Vriendengroep Himmat sluit Goede Doelen Project Suriname af

11
Vriendengroep Himmat sluit Goede Doelen Project Suriname af

De Vriendengroep Himmat uit Nederland heeft deze week haar Goede Doelen Project Suriname afgesloten. Een van de onderdelen van dit project was het verspreiden van hulpgoederen voor Suriname in de maand maart 2017. Hiervoor werd een 40 foot container afgelopen winter in Nederland geladen vol hulpgoederen en naar Paramaribo verscheept. Op de foto de aankomst en opening van de container in Suriname begin deze maand. Bekijk ook dit filmpje:

De Vriendengroep Himmat bestaat al 31 jaar. Sport – meer in het bijzonder voetbal – is de bindende kracht van deze vriendengroep. Jaarlijks reist de Vriendengroep op eigen kosten naar Suriname. Tijdens het verblijf in Suriname wordt voetbal, ontspanning en/of bezoeken aan de districten en het binnenland gecombineerd met het ondersteunen van sociaal zwakkeren en kwetsbare groepen.

De ondersteuning in Suriname gebeurt aan een breed scala van organisaties en instellingen. Zonder onderscheid naar etnische groep, religie, politieke gezindheid of wat dan ook. Zorginstellingen, kindertehuizen, scholen, sportverenigingen, opvanghuizen voor weeskinderen, maar ook particuliere hulpbehoevenden komen in aanmerking van het Goede Doelen Project van Himmat. De vorm waarin deze organisaties worden ondersteund bestaat uit schenkingen van o.a. rolstoelen, loopkrukken, speelgoederen, sportattributen zoals tenues en judomatten, maar ook kleding voor ouden van dagen.

De Vriendengroep zamelt deze materialen in via contacten die leden van de vriendengroep in Nederland hebben met scholen, Rotaryclubs, bedrijven en sportverenigingen of andere instellingen. Alle materialen worden op kosten van de Vriendengroep opgehaald, opgeslagen en gesorteerd bij het Surinaams Handelcentrum in Zoetermeer. Het proces van contact leggen, materialen verzamelen, sorteren en opslaan geschiedt gedurende een jaar lang. De laatste etappe is het laden en verschepen van een container met de verzamelde goederen.


11 REACTIES

 1. “Zonder onderscheid naar etnische groep, religie, politieke gezindheid of wat dan ook.”

  En dat is nou een grote fout, want hulp aan die blaka apen is weggegooid geld. Ze worden dan sterker en komen je dan beroven. Alleen een gek spendeert z’n geld aan z’n eigen beroving.


  Maak melding

 2. Hahahahaha. Nederlanders denken dat ze de 6e gelukkigste volk op de wereld zijn, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
  Een volk dat zoveel zuipt weet ook niet wanneer ze gelukkig is en wanneer niet. Doorgaans verkeren ze in een kater. Maar laat ze maar in de waan. Al die dolgelukkige mensen bij de voedselbank, hahahahahahaha.


  Maak melding

 3. dit ka volk is gelukkig met begie begie, en tegelijk schelden op die wittie basie, maar een almoes is altijd van harte welk kom als het maar gratis is..

  werken is vergif voor dit poep volk..


  Maak melding

 4. Surinamers moeten heel goed naar hun leven kijken , de uitdagingen, kijken naar hoe diep het land nu in financiële, sociale en economisch, juridisch, criminaliteit enz. gesteld is, rationeel te denken en zich afvragen wat ze willen en wie dat zou kunnen doen. Dan moeten ze het juiste besluit nemen om die mensen het vertrouwen te geven, die wel plannen hebben (inter)nationaal om orde op zaken te stellen.

  Koek, sopie, BB met R, dansen op een pleintje, zingen, clowneske gedrag, paars petje en paars T-shirt ,luchtballonnen is niet de oplossing.

  Er zullen harde noten gekraakt moeten worden, want wat DDB en daltons de afgelopen 36 jaar in Suriname hebben gemaakt is met geen pen te beschrijven. Kijkt u om u heen en ziet u hoe het leven ondraaglijker wordt met de dag.

  A Nofo Now!
  DDB en daltons geven jullie het mandaat terug aan het Surinaamse Volk, waardoor er een verandering komt in de situatie. Jullie gaan het nada, nooit, nunca, never, niks, nul, notie kunnen. Jullie hebben meer dan 36 jaar de gelegenheid gehad om het te doen en zien jullie zelf wat jullie ervan gebakken hebben. Met luchtballonen, geweren, moord en verderf, de grondwet, mensenrechten vertrappen zijn jullie met jullie enige eigen belang bezig en dat kan never nooit de bedoeling zijn.

  Wees eerlijk naar jullie zelf toe en geven jullie het mandaat terug aan het volk. Doen jullie dat. Dat is de enigste oplossing voor de uitdagingen waarvoor Suriname staat. Laat anderen het doen. Wezen jullie rationeel en verstandig.

  Sranansma Oe Bondroe!
  Sranansma Oe Wiki No? A So A Dé!

  Time4Chan(ge)

  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Habi Bullah@

  je heb zeker last van je dubbele Nationaliteit noh?.

  Als je Toevallig in NL woont dat behoor jij ook tot de gelukkige volk Oen! BEK DICHT EN PROFITEER

  En als je niet erbij wil horen, gauw OPROTTEN JIJ!

  Verpest het niet voor de andere broeders van je in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.