dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoLoop om afkeuring geweld tegen vrouwen in Suriname

Loop om afkeuring geweld tegen vrouwen in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Instituut for Women, Gender and Development Studies (IWGS) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft onlangs een protestloop georganiseerd om afkeuring uit te spreken over geweld tegen vrouwen in Suriname. Het instituut is geschokt door een serie levensberovingen op vrouwen de afgelopen periode. De protestmars is bedoeld om de gemeenschap wakker te schudden en bewust te maken van de impact van geweld in het algemeen, en tegen vrouwen in het bijzonder. Ongeveer 300 mensen, onder wie enkele mannen deden mee aan de loop die is georganiseerd door IWGDS/AdeKUS in samenwerking met Women Right Centre (WRC) en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Ik mis Dora in deze loop. ZE zou echt mee moeten lopen. Immers ze is op een mensonwaardig manier door Tarantula op zij geschoven. Voorts is ze door hem misbruikt om dingen voor hem te doen die het daglicht niet kunnen verdragen. Dora, leg ons uit, waar is de helicopter met de twee piloten en de stem biljetten. Dora je hebt meegewerkt aan fraude, dood door schuld en verdraaien van feiten. Dora, wat weet jij over de getuige in de zaak Meriba die net als Tolud van de aard bodem is verdwenen. Dora, wie heeft de grote partijen drugstransporten georganiseerd? Fora, waarom moest je zo nodig het 8 decemberproces zo frustreren. Dora, wat weet jij over de PG en de deal tussen hem en Tarantula. Dora, vertel ons wat wij van dit kabinet nog kunnen verwachten, het zal je goed doen om dingen los te laten en je geweten te zuiveren, anders ga net zo paranoia worden als de zieke geest die jou als baksteen in de diepte heeft laten vallen.


  Maak melding
 2. Die spleet tussen de dijen is een bron van ellende voor de vrouwen. Hoewel velen er wel handig gebruik (misbruik) van weten te maken. Daarom wil ik geen vrouwen in mijn stad.


  Maak melding
 3. @L. Papa
  Die spleet tussen de dijen is een bron van ellende voor de vrouwen. Hoewel velen er wel handig gebruik (misbruik) van weten te maken. Daarom wil ik geen vrouwen in mijn stad.

  zondag 2 april 2017 om 11:41 uur
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////\
  Als je HOMOFIEL bent ,moet je vrouwen niet wegpesten,HOMO.ik mag ze wel sorry.


  Maak melding
 4. Ik ben pas geleden in Suriname geweest ik hoorde op het nieuws hoe veel verkrachtingen en berovingen er zijn,
  De daders waren voor 99 procent zwarte mannen,
  Ze verkrachten alles wat beweeg.
  Vrouw van 80, 90 of baby,
  Wanneer gaat de meerderheid van de zwarten op straat om hun imago te poetsen want nu is hun imago te slecht.
  De mega verkrachters en rovers dat zijn de zwarte mannen nu, Je kan je eigen zwarte buur mannen niet meer vertrouwen want overdag zijn ze gewoon maar de kans is groot dat zij savonds voor je deur staat met een groot wapen. Dat is 100% zeker, Die andere zwarte buren die zullen je laten stikken. Medemens dat accepteren zij niet,


  Maak melding
 5. @ Stenley,

  De ‘zwarte mannen’ van Suriname weten wel te vertellen dat in India allemaal verkrachters wonen, terwijl in eigen land de verkrachters de hand boven het hoofd wordt gehouden.

  Zolang men blijft benoemen wat er allemaal fout gaat in anderen landen, maar de fouten van het eigen land onder het tapijt veegt, zal er geen verandering komen.

  Verkrachtingen komen wereldwijd voor, helaas ook in Suriname.

  Wel de splinter in de ogen van anderen zien, maar de balk in eigen ogen niet.


  Maak melding
 6. Vrouw van 64 jaar beroofd, gekneveld en vermoord door niemand anders dan aanhangers van de moordenaars partij, de vervloekt paarse na dede partij. Nog meer moord en roof zijn komende, dankzij de moordmisdaadvloek die nu een naam heeft…..ddb aka didibri de paarse bloek sinds 1980.


  Maak melding
 7. @, Jiyani

  Ik wil het over Suriname hebben met halfmiljoen mensen maar. Je kan makkelijk lullen zo lang je zelf niet aan de beurd ben. Die woorden van jou is heel goedkoop. In India is een ander situatie. In heel Afrika doe ze het zelfde als in Suriname. Die meeste zwarte mannen willen met alle vrouwen doen dat zou je moeten weten toch. Bijvoor baat, in India doen zij geen roofmoord met verkrachting van bejaarden.


  Maak melding
 8. de vrouwen moeten vooral hun benen niet wijdt open houden voor elke lul..

  kies voor één man voor het leven..,

  er zijn geen betere, vooral één die op jou lijkt , blijf je zelf trouw en je man ook.., dat is de beste….

  dat geld ook voor de man.. één man één vrouw life time..


  Maak melding
 9. Marcel,
  Wat jij zegt daar ben ik eens maar wat als je in je huis niet meer thuis voelt ook als je de deur goed op slot doet,
  Die bavianen die doen niet op straat maar wachten tot het donker word.


  Maak melding
 10. Geweld tegen vrouwen…,,..hoort geweld de moeders echtgenoten ,dochters en zusters aangedaan op 8dec 1982 ook erbij, is vrouwengeweld alles behalve geweld
  tegen vrouwen gedaan op 8Dec 1982??!!~Wat about de Moiwana slachtingen waaronder zwangere vrouwen?Is dat geen geweld tegen vrouwen?!


  Maak melding
 11. Wel ik als Surined , nooit bij me opgekomen om vrouwen te mishandelen.

  Daarom kots ik van de heetgebakerde brada’s die teveel daroe/sopie drinken en vervolgens om niks hun dames waarmee ze de ene moment de liefde bedrijven , en op een andere moment mishandelen en geestelijk kapot maken.

  Ik ken genoeg van deze dagoe’s , was vele malen getuige van mishandeling, heb soms moeten ingrijpen.

  Sommige Surinamers/NedSuri’s , zijn ( extreem ) heetgebakerd en kennen geen zelfbeheersing. Als ze een lekkere kont voorbij zien lopen, raken ze gelijk gedesorienteerd en lopen vervolgens hun pik achterna.

  Ik heb nooit respect gehad voor deze dagoe’s , zo noem ik ze.

  Vrouwen zijn niet geboren geworden om ze te mishandelen. ( zwakkere geslacht )

  What is a men without a woman ( James Brown ) denk daar maar eens over na.

  Ik weet heel zeker dat er hier enkele dagoe’s zitten die zich aangesproken zullen voelen. I don’t care .


  Maak melding
 12. Jiyani,

  Die zogenaamde hoge kasten in India, Die geloven met de mond ze denken dat zij op de zelfde plek terug komen.
  Volgens mijn is hier alles tijdelijk, Hierna maals in de volgende fase dat weet niemand waar men komt.
  Die hoge kasten in India die zijn zich zelf aan het oplichten.
  De natuur bepaald wie waar komt en krijgt. Iemand die misdraag zullen en kunnen nooit een normale plek krijgen na zijn dood, Er is maar een god voor ons allen. mooi, niet mooi, zwart, wit, het is allemaal tijdelijk, Het gedrag van de individu zal het bedrag krijgen die zij verdient hebben, mensen mogen denken wat zij willen maar de natuur maakt het beleid,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES