vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVakbondsleider Valies: Suriname is niet van Bouterse

Vakbondsleider Valies: Suriname is niet van Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mrt – “Suriname is niet van Bouterse, maar van ons allemaal.” Dit zegt vakbondsleider Wilgo Valies. Surinamers zijn en blijven verantwoordelijk voor wat het overkomt. Daarom ook hebben zij het recht en zelfs de plicht te ageren tegen wat hun belangen snijdt. Het is nu meer dan ooit tijd om te protesteren tegen het foute beleid van president Bouterse en zijn regering.

Als voorzitter van de Associatie van Leerkrachten in Suriname en de Bond van Leraren, vindt Valies het welletjes met het beleid. De leerkrachten strijden al maanden voor een betere positie. Maar ook de weerslag van het beleid op hun dagelijks leven wordt aan de kaak gesteld. Maar leerkrachten zijn niet de enige Surinamers die de klappen voelen. Ouders zouden zonder meer de zijde van de leerkrachten moeten kiezen. “We moeten met zijn allen opstaan en zeggen, tot hier en niet verder”, zei Valies tijdens een persconferentie.

De beide onderwijsvakbonden zullen zich blijven verzetten. Het onderwijs heeft zwaar te lijden onder het beleid. Zeker het onderwijs zal meer aandacht moeten krijgen en een deskundige aanpak. Dat heeft de afgelopen jaren absoluut ontbroken. Valies hekelt het dat er de afgelopen jaren allerlei hoogdravende plannen zijn bedacht en uitgevoerd. Die hebben een heleboel geld gekost zonder dat het onderwijs er beter van werd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. “Suriname is niet van Bouterse, maar van ons allemaal.”
  Als je dit werkelijk vindt meneer Valies dan begrijp ik niet waarom je ook maar 1 seconde hebt willen nadenken over een andere entiteit voor leerkrachten.
  Immers, als iets van ons allemaal is kan niemand er van worden uitgesloten en behoort het tot de maatschappelijke baten en kosten. De door de samenleving gekozen vertegenwoordigers, de regering, moet onderwijs dan als haar taak zien en niet besluiten onderwijs van een andere entiteit te voorzien.
  Ik vind dit raar


  Maak melding
 2. Valies is niets anders dan aangeschoten wild. Hij moet zijn wonden likken en in zijn stinkende hol terug kruipen om verder te herstellen van zijn diepe wonden. Binnen de NPS is hij al tot een zero verklaard. Uiteindelijk lusten de politici van de oppositie hem ook niet. Deze man is hardleers en streeft zijn eigen doelen na. Valies wil uiteindelijk in de politiek zijn carrière voortzetten. Maar ook zijn politieke aspiraties en een eventuele politieke loopbaan kan hij op zijn buik schrijven. Valies is hardleers. Uiteindelijk zullen zijn eigen vakbondsleden hem kruisigen.


  Maak melding
 3. Het volk moet de handen in een slaan en gezamenlijk een vuist maken tegen Fouterse en broodschrijvers als Pico en William met hun rommel postings.

  @Pico wat een verwarrend verhaal schrijf jij.
  @William waarop baseer jij die onzin.


  Maak melding
 4. Kleine landjes met een dociele bevolking vallen vroeg of laat in handen van halve en hele boeven die graag een eigen koninkrijkje willen hebben.

  Vooral na de onafhankelijkheid dreigt dat scenario, maar het hoeft niet zo lang te duren. Ook op de Nederlandse Antillen, onder Nederlands toezicht, ligt de macht op elk van de eilanden in handen van één of meerdere personen. Er is zogenaamd democratie, maar die wordt vakkundig gestuurd middels populisme, machtsspelletjes, kopen van stemmen, en desnoods fraude als het niet anders kan.

  Er is maar één tegengif, een onafhankelijke pers en onafhankelijke justitie. In kleine gemeenschappen waar iedereen iedereen kent en waar iedereen afhankelijk is van de machthebbers is dat een illusie. Zeker in een verdeeld land als Suriname waar de ene helft de andere helft niet vertrouwt.

  Bouterse al op niet al te lange termijn verdwijnen, maar er staan genoeg opvolgers in de coulissen om het over te nemen en genoeg lieden om zulke machtszoekers te ondersteunen om er zelf beter van te worden.

  I had a dream, riep Martin Luther King. Helaas, aan dromen heb je niet veel.


  Maak melding
 5. Men praat te veel, in andere landen waar dit soort tafrelen zich voor doen,is de de regering allang weggejaagd, laat staan dat het mogelijk is, dat een moordenaar en veroordeelde drugsdealer, president van een land kan zijn.


  Maak melding
 6. “We moeten met zijn allen opstaan en zeggen, tot hier en niet verder”, zei Valies

  Is dit het begin van de echte uitdaging van de president zoals indertijd toen de regering Aaron moest opstappen.
  We zullen aanschouwen wie de krachtmeting zal overleven want er is geen geld om de bonden zoet te houden.
  Beloven kunnen ze niet meer en als ze dat doen dan zal de drukpers aangezet moeten worden.


  Maak melding
 7. De tijd voor een revolte (lees volksverzet) breekt zo zoetjes aan, aan. Weg met MOORDENAARS, leugenaars en bedriegers.
  Met z’n allen de straat op. Dus burgelijkeongehoorzaamheid, deze mensen blijven maar stelen, stelen en stelen.


  Maak melding
 8. @William, je bent echt niet op de hoogte wat er allemaal in Suriname gebeurd. Je schrijft niet de waarheid op.

  Ik denk eerder dat Nerkust en Hooghart Bouterse zijn voet likken om het beter te krijgen, maar deze heren komen niet echt op voor de leerkrachten.

  Het wordt steeds erger in Suriname en het zal ook niet lang meer duren en de chaos wordt compleet in Suriname.


  Maak melding
 9. Suriname is van ons allemaal? De djoe-ka’s en ka-fries beweren steeds dat Suriname van hen is en dat de koe-lies moeten oprotten naar India.
  Om hun etniciteit te versterken importeren ze ongecontroleerd Haitianen.


  Maak melding
 10. Winston, jij hebt het over onthoofden. Jij hoeft in elk geval niet te worden onthoofd, want wat op je nek is kan nooit een hoofd worden genoemd. Het koeterwaals dat je schrijft, is in alle opzichten alleen weggelegd voor iemand letterlijk en figuurlijk zonder hoofd/kop. Hou die ‘mooie’ fantasieën van je dus voor jezelf.

  Niet omdat jij geen hoofd hebt, hoeven anderen dat ook niet te hebben. If ie go beng dé wan onfoe, ie beng kang los’ pong.

  We weten allemaal dat Valies helemaal overspannen is, een loslopende tijdbom. Valies staakt om het staken.


  Maak melding
 11. Winston, jij hebt het over onthoofden. Jij hoeft in elk geval niet te worden onthoofd, want wat op je nek is kan nooit een hoofd worden genoemd. Het koeterwaals dat je schrijft, is in alle opzichten alleen weggelegd voor iemand letterlijk en figuurlijk zonder hoofd/kop. Hou die ‘mooie’ fantasieën van je dus voor jezelf.

  Niet omdat jij geen hoofd hebt, hoeven anderen dat ook niet te hebben. If ie go beng dé wan onfoe, ie beng kang los’ pong.

  We weten allemaal dat Valies helemaal overspannen is, een loslopende tijdbom. Valies staakt om het staken.


  Maak melding
 12. Helemaal eens meneer Valies! Suriname is niet van die mpp bouta……..voor de derde keer heeft hij Su willens en wetens naar de afgrond gebracht…….wordt tijd om bouta en vrienden voor goed op te donderen!!!


  Maak melding
 13. Die bouta heeft geen scholing gehad, waarom zou dan de anderen dat krijgen?/ Het is toch niet eerlijk en rechtvaardig!!!

  Hij weet alleen maar 1 ding en dat is onrechtvaardig!! Zo is hij ook volgens mij onrechtvaardig voor geboren!!


  Maak melding
 14. Komende maandag zal blijken of het paars oerdom debiel dwaas bezeten knettergek volk, zal meedoen aan het protest om hun roofzuchtige gemene laffe duivelse lijder die hen paars laat lijden en paars van kommer en kwel doet schijten ter verantwoording te roepen. Wedden dat die paarse klootzakken en verarmde paarse pauperaars liever op roof gaan zoals hun lijder en paarse roversbende.


  Maak melding
 15. Stuur die hele NDP kliek nu maar naar huis, in afwachting van hun vervolging. Ze hebben stuk voor stuk het land over de hoofden van het volk leeggeroofd.

  Te misdadig voor woorden, het land had zoveel meer kunnen zijn…sari torie….


  Maak melding
 16. Alles wat bouterse aanraakt betekend vernietiging!
  Hy heeft ook nog gefraudeerd met de verkiezing en nu komt het… karma boi!
  Zijn jullie die helikopter torie vergeten die stembiljetten
  Ging vervoeren in opdracht van moordenaar bouta moest die neergehaald worden alleen om te frauderen met de verkiezing!!!!!!
  Maar….. iedereen die slecht doet aan je lot kan niet ontkomen mie boi!!!!!! Nu dus na karma ey teki baasje!!!!


  Maak melding
 17. Suriname is niet van Bouterse..wat een statement.Dat wisten we allang meneer Valies …niets nieuws onder de zon.’Suriname is God given’.Maar wat ga je eraan doen?En doet Santokhi en zijn aanhang ook mee…of is het een ieder voor zich?Dan bereik je vaak niks.In Suriname is het meestal zo ze maken alles tot een kwestie van eer.Ook de onafhankelijkheid van Suriname was een kwestie van eer..waarbij het volk niet werd geraadpleegd.


  Maak melding
 18. Wat een democratie…je mening mag je niet delen.Altijd komt die stomme moderatie bij kijken.Suriname is verre van een democratisch land.Of ze weten niet wat het inhoud.


  Maak melding
 19. Valies lul is hy beter nee.hy denk dt hy minuster gt wotden me mars.in die 10 jaren wat heeft nps gedaan vr het volk. Niks gn jullie kykn wt ndp gedaan heeft.jullie lullen alleml .iveral is er crisis


  Maak melding
 20. Suriname is niet van bouta en dus niet van de ndp.
  Iedereen weet het,alle surinamers weten het.Maar als ze bereid zijn een eenheid te vormen en samen te vechten om Suriname uit de bebloede klauwen van bouta en de ndp te bevrijden…nou dan is dit teveel gevraagd van de surinamers,
  Het volk kent haar eigen powers niet,Ze zijn wel degelijk in staat bouta of te zetten zoals in brazilie het geval is geweest,


  Maak melding
 21. @Hermien

  Wat heeft bouta voor jou gedaan?Heeft hij je beloond met een prive goudmijn,met geld misschien,kavels,prados?Ben jij zijn zoveelste minnares in bed?!


  Maak melding
 22. Suriname is niet van Bouterse, maar Bouterse en zijn bende denken van wel. Met z’n allen moeten we hen, met alle ons ten dienste staande middelen, op andere gedachten brengen.


  Maak melding
 23. Pff topic;hebben jullie de ex-minister mw.Silos gehoord?Zoetjes aan naderen we het einde dictator tijdperk.Vond het wel tof van haar liever te laat dan nooit.Mw.Silos respect en ga er tegen in…tegen alles wat corrupt en niet wenselijk is…en in druist tegen de normale omgangsvormen/verhoudingen.


  Maak melding
 24. @Echte nabestaande….
  Wees niet bang je baasje zal niet onthoofd worden door niemand. Niemand heeft zin om opa bouta de crimineel die voor driekwart een levende lijk is en met anderhalve been in het graf staat,te doden.
  Ter uwer informatie, onthoofden is even gruwelijk als executeren .Zo te zien had jij geen geliefde tussen de geexecuteerden,wees blij.


  Maak melding
 25. Surinamers in Bananen plantage Jarikaba moeten zaterdag gratis werken, meer dan 10 uren per dag werken en overuren worden niet uitbetaald.
  En voor 800 SRD per maand en ongeveer 100 euro.
  Wie niet aan mee werkt word ontslagen. Belgen worden rijk gemaakt en Surinamers de slaven. Waarheid


  Maak melding
 26. @Neus: Pico heeft een kadertraining bij het Jeugdparlement van Su gevolgd. Hij heeft geleerd om alles met alles te verbinden om zo zijn punt te kunnen maken. Later zul je hem horen zeggen; mijnheer de voorzitter ik neem mijn woorden terug, maar wat gezegd is blijft gezegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES