donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSantokhi: Suriname wordt ervaren als onveilig in het Caribisch gebied

Santokhi: Suriname wordt ervaren als onveilig in het Caribisch gebied

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 apr – “Suriname wordt ervaren als onveilig land in het Caribisch gebied.” Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Verenigde Hervormings Partij, VHP, en voormalig minister van Justitie & Politie. Qua onveiligheid staat Suriname niet veraf meer van Guyanan, Jamaica en Trinidad. Enkele Caribische landen hebben reeds een negatief reisadvies afgegeven voor Suriname. Niet alleen in de kuststreek, maar ook in het achterland is het veel te gewelddadig.

Het achterland of het binnenland van Suriname is nog grotendeels ongerept. Dat is een goede voedingsbodem voor natuurtoerisme. Maar het is nu onveilig. Toen Santokhi in 2005 aantrad als minister was het niet veel anders en er werd prompt actie ondernomen. “Het optreden was toen voornamelijk gericht tegen de georganiseerde vorm van geweld”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Ook milieuvervuiling en vooral het gebruik van kwik werd aangepakt. “We hebben toen landelijk opgetreden”, aldus Santokhi. Maar sinds het begin van de eerste regering Bouterse zijn veiligheidsinstituten, zoals de politie, juist verzwakt. “Je merkt het gevolg, er zijn meer moorden en verkrachtingen. De regering is machteloos. Dat krijg je als je veiligheid niet tot prioriteit maakt”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
BODO Party

35 REACTIES
 1. De Puinhopen Van 7 jaar Desie Bouterse.

  Santokie blaast te hart van de brug… zo erg is het lang nog niet.

  Wel Als De Heer Bouterse Geen Halt Toe Roep aan De Criminaliteit Zal Spoedig De Criminaliteit Een Halt Toe Roepen Aan Bouterse.


  Maak melding
 2. Elke dag een roofmoord in Suriname en een bevolking van 500.000 zielen is dat niet erg genoeg?!
  Sinds bouta van zich heeft laten horen gaat het slecht ,heel slecht met Suriname!We zijn in internationaal in beeld maar dan Negatief!!


  Maak melding
 3. suriname is onveilig voor eigen burgers, dieven opereren met het goed vinden van het parlement en zo nu en dan worden ze gelukkig neergeknald door de politie..en dan komen de moeders in actie voor hun zonen die zonder respect opgroeien van vaders.


  Maak melding
 4. In het openbaar praat chan een ander taal terwijl hij en zijn vrouw mathoera de criminaliteit door de Jaren heen in stand houdt.
  Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding
 5. Onvoorstelbaar!

  Zoals het er nu uitziet, dan vinden de suriś het normaal dat de ex-conś 50 Ha grond gratis hebben gekregen.
  Dit gaat mijn petje te boven, sinds wanneer geeft een pres grond cadeau?

  Stel nu dat Mark een stukje Groningen schenkt aan ex-conś, nah verkeerd voorbeeld, niemand wil in Groningen wonen. In Drenthe bijvoorbeeld, dit is niet mogelijk in een normaal land. Ook The Donald, zal het niet in zijn hoofd halen om Ivanka een stukje Las Vegas te schenken.

  Hoe is het mogelijk dat suriś dit normaal vinden?

  De oppositie, niemand, iemand?


  Maak melding
 6. Pique=Petrus.

  Voordat de haan 3x kraait heb jij het volk van Suriname verraden.
  We hebben allen jou filmpjes gezien, waarbij je zweert op weet ik veel wie, dat je vanuit je hart spreekt.
  Tsja, het blijkt nu dat je hart verrot is, geen sorry!

  Voordat de haan 3x kraait heb jij het volk van Suriname verraden!

  Ik stel me zo voor dat jullie 50 Ha hebben gekregen en enkele stekjes van de DDB(Erythoxylum coca) en de DDB(cannabis sativa).

  Rest één ding boycot van de koop.

  Landverrader!


  Maak melding
 7. Het is echt zorgwekkend dat zoveel Surinamers en met name de jongeren de waarheid negeren en zich laten misleiden door leugens en onzin.

  Het is gewoon een vorm van dom en arrogant, niet beter weten maar wel een grote mond.


  Maak melding
 8. @Esmerald
  Bouta de crimineel weet hoe goedkoop de surinamers zijn .Hij hoeft helemaal geen moeite te doen , de surinamers zijn altijd in de verkoop.niemand dwingt ze,ze doen het vrijwillig!


  Maak melding
 9. Nadat ik ben overvallen in me eigen woning snachts hebben vele mensen binnen onze familie en vriendenkringen hun reis geannuleerd. Dit zegt al genoeg.

  Voordien ging ik ook veel reclame maken bij mijn blanke collega’s. Ze wilden ook Suriname een keer zien. Nu kan ik niks anders zeggen dan niet te gaan, veels te gevaarlijk. En het zal volgens mij nooit veranderen.

  Criminelen en rovers worden teveel beschermd door familieleden, wetten en mensenrechten organisaties. De straffen veels te laag. En dan wil men een tweede Dubai worden..


  Maak melding
 10. @hr. Santhoki,

  Dat het onveilig is in suri, is bekend.
  Het gaat nu niet alleen om de interne veiligheid maar ook om de Internationale veiligheid.
  De vraag is wat nu?

  Gezien de laatste Internationale berichten (Breitbart), is de tijd aangebroken om de contacten van uw erelidmaatschap aan te boren. Het kan in Guyana of in de VS.

  Doe er wat aan!
  Het getuigd van moed om hulp te vragen.


  Maak melding
 11. Het is een zeer zorgwekkende ontwikkeling dat vele Surinamers met name de jongeren de waarheid negeren en zich laten misleiden door leugens en onzin.

  Dat vele jongeren niks te maken willen hebben met de “decembermoorden” daar gelaten maar blijft het feit dat Bouta een drugscrimineel is.

  Onvrede met bepaalde politieke partijen kan maar je dan laten leiden door een criminele organisatie als de NDP is wel het stomste wat je kon doen.


  Maak melding
 12. @Ray,

  Niet generaliseren a.u.b.
  Kijk naar het filmpje op you tube. Toets in: ’Wat gebeurt er in Suriname’.
  De suri’s zijn niet bang.

  Tjek die vouw op het eind, zo hitsen ze mensen op met domme opmerkingen.

  @Webbie en de Surinamers een Pasen vol bezinning toegewenst.


  Maak melding
 13. Santokhi doet zijn uiterste best om in de schijnwerpers te blijven.Hij focust zich alleen op negatieve soundbites om te scoren terwijl het de kunst is om met positieve vibraties massas te inspireren om jsrder te werken voor zochzelf en voor het land.


  Maak melding
 14. De gedachtegang van een paarse oerdomme schijt etende en druiperige paarse pis drinkende klootzak.

  Wij zijn er zeker van dat wanneer u beelden laat zien waarbij onze leider Bouterse voor een soortgelijke situatie kwam te staan, u nooit beelden zal kunnen tonen, waarbij hij opriep tot chaos en anarchie en daarmee de veiligheid van hen die protesteren, in gevaar bracht.

  Foei toch, schaamt u zich! U brengt datgene in het land, waarvan wij tot nu toe alleen gehoord en gezien hebben over andere landen. SHAME ON YOU! Vooral omdat u weet dat binnen het staatsbestel er andere manieren zijn om uw misnoegen te uiten. En toch gaat u voor bandeloosheid en anarchie.
  Wij willen daarom vooral aan degenen die meedoen aan de protesten vragen om niet in de ‘hari’ te gaan van deze zogenaamde leiders. Indien u gebruik maakt van uw democratisch recht om uw misnoegen te uiten, dan zal niemand u dat kwalijk nemen…maar weet wie te herkennen als leider en misleider!

  De paarse jongeren van Kwatta, onder leiding van Amzad Abdoel (Assembleelid) . Ik eet zijn paars bedorven brood en drink zijn paars stinkende pis.

  Maisha Neus, ondersteund door de leider van ‘We Zijn Moe’, Curtis Hofwijks, trekt tijdens de ‘Stille week’ de buurten in om mensen te mobiliseren voor het eerstvolgende massaprotest. Dinsdag zijn zij naar Abra Broki geweest. Het overgrote deel van de buurtbewoners heeft de mobilisatie van een afstand gevolgd. Slechts enkelen hebben gedurfd hun misnoegen publiekelijk te uiten.

  De stinkend rijke paarse poepvliegen en parasieten olv van de zeer vervloekte ddb hebben het volk sinds 1980 verdeeld. De oer oer oer oer oer domme ndp debiele dwaze idioten hebben eindelijk de misleider en lijder die hen zal leiden in lijdende paarse hel. Het heeft geen zin om paars bezeten zombies te adviseren. Deze oerdomme mensen zijn net als drugverslaafden, paars bouta verslaafden. Men mag zeggen en vinden wat men wilt van deze oerdom tot op hun botten zijnde paarse debielen, een ding is zeker……..ze zijn bestemd als paars slachtvee en voor galg en rad, net als de Dino eka en Meriba eka. Het wordt NOOIT en komt NOOIT meer goed in verworden misdaadstaat Suribabwe. Nooit meer, tenzij deze paarse idioten hun misleider beroven van de macht die ze deze vervloekte onberechte moordenaar hebben gegeven. Wat komen gaat als ze dat niet willen is een BURGEROORLOG.


  Maak melding
 15. john

  Normaal was ik 3 keer in een jaar ,5 maanden, in Suriname omdat mijn familie daar verblijft. 2015 was in de maand mei tot eind juni de laatste keer dat ik er ben geweest.
  Mi kon frede vooral gezien mijn leeftijd. Ik heb geen wapen en op een leeftijd van 70 ga je geen gevecht aan met 3 van die jonge gasten. Vroeger deed je het met de vuisten tegenwoordig doen ze het met afgezaagde loop en vuistvuurwapen.
  Dus liever op een cruise richting Australië en zoals vorig jaar richting Hawaï / Frans Polynesië.
  Je waant je veiliger kost wat meer maar toch.
  Ze zijn niet blij met je euro’s welke minimaal 2 tot 3 duizend bedraagt gedurende de vakantieperiode.


  Maak melding
 16. Oom Ludwig…:
  Amzad Abdoel (Assembleelid) is de spreekbuis van Peneux!
  Verstand zal ook voor hem met de jaren komen!
  De uitspraken van beide heren getuigd in elk geval niet van ministeriële omgangsvormen, c.q. attitude!


  Maak melding
 17. Rob
  De heer Santoki is parlementariër. Uit hoofde van zijn functie dient hij het beleid aan de kaak te stellen. Helaas blijken sommige parlementariërs hiervan niet op de hoogte te zijn.


  Maak melding
 18. Firma list en bedrog van President Bouterse

  Volgens Sijs van der. N, ( 2001) betekent wakaman; een kerel die stoer rondloopt en leeft van hosselen. De Coster (1999), omschrijft wakaman als” informele aanduiding voor een jongeman die nogal stoer langs de straten loopt en op illegale wijze inkomsten verwerft, bijvoorbeeld door te hosselen”. Hosselen betekent “op straat je bestaansmiddelen bij elkaar scharrelen, maar ook, los werk verrichten, manier om illegaal aan geld voor drugs te komen, op illegale wijze aan geld komen, ( straattaal , geraadpleegd 12-04-2017; www. Straattaal.nl). Donselaar van . J, (1989) omschrijft het begrip wakaman in het woordenboek van het Surinaams-Nederlands; wa’kaman (de, -s), man, meestal jonge, met weinig of geen regelmatige bezigheden, veelal met soortgenoten zwervend langs de straat. Andere definities van wakaman wordt aangevuld met een kerel die stoer rondloopt en leeft van hosselen en veel vrouwen op na houdt. Gezien de leefwijze van de wakamans kan gesteld worden dat “wakamans” tot een subcultuur behoort, immers subcultuur betekent; “een groep mensen met een eigen set van normen, waarden en regels bepalen volgens welke zij willen leven”( Worldlingo, 2001) . Per definitie kan dus van een subcultuur gesproken worden als een ethische en esthetische deelverzameling van waarden en normen, ruim genoeg om onder één noemer geplaatst te kunnen worden maar toch afwijkend en gedetermineerd genoeg om los te kunnen worden beschouwd van de algemene cultuur waartoe deze behoort ( Wikipedia, 2010).President Desi Bouterse heeft de ‘wakamans’ of ‘stratiemans’ beloofd dat zij aan landbouw kunnen gaan doen. Er is 50 hectare landbouwgrond beschikbaar achter Pikin Poika. Bouterse heeft de ‘wakamans’ een rondleiding gegeven op diverse projecten. Siebrano Pique, die actie voert tegen het beleid van de regering, is ingegaan op de uitnodiging van Bouterse voor een onderhoud en een gezellig uitstapje. Pique, zegt dat hij ongeveer 150 mensen heeft die werk zoeken. Hij gaat hen mobiliseren, zo schrijft Starnieuws vandaag, dinsdag 11 april 2017, op gezag van het Kabinet van de President ( 8 april 2017; www. waterkant. Net). Santhoki reageert op deze ontmoeting van Bouterse met Pique en een klein deel van zijn wakamans matties als volgt; “de voorzitter van de Nationale Democratische Partij en president van Suriname heeft partijleden opgeroepen. Het betreft dan partijleden die niet gelukkig zijn met het politieke reilen en zeilen binnen de partij en in het land. Een deel heeft zich aangesloten bij de protestbeweging die vooral de vakbonden op gang hebben gebracht. Het moet Bouterse tot nadenken hebben gestemd. Hij heeft de ontevreden leden opgetrommeld en gesproken. Santokhi vindt het geen gezonde aanpak. En erger, het getuigt van weinig verantwoordelijkheidsbesef. “Als je als president verantwoordelijkheid wil tonen, nodig dan alle vakbondsleiders uit om te overleggen en de problemen op te lossen. Hij heeft de totale samenleving verdeeld”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname(10-04-2017). Als we de actie van Bouterse in dit perspectief beschouwen, dan wil Bouterse voorkomen dat hij een deel van zijn aanhang de zogeheten wakamans verliest. Hij nodigt ze uit, gaat met ze mee naar boven-suriname, laat ze zien wat zijn peper, tomaat en soepgroenten-project inhoudt en belooft ze 50 hectare grond. Op een foto ( 11-04-2017) van de bijeenkomst kan worden gezien dat er daadwerkelijk sprake is van gezaaide plantjes die in vaste grond overgepoot moet worden. Om de meegereisde wakamans gerust te stellen zegt hij ze 50 hectare grond toe. Dat is 500.000 vierkante meter grond. Dit areaal ligt ergens achter Pikin Poika. Bouterse geeft aan dat er equipement aanwezig is om het terrein bouwklaar te maken. Ook zullen er enkele huizen opgezet worden waar de mensen kunnen verblijven. De ‘wakamans’ toonden zich enthousiast over wat ze gezien hebben. Tot slot werd te Brokobaka, de missie geëvalueerd en zijn er verdere afspraken gemaakt om in contact te blijven over het vervolgtraject. Wat weten we over Pikin Poika? Op 14 september 2014 schrijft Starnieuws het volgende over Pikin Poika: de verkavelingsactiviteiten van Suricom Park, een verkavelingsproject van de landbouwvereniging De Eenheid, roepen hevige protesten op van de bewoners van het inheems dorp Pikin Poika in het district Wanica langs de Saramaccarivier. Brieven en petities van het dorpsbestuur aan bevoegde instanties hebben niet geleid tot verandering van de situatie. De Eenheid heeft lang geleden een landbouwperceel in grondhuur gehad dat binnen het traditioneel grondgebied van Pikin Poika valt en dit stuit de bewoners van het dorp tegen de borst. Het bestuur van de vereniging ging enkele jaren ertoe over om de toegangsweg naar de kostgrondjes en jachtgebied van de bewoners te blokkeren, en onlangs is zij ook begonnen met een verkavelingsproject, overigens zonder bestemmingswijziging van de grondhuurbeschikking, zegt Joan van der Bosch, dorpshoofd van Pikin Poika. De Eenheid heeft zelfs percelen “cadeau gedaan” aan de president, en gisteren (13 september 2014) werd een feest daar georganiseerd wat nieuwe protesten heeft uitgelokt. “Pikin Poika bestaat al meer dan 250 jaar en de dorpelingen zullen hun grondgebied nooit en te nimmer opgeven”, zegt Van der Bosch. De lokale gemeenschap beraadt zich over verdere stappen tegen de bezetting van het grondgebied van Pikin Poika.
  Wel nu dames en heren; ik vind dat de oppositionele partijen die zeggen, dat Bouterse niet bezig is om het land te besturen, maar een worst voor de Neus in dit geval van wakaman Pique en zijn marginale aanhang, hangt meer dan logisch. Bouterse doet om deze manier alles eraan om een deel van zijn aanhang “de wakamans” uit de getto’s ( Abra broki, Van dijk, Flora, Latour en enkele andere wijken) niet te verliezen. De wakamans uit districten als Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Commewijne, Marowijne zijn of niet in beeld of weten dat er hier sprake is van een zeer gênante vertoning van President Bouterse. Als we de feiten op een rij zetten dan doemt het volgende beeld op:
  1. Het volk van Suriname pikt het beleid van de huidige regering niet en gaat in protest vanwege de neergaande sociaal, politiek en maatschappelijke situatie.
  2. De spontane actie van mevr. M. Neus wordt door “wakaman” Pique ondersteunt. De massa komt op straat. Er spelen belangen vanuit de vakbond m.n. onderwijs en de verhoging van brandstof prijs.
  3. Bouterse Nodigt “de wakamans” in Ocer uit en neemt ze mee naar Bigi Poika. Pique gaat met een kleine groep wakamans/wakavrouws mee. Het land is economisch failliet, zie de miljoenen van Hoefdraad.
  4. Hier laat Bouterse ze zien, dat ze werk kunnen krijgen als ze bereid zijn hun handen uit de mouw steken.
  ( zie voor de goede orde wat de leefstijl van een wakaman is). Een wakaman leeft op straat en van de straat en niet van een privé landbouwproject.
  5. Hij laat alles wat met de sociaal maatschappelijk en politiek onrust te maken heeft links liggen en legt de focus om het creëren van werkgelegenheid ten behoeve van een groep mensen uit subcultuur.
  6. Hij enthousiasmeert Pique en zijn aanhang om in het verkavelingsproject van zijn club “de Eenheid” verder in cultuur te brengen.
  7. Hij negeert hiermee alle principes van behoorlijk bestuur en strooit voor de zoveelste keer zand in de ogen van een groep mensen die dagelijks van de straat moeten leven.

  Concluderend kan er gezegd worden, dat de President van Suriname elk realiteitszin kwijt is en het ambt van een president niet waard is.

  woensdag 12 april 2017 om 11:04 uur.


  Maak melding
 19. Een kwestie van tijd voordat deze misdadige president en roversbende zal worden opgepakt, op boven natuurlijke wijze, zoals de misdadige ex president M. Noriega. Mo breti no ka en met mij allen die deze paars vervloekte misdadiger en elite maffia paarse bendeleden worden opgepakt.

  Breitbart News: ‘Suriname is een perfect voorbeeld van een volledig gecriminaliseerde staat’

  Op 8 april verscheen er bij de Amerikaanse Breitbart News een artikel over het witwassen van geld voor criminelen en terroristen in Zuid-Amerika, naar aanleiding van een nationale security think tank. Tijdens een discussie op Capitol Hill liet een van de auteurs van het eerder uitgekomen rapport ‘Suriname: The New Paradigm of a Criminalized State’, van het Amerikaanse Center for a Secure Free Society (SFS), weten dat het kaloti Suriname Mint House (KSMH) wordt verweten geld wit te wassen voor criminelen en terroristen. KSMH is een filiaal van de United Arab Emirates gold company, officieel bekend als Kaloti Precious Metal.
  Volgens het rapport van SFS, geschreven door Douglas Farah en Kathryn Babineau, is Kaloti in de afgelopen jaren getroffen door een reeks schandalen en beschuldigingen voor het witwassen van miljarden dollars. Het goud van KSMH in waarschijnlijk niet legaal geproduceerd in andere Zuid-Amerikaanse landen. De gecriminaliseerde staat Suriname, het kleinste land van Zuid-Amerika, biedt volgens SFS een vriendelijke omgeving voor een bedrijf met de reputatie van Kaloti. Naast de beschuldigingen van het witwassen van geld in de goudindustrie, wordt er ook geschreven over de samenwerking tussen criminelen en terroristische groeperingen in de regio, zoals de Iraanse proxy Hezbollah, de Islamitische Staat (IS) en de Revolutionary ArmedForces of Colombia (FARC) die Suriname vergemakkelijkt. De FARC, Hezbollah en mogelijk IS, zouden gemakkelijk hun inkomsten-genererende activiteiten kunnen verplaatsen naar Suriname. In deze context veroorzaakt Suriname regionale instabiliteit en onveiligheid en vormt er een uitdaging voor de Amerikaanse nationale veiligheid om de criminelen en terroristische netwerken wereldwijd op te sporenen te ontmantelen.
  Farah liet tijdens de discussie bij Capitol Hill ook weten dat KSMH-criminelen en terroristen dient en dat Suriname hun een tolerante omgeving biedt waar zij veilig zijn. Aan Breitbart News vertelde Farah dat Hezbollah in Suriname iemand kan vinden die ze kan helpen om geld te verplaatsen. Als drugshandelaren iemand nodig hebben die hen kan helpen met het vinden van wapens, kunnen ze diegene ook in Suriname vinden. Gecriminaliseerde landen als Suriname, creëren een omgeving waarin dit alles mogelijk is.

  Zeg het dieoerdomme paars bezeten boutisten niet, neks no fout, wiens we ka, baas na onoe lijdsman.


  Maak melding
 20. Bosbewoners hadden nooit naar de stad moeten trekken. In de stad kunnen ze niet goed voor zichzelf zorgen en veroorzaken dan veel overlast met ongewenste activiteiten.


  Maak melding
 21. Er is toch iets positiefs te zeggen over een waka mang.
  Een waka mang wordt namelijk door de omstandigheden gemaakt.
  Vaak komen deze figuren uit arme éénoudergezinnen. Meestal moet de oudste broer of zus met school stoppen en gaan hosselen om hun arme moeder financieel bij te staan. Op deze wijze krijgen de jongere broers en zussen de kans een hogere schoolopleiding te genieten. Door dit te doen missen zij de kans op een goede schoolopleiding en worden zij waka mangs (flierefluiters). Waka mang is ook van tijdelijke aard. Als zo,n waka mang volwassen wordt (vaak veel later dan een niet waka mang) gaat hij zich toch nog settelen nadat hij bij tig vrouwen kinderen heeft verwekt. Als dank hiervoor krijgen die oudere broers en zussen heel veel respect en ontzag van hun jongere broers en zussen. Dit heb ik ervaren toen ik in de getto woonde. Een mooi voorbeeld is “LOVER”. Die was zo arm dat hij dagelijks met een bak vol koek en gebak op zijn hoofd richting stad vertrok om voor zijn moeder te verkopen.
  Wat ik wel weet is dat DDB en Lover hele dikke vrienden waren. Ik kan mij niet herinneren DDB te ontmoeten en/of te kennen.
  Wat mij wel ter ore is gekomen is dat DDB samen met Lover ook koek verkocht. In het leger werd de koek vervangen door de pornobladen.


  Maak melding
 22. Bang

  Ik ga deze weer ook niet zelfs overdag op he vraag eigen perceel ben je niet veilig

  Aan de wisselplicht en tuifly wens ik sterkte!!!!
  Trieste toerist


  Maak melding
 23. Waka man. Interessante uitwijdingen. Zij zouden straat wijs zijn.

  De kranten gelezen te hebben geef je tokki gelijk. Ook in het ontbreken van de politie reacties op de criminaliteit.


  Maak melding
 24. @John: een horizontale groei van een wakka- mang is niet ondenkbaar, vooral niet gezien de omstandigheden waarin ze opgroeien. In zo’n geval is een verticale -intergenerationeel groei discutabel. Althans, als we over horizontale- generationele- en verticale intergerationele groei hebben. In onze huidige Surinaamse gescheidenis hebben een we pracht van een voorbeeld te pakken. Papa moordenaar, zoon moordenaar, stiefzoon moordenaar. Hier is sprake van horizontale intergerationele groei, i.p.v verticale intergerationele groei. Dat de zoon van een kapper uit Nickerie die een hartchirurig geworden is , zegt iets over de verticale groei. Het klopt: een gebroken gezin heeft het altijd moeilijk, maar dat wil nog niet zeggen dat er massa- moordenaars uit voortvloeien (zie Nagy) . Het gaat uiteindelijk om de psychodynamisch benadering van het probleem. De ingi boy heeft nooit liefde en geborgenheid, is misbruikt door de fratters van toe en is met een open kont naar holland gestuurd om iets meer daarvan te maken..eind resultaat: alles wat niet van mij is , steel ik, desnoods moet ik daarvoor de 10 geboden ontkrachten!


  Maak melding
 25. Santokhi: Suriname wordt ervaren als onveilig in het Caribisch gebied.

  Ik kan de heer Santokhi, in deze geen ongelijk geven.
  Want het is schering en inslag m.b.t. toename van verschillende vormen van de criminaliteit in Su.

  Gisteren hebben ze de 2e rover aangehouden in het AZ.
  Zijn vriend die eerder werd doodgeschoten bij dezelfde roofoverval t.w. Devery Dion Zaalman, wordt straks begraven.
  Lees familiebericht op (dwtonline.com).

  Esmerald op woensdag 12 april 2017 om 15:12 uur.
  @hr. Santhoki,
  Gezien de laatste Internationale berichten (Breitbart), is de tijd aangebroken om de contacten van uw erelidmaatschap aan te boren.

  Oom Ludwig van Abrabroki op woensdag 12 april 2017 om 18:13 uur.
  Breitbart News: ‘Suriname is een perfect voorbeeld van een volledig gecriminaliseerde staat’

  Het artikel komt van Breitbart news.
  Breitbart news staat bekend als een extreem rechtse nieuwsorganisatie waarin veel “fake nieuws” wordt gefabriceerd.
  Ze zijn aanhangers van de KLu Klux Klan.
  Ze behandelen vooral politiek en actualiteit.
  Ze zijn Pro-Israel en Pro Trump.
  Ze hebben aanhangers in het kabinet van Trump.
  Ze hebben journalisten in dienst die super racistisch zijn.
  Lees meer over hun in WIKIPEDIA

  Wees daarom op je hoede als je links doorstuurt.

  Mensen die zich met de beweging associëren houden zich bezig met het anoniem verspreiden van vaak racistisch getinte memes op websites als 4chan, het vertonen van pestgedrag op discussiefora en het uiten van bedreigingen aan het adres van politieke tegenstanders.

  Het herkenningsteken van alt-right, tevens de basis voor de meeste memes, is een stripfiguurtje van een kikker genaamd Pepe the Frog.
  Dit figuurtje begon zijn online leven in een ongerelateerde, apolitieke webstrip, maar is door de beweging ca. 2014 toegeëigend als eigen symbool.
  Vanwege het grootschalig gebruik van het figuurtje voor racistische uitingen werd het door de joodse burgerrechtenorganisatie Anti-Defamation League in 2016 als haatsymbool aangemerkt


  Maak melding
 26. @ Samara: gelukkig heb ik DSM-V vers-vers thuis liggen. Ik ga jou tekst naast de verschillende psychiatrische ziekte beelden uit dit boek leggen en bezien welk plaatje ik op je voorhoofd kan plakken. Voor de rest heb je een sexy naam: Samara!


  Maak melding
 27. Dit heb ik altijd gezegd dat het land moreel is vervallen.
  Sinds de NDP de regeermacht heeft overgenomen is de criminaliteit schrikbarend toegenomen. Ik zou toeristen niet adviseren om Suriname aan te doen. Ga naar veilige landen op vakantie. Het is ook waar dat de marrons vroeger heel vreedzaam waren maar nu zijn het beesten geworden die eerzaamheid van vrouwen hebben aangetast. Hoe haal je het oerwoud gedrag uit deze mensen??? Er lopen nog steeds verkrachters, moordenaars uit deze groep vrij rond.

  Het is de grootste fout die de Hollanders gemaakt hebben om deze mensen naar Suriname te halen !!!!! Deze mensen stagneren de ontwikkeling in een land, wereldwijd !!!

  Wil je Dubai dan moet je het regeermacht aan Aziaten geven !!!
  Wil je Haïti dan moet je het regeermacht aan Afrikanen geven !!!


  Maak melding
 28. @saram,

  Het artikel staat in Breitbart news, maar is afkomstig van de onderzoekers van SFS.
  Lees ‘Suriname: the new paragdigm of a Criminalized state’ (diverse Internationale bladen).

  Dit artikel stond hier op wkn en in diverse suri-kranten. Silos had een onderzoek aangekondigd voordat ze werd ontslagen.
  Als je het Internationaal nieuws volgt, dan kun je lezen dat The Donald, afstand zoekt van Bannon(breitbart).

  Correctie: ik stuur links nergens naartoe, omdat ik simpelweg nog links nog rechts ben.
  Ik ben van de generatie die 1 keer in 4jr stemt op de partij die het gunstigst is voor mijn portemonnee, en vervolgens ga ik zelf aan de slag met mijn eigen ontwikkeling.

  Hoofden van partijen adoreren is not done, iedereen is gelijk voor mij.
  Je hele leven stemmen op 1 partij is oldschool, hetzelfde als 40jr werken voor 1 bedrijf.
  Ik moet vrij zijn om mijn eigen keuzes te kunnen maken.

  Ik hoop dat je met bovenstaande voldoende bent geïnformeerd.


  Maak melding
 29. SARAMA,

  DIE KLU KLUX KLAN, DIE ZIJN RACIST MAAR ZE ZIJN WEL TEGEN ROVEN,
  ZIJ HATEN DE ZWARTEN OM DAT ZIJ NOOIT, NOOIT, IN EEN ZWARTE BUURT OP EEN NORMALE MANIER KUNNEN PASEREN, ONTKEN DIT A, U, B, DIT NIET,
  ALS DE ZWARTEN NIET ZOUDEN MISDRAGEN DAN WAS KLU KLUX KLAN AL LANG GESTOP MET HUN PARTIJ,


  Maak melding
 30. Zolang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit meer goed.Die man heeft altijd een slechte naam gehad als drugsdealer moordenaar dief want hij heeft 1.3 miljard USD van het land geroofd die hij nooit heeft kunnen verantwoorden aan het volk. Die zoon zit gevangen in Amerika en nu moeten de Amerikanen Suriname helpen om van deze satan af te komen.Dat hoopt elke Surinamer zodat het land zonder vrees bestuurt kan worden.Iedereen is bang voor Bouterse omdat hij al die wapens heeft om te doden.Dat heeft hij bewezen in 1982 in het Ford-Zeelandia.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES