Vereniging Surinaams Bedrijfsleven: ondernemers vrij om te protesteren

20
Ook vandaag protestactie op Onafhankelijkheidsplein in Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, laat de leden vrij te bepalen of ze wel of niet deelnemen aan het protest tegen het beleid van de regering Bouterse. De vereniging heeft wel al een uitgesproken mening over wat er moet gebeuren in het land. “Het is overduidelijk, dat het roer heel snel omgegooid moet worden”, stelt de werkgeversorganisatie.

Het beleid moet worden omgegooid om leden weer perspectief te bieden op overleving en opdat ze hun activiteiten niet stop hoeven te zetten. Binnen de vereniging wordt steeds meer aangedrongen op een scherper standpunt. “In de afgelopen weken hebben leden opgeroepen om het overleg met de regering niet ongeconditioneerd voort te zetten, maar ook om een scherper standpunt in te nemen voor wat betreft het huidig beleid, hetgeen desastreus voor hen is”, stelt de VSB.

De kans is groot dat de vrij soepele houding binnenkort verandert. “Na ampel beraad heeft het bestuur van de VSB besloten om binnenkort een algemene ledenvergadering te beleggen om een duidelijk mandaat te verkrijgen over te nemen stappen. Het bestuur heeft daarom, vooralsnog, weer besloten om leden aan te moedigen om naar eigen inzicht en op basis van de bedrijfsomstandigheden de vreedzame protestmanifestatie te ondersteunen.”


20 REACTIES

 1. Doe mee aan de protestmanifestatie tegen bouta!
  Eenheid maakt macht!!
  Doe mee en laat het vreedzaam verlopen ,laat de wereld en vooral bouta zien dat de surinamers veel kunnen bereiken als ze een hechte eenheid vormen.Laat bouta merken dat niemand afgemaakt hoeft te worden ..Laat hem zie dat wij beter zijn dan hem en dat wij rechten en regels naleven en ze niet vertrappen.
  iedereen moet meedoen ,niemand hoeft te wachten op een speciale uitnodiging.
  DOE MEE……


  Maak melding

 2. Het mobiliseren van de samenleving is in volle gang door delen van de vakbond en het bedrijfsleven. De regering aan de andere kant zorgt eveneens voor tegengas. Indien de vakbonden erin slagen om een complete lamlegging tot stand te brengen, betekent dit eventueel het einde van de regering Bouterse-Adhin. Daarom tracht de overheid dit te saboteren door het middel van ‘no work no pay’ toe te passen op de ambtenaren. Na de onderwijsgevenden zijn het de medewerkers van de Regionale Gezondheid Dienst (RGD) die geconfronteerd zijn met de ‘no work no pay’ maatregel. Het RGD-personeel ontving een schrijven van minister Patrick Pengel, waarin aan hen werd medegedeeld dat de bond en de overheid geen arbeidsgeschil hebben en dat de minister niet begrijpt waarom het personeel deelneemt aan de protestacties.

  Laat je niet blackmailen surinamers,niets en niemand kunnen jullie tegenhouden.Laat je niet intimideren ,laat niemand je bedreigen,laat ze zien dat we samen sterk zijn .Pengel woont zeker in een hol vandaar dat hij geen idee heeft dat de surinamers aan het pinaren zijn,Zelfs leeft hij in luxe!
  Weg met bouta,weg met de ndp,weg met pengel….


  Maak melding

 3. Bouterse braakt bloed bij het horen van de namen van de 15 patriotten van ons geliefd land Suriname, daarom vermijd hij het parlementsgebouw. Hij weet wat hij verderop in het Fortzeelandia gebouw gedaan heeft. Weg met deze moordenaar en coke-junkie.


  Maak melding

 4. Hallo Ray, het is makkelijk te roepen vanaf de zijlijn, ik neem aan dat je in Nederland woont, dus het eerst volgende SLM toestel nemen en naar Suriname komen. Je weet het prima te vertellen, maar doe mee met de demonstraties.


  Maak melding

 5. @AJ
  IK schaam me voor het feit dat Suriname burgers heeft als jou.Nooit gemobiliseerd,geen passie om voor land en burger te vechten,Nimmer bereid offers te brengen en deelnemen aan protesten,Altijd commentaar leveren op degene die we bereid zijn hun land en volk te verlossen…nee echt niet van jou verwachten wij geen enkel deelname en geen enkel bijdrage,Jij als burger jij bent gewoon een last voor Suriname.;Al woon ik op de maan dan nog kom ik op voor mijn land en volk.


  Maak melding

 6. Ha, ha, velen van jullie hebben een dagloon van 10 euro.
  En dan willen jullie opkomen voor jullie belangen, om te protesteren. Straks hebben jullie een dagloon van 5 euro en als je niet oppast worden jullie dagloon 1 euro.
  Kom op voor je rechten en vraag wat met het staatskas gebeurd. Jullie gaan honger leiden net als ik in de jaren 80
  Trost dat ik ook nog militair was in die tijd.


  Maak melding

 7. Een land platleggen kan ook door middel van totale ziekmelding. Dus waar praten wij over van no work no pay.
  Bezoek brengen aan de bedrijfsarts van alle 50 duizend ambtenaren zal ook de nodige dichtslibbing bij de poli van de bedrijfsarts tot stand brengen.
  Dus ministers doe een beetje normaal en ga op een normale wijze de discussie aan met je medewerkers en ga niet trachten het gevoerd beleid verdedigen maar gebruik gezond verstand om je medewerkers te overtuigen waarom je liefst ziet dat ze aan het werk blijven.
  Als je dat niet kunt dan is je beleid en acceptatie van wat de regering doet een dood lopend straat en een tunnel (visie) zonder licht aan het eind van de tunnel


  Maak melding

 8. GEEN TIJD EN KOSTBARE ENERGIE VERLIEZEN AAN STENENTIJDPERKACHTIGE FAKE FIGUREN ALS hira EN OPGEFOKTE FIGUREN.KERKPLEIN,25APRIL ’17 OM 10.30u.a.m.


  Maak melding

 9. Ha,ha. Velen van jullie hebben een dagloon van 10 euro en dan willen jullie niet opkomen voor je belangen. Ga protesteren, straks wordt je dagloon minder bijvoorbeeld 5 of 1 euro per dag.
  Kom op voor je rechten en vraag wat met het staatskas gebeurd. Jullie gaan honger leiden net als ik in de jaren 80
  Trost dat ik ook nog militair was in die tijd.


  Maak melding

 10. Nu al een fiasco!!

  Wat volgt hierna?
  20mei weer?

  Hoe serieus kun je deze akties nemen?

  Ik wil morgen uitslapen dus lekker profiteren van deze dag.


  Maak melding

 11. Zolang die hongerige berooide oerdomme oude en jonge ndp burikies en krabitas thuis blijven zal didibri geen moeite nemen om zijn roofzuchtig wanbeleid te veranderen. Het volk moet daarvoor bloeden en opdraaien voor het aflossen van de mega paarse schulden, want paars duivelsbezeten knettergek als hij en corrupte trawanten zijn, deng habi ka te maken met het volk dat hem weg wil. Deze vervloekte misdadiger zal alles doen, samen met zijn paars vervloekte adviseurs, kortom allen die namens hem op grote corrupte voet leven op kosten van de belastingbetaler om de macht terug te geven.


  Maak melding

 12. Alles plat !
  Toch niet alles plat !
  Niet alles is plat !
  Valies ligt plat (van de schrik) !
  Berenstein & Narendorp hun klep is plat !
  En ik ga plat (van het lachen) !

  Hi hi hi !


  Maak melding

 13. Wie helpt?
  Ik lees op een andere site:
  “CLO noemt vervolggesprek met Hoefdraad bevredigend.”

  Waarom wordt er met Hoefdraad gepraat?
  Hij is toch minister van Financiën?
  Is er geen andere ministerie waaronder dit soort gesprekken valt?


  Maak melding

 14. @Pico; Boefdraad moet hen wijsmaken hoe creatief hij met cijfers om kan gaan; money, dinero, paisa, daar gaat onze boefje over, vandaar het gesprek met hem.


  Maak melding

 15. Bij mijn zoeken op het internet ben ik per toeval gestuit op een boek geschreven door een surinamer S. Ramkhelawan.
  Ik zou de zg. leiders of leiders in Suriname adviseren om dat boek te lezen voor ze hun mond open doen. Naar mijn mening hoort elke surinamer dat boek gelezen te hebben om beter over de toekomst te kunnen nadenken.

  Google books

  Bibliografische gegevens

  Titel The Visionary Negotiator: Probleemoplossend Onderhandelen
  Auteur S. Ramkhelawan
  Uitgever CreateSpace Independent Publishing Platform, 2016
  ISBN 1532788088, 9781532788086
  Lengte 366 pagina’s

  Waarom slaagt de ene onderhandelaar wel en de andere niet? Waarom gaat de ene organisatie ten onder en floreren andere wel? Antwoord: Omdat er onderhandelaars zijn die anders onderhandelen. Ze weten alleen hoe ze moeten handelen als het hun goed gaat, waar de voordelen, concessies of winsten wel vanzelf komen. Zodra een veranderende toestand een andere benadering vereist, weten ze niet in te grijpen of er mee om te gaan en betalen anderen de prijs. Het is maar dat u het weet.


  Maak melding

 16. @Derde Buitenvrouw; vergeet al die bastaards van de kinderen niet. Bij de wakamans creoolt het van buitenvrouwen en bastaardkinderen; zeg maar een palmentuin vol nietsnutten. Neem ze maar mee, de straat op. Dat vertegenwoordigd alleen de klerelijder van de nationale dieven partij.


  Maak melding

 17. Daarom dat wij zeggen ..wacht niet op een leider die het protest gaat leiden!!
  Iedereen moet zich leider voelen en meedoen!!Niet afhankelijk zijn van 1 persoon. In andere landen is er geen protestleider!Iedereen komt op voor hun eigen belangen.Zo een protestleider worden een heleboel beloofd zoals een stukje kavel,geld of goud en brandnew auto,ze worden blij gemaakt met hun tjoekoe en laten de rest stikken.Nee surinamers jullie kunnen meer doen .Iedereen meedoen,,,,,


  Maak melding

 18. Uit zeer betrouwbare bron; Sinds de rondleiding op Pikin Poika en daarna de braspartij op Brokobska , heeft Pique en zijn mattie’s wakamans doorlopend last van diarree. De enige die daar geen last van heeft is de gastheer. Weird!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.