maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBezorgdheid en verontwaardiging over arrestatie Surinaamse vakbondsleider

Bezorgdheid en verontwaardiging over arrestatie Surinaamse vakbondsleider

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 apr – De internationale onderwijsfederatie Education International, EI, is niet te spreken over de recente arrestatie van vakbondsleider Wilgo Valies. EI is uiterst bezorgd en doet een beroep op president Desiré Bouterse om de fundamentele rechten en vrijheden van leerkrachten zoals vastgelegd in de internationale arbeidsvoorschriften te respecteren. Ook moet de de deur open worden gehouden voor dialoog.

Niet zomaar dialoog met sociale partners, maar een zinvolle over de legitieme eisen van leerkrachten en andere arbeiders. Ook de Interreligieuze Raad in Suriname, Iris, is bezorgd. “Met diepe verontwaardiging hebben wij via de social media kennis genomen van het buitensporig optreden van de politie tegen vreedzame betogers. Duidelijk is te zien hoe een betoger in een open politie pick-up wordt gesmeten”, stelt Iris.

Ook is te zien hoe een politieagent een klap uitdeelt aan een demonstrant. “Dit bruut politiehandelen kunnen wij niet kwalificeren als beheerst politiegeweld, maar eerder als machtsvertoon. Het politiegeweld was buiten alle proporties en afkeurenswaardig. Dit is niet hoe wij als Surinamers met elkaar omgaan en wat wij van een fatsoenlijke, democratische en verantwoordelijke rechtsstaat verwachten”, aldus Iris.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Met een moordenaar als president zijn dit soort excessen veel voorkomend. Het Surinaamse volk had dit moeten weten topen ze op hem stemden. gelukkig lijkt het tij te keren en toont het volk vatberadenheid om deze moordenaar te veroordelen en met hem op democratische wijze af te rekenen. Bouterse geef nou toe en pleur op je moet nu vertrekken.


  Maak melding
 2. De internationale onderwijsfederatie Education International
  moet hier zelf maar komen kijken.
  Kunnen naar parasiet Hooghartig komen kijken. Een assemplee lid van de Nationale Dieren Partij die gelijktijdig vakbonds lijder is.


  Maak melding
 3. In Su komt het nooit tot een uitbarsting. Zo strijdlustig zijn we niet. We kunnen goed vanuit een veilige balkon staan blèren. Geen ideologie, alleen maar gezwam, van boven naar beneden en andersom. Geen visie, alleen maar list en bedrog. Spekken van de eigen kas met list, bedrog, manipulatie, intimidatie, oplichting, verduistering en ga maar zo door is wat een gemiddelde Surinamer vertegenwoordigd, niet meer dan dat!


  Maak melding
 4. Het gaat ieders verstand te boven;dialoog voeren met een moordenaar en zijn doodseskader..
  Wie is zo ziek om aan de woorden van een moordenaar r te gaan geloven?!
  Alleen God kan ons redden,surinamers tonen dat zij het niet durven om nee tegen de moordenaar te zeggen.
  37 jaren later en ze zijn nog even bang!!


  Maak melding
 5. Kan me voorstellen dat politie agenten hier in Suriname zwaar gefrustreerd rondlopen, om met een hongerloontje, bepaalde opdrachten te moeten uitvoeren van een moordenaar en drugscrimineel, die al jaren opgesloten had moeten zijn, en die in de jaren 80, collega,s van het korps politie, zwaar vernederd heeft.


  Maak melding
 6. Nogmaals zeiden oma en opa, vervloekt zijn moordenaars en allen die deze regerende liegende moordenaars aan de macht helpen behouden uit macht-, heb-, geldzucht en paars duistere belangen. Ze kunnen allemaal gekwalificeerd worden als aanhangers van de nu heersende paarse misdaad, corruptie en criminaliteit. Van awariedomrie, rechter, advocaat, arts ieja tot de paars verslaafde straatzwerver en oerdomme jonge paarse stomkoppen.


  Maak melding
 7. Valies moet oppassen hij wordt zo opgeruimd door Bouterse en zijn aanhang.Je mag in Suriname niet opkomen als vakbondsleider.Ook Hooghart speelt een een vieze rol in Suriname.Het probleem Suriname is Bouterse zolang deze man voor het zeggen heeft in het land gaat het nooit meer goed komen.Hij is een ezel die geen verstand heeft van economie en zijn adviseurs weten dat.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Hij kan zelf niet eens zeggen waar die 1,3 miljard dollars naar toe is gegaan.Hij moet opgepakt en opgesloten worden wegens diefstal.Dat is mijn advies maar de rechterlijke macht durf dat niet omdat ze bang zijn dat ze opgepakt worden en doodgeschoten als in 1982.


  Maak melding
 8. De internationale onderwijsfederatie Education International, EI, is een CONSERVATIEVE OUDERWETSE NEO-KOLONIALE PRAATPAAL met (zogenaamde) REGELS van SINDS de SLAVENTIJD.

  Ter ILUSTRATIE: toen een Surinaamse Hindostaanse jongeman, SCHOLIER van AMPER 17 jaar JONG door de POLITIE in Nederland op het TREINSTATION te Den Haag HOLLAND-SPOOR, uit het NIETS door z’n HOOFD werd GESCHOTEN, hebben wij GEEN ENKELE DEMONSTRATIE van LEERKRACHTEN in Nederland noch Suriname GEZIEN, laat staan van deze zogenaamde uit de SLAVERNIJ stammende INTERNATIONALE ONDERWIJSFEDERATIE Education International, EI.

  Een dergelijke (zogenaamde) INTERNATIONALE onderwijsfederatie Education International, EI, die zich GRAAG als ONVERVALSTE NEO-KOLONIALISTISCHE HOER gedraagt, moet een PROGRESSIEVE SURINAAMSE REGERING Bouterse/Adhin, zich TOTAAL niets van aantrekken. Het is feitelijk BEMOEIEN met BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN van een SOEVEREINE LAND.

  Het is de TAAK van de POLITIE en JUSTITIE in het SOEVEREIN LAND SURINAME, die BEPAALT en TOETST of mensen iets STRAFBAAR’S begaan of hebben begaan, maar NIET één of andere NEO-KOLONIALISTISCHE INSTITUUT op AFSTAND. Ook ONDERWIJZERS en ONDERWIJSVAKBONDSLIEDEN, behoren de WETTEN evenzo NA te LEVEN.

  Wist deze organisatie ÜBERHAUPT, dat deze NEO-KOLONIALE VakbondsLIJDERS en CONSORTEN demonstreerden ZONDER de VEREISTE vergunning(en). NEE, een dergelijke NEO-KOLONIALE organisatie als deze (zogenaamde) INTERNATIONALE onderwijsfederatie Education International, EI, leven KENNELIJK in de VERONDERSTELLING, dat SURINAME nog steeds het SLAVEN-LANDJE van een Westerse Mogendheid is, anders KOMT men NIMMER met een dergelijke ONGENUANCEERDE en STOMPZINNIGE reactie.

  De REGERING Bouterse/Adhin TEZAMEN met de ABOP van Ronny Brunswijk zijn voor wat betreft de ONTWIKKELING van SURINAME op het JUISTE SPOOR. Met name het UITROEIEN en KORTE METTEN maken met de RACISTISCHE VHP-BENDE, de Valse Hoop op Paé-partij-BENDE.

  Of dacht de RACISTISCHE VHP – de Valse Hoop op Paé-partij van Santhoki dat onze BINNENLANDBEWONERS een STELLETJE ACHTERLIJKE DEBIELEN als HUNZELF waren? Met deze FULL-RACISTEN uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij aan het ROER in SURINAME, zou betekenen Suriname TERUGWERPEN in de TIJD, namelijk de TIJD van AANKOMST van de Lalla Rookh in Suriname, toen onze Hindostaanse immigranten NIETS anders werd geleerd dan als ONDERKRUIPSELS te MOETEN FUNGEREN ten opzichte van de WREDE en NIETS ONTZIENDE Hollandse KOLONIALISTEN.

  DE SURINAMERS, voornamelijk de AFRO-SURINAMERS, waaronder de BINNENLANDBEWONERS, onze INHEEMSEN ofwel OORSPRONKELIJKE INDIAANSE INWONERS, tezamen met de PROGRESSIEVE Hindostaanse, Javaanse, Chinese en Overige BEWONERS, behoren ALLES in het werk te stellen dat dergelijke LANDVERRADERS en onder diverse DEKMANTELS opererende OUDERWETSE FULL-RACISTEN, NIMMER in de BUURT van het MACHTSCENTRUM in SURINAME komen, laat staan AAN de MACHT.

  Brunswijk TOONT zich hier een ZEER DOORTASTENDE BETROUWBARE en TROTSE SURINAMER die niet wenst te TRAPPEN in VALSE -, LEUGEN- en BEDROGVERHALEN van de VHP-FULL RACISTEN, de Valse Hoop op Paé-partij FULL RACISTEN, die dachten SURINAME te KUNNEN gaan VERKOPEN aan de VOORMALIGE KOLONIALE HEERSER, om zodoende het tot STAND gebrachte SUCCES van WAARACHTIGE PROGRESSIEVE SURINAMERS, waaronder in het bijzonder de AFRO-SURINAMERS te ONDERGRAVEN en dus te ONTKENNEN.

  ZEGGENSCHAP van het Koude Kikkerlandje is VOORGOED VERLEDEN TIJD,hetgeen bij de CHRONISCH NEO-KOLONIALISTISCHE VERSLAAFDEN kennelijk NOG STEEDS NIET kan DOORDRINGEN, tegen BETER WETEN in.

  Bij het 25 Mei 2015 ROUWPROCES van de oppositie, horen kennelijk de nu GEFORCEERDE THERAPEUTISCHE PROTESTEN als PLEISTER op de WONDEN. WONDEN NADRUKKELIJK GESLAGEN door PROGRESSIEVE SURINAMERS ten opzichte van CHRONISCH NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, afgelopen 25 Mei 2015.

  De straatprotesten betekenen een ONTMASKERING van de NEO-KOLONIALE VERSLAVING van HARDLEERSE CHRONISCH NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES