Suriname’s grootste oppositiepartij: dienstreizen broodnodig

26

PARAMARIBO, 21 mrt – Dienstreizen zijn broodnodig. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter en fractieleider van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De partij zal dan ook blijven deelnemen aan dienstreizen, kritiek ten spijt. Oppositiepartijen NPS en Pertjajah Luhur vinden het geldverspilling. Voor de VHP zijn de belangen veel te groot om buitenlandse trips slechts te laten voor de regeringspartijen.

Waar mogelijk zal worden deelgenomen. “Als VHP werken wij nu al naar de toekomst van Suriname, waarbij wij in verband met de toekomstige regeerverantwoordelijkheid al onze internationale netwerken openhouden en versterken, maar ook een verbetering voorbereiden van onze internationale samenwerking met internationale organisaties en overheden”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Van snoepreisjes op staatskosten is dus geen sprake. Voor de VHP is het ook van het grootste belang om de juiste informatie over Suriname en het beleid van de regering te geven op conferenties. “Wij kunnen dat niet alleen overlaten aan de coalitie”, aldus Santokhi. De critici kunnen toch gerust zijn. De VHP neemt niet zonder meer deel aan alle trips: Wij participeren niet in meetings waar het Surinaamse belang niet direct gebaat is.”


26 REACTIES

 1. Okay de dienstreizen van Santokhi kunnen we nog rechtvaardigen. Hij geeft tekst en uitleg van zijn bezoeken en dat hij naar Nederland reist is een geruststelling want hulp vragen aan Nederland daar komt nog wat van.
  Dan heb je bouta en zijn volgelingen die bijna elke week op reis zijn naar landen waarvan je nooit gehoord hebt !
  Meestal gaat het om eilandjes die zelf hulp nodig hebben zoals wij.En als Venezuela hulp biedt aan Suriname dan is het goed fout!!


  Maak melding

 2. De VHP heeft gewoon een punt. Om zaken te kunnen doen moet je zo af en toe de vliegtuig instappen. Investeerders staan niet vanzelf op de stoep (om maar iets te noemen)
  Als voorbeeld kunnen ze de handelsmissies van Mark Rutte en de koning nemen. Nederland verdiend er miljarden aan.

  Laat Suriname nu een president hebben die niet het lef heeft om het Atlantische Oceaan over te steken. Het land wordt gegijzeld door Bouterse terwijl men veel meer kan uithalen


  Maak melding

 3. Nu gaat het eerder om de regering te dwingen het beleid om te buigen.Desnoods door het bezetten van het assemblee gebouw en het vergaderen onmogelijk te maken.
  Als nu vergaderd wordt,dan is het om te bepalen om wie op reis gaat.
  En reizen van de leden,brengt het volk geen soelaas.De rij aan de Gemenelands weg wordt door het reizen niet korter.


  Maak melding

 4. Het is wel lachwekkend dat de ‘not my president’ genoegen moet nemen met een korjaaltrip en zijn grootste rivaal, dhr. Santhoki, overal ter wereld welkom.

  Denk dat de alarmbellen al in het luchtruim afgaan als de ‘not my president’ zich boven ‘territoriale wateren’ bevindt 🙂 🙂 🙂 .

  Het vliegtuig zal dan persoonlijk begeleid worden naar Schiphol of JFK, whahahahaha, Panama mag ook .


  Maak melding

 5. Santokhi heeft geen ene moer bereikt met zijn reizen tot nu toe. Ze lachen hem gewoon uit in het buitenland en zeggen recht in zijn gezicht dat hij niet de statuur van een president of leider heeft. Hij moet naar een waarzegger gaan die hem voor eens en altijd kan bevestigen dat in zijn sterren niet geschreven staat om ooit president te worden van een land.


  Maak melding

 6. Zoals niet elk dier een koe is, geldt ook dat niet elke dienstreis nodig is. Vooraf moet het doel en de verwachte resultaten vast gesteld worden.
  En dan krijg ik natuurlijk gelijk te horen dit niet altijd meetbaar is. Jammer maar die opmerking klopt niet. Neem de “dienstreis”van de first lady. Je kunt wel degelijk verslag doen van de vraag of haar voordracht weerklank vond en aansloot bij de overige sprekers. Je kunt aangeven welke mensen gesproken zijn, met naam en functie, en of daarop een vervolg komt. Etc.


  Maak melding

 7. @Klingon
  Santokhi is niet de president!
  Hij wordt overal ontvangen als een president.En dat is het verschil tussen hem en je baasje bouta die plesjident is met als bonus..broer Amnestie!!


  Maak melding

 8. @Klingston

  Je baasje bouta heeft een echte waarzegger nodig eentje die hem kan vertellen dat hij een moordenaar is en de gevangenis verdiend.Hij moet ophouden bij sandew hira te gaan voor consultatie,sandew hira belazerd je baasje.Vergiffenis smeken gaat je baasje niet kunnen helpen!


  Maak melding

 9. @Ray,

  Door wie wordt Santokhi als een president ontvangen? Zelfs Nederlandse kamerleden willen die man niet spreken. Hij spreekt gewoonweg niet aan. Bovendien houdt hij regelmatig onderonsjes met Bouterse en dat weten ze in Nederland ook.


  Maak melding

 10. @Ray,

  Ik ben geen voorstander van Bouterse. Die man heeft het land naar de verdommenis geholpen. Maar Santokhi is ook niet de man met de oplossingen. Hij dook onder toen de leraren aan het staken waren ipv hen te steunen.


  Maak melding

 11. Klingon

  @Ray,

  Ik ben geen voorstander van Bouterse. Die man heeft het land naar de verdommenis geholpen. Maar Santokhi is ook niet de man met de oplossingen. Hij dook onder toen de leraren aan het staken waren ipv hen te steunen.

  =============================================

  Er is maar 1 iemand die onderduikt en dat is HOEFDRAAD !
  Van een president die dagelijks beneveld is van de alcohol en drugs hoef je niks te verwachten. Hoefdraad moet tekst en uitleg geven over de huidige staat van Suriname. In veel sectoren wordt er gestaakt. De politie heeft niet eens geld voor pen en papier. Alleen Hoefdraad weet wat er afspeelt.


  Maak melding

 12. Santokhi wil de wereld informeren over Suriname, hahahahaha. Hij denkt zeker dat de wereld geen internet heeft, hahahahahaha. Wat een smoes om snoepreisjes te maken, hahahahaha.


  Maak melding

 13. Diplomatie met behoud van je eigen standpunt om mondiale steun te zoeken is iets dat de Tarantula bewonderaars nog moeten leren. Sheriff doet het goed, vind je niet?


  Maak melding

 14. Natuurlijk is er het internet.Maar denk je dat alles zo eerlijk en echt wordt weergegeven.En dat Santokhi dat op zich neemt en alvast een opening voor Suriname zoekt om uit deze malaise te komen vind ik een goede zaak.En nee…ze moeten nu niet steunen in geen enkele vorm.Het is water naar zee dragen…Laten ze hun regeer periode uitzitten..tot 2020.Laat de bevolking nog wat jammeren en het aan den lijve ondervinden dan weten ze hoe en op wie te stemmen.De vhp kan geen wonderen verrichten maar dit gedrag en chaos in een woord wanbeleid moet zo ie zo afgestraft worden..


  Maak melding

 15. De heer Santhoki had bij de verkiezingen van 2010 al aangegeven waar Su met Tarantula als pleesident zou eindigen..ik zou zeggen..een pluim voor de visionair Sheriff.


  Maak melding

 16. Suriname had internationaal een betere reputatie dankzij Santokhi. En het was veiliger.

  Maar het volk is blind voor feiten. Het volk gelooft in geruchten en leest alleen de moffokrantie.


  Maak melding

 17. Suriname is een verloren land geworden onder Bouterse.Die man kan helemaal niets en daarom kan het land niet vooruit komen.Het land is leeggeroofd alle reserves van het land is verdwenen in de zak van Bouterse en zijn handlangers.Het volk is in de mailing genomen door deze domkop.Eigen schuld uithuilen en opnieuw beginnen.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 18. Het oerdom paars volk is te beklagen, zij hebben de paarse beul gewild en gekregen. Tjies alla ndper’s mooi beet, baas e poeroe ookte ka gi ding paars lobiwang sa ai mek ka. Wahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 19. Jammer,maar alles gaat gewoon door in dit land roven ,verkrachten ,moorden en mensen mishandelen een dagelijks probleem en de regering heeft scheit met het volk aks zij maar kunnen genieten van alle luxe en weelde eten en drinken noem maar op en jij als mens in die ellende .maar laat het een vinger wijzing zijn voor het surinaams volk om goed na tedenken voor dat ze naar de stembus gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.