Launch duurzame milieu campagne Boven Suriname

6
Launch duurzame milieu campagne Boven Suriname

Met het uitreiken van een schoolpakket op de school van Botopasi heeft Lindie Aboikoni, oprichter van Limbo Teego, maandagochtend het startsein gegeven voor een duurzame milieu campagne. Elk kind dat een volle vuilniszak met huis- en zwerfvuil op school inlevert ontvangt een schoolpakket en het lidmaatschap van Limbo Teego samen met een stempelkaart waarbij elke nieuwe ingeleverde volle zak een stempel oplevert. Het kind dat in drie maanden de meeste stempels heeft, ontvangt een tablet. De eerste 75 pakketten en stempelkaart zijn Maandag 3 april 2017 op de school van Botopasi gebracht voor dit project dat uiteindelijk moet leiden tot een mindshift over het omgaan met vuil.

Lindie Aboikoni (29) is afkomstig uit Dangogo 2 en werkzaam als assistent manager van Hotel Botopassie. Sinds 2013 geeft hij regelmatig voorlichting aan bootsmannen en op scholen langs de Boven Suriname. Vorig jaar ontvingen bijna alle bootsmannen een sticker met de tekst ‘Ik gooi geen vuil uit mijn boot’, een actie die later dit jaar wordt herhaald en wezenlijk heeft bijgedragen aan het probleem van zwerfvuil in de rivier.

‘Een schoner milieu is in het belang van ons allemaal,’ aldus Aboikoni, ‘niet alleen voor ons zelf maar vooral ook voor toekomstige generaties. Daarom richten we ons nu speciaal op scholen om kinderen er al in een vroeg stadium bewust van te maken dat het keurig opruimen van afval de normaalste zaak van de wereld.


6 REACTIES

 1. Zijn ze op hun achterhoofd gevallen? Pakketten uitdelen betekent niets anders dan afhankelijk maken. De volwassen zijn al afhankelijk van gratis stroom, diesel en voedselpakketten. Voor sommige is er een gratis rivierboot beschikbaar. Hoe wil men in godsnaam de kinderen gaan vormen om later onafhankelijk en kritische de zaken te bekijken. De kinderen moeten kinderen blijven en die dingen doen dat bij kinderen hoort te doen. Niet als een vuilophaler te functioneren. Laat ze zelf gaan ophalen en kunnen ze dan de pakketten ook voor zich zelf houden.


  Maak melding

 2. Freeway,

  Mij bekruipt het gevoel dat je hebt het artikel niet goed gelezen? Er staat nergens in het artikel dat pakketten gratis worden uitgedeeld aan de kinderen. De kinderen moeten eerst een prestatie leveren om in aanmerking te komen van een tablet.

  Die prestatie heeft een bepaalde doel, met name, kinderen in een vroeg stadium bewust maken om huisvuil of whatever niet overal kriskras te dumpen. Een schoner milieu komt een ieder ten goede. Persoonlijk vind ik het een prachtig initiatief.

  Ik ben bang dat je ook niet op de hoogte bent hoe de mensen in boven Suriname leven. Gratis diesel, gratis voedselpakketten? Het zijn allemaal jouw meningen maar geen feiten.
  Niemand krijgt gratis diesel in het binnenland, men betaalt het uit eigen zak.

  Voedselpakketten hebben ze niet nodig in boven Suriname. We doen al meer dan 3 eeuwen aan zelfvoorzienendbouw. Rijst, aardvruchten noem maar op, telen, verbouwen we zelf. Als we van voedsel afhankelijk zouden zijn van Paramaribo, waren we al lang uitgestorven.

  Het zou geen slecht idee zijn, om je een beetje te gaan verdiepen in het leven van de mensen in boven Suriname.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 3. Als jullie het verdommen dan moeten de kinderen het doen. Hou je land schoon, bagger je afvoer kanalen uit, minder snel last van. ’n water overlast en enzovoorts en enzovoorts, en de LUL verhalen over kinder arbeid stop daar mee, leer ze hoe met het milieu omgeving gaan, jullie hebben het nooit gedaan


  Maak melding

 4. Kwamma@
  Goed geschreven mijn complimenten menig stads bewonder kant Aan jullie levens steil een voorbeeld menen schoon discipline ik heb in mijn militaire leven in de bovenlopen van diversen rivieren geweest en mijn ogen uitgekeken. Laat die stads creoolse maar praten, ze weten niets van hun eigen land, het enige waar ze verstand van hebben is niks doen.
  Jullie hebben een mooie cultuur en wees daar trots op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.