Award voor Henry Ceder tijdens Kaseko Battle Amsterdam Zuidoost

0
Decoratie voor Henry Ceder tijdens eerbetoon

Vandaag – zaterdag 25 maart – vindt alweer de 3e editie van de Afro Surinaamse muziek competitie plaats. De battle is een jaarlijkse activiteit van de Bigi Poku Lounge, bekend van haar maandelijkse Afro Surinaamse muziekavonden in Amsterdam Zuidoost. De activiteit beoogt om meer bekendheid te geven aan de Kasekomuziek in al haar stromingen zoals Kaseko, Kawina en Kaskawi en actieve talentvolle Afro Surinaamse muziekgroepen een podium te bieden.

Henry Ceder Award
De lounge van vandaag krijgt naast de halve finale van de battle een bijzondere dimensie door het overlijden van Henry Ceder. Deze vocalist van Afro Surinaamse muziek een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Kaseko muziek in al vormen. Ceder, die vanochtend overleed aan een zeer slopende ziekte, wordt geëerd met een Award die naar hem vernoemd zal worden. De winnaar van de Afro Surinaamse muziekbattle van dit jaar gaat na de finaleronde op 29 april a.s. met de 1e Henry Ceder Award naar huis. Andere prijzen zijn o.a het mogen uitbrengen van een CD en een jaar oefenruimte.

Deelnemende groepen zijn: Kawinaband RUTU, BEMRE KRIORO, The NEW SENSA, THREE HORSES en YAKUA. Er is tevens een culturele en culinaire markt.

De Bigi Poku Lounge is 3 jaar geleden opgericht door Joyce Alberg en Claudette Herry. Intussen is een groot team van vrijwiligers betrokken bij de organisatie van de (maandelijkse) activiteiten. Deze vinden plaats in BuurtHuis Bonte Kraai en worden ondersteund PBAZO en het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het deel van Nederland dat door gaat als de bakermat van de hedendaagse muziek in dit genre.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.