woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse natuurgenezer Paké onverwacht overleden

Surinaamse natuurgenezer Paké onverwacht overleden

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 mrt – De bekende natuurgenezer Paké Smith is overleden. Dit meldt de Ware Tijd. De tot ver over de Surinaamse bekende kruidenkenner moet honderden door zijn handen hebben gehad. Smith was voor zover bekend, niet noemenswaardig ziek. Tijdens zijn leven was hij ook in Nederland bekend.

Menige Nederlander heeft genezing gevonden, terwijl hij of zij al opgegeven was door de formele genezers. In zijn werk- en woonplaats aan de Meursweg, in het district Para, ontving Paké zowel Surinamers als buitenlanders. Zijn werkwijze was des te opmerkelijker daar hij geen spirituele rites aansprak. Voor zover getuigen hebben kunnen nagaan, gebruikte hij uitsluitend boskruiden.

Daar wist hij zelfs gebroken botten weer heel mee te maken. De Nederlandse Karin Adema wijdde een boek aan deze genezer: Groeten aan de koningin. Adema doet in het boek verslag van de de genezing van haar zoon Ischa. Ischa leed aan de ziekte van Perthes, een ernstige heupaandoening. Volgens chirurgen was afsterven van het bot niet te voorkomen. Ischa genas compleet na enkele weken Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

22 REACTIES
 1. RIP Pake, velen zullen uw naam met dankbaarheid uitspreken. Om uw no-nonsense therapie gespeend van mystiek, die zoveel wanhopigen genezing of verbetering bracht.

  Suriname, familie, vrienden en clienten gecondoleerd.


  Maak melding
 2. Condoleances aan de hele Surinaamse gemeenschap.in het bizonder zijn kinderen en kleinkinderen. Meursweg bewoners ook gecondoleerd met het heengaan van PAKE.. Sribi switi na ju masra Sey…Grantangi.


  Maak melding
 3. Mijn condoleances aan de familie van deze markante Surinamer. Ik hoop dat deze bijzondere man zijn kennis heeft gedeelt met de familie e.a. die in zijn nabijheid vertoefden. Het zou een dubbel verlies voor Suriname zijn als ook zijn waardevolle kennis met zijn overlijden verloren gaat.


  Maak melding
 4. Ik sta perplex om dit nieuw te vernemen van het heengaan vd beste natuurgenezer die Suriname gekend heeft.ik was ook een van zijn duizenden patiënten die hij op miraculeuze wijze genas.zijn kennis en zijn geneeswijze waren ongekend.ik hoop bij deze dat hij zijn kennis heeft overgedragen aan zijn kinderen waardoor hun zijn geneeswijze kunnen voortzetten.Rust zacht Pake!


  Maak melding
 5. GEEN WOORDEN MAAR DADEN.DAT WAS ZIJN MOTTO.EN OOK VERGEET NIET JOU ARTS TE RAADPLEGEN.ZIJN DIAGNOSE WAS ALTIJD RAAK. “R I.P PAKE.HOPELIJK WORD JE WERK VOORT-GEZET. Boys en overige fam GECONDOLEERD.KRAKTI


  Maak melding
 6. Ik hoop dat zijn kennis niet verloren is gegaan. Ik zie nergens dat de ADEK een onderzoek heeft gedaan op zijn geneeswijze en gedocumenteerd. Ik hoop dat hij studenten heeft gehad.

  In Nederland en Amerika had zeker een groep rond hem gevormd en zijn kennis vast gelegd.


  Maak melding
 7. Mijn condoleances aan de familie en een ieder die door Pake geholpen is en/of nog onder behandeling was. Het is een groot verlies. Een goede man die mensen hielp met puur natuurlijke producten en een goed hart. Mijn dank is groot u heeft mijn dochter en ik aardig op weg geholpen. Rust zacht u zal altijd een plek in ons hart hebben.


  Maak melding
 8. Mijn condoleances aan de familie en een ieder die door Pake geholpen is en/of nog onder behandeling was. Het is een groot verlies. Een goede man die mensen hielp met puur natuurlijke producten en een goed hart. Mijn dank is groot u heeft mijn dochter en ik aardig op weg geholpen. Rust zacht u zal altijd een plek in ons hart hebben.


  Maak melding
 9. Ook ik heb mij laten behandelen door deze kruidendokter. Ik hem hem wegens lage rugklachten geraadpleegd en heb daarvoor flink moeten betalen. Helaas zijn de klachten niet weggenomen. Hij had een drukbezochte praktijk maar zijn inkomen bestond niet alleen uit zijn kruidenpraktijk. Hij werd ook commercieel (wat zijn goed recht is) en begon aan de voorkant van zijn woonruimte een kruidenierszaak waar patiënten van alles en nog wat konden kopen. Van softdrinks tot bitawirie en kruidenmengsel.
  Ja, hij maakte flink reclame voor zichzelf o.a. dat hij Ruud Gullit van zijn knieproblemen had genezen.
  Gebroken botten kon hij ook heel maken, doven kon hij weer laten horen met de extra opgeplakte oren en blinden genas deze Messias ook. Maar eenvoudige lage rugklachten daar had hij geen middel tegen.
  Ja, Surinamers willen zich graag laten naaien …..


  Maak melding
 10. Beste RobG,

  Hij werkte al heel lang samen met zijn twee zonen en die zullen zijn werk voortzetten. Hij was mijn naaste familie. Zijn achternaam is ” Schmidt” en geen Smith.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 11. Condoleances aan z’n naasten. Mij heeft hij van schouderpijnen afgeholpen als ik in Suri was. Hopelijk wordt z’n zonen net zo goed als Pake en zijn vader ooit was. RUST ZACHT, tussen vele vrienden


  Maak melding
 12. Mijn condoleance aan de nabestaanden. Dank voor zijn bewezen diensten. In Suriname werd acute hernia geconstateerd met een spoedoperatie als advies. Dankzij deze wijlen heer Schmidt, genas ik en kan ik vandaag de dag goed leven. Zijn medicijnen gebruik ik en kan goed worden geconserveerd. Dank voor zijn kennis. Ik hoop dat zijn zonen net zo goed als hem zullen zijn. En tuurlijk alles heeft een prijskaartje, maar een gezond lichaam is niet in geld uit te drukken.


  Maak melding
 13. @Tune, vergeet niet dat het klimaat ook een zeer grote rol speelt. Veel mensen hebben baat bij warmte en voelen zich na door Pake behandeld te zijn als het are genezen. Maar na terugkomst in Nederland beginnen de klachten opnieuw.


  Maak melding
 14. Bigi Gun,

  Het klopt dat het klimaat een rol speelt maar het ligt ook aan de aard van de aandoening. Stel dat iemand uit Nederland 10 jaar last heeft van ernstige hernia, die persoon kan dan niet in 4 weken tijd genezen worden. Dat wil zeggen dat die persoon veel langer in Suriname moet verblijven om volledig te genezen.
  Sommige mensen hebben de tijd niet om langer dan 4 weken in Su te verblijven, dus gaf hij ze medicijnen mee naar Nederland, zodat die mensen zelf verder kunnen gaan met de behandeling. Bovendien zijn er regels waar je je aan moet houden, zodat het genezingsproces soepel verloopt. Op het moment dat je afwijkt van de regels, kan er vertraging optreden in het genezingsproces.
  Ik zou een lang verhaal hierover kunnen schijven maar ik hou het hierbij.

  Naast kruidendokter was hij een echte landbouwer. Hij verbouwde van alles en nog wat, die hij dan vervolgens verkocht. De mensen die hem goed kende weten dat.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 15. Suriname verliest een grote genezer wat zijn weerga niet kon op natuurgebied een lieve bescheiden mens van god die met zijn gave vele hoop en redding bracht waar ze het al hadden opgegeven.moge god met hem zijn waar hij ook nodig zal zijn.rust zacht pake we zullen je nooit meer vergeten.een inucum had suriname groot gebracht waar we in de medische wereld trots op kunnen zijn..saluut pake


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES