Honderden Surinamers op straat uit protest tegen beleid Bouterse

50
Einde onderwijsstaking in Suriname
Einde onderwijsstaking in Suriname

PARAMARIBO, 3 apr – Enkele honderden zijn vandaag de straat opgegaan om te protesteren tegen het regeerbeleid van president Desiré Bouterse. Het is de eerste in een reeks protestacties van de organisatie We zijn Moe. De bedoeling volgens protestleider Curtis Hofwijks is de regering en de president weg te krijgen. Hoewel de opkomst wat aan de lage kant was, wordt de actie als geslaagd gezien. Mensen zijn duidelijk moe van het wanbeleid van de tweede regering Bouterse.

Mensen scandeerden leuzen om hun woede en frustratie te uiten. Obdersteuning ter plaatse kwam van onder meer parlementariër en oud-minister van Justitie & Politie Edward Belfort . Ook de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, nam deel aan het protest. “We kunnen niet meer, we gaan dood, Bouterse ga weg”, riep een moeder van twee kinderen. Ze zegt te vrezen dat de regering nog meer pijnlijke maatregelen zal treffen.

Ook anderen vinden dat er maar raak maatregelen worden getroffen die het leven ondraaglijk maken. De duurdere brandstof is volgens vakbeweging en bedrijfsleven de lont in het kruitvat. Een deel van de vakbeweging en het ondernemerschap wil protesteren tegen de prijsverhoging van brandstof. De Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname en de Raad van Vakcentrales in Suriname doen mee.


50 REACTIES

 1. Mijn oprechte felicitaties aan een ieder die hebben meegedaan aan deze protestactie,
  Het begin is moeizaam maar we moeten het volhouden,Deze ndp regering moet weg!! Drie kwart van ze horen achter tralies thuis en de lijder verdiend de doodstraf.
  r
  Weg met de ndp!!


  Maak melding

 2. Dit is het begin van het einde, voor deze moordenaar, die maar niet wil beseffen, dat zijn tijd erop zit, samen met die andere fossielen op het kabinet. Ook voor die bosmongool Misikaba, opa Bouva en kartijntje Simons, zijn de kaarten inmiddels geschut, en zullen uiteindelijk uigekotst worden door he volk, en kunnen beter alvast een andere bestemming dan Suriname gaan zoeken.


  Maak melding

 3. Goed gedaan actievoerders ga door zodat de paarserovers de gestolen geld terugstorten in de Surinaamse kas en een nieuwe verkiezingen komt


  Maak melding

 4. De kruik gaat zolang te water tot ze barst..Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.Volkspresident je hebt teveel offers gebracht voor en namens het volk…Wij zijn moe en jij gaat spoedig rusten.En niet anders…


  Maak melding

 5. Op een bevolking van 500.000 zielen zegt deze protestdemonstratie genoeg, aan wie men het heeft te danken dat de steeds groten wordende paarse hel verder om zich heen grijpt. Als men ervan uitgaat dat kinderen en bedlegerige ouden van dagen niet hebben gestemd in 2010 en 2015, dan is er iets goed mis met de rest die niet wil gaan protesteren. Ze vinden het in principe goed dat ze worden belazerd en beroofd door de president en zijn roverheid. Dus als over tien jaren het land is verworden als een Somalie, dan is het te begrijpen, dat het volk warempel deze president en corrupte roversbende hebben verdiend.
  Sinds 1980 is een groot deel van het volk, paarsziek van mentaliteit vol misdaad en bedrog. Kortom een boos slecht paars volk en een nog bozer van aard zijnde paars verworden slecht nageslacht. Een paars misdadig nageslacht waar kinderen moordenaars, drugsbonzen en rovers verworden zoals hun lijdende president, didibri.


  Maak melding

 6. Goede initiatief van mevrouw Neus en ook goede ondersteuning van oa: VHP, Doe, Edward Belfort – alias Tigri Barba, Curtis Hofwijks de deelnemers m/v, enz.

  Suriname verkeert in diepe duisternis. Oe Lit A Frambo/Faja Baka!, waardoor Surinamers weer in het licht kunnen wandelen en het leven in Suriname weer goed is.

  De Republiek Suriname heeft heel sterke technocraten nodig die de koers aangeven en niet een Wakaman. Wakaman na po(o)r lai/ poeriman.

  Het recht van demonstreren is een grondrecht waarvan u gebruik kunt maken in een democratische rechtsstaat om op te komen voor uw belangen.

  Suriname is niet van DDB, gezin, familie, de daltons, neven daltons, nichten daltons, Zsidonia, verlepte paarse awaridomries, verlepte paarse economen, overlopers, coalitiegenoten van de NDP, verlepte paarse zakkenvullers, verlepte paarse radioman, maar van alle Surinamers.

  Suriname heeft een grondwet en heeft ook Internationale verdragen, mensenrechten, die hoger zijn ondertekend.

  Het Volk moet de koers bepalen, waar Suriname naar toe moet gaan en als de koers door de leiding aangeeft dieper naar de afgrond is, mag het volk aangeven dat er moet worden afgeweken van de rampkoers.

  Een goede leider luistert en neemt dan de nodige stappen. Zo niet dan geeft hij mandaat terug aan het volk.

  Hopelijk dat de demonstraties/demo’s, a people tja demo, m’e taigie wel goed worden aangepakt, waardoor het volk genoeg ruimte heeft om nog te kunnen werken en geld te kunnen verdienen en dat DDB ziet hoe de vlag voor hem bij hangt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  .


  Maak melding

 7. Deze gasten naar huis, maar dan een zaken kabinet. Een tijdelijk verbod op alle bestaande zgn politieke partijen die ook debet zijn aan de malaise van vandaag de dag.Zaken kabinet van mensen die iets gepresteerd (economisch financieel)hebben in hun leven en het beste voor hebben met het land. Geen SOMo,Brunsie,Bellie of Tokkie.Te beginnen met het schrappen van alle privileges van de huidige politici.De huidige zgn DNA leden zullen daar nooit aan meewerken.


  Maak melding

 8. Mensen uit de verschillende districten die het paarse geleuter zat zijn moeten in de gelegenheid gesteld worden om ook hun stem te laten horen. De oppositie moet mensen uit de oostelijke en westelijke districten alsmede uit het hoogland faciliteren om naar het onafhankelijkheidsplein te komen en daar te bivakkeren. Als uit elk district 50 tot 100 man roulerend het plein kunnen bezetten, dan heb een constante van plusminus 400-500 man die dagelijks aangevuld kan worden met mensen uit Paramaribo en groot Paramaribo. Logistiek is dit haalbaar. De leiders van de oppositie partijen als VHP, NPS, PL, ABob noem maar op moeten nu laten zien of ze in staat zijn te mobiliseren. Power To the People, weg met demagogen en zakkenvullers.


  Maak melding

 9. Als het protest na de grote hitte en werktijden van werkers georganiseerd zou worden (bijvoorbeeld na vier uur) misschien blijkt er dan nog meer animo te zijn.


  Maak melding

 10. KUMAKOISI moet van het politieke toneel verdwijnen. De samenleving moet beseffen dat hoe langer deze KUMA-administratie het voor het zeggen Suriname afstevent om een tweede Haïti of Maduroland te worden.

  Als alle democratische krachten zich verenigen is de val van KUMA een feit.

  KUMAKOISI moet weg anders is Suriname reddeloos verloren onder LIJDING van deze charlatan.

  Stree def Stree Wi No Sa Frede: Power to the Surinamese people.


  Maak melding

 11. Haco, je hebt volkomen gelijk. De mannen aan de kant zullen de dames hun achterwerk aan het bekijkenzijn, deze mannen zijn gewoon slappelingen met een hoofdletter S.


  Maak melding

 12. Er is geen eenheid in het land. De leiders gunnen elkaar helemaal niets. En omdat niemand die grani mag hebben, gaat het land ook geen eenheid worden.

  Regel gratis vervoer en geef het volk gratis een bordje bruine bonen en een “soft” ga je zien hoeveel er donderdag op het plein staan.

  En er is niets mis mee, de NDP gebruikt dit trucje al jaren…


  Maak melding

 13. @Sabaku; als dat de strategie van de zweeftekie NaK Den Panja is en zoals je zegt altijd al geweest is, dan kan ik je garanderen dat die categorie idd thuis blijft. Immers, Money No DeH, fu waka du lek wang doorleefde Waka Mang Tarantula. De mensen die oprecht gestemd hebben, gaan nu het mandaat terug eisen/ opeisen. De gratis BB met R en een “soft” stemmers die blijven thuis. Weet je waarom; hun waka mang heeft hun niks meer te bieden. Money No deh, peh a Money Go?


  Maak melding

 14. Kom op volk laat je tanden zien. Komen jullie op voor je rechten..vandaag is brandstof verhoogd en t scheelt niet lang voordat wegenbelasting erbij komt en noem maar op…bouta buit ons uit!!!!!!! Oe no mang moro!!!! Weg met opa ddb….draag je pyama en ga hobbelen jo klootzak…je deugt niet….je kan een militair uit het bos halen, maar dat bos ga je niet van hem weg kunnen halen…bouta rottttt opppp!!!mmp


  Maak melding

 15. Ik denk … dat de meeste Surinamers het allemaal zo wel goed vinden … daarom zijn de meesten thuis gebleven.

  Voor de meesten is er geen enkele reden om de straat op te gaan, er is nog voldoende rek en Surinamers kennende laten ze het vuile werk liever door een ander doen.


  Maak melding

 16. Goed begin. 1000 plus demonstranten aan het eind. Een oproep van de VHP aan zijn aanhaners voor physieke steun. Aandere oppositie leiders verschijnen op het plein. Allemaal goede tekens voor succes.


  Maak melding

 17. Ndpe r’s zijn laffe paarse honden die houden van de paarse schijt en pis van hun misdadige baas en zijn roversbende.


  Maak melding

 18. Het brandstofverbruik in het land staat niet in verhouding tot de reeële economische productie van het land. Het grote brandstofverbruik heeft te maken met het luxe gedrag van de gemiddelde Surinamer. Dit luxe gedrag is gestimuleerd door de Front regeringen. Brandstof en elektriciteit zijn altijd zwaar gesubsidieerd door de overheid.Lekker goedkoop rijden heeft bijna genetische vormen aangenomen. Nu de overheid zich terugtrekt is het hek van de dam. De nep economen van NPS en VHP weten bliksemsgoed dat een prijsverhoging onvermijdelijk is.


  Maak melding

 19. @ RobG: Dat verhaal kennen we al, dat schreef je eerder. Echter, het gaat natuurlijk helemaal niet in de eerste plaats om de brandstofprijzen, die zijn alleen maar een aanleiding. Het gaat om de ellendige situatie waar in het land verkeerd.

  Je hebt het steeds maar over de tekortkomingen van de Front regering, maar dat is al weer jaren geleden. Iedere keer verdedig je het beleid van de Bouterse regering maar wat heeft deze gepresteerd? Wat doen ze om de situatie te verbeteren? Niets, en daar gaat het om.

  Men leent geld, men doet de bodemschatten in de uitverkoop, er wordt niets gedaan om “de reële economische productie van het land” te vergroten, de corruptie wordt niet aangepakt en de ene minister na de andere wordt vervangen. Wegens incompetentie? Wegens niet kontlikkerig genoeg? Om een ander ook wat te laten verdienen? Het is in ieder geval een brevet van onvermogen van deze regering, alsof al niet duidelijk genoeg was dat men er niets van heeft gemaakt.

  De mensen zijn het gewoon zat. Nog even en de stenen vliegen door de ruiten. Deze keer kan het volk niet meer door wapens geïntimideerd worden. Bouterse schiet niet meer en welke militair of politieman zal nu nog zo gek zijn om zijn toekomst op het spel te zetten door op het volk te gaan schieten om Bouterse te helpen?
  Bouterse is aan het einde van zijn carrière gekomen en zijn criminele vrienden met hem. Als ze slim zijn pakken ze hun winst en verdwijnen met stille trom

  Het wordt tijd dat een ander eens de kans krijgt. Wie dat moet zijn? Dat moeten de Surinamers maar bepalen, dat wil zeggen, zij die in Suriname wonen, NIET degenen die in Nederland wonen zoals u mijnheer RobG!

  Misschien hebben de Surinamers de afgelopen veertig jaar iets geleerd!


  Maak melding

 20. Hans van den Broek, Suriname telt slecht 500.000 inwoners en het volk is afhankelijk van de hoogste tot de laagste publieke posities in het land. Ze worden afhankelijk gemaakt en gehouden. Dat was onder de Front regering zo maar ook onder de NDP. De laatst genoemde maakt het wel heel bont met het aannemen van duizenden extra ambtenaren. Alleen een stem op de NDP telt. De gevolgen laat zich raden.

  Vergeet niet onder burgers leeft ook een vorm van angst, waardoor zij niet makkelijk te bewegen zijn om bijvoorbeeld openlijk te protesteren tegen het beleid. Men gaat nog steeds gebukt onder de jaren 80/90 trauma. Anno 2017 durven kranten, televisie en radio journalisten geen kritiek te leveren op Bouterse. En als ze dat wel doen is de kogelbrief al op de post gedaan.


  Maak melding

 21. @Hans van den Broek, wat is er tegen als mensen in Suriname een periode van ‘ zuur ‘ thans moeten doorstaan. Na een periode van het zuur breekt er een periode van het zoet aan. Het is een economische cyclus. De mensen moeten zich er doorheen bijten en de tering naar de nering zetten.

  De oorzaak van de crises kan je niet aan de regering toe schrijven. Denk jij dat een regering van NPS en VHP een knopje kunnen omdraaien zodat er manna uit de hemel komt dwarrelen? Sla die droom maar uit je gedachten want de problemen van Suriname zijn van structurele aard. Een regering van VHP en NPS zal door pappen en nathouden de problemen voor zich weg te schuiven. Het is alleen jammer de aanhang van het Front hoofdpijn krijgt voor dit soort gewichtige zaken.

  De huidige regering moet ingrijpende structurele maatregelen doorvoeren om de economie gezond te krijgen. Daarnaast vergeet men dat Suriname te kampen heeft met een gebrek aan goed opgeleid kader. Het scholingsniveau van de gemiddelde Front deskundige en Front aanhang is achterhaald.


  Maak melding

 22. RobG
  De nep economen van NPS en VHP weten bliksemsgoed dat een prijsverhoging onvermijdelijk is.

  RobG
  Jij als docent en econoom en IT’er moet toch weten dat prijsverhogingen onvermijdelijk is want dat is de bekende loon prijs spiraal wat niets anders wil zeggen dat de lonen steeds meestijgen met de inflatie.
  Je hebt geen inflatie bij een werkeloosheid van 0% maar dat is, al je bekend zijn, theorie.
  De prijsstijging wordt aangewakkerd door verkeerd beleid waardoor de overheid haar begroting moet bijlenen om haar buitensporige uitgaven beleid te kunnen financieren haar inkomsten moet verhogen.

  Dus RobG
  Waar brul jij over? Waar haar jij je intellect en opleiding vandaan om dit niet te kunnen begrijpen?
  Prijsverhogingen als gevolg van marktwerking en overheidsuitgaven en inflatie etc zal altijd blijven bestaan maar niet zoals jij het vervat.
  Of je bent geen econoom of je bent een niet econoom die gelooft dat hij een econoom is.


  Maak melding

 23. RobG

  “Dit luxe gedrag is gestimuleerd door de Front regeringen. Brandstof en elektriciteit zijn altijd zwaar gesubsidieerd door de overheid.”

  Beste RobG
  U spreekt weer wartaal

  1>> Wie ging er de straat op toen in 2007 de regering de Goverment take invoerde.
  2>> Alle subsidies waar u het overheeft werden ten tijde van de regeringen Venetiaan betaald uit een sluitende begroting die ongeveer de helft was van deze regering.
  3>> Ten tijde van de regering Venetiaan waren de grondstoffen prijzen en het volume en daarmee de inkomsten aanzien lijk lager dan onder de regeringen Bouterse.

  Kort gezegd u schrijft onzin en u bent laf want u gaat nooit op de inhoud in en verschuilt zich achter onwaarheden.


  Maak melding

 24. Ze proberen het elke keer maar het lukt ze maar niet.
  Het volk loopt niet achter schijtzakken met zonder een alternatief.
  Dus ze kunnen beter tot 2020 wachten en dan maar proberen het volk achter zich te krijgen met een stem.
  Alleen in Suriname mag men zomaar demonstreren,in andere landen kun je zonder een doel niet demonstreren.
  Dus ze hebben geluk dat ze in Suriname wonen.


  Maak melding

 25. Santhoki heeft TOTAAL NIETS te vertellen en heeft haast GEEN AANHANG in SURINAME. ChandriKA de RACIST en SABOTEUR bij uitstek heeft met eigen ogen mogen zie welke ‘power’ hij in SURINAME heeft, namelijk NUL komma NUL.

  Ooit werd er verkondigd aan het SURINAAMSE VOLK dat NIEMAND, geen enkel land of FINANCIËLE INSTELLING met deze SURINAAMSE REGERING (met HOOFDLETTERS geschreven), in zee zou gaan. Terwijl het tegendeel waar is. De REGERING Bouterse 1 zowel 2, schudt de contacten en SYMPATHIE van FINANCIËLE INSTELLINGEN WERELDWIJD met alle GEMAK uit z’n mouw.

  Het CHARISMA en INTEGRITEIT dat Bouterse PERSOONLIJK c.q. zijn REGERING bezitten, de ONDERSTEUNING, GELOOF van het WELDENKENDE SURINAAMSE VOLK dat de GETROFFEN MAATREGELEN OPRECHT en NOODZAKELIJK zijn, is voor de SABOTEURS uit de oppositie, waaronder een ZWAKZINNIGE Belfort een DOORN in het oog.

  Deze DEMONSTRATIE laat zien hoe een haast DEBIELE Curtis Hofwijks in de maling wordt genomen door m.n. de RACISTEN vanuit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  De oppositie, in het bijzonder de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij en de NPS – Na Poor Sani, zien dat het FEITELIJK een DEMONSTRATIE van de REGERING Bouterse 2 is, dat zij de TEUGELS STEVIG, maar dan ook ZEER STEVIG in handen hebben in het land SURINAME.

  Bouterse moet ONVERSTOORBAAR doen wat GOED en OPRECHT wordt GEACHT voor land en VOLK.

  Waar de oppositie met VOOROP de RACISTISCHE VHP, in de startblokken stond om SURINAME wederom HISTORISCH in Nederland BELACHELIJK te komen maken middels BEDEL-ACTIES en dergelijke, lost Bouterse de PROBLEMEN in het land met het SURINAAMSE VOLK, met TROTS en OVERTUIGING op.

  SURINAME toont in staat te zijn haar PROBLEMEN zelf op te losse, zonder bijvoorbeeld HOLLAND op HYPOCRIETE wijze te TERRORISEREN en ZOGENAAMD te SMEKEN om geld. Nederland mag BLIJ en zelfs ZEER BLIJ zijn met een REGERING onder Bouterse, waar de VERWIJTEN van toen omtrent de Nederlandse HISTORIE omtrent SURINAME, niet uit de KAST hoeven worden gehaald, maar dat SURINAME als ZELFSTANDIGE, ONAFHANKELIJKE natie op zoek gaat en EIGENHANDIG middelen CREËERT om het land BOVENOP te helpen.

  Het op LISTIGE wijze TERRORISEREN van Nederland om geld ofwel ECONOMISCH TERRORISME door de RACISTISCHE VHP – Valse Hoop op Paé-partij en de NPS – Na Poor Sani, heeft plaats gemaakt voor HANDEN in EIGEN BOEZEM steken door een TERECHT ZEER TROTSE SURINAAMSE REGERING Bouterse 2 en een eveneens ZEER TROTSE SURINAAMSE BEVOLKING.

  Wat GOD u geeft, laat niemand u ontnemen. Wie GOD bewaart is daarom WEL BEWAARD.

  GEFELICITEERD REGERING BOUTERSE 2 met deze OPENBARING waarin OVERDUIDELIJK wordt getoond, in WIE het SURINAAMSE VOLK in gelooft. In elk geval niet in personen met een RACISTISCHE INBORST en/of VERRADERS, maar in WAARACHTIGE SURINAMERS die SURINAME vooruit willen helpen, ZELFS wanneer er OFFERS worden VERWACHT van de SURINAAMSE BEVOLKING ten GOEDE van deze ZELFDE SURINAAMSE BEVOLKING.

  Kortom, SURINAMERS tonen BEREID te zijn zonder VALSE BELOFTES, confronterend met de REALITEIT, hun HANDEN uit de MOUWEN te WILLEN en DURVEN te STEKEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 26. Goede start!

  Bij de afgelopen verkiezingen waren circa 250.000 mensen Stemgerechtigd. Suri heeft al 100jr hetzelfde inwonertal, iets klopt niet.
  Stel dat inwonertal 500.000 is, dan is de rest < 18jr en buitenlander.

  Als er een paar 1000 mensen demonstreren, dan is het voldoende. De meeste demonstranten zijn afkomstig uit Paramaribo en omgeving.


  Maak melding

 27. Kip, Ei verhaal.

  Wie is bang voor wie?

  De misselijkmakende moorden werden in 1982 gepleegd, dat is 35 jr geleden.
  Dit betekend dat de 18+, 20+, 30+, 40+, dit niet hebben meegemaakt, of niet bewust, omdat ze of niet geboren waren of te klein.
  Kunnen we nu een keer stoppen, door steeds maar te roepen dat de mensen bang zijn.
  Het zijn net enkele 50+ 60+ en 70+, die zich de dec moorden kunnen herinneren.

  Ervan uitgaande dat suri een jonge bevolking heeft, klopt het verhaal niet dat mensen bang zijn.
  Daarnaast is de ‘not my pres’ banger voor zijn veroordeling, dan de suri’s beseffen.
  Hij betrekt het hele land bij zijn ondergang, al 35 lange jaren, om te voorkomen dat hij wordt opgesloten.


  Maak melding

 28. @Parbo en RobG, deze mensen vechten voor zichzelf en een leefbaar Su…….alleen zij voelen de pina….jullie zitten toch lekker in Nederland…waar je genoeg te vreten hebt……wat doen jullie voor deze mensen niets toch……en dan willen jullie je smoel nog open maken?!!!


  Maak melding

 29. Do the Right Thing,

  Jouw president Bouterse is zoooo geweldig ….

  * Inkomsten vermindering gemiddeld gezin 77 % !
  * Corruptie binnen de politiek ondermijnt ontwikkeling
  * Rechterlijke macht heeft weinig armslag en wordt gesaboteerd.
  * Straffeloos geld bijdrukken
  * Waarde Srd is vergelijkbaar met WC papaier
  * Staatsschuld > 15 miljard
  * Monetaire reserves eb Goudvoorraden verdampt
  * Adviseurs Bouterse kosten de gemeenschap handenvol geld
  * Onnodig veel (spook) ambtenaren op de loonlijst
  * Staat betaalt schulden laat of helemaal niet
  * Staat komt afspraken met vakbonden niet na
  * Patiënten met basisverzekering worden niet meer geholpen in ziekenhuizen
  * Er wordt nauwelijks iets geëxporteerd behalve cocaine

  EN NOG VEEL MEER OM OP TE NOEMEN !!!

  Blijf gerust Bouterse steunen. Doe jij het lichtje dan uit in Suriname ?


  Maak melding

 30. @ Do the RIGHT thing!: Wat zouden de Surinamers van vandaag de Nederlanders van vandaag moeten verwijten?

  Dat de Nederlanders een half miljoen mensen een land hebben gegeven vier maal zo groot als Nederland?

  Een land met voor vele miljarden aan bodemschatten die Nederland zelf niet heeft?

  Een land vol bossen met kostbare tropische hardhout soorten die in Nederland niet groeien en die vele miljarden waard zijn?

  Een land met tienduizenden hectaren vruchtbare grond waar op van alles kan groeien en dat elk jaar miljarden kan opbrengen?

  Dat ze de Surinamers die naar Nederland kwamen en niet voor zich zelf konden/wilden zorgen een uitkering, een huis, medische verzorging en scholing hebben gegeven?

  Is dat wat je Nederland wil verwijten? Ga je gang maar hoor. Wat hier boven staat zijn feiten. Alle andere slechte dingen van Nederland heb je alleen maar van horen zeggen, dus wat zit je hysterisch te schreeuwen?.

  @ RobG: Na het zuur het zoet, het motto van het district Commewijne. Eerst planten, hard werken, het zuur, dan oogsten, het zoet.
  Is dat niet het probleem van vandaag? Men plant niet in Suriname en dus kan men lang wachten op het zoet.

  Dat het Front niet in staat zal zijn de situatie snel te doen verbeteren is wel duidelijk. Dat ze geen deskundigheid hebben, dat moeten we afwachten. Is die deskundigheid bij de huidige regering er wel?

  Het gaat in de eerste plaats om een mentaliteitsverandering. De oude mannen moeten opstappen. veertig jaar hebben ze het voor het zeggen gehad en wat heeft het opgeleverd? Geef de andere kant maar eens een kans. Misschien kan Jennifer van Dijk-Silos vicepresident worden. Zij lijkt mij wel geschikt en wellicht kan dat twijfelaars overtuigen.

  Fatsoenlijke NDP-ers in het parlement zouden zich eens moeten afvragen of Bouterse nog wel de juiste man is om Suriname te leiden.

  Er moet weer nieuw optimisme in Suriname komen, zoals na de srefidensie dag 42 jaar geleden.


  Maak melding

 31. @ RobG

  De nep economen van NPS en VHP weten bliksemsgoed dat een prijsverhoging onvermijdelijk is.
  *******************************************************************
  @ RobG …. mislukt product van de Spinazie Universiteit …
  je verbeeld je heel wat. Het spijt me heel erg dat zeer geachte forummers reageren op de rommels die je neerpent.

  Killer Bouterse heeft voornamelijk de ” briljante ” NDP economen en Juristen de laan opgestuurd. Waar heb je het over … k …… k !!! Op de vraag waar de 1,9 milj.US dollars die het Front heeft achtergelaten …. gebleven is … antwoorde de ” briljante NDP ” econoom …. Boefdraad …. het GELD IS VERDAMPT!

  @ K……k RobG …. je bent de aller, aller laatste die moet praten over Nep economen van NPS en VHP.


  Maak melding

 32. Koos, jij speelt dagelijks op het internet met het verkondigen van LEUGEN & BEDROG. Wat jij schrijft en doet heeft niets te maken met één of andere situatie in Suriname of een Bouterse. Het ligt aan jou genoten GEBREKKIGE ‘OPVOEDING’ en aan jou KARAKTER. De oplossing ligt bij jezelf. Ik hoop niet dat jij ene Bouterse ZELFS daarvan de schuld geeft. Want daar ben jij niet VIES voor.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 33. @ To{do} the Right thing …. niet de zeer geachte Koos
  verkondigt LEUGEN en BEDROG … jouw zeer verachte president … Master Killer Bouterse …. is de UITVINDER van LEUGEN en BEDROG.

  Master Killer Bouterse … is de meest domme, incompetente
  president … in de korte politieke geschiedenis van Suriname. Persoonlijk zal ik eraan meewerken dat dit in alle geschiedenisboeken vermeld wordt!

  @ To {do}the Right thing … no kori yu krabjasie!
  Wanneer ga je eindelijk … the Right thing …. doen ????


  Maak melding

 34. Zeer zeker..in een land waar je zonder een geldige reden mag protesteren.In een land waar 15 vooraanstaande mannen worden vermoord zonder dat er iemand er voor gestraft wordt…Dat land hebben we het over.


  Maak melding

 35. Santokhie heeft niets te vertellen.Jij daarentegen een heleboel.Zolang Santokhie mijn familie en vrienden niet in de rug schiet heb ik er vrede mee.Als je veel te vertellen hebt..heb je ook veel te verantwoorden.Laat je “baas” daar mee beginnen.


  Maak melding

 36. RobG is niets meer dan een pathetische fantast, met zijn gebral, die nooit toe zal geven dat Suriname onder het wanbeleid van zijn broodheer naar de kloten gaat


  Maak melding

 37. Ai baja bouta doet met suriname hoor!
  Deze man verdient echt de doodstraf hoor!!!!
  Hy is nummer 1 in om het volk te misleiden en voor de gek
  Te houden!
  Bouta sakasaka go go home aub!!!!


  Maak melding

 38. Hahaha. Als die Bouterse slim was geweest, dan had hij die benzine aangelengd met water en de prijsverhoging teruggedraaid, hahaha. Niemand zou het merken, hahaha.


  Maak melding

 39. Als burger heeft men rechten en plichten. Dat Curtis Hofwijks z’n baantje is KWIJTGERAAKT, is niet de schuld van Bouterse. Curtis Hofwijks alias “de ACHTERLIJKE” is nu een WERKLOZE RADDRAAIER die liever zonder werk en middels steekpenningen door een paar RACISTISCHE lui uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij in leven wordt gehouden.

  Wie gaat zich achter een dergelijke ONVERLAAT en LUILAK scharren?

  Bouterse moet nimmer toegeven qua BELEID. Voor SURINAAMSE begrippen is het BELEID gevoerd door Bouterse/Adhin ofwel Bouterse 2 INNOVATIEF en is het wennen voor degene die HOOPTEN vanuit de ZOGENAAMDE oppositie dat er GEEN beleid zou worden gevoerd.

  In Nederland BETAALD men zich BLAUW aan alles. Zelfs als men naar de WC moet betaal je € 1,-. Met het Openbaar Vervoer voor een rit van HOOGUIT een uur € 2,90, DAAR KOOPT men in SURINAME, let wel 0, 78 US – Dollar. Dus voor één RITJE van hooguit een uur in Nederland koopt men minstens VIER tot VIJF LITER BENZINE in Suriname.

  In ons ALLER zo GELIEFDE Nederland betaalt men 1, 62 US – Dollar voor een liter. Als deze WERKLOZE Curtis Hofwijks in Holland woonde zou in Premier Rutte niet AANRADEN om in z’n BUURT te komen of op EIGEN RISICO. SURINAME wijzen uit de CIJFERS van VANDAAG 05-04-2017 uit, dat SURINAME op de 41-ste PLAATS staat qua PRIJS in de WERELD. Guyana die vlak naast SURINAME is, betaalt men 0, 87 US – Dollar staat op de 56-ste plaats in de wereld. Ik hoop daarom dat onze Curtis met zijn VERSTANDELIJK (ON)VERMOGEN geen visum krijgt om Guyana te bezoeken. In Frans-Guyana betaalt men 1, 48 US – Dollar voor één liter BENZINE, daarmee staatn onze buren aan de oostzijde bij Albina op de 153-ste plaats.

  HOLLAND voor sommige beter bekend als NEDERLAND staat met haar 1, 62 US – Dollar per liter BENZINE daarentegen op de op de 163-ste plaats en er is NIEMAND die het BEESTACHTIG vindt.

  In totaal gaan de BENZINE-prijzen om 170 landen in de WERELD, waar SURINAME de 41-ste plek inneemt, je mag het een TOPPRESTATIE of minimaal een PRESTATIE noemen (SURINAMERS zijn doorgaans te BESCHEIDEN), Guyana als buurland staat op de 56-ste plaats, Frans Guyana ook als buurland staat op de 153-ste plaats en Holland waar de mensen vanuit de (zogenaamde) oppositie zo vaak over opscheppen staat met al onze OPSCHEPPERIJ op de 163-ste plaats (op z’n zachts gezegd, ronduit BEESTACHTIG).

  Dat de REGERING Bouterse voor 129 landen in de WERELD niet onder doet als het gaat om de BENZINE-prijs voor degene die van hun auto GEBRUIK (geen MISBRUIK) wensen te maken, gaat het hier om op z’n MINST een PRESTATIE, om het niet te hebben over een TOPPRESTATIE.

  De beschuldigingen omtrent de BENZINE-prijzen in SURINAME, zijn SIMPELWEG VALS, VIES en SMERIG, om de SURINAAMSE REGERING die ZEER GOED BELEID voert, VALS en nog eens VALS te beschuldigen van wanbeleid en dergelijke. Of willen zen dat STAATS_OLIE van SURINAME moet ophouden om te bestaan. Dan hebben wij het over o.a. NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, vaak wonend in Nederland.

  FEITEN liegen MIET. Onderstaand de link omtrent de BENZINE/BRANDSTOF-prijzen per heden 05-04-2017.
  http://nl.globalpetrolprices.com/Suriname/gasoline_prices/

  SURINAMERS mogen TROS, zelfs ZEER TROTS zijn op de zitten REGERING Bouterse 2 ofwel de REGERING Bouterse/Adhin, die ze EINDELIJK CONFRONTEERT met WERKELIJKHEDEN in de WERELD en de SURINAAMSE BEVOLKING GEEN KNOLLEN voor CITROENEN tracht te verkopen.

  PROFICIAT!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 40. Strong comment.its the truth.Het zijn alemaal zakkenenvullers.En geen belangstelling voor vooruitgang voor het land.Als hun familie en vrienden het goed hebben. Zo kan een land niet bestuurd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.