maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPersonen van Surinaamse Afkomst mogen vaardigheden registreren

Personen van Surinaamse Afkomst mogen vaardigheden registreren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Personen van Surinaamse Afkomst, PSA, krijgen de mogelijkheid om hun vaardigheden en expertise te registreren via de Diasporawebsite. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De website is intussen in Nederland geactiveerd. PSA in andere landen komen ook aan de beurt.

Iets later dit jaar wordt de website toegankelijk voor PSA in Frans Guyana en Miami, in de Verenigde Staten van Amerika. De lancering maakt deel uit van het project “Mapping of the Surinamese Diaspora.” Buitenlandse Zaken onderneemt verdere stappen om de Surinaamse diaspora in kaart te brengen. De bedoeling is hen “de mogelijkheid te bieden een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname.”

Aansluitend op de activering van de website wordt in Nederland de workshop Suriname Business Engagement gehouden. Doel is ondernemers binnen de diasporagemeenschap te interesseren in het starten van een bedrijf in Suriname. Binnen het project wordt ook onderzoek gedaan naar vaardigheden die nodig zijn bij onder andere Surinaamse ondernemers, de overheid en de universiteit.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

54 REACTIES
 1. Nou…een uitgelezen mogelijkheid voor de vele Surinaamse oetlullen op dit forum met hun dagelijkse hoeveelheden onzin en oliedomme scheldkanonnades c.q beledigingen aan alles en iedereen, om deze “vaardigheden” nu eindelijk te laten registreren. Over andere vaardigheden beschikken zij helaas niet of het zou het overbekende “handje ophouden” moeten zijn in zowel Nederland als Suribabwe.
  Hopelijk krikken zij middels hun “vaardigheden”, het ultra lage IQ van de gemiddelde Surinamers in die regio, flink wat op. De (Brits) Guyanezen en de Bavia…sorry…Haïtianen beschikken al langere tijd, over een veel hoger gemiddeld IQ dan de doorsnee Surinamer.
  Dit lage IQ is o.a. één van de belangrijkste oorzaken, dat veroordeelde moordenaars, bankovervallers, veroordeelde verkrachters, dieven, oplichters en veroordeelde drugsdealers vandaag de dag, de dienst uitmaken in Suriname.
  Dit schaamteloze volk van Suriname moet derhalve helemaal niet klagen over haar vrijwel uitzichtloze situaties in bijkans alle sectoren van het land.
  Elk volk krijgt de “leiders” die het verdient!


  Maak melding
 2. Goed gezegd, maar het blijft triest. Ik geef de hoop niet op dat wanneer deze paarse schijtgolf eenmaal voorbij is, dat het beter zal gaan met ons geliefd Suriname.


  Maak melding
 3. Er zijn twee soorten ex-Surinamers, zij die het gemaakt hebben en een succesvol leven hebben opgebouwd, en zij die dat helaas niet gelukt is.
  Zal iemand die succesvol is buiten Suriname overwegen zijn carrière of bedrijf op het spel te zetten door terug te keren naar Suriname en afhankelijk te worden van onberekenbare incompetente politici?

  Mensen willen maar één ding, of het nu particulieren of ondernemers zijn, zekerheid. Als ondernemer ga je niet investeren in een land waar elke maand een minister vervangen wordt door een nieuwe en corruptie de manier van zakendoen is. Men heeft in het verleden een keuze gemaakt en als dat succes heeft gebracht keert men hooguit terug naar Suriname voor familiebezoek.

  De niet succesvolle ex-Surinamer kan ook beter blijven waar hij is. In Nederland is de bijstand een veelvoud van de Surinaamse salarissen en wat moet een niet succesvol iemand in een niet succesvol land?
  Ondanks de verwijten van racisme en discriminatie zorgt men in Nederland toch beter voor de ex kondremang dan in Suriname.

  Suriname zal eerst op eigen kracht de weg omhoog moeten vinden en dan komen de goede ex Surinamers vanzelf. Bovendien, is geregistreerd worden door Bouterse niet een beetje verontrustend? We weten waar dat toe kan leiden.


  Maak melding
 4. Ik zal je nog erger vertellen, ik ben onlangs terug uit Suriname en velen die de PSA hebben die zitten met schulden en ze vluchten uit Suriname. He t is simpel , het dra a id om geld en als je een mooi plan h ebt wordt je ervan beroofd en korte tijd is het niets geworden. Suriname hoe wil je d a t doen met al die rovers bende.


  Maak melding
 5. Het Mes moet aan twee kanten snijden. Alle Surinamers in het buitenland leveren al een bijdrage aan Suriname als ze als toerist naar Suriname komen op financieel, economisch, sociaal niveau.
  zie maar geldovermakingen, huizen die ze kopen in euro, toeristenkaart, hoge ticketprijzen van SLM (KLM), huizen die ze huren in Suriname, dozenpost, promoten van Suriname , ondanks dat sinds 25 februari 1980 het een rotzooi in Suriname is, enz.

  Het zou goed zijn dat deze Surinamers in het buitenland ook het stemrecht in voor de Algemene Verkiezingen in Suriname krijgen, een stukje domeingrond krijgen ( Suriname is groot genoeg,) enz.

  Surinamers in het buitenland ondersteunen Suriname meer dan goed, laat dat duidelijk zijn en DDB en de daltons dat heel goed moeten weten. DDB en daltons moeten een goed kijken waar zijn met hun enige belangen mee bezig zijn.

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Zonder de ondersteuning van Surinamers in het buitenland zou Suriname nu nog verder van huis zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Xavier d’Lorean, is wat jij doet, geen schelden? Je hebt het over oliedomme scheldkanonnades c.q beledigingen. Of denk je dat wanneer men naar jou pijpen danst dat men dan opeens een ander IQ zou hebben. Je zeurt over PAARS in Suriname. Waar stemden al die mensen voorheen op? Probeer eerst het democratische principe allereerst te accepteren, alvorens naar een ander jou vinger te wijzen. Jou narcistisch gedrag zal op niemand indruk kunnen maken.

  En jij hebt het over lage IQ. Bij jou is het gezegde verbeter de wereld, begin bij jezelf, voor honderd procent van toepassing.

  Het Surinaamse volk heeft nu eens een echte leider in plaats van een lijder. Zit dat jou misschien dwars?

  Mede dankzij name narcisten als jij zal PAARS blijven groeien tot in lengte van dagen, dommie! Wat dat betreft heb jij voor mij de hoogste IQ.


  Maak melding
 7. passant, door mensen zoals jij is het een rotzooi in Suriname en niet andersom. Ik heb grote respect voor de mensen die hun heil in Suriname zelf zoeken. Lafaards als jou mogen hun mond houden. De uitbuitingshistorie van Nederland kent een ieder. Dus geef de mensen in Suriname geen enkele schuld. Ooit was elke Surinamer, Surinamer.

  Het moment dat sommige/de meeste van jullie kennis hebben gemaakt met o.a. Nederland, dan worden er wonderen verwacht van Suriname.

  Keer simpelweg de medaille om: jij bent/was je hele leven in Suriname gebleven en de ander is/was vertrokken naar o.a. Nederland. Niet omdat jij ooit een ticket heb mogen boeken naar m.n. Nederland, ben je als Surinamer veranderd.

  Er is en bestaat dus geen enkel onderscheid tussen een Surinamer in Suriname of één uit o.a. Nederland. Of je moet domweg een ziekelijke neiging bezitten om naast jou schoenen te lopen.

  Als je iemand/mensen in Suriname bij wil staan of niet, het is een verplichting die jij als mens op je neemt. Schep niet op over een Nederland, waar wij en de Nederlanders drommels goed weten, hoe de vork in de steel zit. Het overgrote deel van de Surinamers is ooit in Nederland geweest, ook de leidinggevenden.

  Waarom schep je dan zo op over mensen die m.n. in Nederland woonachtig zijn. Niet om dat men profiteert van de Nederlandse welvaart, waar Suriname ook een vette bijdrage daartoe geleverd heeft en dus aanspraak op maakt, denk je uit lichtzinnig gedrag af te moeten geven op de Surinamer.

  Men moet geen Surinamer zijn wanneer het goed of slecht gaat. Je blijft ten alle tijden Surinamer. Jij bent één van de zovele . Er zijn gelukkig ook Surinamers die spijkers met koppen slaan. Dat is het essentiële verschil. Of beter gezegd: praatjes vullen geen gaatjes.


  Maak melding
 8. Hier ben ik het helemaal overeens niet alleen vragen wat wij als ex Surinamers voor het land doen maar wat doet het land voor ons Syriname is zo groot geef iedereen die daar geboren is op zijn minst 1 hectare dat kan een behoorlijk stimulans zijn voor de gene.


  Maak melding
 9. Corruptie uitbannen ?????
  Het zal Bouterse en Daltons worst zijn hoe de bevolking over hun denkt ,ze hebben als Ego,s hun zakken gevuld en dat is het ,en praat niet over REVO ,het was een ordinaire coup het intelect uit moorden


  Maak melding
 10. Het is veel erger dan u denkt. Voorbeeld:
  Ik kende een succesvolle ondernemer in Nederland. Ondanks mijn waarschuwingen besloot hij een taxibedrijf in Suriname te beginnen met enkele familieleden. Hij kreeg steeds telefoontjes uit Suriname van stuur geld, stuur onderdelen, wat hij ook jarenlang deed ten koste van zijn Nederlandse onderneming. Zijn probleem: wat werd met de inkomsten uit het taxibedrijf gedaan? Op gegeven moment besloot hij een kijkje in Suriname te gaan nemen en schrok van datgene wat hij daar zag. Alle auto’s werden privé gereden en niet zakelijk door oom, tante, nichten en neven. De inkomsten waren nul komma nul. Grote ruzie natuurlijk. Eind van het verhaal: taxibedrijf in Suriname kapot en zijn goed boerend bedrijf in Nederland ook kapot. U mag voor uzelf nagaan waar het probleem hem in zit.


  Maak melding
 11. Land weg geven heeft ook consequenties voor de gene die het land krijgen, het kost je geld op termijn is dat geld er wil je het exploiteren,of heb je de achter liggende gedachten om het te verkopen ,dat zal waarschijnlijk niet de bedoeling zijn .
  Alles wat je weggeeft ben je kwijt


  Maak melding
 12. @Echte 8 december Nabestaande gebeurtenis

  jij bent een lafaard, die Suriname naar de afgrond wil brengen, gebracht is door DDB en de daltons, overlopers, zakkenvuller, enz. Zie maar wat er sedert 25 februari 1980, 8 december 1982, MoiWana86, enz gebeurd is met Suriname, finanancieel, economisch, dom mens!.

  Alle Surinamers in het buitenland ondersteunen Suriname Meer Dan Goed, zoals dat wetenschappelijk is bewezen dan emmigranten hun thuislanden behoorlijk ondersteunen. In Surinamers doen de Surinamers hun uiterste best om te overleven. Jij de profiteur en de kliek van DDB en de daltons vernietigen Suriname, maar daar zijn jullie veels te dom voor om dat te begrijpen. Jullie zijn met jullie enige eigen belang bezig, jullie zelf te verrijken met staatsmiddelen, ja toch?. Vooral jij de verlepte redie moesoe of basja, echte 8 december 1982 nabestaande of verlepte paarse T-shirt. Vuile stinkende verrader, profiteur.

  In alle rechtstaten worden daders van/voor een overtreding vervolgd, waarom mag dat niet in Suriname. De rechter/krijgsraad is vrouwe justitia, onafhankelijk en zij beoordeelt en geeft een vonnis op grond van de feiten, ja toch? Vrijspraak of de straf die daarvoor van toepassing is volgens het wetboek van strafrecht/grondwet van Suriname of Internationale Verdrag/Mensenrechten.

  Ik ken er een paar nabestaanden, waarvan de families nu wel nauwe banden hebben met de dader. Gelukkig dat de meeste 8 december nabestaanden slachtoffers net als alle rechtgeaarde Surinamers vinden dat niemand boven de grondwet van een land staan of internationale verdragen, cq mensenrechten en deze Surinamers niet in bananenlandje willen leven.

  Zie de ondergang van Suriname sinds 25 februari 1980, 8 december 1982 moorden, Moiwana86moorden, het land in alles achteruit gaat en zie wie omhoog is gevallen. Van soldaat tot de rijkste man van Suriname, zonder dat hij hiervoor één dag hiervoor gewerkt heeft voor land en volk evenals de profiteurs om hem heen. Daar ben je zeker weten één van, ja toch? zie de armoede maar in Suriname, het 8 december 1982 strafproces, Mowana86moorden, Inspecteur Gooding, enz, enz.

  Voor mij part val jij nu dood, vuile stinkende ka awarie, jullie vernietigen het land, want deze hele actie van jullie is niet nodig, maar dat snappen jullie toch niet.

  echte 8 december nabestaande gebeurtenis moet men gewoon negeren!

  Eens maar nooit weer!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 13. Wij Surinamers:
  Weten alles veel beter (zie alle postings)
  Zijn tegen corruptie maar willen wel ‘geregeld’ worden
  Drinken te veel alcohol
  Stemmen raciaal
  Wijzen graag naar elkaar :’A No Mi’
  Zijn graag negatief
  Vinden dat het overal veel beter is
  Verschuilen ons achter de Slavernij


  Maak melding
 14. Zo ik met mijn ervaring opleiding en expertise in su.willen werken of leiding willen geven . Nee dus. De mentaliteit van de luie surinamer moet veranderen
  Jullie kunnen het veel beter.dus zo houden. In mijn wereld is het zo dat je eruit getrapt wordt als je niet voldoet aan de arbeids.opties. Maar de politiek houd je gewoon op je werkplek. En dat zal niet gaan.

  Tjee


  Maak melding
 15. SURIS hebben ALLE rechten in Sranan, geen GEZEIK van Machthebbers !

  Lees internationale overeenkomst Suriname-Ned bij onafhankelijkheid : Toescheidingsovereenkomst !

  NO MEK DENG MAN SANG FAILLIET A KONDRE, LAW UNU !

  PS : TIP aan Sranan en Machthebbers, SCREEN alle ambtenaren en bestuurders van het land, PERMANENTE SCREENING !

  Dan komt er misschien vooruitgang in het land !

  STOP corruptie en STOP met het doen VERDAMPEN van Ons geld en Ons goud !


  Maak melding
 16. @ Bouman H

  Als iedereen een ha gratis grond zou krijgen is alle grond in Suriname direct waardeloos omdat het gratis gegeven is.
  Het andere effect is dat al die Surinamers denken binnen te lopen met hu gratis grond en niets gaan doen en wachten tot iemand er geld voor over heeft.
  Ondertussen gaan ze elkaar de tent uitvechten omdat de ene ha beter zou kunnen zijn dan de ander ha.

  Gratis bestaat niet. Bloed zweet en tranen moet je bereid zijn te investeren om vooruit te komen.
  Een stukje grond lost niets op als je niet bereid bent om er iets zinvols mee te doen. Kijk naar heel veel Hindoestanen.

  Daarnaast is grond niet gratis. Suriname geeft haar Domein grond uit in Grondhuur een soort erfpacht of wel men zal er voor moeten gaan betalen wil men zijn bereidstelling wil verzilveren.

  Suriname kan pas echt rekenen op hulp van buiten zodra deze regering weg is en de mensen in het land gaan begrijpen dat de hulp ook waarde heeft en niet gratis is.

  Ook Nederland (de natie) heeft de Marshall hulp moeten af betalen en heeft als natie per saldo meer geld naar Suriname gebracht dan het er gehaald heeft.


  Maak melding
 17. @Pedro

  Helemaal gelijk. De gedachte is dat alles gratis geleverd moet worden en de geleverde kennis, kunde en inzicht volledig de hunne is na een enkel gesprek.


  Maak melding
 18. Bouterse heeft buiten de waard gerekend.

  Om het geheugen van enkele forummers op te frissen.
  In de jaren 80 van de vorige eeuw vond er een militaire staatsgreep in Suriname plaats. De Surinamers in Suriname en ook die, woonachtig in het buitenland, hebben de militairen het voordeel van de twijfel gegeven en de boel zwaar ondersteunt met geld en dozen. Achteraf gezien was dit fout omdat wij indirect het militair bewind, dat achteraf toch niet de redding van Suriname bleek te zijn, in het zadel hebben gehouden. Nu zijn wij ruim 40 jaar verder en de geschiedenis herhaalt zich. Bouterse en trawanten hadden kennelijk gerekend op een enorme dozen en geldstroom. wat hij echter over het hofd heeft gezie is dat de tijden ten opzichte van toen, totaal veranderd zijn.
  In de eerste plaats leven mijn ouders niet meer. Die hebben wij ondersteund. Mijn broers en zusters hebben NDP gestemd. Ik vind dat ze bij Bouterse moeten zijn voor steun. Ik weiger NDP stemmers te ondersteunen.
  In de tweede plaats een verschil in de kern van het probleem.
  In de jaren 80 werden mijn familieleden overvallen door een staatsgreep. In 2015 hebben ze doelbewust gekozen voor de NDP. Eigen schuld, dikke bult.
  In de derde plaats zijn de meeste oudere Surinamers die in het buitenland wonen intussen overleden. Hun kinderen en kleinkinderen hebben helemaal geen binding met Suriname.
  Overigens heb ik met mijn kinderen afgesproken dat die morele verplichting om mij op mijn oude dag te verzorgen is komen te vervallen. Ik heb gelukkig voldoende pensioen om van te leven.
  In de vierde plaats heb ik op basis van een bezoek aan de pakkettenverzendbureau’s naar Suriname vernomen dat er geen gigantische toename in de pakkettenverzending aan de hand is. Kennelijk wil men nu bereiken dat de Surinamers, gekweld door de honger, de straat opgan om Bouterse weg te jagen. Weg met DDB..


  Maak melding
 19. Hetgene dat ik geschreven heb daar sta ik gewoon achter en als men dat zou zou uitvoeren met de nodige of juiste maatregelen (wetgeving) zou Suriname met sprongen vooruit gaan.

  Hetgeen dat emigranten ( dus ook Surinamers in het buitenland) voor hun thuislanden ( Suriname) betekenen is meer dan genoeg over geschreven en bekend. Wat Suriname betreft als het gaat om de overheid, onderwijs & wetenschappelijk, investeringen uit het bedrijfsleven/zaken doen, toerisme, Surinamers hun land promoten, enz op sociaal-cultuur, financieel, (bedrijfs-)economisch, enz is het altijd zo geweest en gebeurt nu nog steeds. Wat/Wie is de oorzaak dat het niet (overal) goed verloopt?

  Opscheppen, lafaard???? Ik heb medelijden met jouw, tenzij je van de pot gerukt bent. jij doet aan projectie. Zoek hulp. Hulp helpt of vertel me wat je probleem is en ik zal je een goed advies geven en vertellen bij wie of waar je moet zijn voor je probleem/problemen. Wat één van de gevolgen van hulp is zal ik je maar besparen, omdat je niet meer uit de inrichting komt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. Een advies,
  blijf lekker waar jullie je nu mogen bevinden psa mensen,keer niet terug naar Suriname!! Suriname is geen paradijs noch zijn er voorzieningen hier waar je elders van geniet. Wij hebben een moordenaar als lijder en jullie zijn al gewaarschuwd!!


  Maak melding
 21. @Echte nabestaande 8””’……
  Nu moet je de psa mensen niet gaan benijden of de schuld gaan geven dat ze Suriname hebben verlaten.Ze zijn hun geluk ergens anders gaan proberen en het is hun gegund.
  Niet moeilijk te raden wie gif in je hersenen over Nederland blijft spuiten!! Alle schuld ligt bij je lijder de moordenaar!!
  Lekker kwaad doen en dan heel leuk zeggen,…..a..no ..mie,het zijn de anderen!! We weten wiens volgeling je bent ,,,bouta is je meester!


  Maak melding
 22. @ Passant
  Maak je niet druk.
  Ik heb de man zijn stukken ook gelezen en snap niet wat hij precies bedoelt. Niet duidelijk is aan welke kant hij staat. Is het een DDB aanhanger of niet. Overduidelijk is het iemand die niet in Suriname woont want dan zou hij totaal andere dingen preken,


  Maak melding
 23. john:

  john@ Passant
  Maak je niet druk.
  Ik heb de man zijn stukken ook gelezen en snap niet wat hij precies bedoelt. Niet duidelijk is aan welke kant hij staat. Is het een DDB aanhanger of niet. Overduidelijk is het iemand die niet in Suriname woont want dan zou hij totaal andere dingen preken,
  …………………………………………
  Het zal een “zwever” zijn, en dan nog één die zich op verschillende punten tegenspreekt!


  Maak melding
 24. Terug naar SU is verloren tijd. Investeren in SU is verloren geld. Zodra men ziet dat je iets meer weet dan hun ben je gedoemd. Verder kom je niet. Dan komt dreigingen etc en moet je weg. Het is met mij en vele anderen gebeurd. Ik had alles voor een habbekrats moeten verkopen en vertrokken. Verloren maar een ervaring rijker.
  Wie wil doen mag het wel maar je bent gewaarschuwd. Su is nu laag bij de grond, de afgrond. niets is daar te zoeken en opbouwen. Men denkt dat je komt hun uitbuiten.
  Wees voorzichtig.


  Maak melding
 25. Een hele slechte ervaring geef ik toe . Maar het heeft toch niet met Suriname te maken . Maar wel met de hebzucht van de familie die je zaken behartigde daar in Suriname!


  Maak melding
 26. Iedereen klaagt , ja Ik klaag ook .. Maar de meeste kiezen Suriname als Vakantie land ze/we gaan genieten en als we terug zijn dan beginnen we met zeuren . Het is nergens op deze wereld makkelijk . Alle landen op deze aardbol zijn corrupt. Dus pleaseeeeeee….


  Maak melding
 27. Ja ja, wie je bent, waar je woont, wat je kan, wat je bezit, alle privé gegevens in handen van een dictator! Wie is zo gek om dat te doen?


  Maak melding
 28. Ik ken aardig wat Surineds die met goede bedoelingen naar Su zijn wedergekeerd. Echter zijn ze allen tegen de muur van de gevestigde order hier gelopen en hun opgedane kennis in een echte economie totaal niet wordt gewaardeerd. Sterker nog je wordt hier compleet tegengewerkt om de gevestigde orde niet te verstoren. Suriname is echt verloren maar o zo een mooi land om te wonen. Ook als bakra hoor je dagelijks: zo werken we hier niet. Nee ze lopen hier gewoon 50 jaar achter letterlijk met alles.


  Maak melding
 29. Ik zal nooit onder een corrupte regering mijn kracht geven anders wordt je zo vermoord als je kritisch bent.
  Zie een oppositielid in Rusland die gepakt is, omdat er in het centrum gedemonstreerd wordt.

  Ook is het op alle ministeries een chaos. Vele Surinaamse buitenlanders hebben al geprobeerd hun steentje bij te dragen, maar het is ze niet gelukt. De reden hiervoor is de slechte communicatie of ze worden nooit terug gebeld. De arrogante houding van velen en de domme mentaliteit van velen in het land.

  Verder hoorde ik vandaag dat er een familielid van een persoon in het ziekenhuis ligt en via de media een oproep doet voor medicinale zakken om vocht op te vangen na een inwendige operatie, omdat het ziekenhuis dit niet meer heeft. De problemen worden dan erger.

  ==Trouwens–niet Bouterse heeft op het podium geroepen dat de SuriNeds landverraders zijn?????
  Ze kunnen de problemen toch zelf oplossen???


  Maak melding
 30. @ Blanke

  Dat is 100% waar wat je daar schrijft. Je hoort steeds weer ja maar in Su doen we dat zo en daarmee houdt het op. Verandering of anders werken kost hun TE VEEL moeite.
  30 jaar geleden zeiden ze dit ook en nu nog steeds. Hoe kan een land dan vooruit komen? Ze werken daar nog steeds in de oertijd.
  Een simpele handeling met een computer is hun nog te moeilijk. Ze hebben totaal geen zin in bij- of nascholing.


  Maak melding
 31. @blanke

  2 maal ervaring opgedaan met ministers en adviseurs die aandacht hadden en iets wilden realiseren, echter gelijktijdig tegenwerkten, of lieten tegenwerken in de hoop dat het idee gekopieerd zou kunnen worden.

  Helaas moet men om iets effectief te kunnen kopiëren wel alle ingrediënten kennen en de juiste attitude hebben.


  Maak melding
 32. Ik hoop dat er een dag mag komen dat er samenwerking kan plaatsvinden. Tussen mensen die graag daar terug/naartoe willen. En met de nu nog in het buitenland wonende Surinamers. Samen alleen kan dat. Niet als er een boeman is en de ander de betweter is. Uit die spiraal ontsnappen is een moeilijk iets, maar niet onmogelijk.


  Maak melding
 33. Binnen het project wordt ook onderzoek gedaan naar vaardigheden die nodig zijn bij onder andere Surinaamse ondernemers, de overheid. Oppassen is geblazen als een der ondernemers ndper is.


  Maak melding
 34. Een onzinnige actie. Als er mensen nodig zijn moet je gewoon een advertentie plaatsen in een goed medium en een CV vragen om vervolgens op LinkedIn en andere bronnen de CV te controleren.
  En aan “Echte nabestaande 8 decembergebeurtenis.” schrijf jij maar als vaardigheid dat je buitengewoon onbeschoft, dom, empathieloos en chaotisch bent.


  Maak melding
 35. Where will we three meat again.
  In thunder lightning or in rain
  When the hearly bearly come. When the battle lost and won. Eh that will be fore the set of son.


  Maak melding
 36. Bullshit, ze zijn corruptief daar. Ze willen alleen onze euro’s.
  Ontwikkeling kennen ze niet enkel hun eigen zakken ontwikkelen. Daarom hebben velen vaarwel gezegd die daar een bedrijf hadden opgezet totdat ze van allen kanten tegengewerkt worden. Laat ze het lazerus krijgen daar.


  Maak melding
 37. Echte nabestaande 8 decembergebeurtenis@
  Hebt je wel eens nagegaan hoeveel miljard Nederland in Suriname heeft gestopt,hebt je dit forum al eens uit gelegt wat er allemaal weg plundert is ,laat het ons weten wij zijn erg benieuwd


  Maak melding
 38. Hoe wil je het land ontwikkelen daar ze een hangmatcultuur hebben!!! Hier in Holland moeten we vroeg opstaan handschoenen aan, sjaal en muts op en trappen in de kou naar je werk. Hier hebben we werk interesse daar hebben ze hangmat interesse en wachten totdat een wandelende pinautomaat langs loopt !!!
  zijn bijna 42 onafhankelijk ik zie helemaal geen ontwikkeling. De 1e paal is nog niet in de geslagen voor een 2e Dubai al la misserkaba.

  Ze zijn trots en op hun soevereiniteit maar zijn ze straatarm,


  Maak melding
 39. Stelling:
  Suriname en het Surinaamse volk zijn een creatie van Nederland. Er wonen bijkans net zoveel Surinamers in Nederland als in Suriname. In essentie is een gemenebest relatie met Nederland, het ultimum remedium om te komen tot duurzame veranderingen.


  Maak melding
 40. Haco, house-nigger or whatever, de historie van je eigen land natrekken, heb je een broertje dood aan. Zeg mij hoeveel miljard, dan. Je bent ook zo’n oproerkraaier die bang is om met de daadwerkelijke democratie geconfronteerd te raken in jou Holland. Blijf leugens over je land verzinnen en hou de uitbuiters voornamelijk de hand boven het hoofd ten behoeve van jou uitkering aldaar. Voor wat, hoort wat. Heb jij als geen ander door.

  Holland heeft Su uitgebuit/uitgekleed en zoveel mogelijk weggedragen als maar kon en jij beweert dat er miljarden is gestopt in Su. Of hebben ze misschien jou uitkering per abuis overgemaakt naar jou metgezel in PCS (Psychiatrisch Centrum Suriname). Het lijkt wel het verhaal van die boef die het huis leeghaalt en een kapotte stoel teruggeeft.

  Farizeeërs als jij Haco, zijn bereid hun oorspronkelijke landen terug in de tijd te gooien, vanwege blankenvrees. Blijf maar in Nederland genieten van jou virtuele democratie.

  Jou soortgenoot/maatje Neus heeft nu zelf een zedendelinquent in ofwel vrouwenverkrachter als Plee-sident in z’n VS, desalniettemin maar zeuren over een Su alsof hij/jullie allemaal in Zweden (van die mooie blanke blauwe ogen) zijn geboren.

  Onderkennen jullie allereerst het minderwaardigheidscomplex welke jullie vanaf de kinderschoenen alsmaar parten speelt, dan leef je op z’n minst binnen de realiteit en kan naar een oplossing worden gewerkt.

  Blijf evenals een Neus, de rol van Judas maar vervullen binnen de overwegend blanke gemeenschap waarin jullie je bevinden. De vele windeieren die jullie daarom leggen, is niet om naar huis te schrijven.

  Zonder de rol van een Farizeeër of een Judas op je te nemen, wordt je door menig blanke ook geaccepteerd. Zo slecht is de wereld ook weer niet.


  Maak melding
 41. @ Echte nabestaande 8 decembergebeurtenis.

  Het zou verstandig van u zijn een verschil te zien tussen Holland resp. Nederland ten opzichte van Hollanders resp. Nederlanders of Hollandse resp Nederlandse ondernemingen.

  Er zijn Hollanders en Hollandse ondernemingen die van uitbuiting voordeel genoten hebben. Er zijn er ook veel door slecht te ondernemen of tegenslag failliet gegaan. Leest u aub hier voor Anton de Kom.

  Holland/ Nederland de natie heeft echter heel lang de begroting van Suriname aangezuiverd (te kort gefinancierd) ofwel meer dan 100 jaar is er door Holland/Nederland bijgelegd.
  Qua infrastructuur heeft vanaf begin jaren 50 Suriname zelf de overall planning in handen gehad.
  Naar omstandigheden en in de vergelijking met andere gebieden was dat niet echt slecht. Alleen heeft Suriname niets aan onderhoud gedaan. Zelfs de Wijdenbosch brug wordt niet onderhouden.

  Ook de dfl 3.500.000.000 en is heel slecht besteed of door Bouterse grotendeels vernietigd of verkwist.

  Beste Echte nabestaande 8 decembergebeurtenis u zoekt de slachtofferrol en leest u geschiedenis niet maar gaat in op de orale meningen die als geschiedenis gepresenteerd wordt.


  Maak melding
 42. @ Echte nabestaande 8 decembergebeurtenis.:

  Ben eigenlijk ook wel benieuwd wat Nederland uit Suriname weggehaald zou hebben. Verder dan scheldpartijen kom je niet als je er naar gevraagd wordt, dus ik denk dat je maar wat roept om mensen boos te maken.

  De realiteit is simpelweg dat Suriname altijd een verliespost is geweest. De West-Indische Compagnie is er aan failliet gegaan.
  Voor de onafhankelijkheid moest er ook alleen maar geld van Nederland naar Suriname en toen Bouterse rare dingen ging doen en dat stopte, ging het land zo goed als failliet.

  Nederland Suriname uitgekleed? Voor Nederland kwam was er niets, toen Nederland weg ging was er een land.
  De laatste keer dat Nederland geld verdiende met een kolonie was zo’n tachtig jaar geleden. Sinds die tijd hebben de Nederlanders het allemaal zelf moeten doen. Suriname uitkleden doen je eigen mensen.

  Suriname gaat nu al meer dan veertig jaar zijn eigen weg, los van Nederland. Wordt het nu eens geen tijd om die obsessie met Nederland en de Nederlanders los te laten. Als je iedere keer van die idiote dingen schrijft gaat men alleen maar denken dat je een mentaal probleem hebt.

  Haco is overigens een geboren witte Nederlander die na een arbeidzaam leven van zijn pensioen geniet. Dus de rest van je verhaal slaat ook nergens op.

  @ Tell Me: Wat je zegt klopt deels, maar Surinamers hebben voornamelijk zelf Suriname gemaakt tot wat het is.
  Er wonen veel ex-Surinamers in Nederland, maar hoe langer hoe meer worden het Nederlanders en interesseert Suriname ze steeds minder. Nederland en de Nederlanders hebben ook geen enkele behoefte aan wat voor relatie met Suriname dan ook. Ze weten dat zo iets veel geld zal gaan kosten en dat de dank ontevredenheid is omdat er niet meer komt, en beschuldigingen van racisme, discriminatie en neo-kolonialisme ze om de oren zullen vliegen.
  Geen behoefte aan meer Sylvana’s, Gloria Wekkers en anti-Zwarte Piet activisten. Suriname mag het allemaal zelf uitzoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES