dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGhanese politie op zoek naar uit Suriname gesmokkelde cocaïne

Ghanese politie op zoek naar uit Suriname gesmokkelde cocaïne

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 apr – In het West-Afrikaanse Ghana wordt driftig gezocht naar een partij uit Suriname gesmokkelde cocaïne. Volgens de Ghanese krant The Finder is het spul spoorloos verdwenen in de haven Tema Port. Het moet om ongeveer vijfhonderd kilogram gaan. De partij vertegenwoordigt een straatwaarde van ongeveer dertig miljoen dollar. Het zat verstopt in een exportlading uit Suriname.

De lading maakte deel uit van een container uit Suriname geïmporteerde rijst. Volgens de krant
Is al bewezen dat er cocaïne in de container zat. De Ghanese autoriteiten zetten honden in die resten coke snoven. Ook laboratoriumtesten van de Britse narcoticadienst hebben bewijs opgeleverd. op sporen die zijn aangetroffen, bleken positief. De verdwijning is opmerkelijk, omdat de Ghanese politie vooraf op de hoogte was.

De Surinaamse autoriteiten en het VN-orgaan tegen drugssmokkel, UNODC, hadden Ghana al op de hoogte gesteld van de lading. Al bij aankomst werden de containers in het oog gehouden. De persoon op wiens naam de vracht stond heeft zich nooit aangemeld. Na twee maanden werden de containers geopend. De lading werd gecontroleerd en tien zakken rijst bleken te zijn verdwenen. Noch in Ghana, noch in Surianme zijn aanhoudingen gepleegd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

50 REACTIES
 1. De republiek Suriname heeft zichzelf weer duidelijk in het wereldnieuws laten horen en zien waarom ze bekend staan.

  Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. ze hoeven niet ver te gaan zoeken, het is algemeen bekend van waar het komt uit sme..

  een tip van uit de waterkant op Leons berg..

  iedereen weet het.. behalve de politie en justitie..

  ga maar kijken..


  Maak melding
 3. Je zou bijna alles wat uit vertrekt extra willen controleren . Om druks tegen te houden en laten zien dat douane en justitie alles aan doen om het slechte imago wat su heeft te bestrijden.
  Helaas is het in de praktijk geheel anders.
  Er wordt rijst via allerlei landen in Afrika en de rest van de wereld verscheept met de hoop tussen een paar ladingen drugs te vervoeren.
  Het rijst exporteren lijkt een dekmantel te zijn.


  Maak melding
 4. Slag geslagen. Missie geslaagd. Ze stonden erbij en keken ernaar!!!! Wie exporteert er grote hoeveelheden rijst naar het buitenland?? Ze kunnen toch nagaan wie dat recent heeft gedaan naar Ghana??
  Natúúrlijk is dat niet te traceren… Wie wil dat traceren?? Niemand!! De autoriteiten hadden er kennis van, dus weten ze ook wie daar verantwoordelijk voor zijn!!
  Maar ja.., zand erover!!! Wat kan niet in Suriname???


  Maak melding
 5. Ziedaar, ontwikkelingshulp van de Nationale Drugs Partij met dank aan damsco, parbo, winston, narigheid for ever, RobG(oebbels) en ga maar zo door met de uitkeringstrekkers.


  Maak melding
 6. Ai mama Sranang, uw naam wordt ook in het oorspronkelijke land(Ghana) der nakomelingen van de slaven door het slijk gehaald. DDB1 rijst…zoals voorspeld vergezeld met cocaïne. DDB2 lading 1000 kg. En zo wordt Suriname tegen 2020 het meest armste land van in de Zuidelijke halfrond. Ze hebben geen tijd voor de noden van het volk, so so coke deh in den lang brein. Staatsgeld oftewel het geld van het volk wordt door de leider van de paarse roversbende alleen maar in coke geïnvesteerd. Same on You purple.


  Maak melding
 7. Surinaamse autoriteiten maken de lading met 500 kilo drugs tussen de rijst bekent en een andere lading met 5000 kilo gaat zonder vermelding langs de autoriteiten in Ghana.Daar doen de Surinaamse autoriteiten geen melding over want die lading is “clean”


  Maak melding
 8. Dat er maar naar 500kg coc vermist wordt
  Ineen derde wereld land als is echt jammmer
  Voor ze.
  Ze zullen ook mee gedaan hebben en grote slag gemaak hebben en naar een kleine hoeveelheid nu opzoek gaan is altijd zo


  Maak melding
 9. Mede Forummers

  Het maakt niks uit van wie deze dopa is ; maar wederom is Ex sweet Sranan door het slijk gehaald !
  Wat een pleuris zooi, ik schaam me dood om in het buitenland te zeggen dat ik van Sranan komt.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 10. Wauw, wilt Suriname zo hun export inkomsten verdienen aan drugs? Ik heb een betere idee: Bouterse out! En investeer gewoon in toerisme, landbouw en EERLIJKE HANDEL!!


  Maak melding
 11. Het is mij opgevallen dat alle criminelen in Suriname de gewoonte hebben om alles te ontkennen ook al wordt middels DNA-sporen op plaats delict het tegendeel bewezen; A NO MIE mentaliteit is tot op de botten bij de wakamans inclusief de paarse bende doorgesijpeld. Dit noem je beleid op meta-niveau…hahaha.


  Maak melding
 12. Dat Bouterse hierachter zit is klinkklare onzin. De zoveelste fabel die door de fronters wordt verzonnen. In direct beschadigen Suriname met deze onzin. Maar goed wat verwacht je anders van landverraders.


  Maak melding
 13. Alsof er alleen uit Suriname drugs gesmokkeld worden.en dat Baas achter al die smokkel zitten.laten jullie Bouta met rust hij is niet de grootste drugs smokkelaar. Het hele westen verdiend aan drugs en met drugs.dus Suriname mag ook verdienen. GELD STINKT NIET.


  Maak melding
 14. Hier worden hele loodsen vol drugs ontdekt maar ze pakken niemand op.hoe kan dat?in de derde wereldlanden gaan ze gelijk tot arrestaties of zelfs mensen neer knallen. Ze gaan t spel nooit begrijpen. Mensen als boterde die t snap gaan ze van alles uit maken.


  Maak melding
 15. Parbo
  Dat Bouterse hierachter zit is klinkklare onzin. De zoveelste fabel die door de fronters wordt verzonnen. In direct beschadigen Suriname met deze onzin. Maar goed wat verwacht je anders van landverraders.
  =======

  Fransen over toegenomen drugshandel onder Bouterse
  De West April 21, 2015

  Blijkens een enkele weken geleden gepubliceerde breedvoerige analyse in het webmagazine van Radio France Internationale (RFI), staan de Fransen erg wantrouwend tegenover de toegenomen betrokkenheid van Suriname in de drugshandel tijdens het regiem van president Desiré Bouterse.

  Onomwonden wordt aangegeven, dat Suriname een transcontinentaal platform voor cocaïnehandel is, in dit kader wordt een uiteenzetting gegeven over de revolutieperiode (1980-1986), de Binnenlandse Oorlog (1986-1992), het Suri-kartel (1993-2009) en het Kabinet Bouterse (2010-2015). Voor wat betreft het laatste tijdsvak, blijken kwesties die boven water zijn gekomen na de arrestatie van de presidentszoon alsook ontmantelingen van diverse internationale megadrugslijnen, een doorn in het oog van de Fransen.

  =====

  Volgens Parbo is iedereen een leugenaar e is Bouterse zo clean als een padvinder…

  KNETTERGEK!


  Maak melding
 16. Opa B exporteert alleen aardappelen naar Ghana en importeert ongedekte SRD-bankbiljetten uit China !

  NEKS NO FOUT, ALLES LEGAAL,

  NEW DUBAI E KOME !!!!!

  PS : Er staat nog steeds ongeveer 400 MILJOEN US dollar op Zwitserse bankrekeningen tnv Surinamers !

  Ivm de staatsveiligheid heb ik de Procureur Generaal opdracht gegeven hiernaar GEEN ONDERZOEK TE DOEN, doch DIRECT MET VAKANTIE TE GAAN !!!!


  Maak melding
 17. @ Parbo

  Deels heb je gelijk; het stigma zal zo blijven, maar Parbo
  niet alle mensen die reageren zijn fronters.
  Dus kom niet met je goedkope flauwe kul, en mensen die na de onafhankelijk naar Nederland of elders zijn gegaan,
  zijn geen landverraders. Petje af voor deze mensen in mijn optie, zijn deze mensen helderzienden. Want je ziet het zelf wat er nu in Su gebeurt ! Mensen die de middelen niet hadden en in Su zijn gebleven, noemen deze mensen landverraders uit jaloezie. En jij Parbo bent er één van !!
  Ik ken mensen die het niet slecht hadden in Su,
  alles voor een appel ei verkochten, en naar Nederland of elders een nieuwe bestaan hebben opgebouwd.
  Als deze mensen waren gebleven waren ze beroofd en vermoord, dus hou maar op met je gezeik.
  Ik neem aan dat je daar een goede baan hebt erger nog, misschien zit je ook te profiteren van de mofina wang is SU.
  @ Parbo : ik ga je een persoonlijke vraag stellen, stel dat je een fronter was, zou je ook kankeren op de regering waar of niet ?? Ik kanker niet op de regering van Su,omdat ik niet in Su woon, ik ben sedert 1966 weg uit Su. Overal ter wereld gaan mensen kankeren, als het economisch niet goed gaat ! Dat is een feit, maar Bouta is democratisch gekozen dus, dat moeten ze gewoon aanvaarden.
  Ieder land wordt geregeerd door een staatshoofd ( leider )maar in Su, is het een lijder. Na so a mang dé keba dus un tan tikkie été 5 jari, no span moro é doro.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 18. Hahahahaaaaa….wat een brillante idee en het past bij de export produkt van de ndp…De rijstsoorten DDB1 EN DDB2.We hoeven niet verder te zoeken we weten wel van wie de lading is en dat het eindbestemming was..Obiang!!
  Die gehele ADRON laboratorium ,bouta en bende opsluiten!!


  Maak melding
 19. Wat een ironie toch wat de naam ddb allemaal teweeg brengt aan ellende en misdaaddrusvloek. Ddb1 en ddb2 rijst als drugsmantel. Wahahahahaha ai boi, waar zal het allemaal naar toe leiden met deze vervloekte misdadige criminele paarse organisatie olv van de grootste drugsbaas. Naar de paarse kloten vol armoede, roof, moord, drugs en geweld. WO ka. Made and from in Surinam, drugsland from DDB.


  Maak melding
 20. waarom ,, waarom laat de hoofd verdachte moordenaar dit niet tot de bodem onderzoeken,, of zijn ze zelf bij betrokken..

  laat die mevrouw eerste lady zelf gaan kijken wat er gaande is in Gana..

  laat lackien zelf een onderzoek doen in Gana en een kijkje nemen..

  wat dacht je van misie kaba amzaad abdoel of doekhie zelf ,

  vergeet mevrouw simons niet , stuur ze allemaal naar Gana voor een conferentie geheten ,, ” onderzoek coke in rijst zaken ”..


  Maak melding
 21. de chanese politie hoeft zich niet druk te maken van wie die lading is..

  algemeen bekend in in surbo ..

  ga maar naar Leons berg en je hebt de juiste persoon in de kraag gevat op aanwijzing van de vele zwervers al daar..

  geef ze maar een al moes..


  Maak melding
 22. Het wordt te heet in West Europa. Eens kijken of het in West Afrika lukt. Jee het lukt. Komen nog meer van het spul. Let maar op. Dat was een winstgevende transit zeg.


  Maak melding
 23. Jullie zeuren allemaal,drugs handel is ook een verdien model.wat doen die Amerikanen in Afghanistan.Weten jullie hoeveel drugs die Nederlandse militairen op Curaçao naar Nederland mee nemen?Dat soort nieuws hoor jullie niet.Als t om Suriname gaat dan is t wereld nieuws.


  Maak melding
 24. Miami is uit de grond gestampt met drugsgeld ????

  Voorlopig heeft de drugsmaffia in Suriname een FAILLISSEMENT uit de grond gestampt voor het Volk !

  Tjago, machthebbers, druk ook nog meer ongedekte SRD-bankbiljetten, dan krijgen wij een STERKE SRD !


  Maak melding
 25. Veel geschreeuw om weinig wol op dit “forum” over drugs transporten !!
  Laat douane en politie gaan kijken wat de west Afrikaanse zg vissersboten meebrengen naar Suriname (in hun olietanks) en
  wat ze meenemen bij de oversteek naar Afrika !!
  De “lady Ingrid” de viswijf-handelaar van vroeger zal zeker weten hoe dat allemaal toegaat .
  Misschien moet moet de “drugs opbrengsten” de Misiekaba-Dubai, gerealiseerd worden op het terrein van 50 ha van de wakamangs !!


  Maak melding
 26. Te diep in je bojo gekeken.Ben jij ook een “fronter”geworden?Ooit gehoord van de trappen van vergelijking?Je hebt groot, groter, en groots…terecht zeg je hij is het wel maar niet de grootste.Maak je daar over maar geen zorgen oefening baat kunst.Zolang je hem maar blijft steunen wordt hij vast de grootste.Ik heb daar het volste vertrouwen in ..een mens moet toch ergens goed in zijn??


  Maak melding
 27. Ghana is op zoek naar de persoon die geen contributie heeft betaald. Desi, hoe vaak moet ik je nog zeggen`pe a monie de`. Betaal je rekening gewoon op tijd dan a lai kang psa.


  Maak melding
 28. Steeds maar weer SWITI Sranan negetief in het nieuws brengen.Ik heb nieuws voor jullie ”Nederland met de hoofdstad Amsterdam is en blijft DRUGSLAND NO 1″Als jullie nog serieus willen worden genomen dan moeten jullie wel de waarheid opschrijven.De Amerikanen geven toestemming om cocaine uit te voeren in ruil voor het kunnen bestrijden van bepaalde lieden in Afghanistan.En nog wat Nederland is niet in staat om het drugs probleem in eigen land op te lossen.De Rotterdamse haven is zo lek als een mandje.Niet steeds lullen en proberen SWITI Sranan een slechte naam te geven.Het gaat jullie niet lukken.
  Haat lijdt tot zelf vernietiging denk daar maar aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES