zondag, april 21, 2024
HomeFotoTraining logopedisten voor behandeling Dyslexie

Training logopedisten voor behandeling Dyslexie

-

Does Travel - naar Suriname

Zeventien logopedisten zijn onlangs in Suriname getraind in het diagnosticeren en behandelen van de leesstoornis Dyslexie. Twee specialisten op het gebied van Dyslexie van de Hogeschool Thomas More, te weten Kirsten Schraeyen en An Lowette, hebben op uitnodiging van de Vereniging van Logopedisten in Suriname (LOGOSU) de cursus eind vorige maand in Suriname verzorgd.

Dyslexie ook wel (onterecht) als woordblindheid aangeduid, is een term die in de wetenschap gebruikt wordt voor ernstige problemen met het kunnen lezen van woorden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) jullie voorzitter Marcellino Nerkust heeft een spraakgebrek. Is dat jullie niet opgevallen?

  Die man moet hiervoor naar de logopedist gaan, die hem hiervan wellicht zouden kunnen verhelpen. Jagen jullie die man weg.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Slechts een heel erg klein gedeelte van de kinderen lijdt aan dyslexie. Deze aandoening vormt echter voor velen als vermomming van slecht lees- en schrijfonderwijs op de basisschool, vooral in Nederland. Je kunt in Nederland voor 400 euro een testje doen en een dyslexieverklaring krijgen waarmee je bij alle opleidingen in Nederland, immers het land voor de zwakkeren toch, gematst wordt bij de examens. Velen zijn rijk geworden van deze verklaringen uitgeven maar betreffende kinderen zijn te betreuren.
  Professor Anna Bosman van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft hiernaar onderzoek gedaan vorig jaar en bevestigd dat dyslexie zoals wij dat nu zien, niet bestaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES