vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomie2016 was ‘moeilijkste jaar’ in geschiedenis Staatsolie Suriname

2016 was ‘moeilijkste jaar’ in geschiedenis Staatsolie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 apr – 2016 is het ‘moeilijkste jaar’geworden in de geschiedenis Staatsolie Maatschappij Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Door de zwaar tegenvallende prijzen voor ruwe olie op de wereldmarkt, was er voor het bedrijf weinig reden tot optimisme. Maar ook andere ontwikkelingen hebben het publieke bedrijf geen goed gedaan. Onder meer moest op alle niveaus bezuinigd worden.

Deze bezuiniging heeft zodanig doorgewerkt dat de productie moest worden verminderd. Ook hebben technische problemen aan de raffinaderij te Tout Lui Faut geleid tot een terugval. De productie van de raffinaderij kwam niet boven de tachtig procent uit van wat aanvankelijk was voorgerekend. De lage prijzen op de wereldmarkt brakken Staatsolie vooral in de eerste helft van 2016 op.

De inkomsten vielen aanmerkelijk terug vanwege de lage prijs. Op gegeven moment was die niet meer dan zestien dollar per vat. In voorgaande jaren waren bedragen van tussen vijftig en honderd dollar bijna de normaalste zaak van de wereld. “De eerste helft van 2016 was één van de moeilijkste periodes in de geschiedenis van Staatsolie”, schrijft de directie in de reguliere kwartaalpublicatie van Staatsolie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Hoe wordt de leningen van de paarserovers betaald. Hoefdraad had gehoopt dat staatsolie diamante ei zou leggen en tot maximale bedrag is geleend


  Maak melding
 2. Volgens mij is dit onjuist.
  Juist in 2016 steeg de prijs van olie op de wereldmarkt.
  Het is waar dat in het eerste half jaar de prijs lager lag dan het tweede half jaar, maar nog steeds veel hoger dan 2015!
  in 2017 zette deze prijsstijging door.

  Ter info de prijs van Brent-olie, dat is weliswaar niet dezelfde olie van Su, maar het gaat om de prijsontwikkeling van ruwe olie op de wereldmarkt.
  Bovendien nam de vraag naar olie op de wereldmarkt weer toe.
  Twee positieve effecten die ertoe bij zouden moeten dragen tot meer omzet. (prijs keer volume is immers omzet)
  Als de winst desalniettemin tegenvalt, ligt dit aan de kostenontwikkeling

  rtlz.nl/finance/beurskoersen#/commodity/olie
  eurobench.com/Index-Koers/61763646/WTI-Crude-Oil-CME-Rollover-1.aspx


  Maak melding
 3. Natuurlijk is het een slechte jaar als Bouterse een miljoenen schuld heeft bij staatolie om zich zelf te verrijken.

  Zie maar al die vlaggen, eten en nog veel meer die betaald moesten worden.
  Waardeloos is deze man die Bouterse heet.


  Maak melding
 4. Het gehele volk moet de paarse duibel ddb en paarse demonisch bezeten trawanten het land uit drijven met mee nemen van Stef Me Anus Meje en Mi-E-Sjie-SOSOKAOLO.


  Maak melding
 5. DDB wenst De Surinamers Slapeloze Nachten en Dagen toe.

  Al staat heel SME in Brandt, DDB slaapt als een roos.
  Als dit niet een duidelijke boodschap van DDB aan het Surinaamse Volk en de republiek Suriname is.

  Sranansma Oe Wiki No!
  Sranansma Jagen jullie DDB Weg!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Als we eens de namen van al de oplichters, zwendelaars,graaiers, pseudo-deskundigen, politiek verantwoordelijke moordenaars, met corruptie doorspekte ambtenaren op een top duizend lijst met naam, toenaam, beklede functie(s) onrechtmatig verkregen rijkdom, op hun opleiding, afkomst, leeftijd en woonplaats zouden kunnen opmaken en publiceren dan zou men een goed kunnen krijgen waarom Suriname gedoemd is om nooit een fatsoenlijke natie te worden. We beginnen vanaf de onafhankelijkheid van Suriname en eindigen in 2015. Wie helpt mee. Als we het volk wakker willen schudden dan moeten we ze ook beschermen van die lui. Zulke mensen moeten daarna nooit de kans krijgen om ooit weer een openbare functie te bekleden.
  Alle ambtenaren van hoog tot laag wordt gevraagd als klokkenluider te fungeren en iedereen die corruptieve handelingen pleegt ( met bewijs) op social media te nagelen. Ook de arts die tjoekoe neemt om een attest te schrijven en tijdens dienst onder invloed van alcohol verkeerd, de verpleegkundige die pampers meeneemt naar huis, de kokin die zichzelf vetmest, de politieman die in beslag genomen goederen, etc verduisterd, de winkelier die zich niet houdt aan prijsafspraken, de kraamverkopers doe belasting ontduiken, de marktkooplieden die hun inkomsten niet opgeven, de leraar die toetsen verkoopt of tegen andere diensten zichzelf verrijkt/ bevredigd. Kortom; corruptie in een land als Suriname wordt met de paplepel ingegoten. Het begint altijd thuis. Eugene can de San heeft een onderwijzer door het slijk gehaald om zijn dochter een een 6 te helpen. Wat heeft zijn dochter in haar dikke reet om straks met papa,s contacten een hoge ambt te bekleden. Hoe geloofwaardig is van der San als Min van Jus en Pol. Alle politieke partijen, vakbondorganisaties, NGO,s, zelforganisaties, parastatale bedrijven, ondernemers kortom alle en dan ook alle gelederingen van de samenleving aanpakken. Niks en niemand sparen. Dus; geen zand erover maar tot de bodem uitzoeken en straffen die hap.


  Maak melding
 7. Mokro: ook de moordpartijen die direct en indirect aan Bouterse kunnen worden toegerekend moeten wij ook in kaart brengen. Die van Rijswijk zijn we kennelijk al vergeten. Vandaar dit bericht om jullie geheugens weer op te frissen.

  Ex-legerleider zou ook betrokken zijn bij drievoudige executie in Rijswijk
  HOME
  Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM – De Nederlandse justitie verdenkt de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse niet alleen van grootschalige handel in cocaïne, maar ook van mogelijke betrokkenheid bij een drievoudige moord in maart 1985 in Rijswijk. In koelen bloede werden toen de leden van een popgroep in hun oefenruimte geëxecuteerd.
  De politie is er altijd van uit gegaan dat deze aanslag een vergissing was. Op dezelfde verdieping van de oefenruimte aan de Verrijn Stuartlaan, bevonden zich namelijk het kantoor van de Bevrijdingsraad voor Suriname (van Chin a Sen) en het bureau van de Weekkrant Suriname (Leonarons), die beide tot het anti-Bouterse-kamp behoorden.
  Hoewel de politie destijds diverse verdachten heeft opgepakt en een beloning uitloofde van 30 000 gulden, is de zaak nooit opgelost. De Bevrijdingsraad is er altijd van uit gegaan dat in werkelijkheid zij het doelwit was en dat ‘het regime Bouterse en zijn handlangers’ verantwoordelijk voor de aanslag waren.
  De drievoudige moord paste destijds in een serie onopgehelderde aanslagen tegen personen die het regime-Bouterse afwezen. Nog twee critici waren de jaren daarvoor al vermoord en er vond een aanslag plaats op de broer van Paul Somohardjo, lid van de Bevrijdingsraad. Ook was er brandstichting en vonden diverse bedreigingen plaats tegen de mensen die maandelijks bij het Surinaamse consultaat in Amsterdam de decembermoorden herdachten.
  De bijna vergeten Rijswijkse moordaanslag duikt nu opeens op in het dossier van het zogenaamde Copa-team, dat de betrokkenheid van Bouterse bij cocaïne-handel onderzoekt. Letterlijk staat in het dossier te lezen dat er ‘aanwijzingen zijn’ dat Bouterse ‘mogelijk betrokken is bij een moord, cq doodslag’ in Rijswijk in 1985. Uit de stukken blijkt dat het justitie niet alleen te doen is om coke-handel, maar dat de naam van de ‘adviseur van staat’ ook in verband wordt gebracht met het witwassen van drugsgeld, omkoping en fraude.
  De Haagse persofficier van justitie, mr. S. Horstink, wilde gisteren niet ingaan op het Bouterse-dossier, “maar ik kan zeggen dat ik niet blij ben met deze berichten”. Wel licht zij toe, dat het feit dat de Rijswijkse moorden in het dossier staan, dit nog niet betekent dat Bouterse daarvoor daadwerkelijk wordt vervolgd.
  Justitie heeft de groep van verdachten trouwens fors uitgebreid. Aanvankelijk had het Copa-team vijf verdachten op de korrel, maar uit het dossier blijkt dat justitie de gehele legertop die destijds de coup pleegde voor de rechter wil brengen. Amen.


  Maak melding
 8. Dat word hard werken voor de andere helft van de bevolking.
  Laat in ieder geval de niet legaal verkregen goederen land en geld in beslag nemen ben je in een keer van je begrotingstekort af


  Maak melding
 9. Mark Waaldijk nieuwe algemeen directeur AZP

  19 april 2017 – 15:39

  Na het aangekondigde vertrek van Antoine Brahim, algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft de presidentiële commissie Herstructurering Gezondheidszorg in opdracht van de aandeelhouder, in deze de president, Desi Bouterse en de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, een aanvang gemaakt met het proces ter invulling van de opengevallen positie.

  Na verschillende gesprekken gevoerd te hebben en na goedkeuring van de president, is besloten Mark Waaldijk per 1 mei 2017 aan te stellen als de nieuwe algemeen directeur van het AZP. Waaldijk heeft zowel bij Staatolie NV als NV Suralco zijn sporen verdiend op diverse niveaus binnen de organisaties.

  Vanwege zijn rijke ervaring op het niveau van organisatie- en projectmanagement is de keus op Waaldijk gevallen, omdat dit goed van pas komt bij de totstandkoming en operationalisering van het AMC-SU-nieuwbouwproject.

  De huidige directie van het AZP is reeds in kennis gesteld van de opvolging en geeft aan Waaldijk volledig te zullen ondersteunen. Later deze week worden de personeelsbond en het medische stafbestuur geïnformeerd.
  Deze man heeft zo goed gepresenteerd, dat staatsolie op z’n rug ligt sur alcohol niet meer bestaat, hallelujah wat een klasse. Op deze manier hebt je de adviseurs ook niet meer nodig, het gaat steeds beter met bouta,
  Hoe langer je wacht met echte kennis in huren hoe erger het wordt


  Maak melding
 10. Sneeuwwitje, Superman en Pinocchio lopen door de straat. Ze komen langs een bord waarop staat: Schoonheidswedstrijd. Sneeuwwitje zegt dat ze mee gaat doen, gaat naar binnen en na een tijdje komt ze naar buiten met de eerste prijs. Daarna lopen ze verder en zien een ander bord, waarop staat: Sterkste man wedstrijd. Superman gaat naar binnen en na een tijdje komt ook hij met de eerste prijs naar buiten. Hierna lopen ze weer verder tot ze bij een ander bord komen waarop staat: grootste leugenaars wedstrijd. Pinocchio zegt: “Deze is voor mij!”, waarna hij zelfverzekerd naar binnen gaat. Na een tijdje komt Pinocchio met tranen in zijn ogen en diep teleurgesteld naar buiten. Superman en Sneeuwwitje kijken hem aan en vragen: “Wat is er gebeurd?”, waarop Pinocchio antwoord: “Wie is nu in hemelsnaam Desi Bouterse?”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES