woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSurinaamse parlementariërs naar Miami voor masterclass natuurbeheer

Surinaamse parlementariërs naar Miami voor masterclass natuurbeheer

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 apr – Een delegatie van parlementariërs en ambtenaren is afgereisd naar Miami, in de Verenigde Staten van Amerika. Dit meldt de voorlichtingsdienst van het parlement in een persbericht. De masterclasses betreffen de rol van natuurbeheer in groeiende economieën. Onder meer zullen presentaties worden bijgewoond en veldbezoeken worden afgelegd.

Centraal staat het verdienmodel van Costa Rica. Dit land heeft met succes het verband gelegd tussen natuur en toerisme. Op programma staan ook presentaties en case studies over hoe Suriname haar voorhoederol in natuurbescherming is kwijtgeraakt in de afgelopen decennia. Ook zullen de verdienmodellen rondom behoud van bos, internationale conventies en de gevolgen voor lokale wetgeving aan bod komen.

De focus is gericht op methoden over hoe om te gaan met klimaatverandering en de kansen voor groene groei. De parlementsleden die op reis gaan, zijn Silvana Afoensowa (NDP), Roché Hopkinson (NDP), Stephen Tsang (NDP), Asiskumar Gajadien (VHP) en Dinotha Vorswijk (ABOP). Het seminar wordt gefinancierd door Conservation International Suriname, dat een samenwerkingsprotocol heeft met het parlement.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Hoeveel kost zo,n excursie?Is de delegatie niet te groot.Wat zullen de voordelen voor Suriname.Geniet dit prioriteit.
  Een fijne gratis vakantie toegewenst aan o.a.Hopkinsin die onlangs verkondigde dat dienstreizen vanwege de financiele crisis onder de loep moet worden genomen.Ook zo een awari domri.


  Maak melding
 2. Eigenlijk zouden de coalitieleden uit principe moeten afzien om te reizen met paarse leden van de nationale dieven partij. Ndp en lijdsman zijn de werkelijk oorzaak van alle misdaden en criminaliteit sinds 1980 en allen die deze misdadiger aanbidden zijn mede schuldig aan het verder paars rovend wanbeleid. Vele ndper ’s zijn reeds slachtoffer van de paarse moord/roof en drugsvloek. Zowel dader en slachtoffers zijn 99% ndper. Zelfs zoon en stiefzoon van de baas der misdadigers zijn slachtoffers van deze vloek.


  Maak melding
 3. Heb ik het wel goed gelezen?
  “De masterclasses betreffen de rol van natuurbeheer in groeiende economieën.”
  Suriname heeft juist een krimpende en geen groeiende economie.
  Suriname mocht dus niet meedoen. Weggegooid geld. Jammer. Dit was echt een snoepreisje voor mensen die toch geen moer met die opgedane kennis gaan doen.j


  Maak melding
 4. Ik zou maar leeuwen, tijgers, olifanten, nijlpaarden, giraffen en lama’s importeren en loslaten in de natuur aldaar. Mogelijk dat dat wat toeristen gaat aantrekken. Want voor een bos alleen met weinig aantrekkelijke dieren erin komen maar heel weinig mensen. Suriname heeft haast geen aantrekkelijke dier in het bos. Misschien wat papegaaien.


  Maak melding
 5. Songa@
  Jou land is mooier dan je denkt, avontuurlijke mensen zijn graag in landen zoals Suriname, wat LUL je nou, varen over de rivieren, door zoelas heen, met vierwiel drive met vliegtuig het binnenland in en daar rondreizen er is zoveel te zien bushalte katten sla gen luipaarden bush varkens brulapen, vissen in allerlei soorten ik zelf twee jaar lang door de bush gelopen en veel gezien, welke ogen open houden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES