zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentEddy Assan naar Suriname voor twee grote optredens

Eddy Assan naar Suriname voor twee grote optredens

-

Does Travel - naar Suriname

De legendarische in Nederland woonachtige Surinaamse zanger Eddy Assan bezoekt in april zijn geboorteland Suriname, voor het verzorgen van twee grote optredens. Deze vinden op 8 april en 16 april plaats. Zijn eerste show vindt plaats in Sanabudaya te Paramaribo en de tweede in Nickerie. Voor zijn muzikale begeleiding zorgt de Pop Jawa band Kontjo.

Eddy Assan is een graag geziene gast in de muziekwereld en enorm populair bij vooral Javaanse Surinamers. Zijn eerste hit in Suriname scoorde hij met ‘Mi wan ai karu’ (Mijn oog appel). Daarna volgde ‘Sting fu lobi’ , ‘No Bemoei’ en ‘Un Eigie’, een duet met Silvy Singoredjo. In 1978 kwam hij vanuit Suriname naar Nederland om zijn carrière verder vorm te geven.

Eddy, die langer dan 40 jaar aan de weg timmert in de muziekwereld, is de enige Surinaamse artiest die in zijn 35-jarige muziekloopbaan twee gouden platen heeft ontvangen. Deze heeft hij te danken aan de goede verkoop van zijn LP ‘No Bemoei’ en de single ‘Egi Denki’, afkomstig van dezelfde LP.

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES