een optie…als je “dienstbaar”bent in ALLE opzichten.Velen zijn in dit opzicht jou voor gegaan en hebben goed geboerd

 5. Mag wel,als je als familienaam Bouterse hebt..of met een beetje geluk bevriend ben met de familie Bouterse.Nog een optie..als je dienstbaar bent in ALLE opzichten dan zul je snel tot de Surinaamse “TOPPERS” gaan behoren.

 6. Ze kijken wel uit, als ze een president van het hof aanstellen, dan kunnen ze het wel schudden, dan worden ze van alle kanten op hun vingers getikt

 7. “verzelfstandiging van de rechterlijke organisatie ”

  Denkt deze cowboy Rasoelbaks dat we in Suriname achterlijk zijn ? Het wordt helemaal een wild west in Suriname.

 8. Een Quick scan hebben die gasten een barcode op hun voorhoofd dan, een rapport met verbeter punt, achterlijke idioten, waar gaat het over, na 37 jaar dwang arbeid, zakken vullen, ook paars gedachtegoed jammer

 9. Goed zo met die quick scan wordt bouterse ook gauw berecht, goede zaak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Forummers … did you see his face … Eugene van der San … them people say he is ugly … but his pocket is full of theft … thievery money !!!!!!!

 11. Geef het land terug aan Holland, ik geloof niet in een wonder met een bepaald volk aan de macht !!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.