Eddy Assan naar Suriname voor twee grote optredens

6
Eddy Assan naar Suriname voor twee grote optredens

De legendarische in Nederland woonachtige Surinaamse zanger Eddy Assan bezoekt in april zijn geboorteland Suriname, voor het verzorgen van twee grote optredens. Deze vinden op 8 april en 16 april plaats. Zijn eerste show vindt plaats in Sanabudaya te Paramaribo en de tweede in Nickerie. Voor zijn muzikale begeleiding zorgt de Pop Jawa band Kontjo.

Eddy Assan is een graag geziene gast in de muziekwereld en enorm populair bij vooral Javaanse Surinamers. Zijn eerste hit in Suriname scoorde hij met ‘Mi wan ai karu’ (Mijn oog appel). Daarna volgde ‘Sting fu lobi’ , ‘No Bemoei’ en ‘Un Eigie’, een duet met Silvy Singoredjo. In 1978 kwam hij vanuit Suriname naar Nederland om zijn carrière verder vorm te geven.

Eddy, die langer dan 40 jaar aan de weg timmert in de muziekwereld, is de enige Surinaamse artiest die in zijn 35-jarige muziekloopbaan twee gouden platen heeft ontvangen. Deze heeft hij te danken aan de goede verkoop van zijn LP ‘No Bemoei’ en de single ‘Egi Denki’, afkomstig van dezelfde LP.

- Advertentie -

6 REACTIES

  1. Als deze owroe pa-e kong baka terug na oland, dan hij moet met penson..aku.zeg genoeg is genoeg Ediie, yu owroe kaba . Ga dagoeblad kweken


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.