Jongerenformatie New Sensa winnaar Henry Ceder Award 2017

5
Jongerenformatie New Sensa winnaar van de Henry Ceder Ward 2017

AMSTERDAM, 30 apr – De amper 1 jaar geleden opgerichte jongeren kasekoformatie New Sensa uit de Bijlmermeer is gisteravond winnaar geworden van het 3e Bigi Poku Concours in de Bijlmermeer Amsterdam Zuidoost. Tijdens een bloedstollend spannende finale wisten ze de overige favorieten Bemre Krioro, maar ook de formaties Three Horses en Yokua achter zich te laten. Uit handen van populaire kasekotopper Patrick Tevreden (Teve) mocht Fulgencio Blank (leider New Sensa) de 1e Henry Ceder Award in ontvangst nemen(FOTO).

De prijs is op initiatief van BRASA Solutions in het leven geroepen door de organisatie ‘Bigi Poku Lounge’ voor de winnaar van dit unieke concours. Patrick Tevreden richtte samen met de vorige maand overleden Henry Ceder de legendarische kaskawi-formatie ‘Sukru Sani’ in Suriname op. Het was dan ook een eer dat hij als lid van de jury o.l.v. Roy Ristie deze bijzondere prijs mocht uitreiken.

Henry Ceder was een vocalist van Afro Surinaamse muziek die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan deze muziekvorm. Ceder, overleed aan een zeer slopende ziekte. Met de Henry Ceder Award moet zijn legacy levend worden gehouden. BEMRE KRIORO, THREE HORSES en YAKUA ontvingen prijzen zoals CD opnamen en een jaar oefenruimte.

De Afro-Surinaamse muziek competitie wordt jaarlijks georganiseerd om meer bekendheid te geven aan de Bigi Pokumuziek in al haar vormen zoals Kaseko, Kawina en Kaskawi en actieve talentvolle muziekgroepen in dit genre een podium te bieden

De Bigi Poku Lounge is 3 jaar geleden opgericht door Joyce Alberg en Claudette Herry. Intussen is een groot team van vrijwilligers betrokken bij de organisatie van de (maandelijkse) activiteiten. Deze vinden plaats in BuurtHuis Bonte Kraai en worden ondersteund PBAZO en het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het deel van Nederland dat door gaat als de bakermat van de hedendaagse muziek in dit genre.

Bron: Persbureau ZO
Foto: Patrick Tevreden en Fulgencio Blank (BRASA MEDIA)


5 REACTIES

 1. Ze zijn winnaar geworden. Wat geweldig zeg.
  Wat bereik je hiermee. NEKS, NIETS, NADA, NOTI, RIEN!!!
  Wordt winnaar van een DIPLOMA op zak. Stelletje nietsnutten.
  Morgen voelen ze zich gediscrimineerd omdat ze geen werk kunnen vinden.

  Sylvana Simons maak je nuttig en ga je soortgenoten coachen. Zodat ze morgen een man zijn in de Ned. Maatschappij.


  Maak melding

 2. De minister is niet goed bij zijn hoofd.Hij kan niet eens overeenstemming bereiken met die onderwijs bonden voor een goede CAO.Hij moet zicht schamen net als de president die zichzelf heeft verrijkt ten kosten van alles in het land.Ik zou onmiddellijk opstappen samen met de president die het land failliet heeft gemaakt.


  Maak melding

 3. Graag wil ik even het woord richten tot Palni. Palni, als jij de groep niet kent, lijkt het mij dan heel verstandig eerst informatie te vergaren over de groep alvorens je nonsens schrijft. Al die jongeren in die muziekgroep zijn schoolgaand of werkend. De hoofdzanger is zelfs docent Nederlands in het voortgezet Onderwijs in Nederland. Wat zij hiermee gewonnen hebben, is iets wat velen graag willen hebben. Behalve dat is het belangrijkste voor hen dat zei de Surinaamse muziek hooghouden wat elke muziekgroep van welk land dan ook wil doen. En natuurlijk voelen deze jongens zich nooit gediscrimineerd. Zij leven in een multiculturele samenleving in Nederland en dragen hun steentje bij in deze maantshappij. Als jij niets te doen heb, raad ik je aan iets nutttigs te gaan doen en houd alstublieft je negatieve reactie voor jezelf!


  Maak melding

 4. @John

  Er zijn natuurlijk uitzonderingen die hun verstand gebruiken.
  Maar laten we nou eerlijk zijn, de meeste doen niets met hun toekomst. Hangen ergens rond en benutten niet de mogelijkheden die er zijn.
  De creolen lopen nu al een achterstand op vergeleken met de nieuwkomers.
  Ga naar de regio Haaglanden en vergelijk de Hindoestaan met de creool. Dan zie je het verschil.
  De meeste creolen zijn nietsnutten en lui. Willen snel rijk worden. Ik bedoel dit niet negatief en voel je niet gediscrimineerd net als alle andere creolen. Want als je kritiek geeft dan voelen ze zich al snel gediscrimineerd.

  Dit is nou een mooie kans voor o.a. Sylvana Simons om haar soortgenoten te helpen of niet.


  Maak melding

 5. @ Panli

  Als jij alle creolen over één kam scheert, zegt dat eigenlijk wel genoeg over jezelf. De creolen zijn net als alle andere medelanders hardwerkende medelanders. Die groep zie jij helaas niet. Wat jammer! Net als andere groepen zijn er wel luie mensen die daar tussen zitten. Wie zegt dat dat niet het geval is bij Hindoestanen? Wie zegt dat dat ook niet het geval is bij Nederlanders en Turken. Dat jij stigmatiserend bezig bent, zal zeker een mooie bijdrage leveren aan deze maatschappij. Zou het niet mooi zijn om de positieve kant te belichten en suggesties hebben voor hoe beter kan? Dat zou jou echt sieren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.