maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinamers overspoelen Guyana voor gratis medische hulp

Surinamers overspoelen Guyana voor gratis medische hulp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mrt – Steeds meer Surinamers steken de grens over naar Guyana. De gratis medische voorzieningen in het buurland blijken een grote aantrekkingskracht uit te oefenen. Guyana’s vicepresident en minister van Buitenlandse Zaken Carl Greenidge heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over de trend. Intussen is Paramaribo op de hoogte en worden binnenkort stappen gezet.

Onder meer komt een gesprek tussen topfunctionarissen van de twee regeringen. “Zo kunnen wij dan weten wat zij daar ondervinden en wie de mensen zijn die gebruik maken van de medische voorzieningen”, zegt Maureen Wijngaarde-van Dijk, topfunctionaris op het ministerie van Volksgezondheid, tegenover de Ware Tijd. De regering wil degelijk geïnformeerd worden. Volgens de media neemt de stroom Surinamers alleen maar toe.

In Guyana zelf zijn al maatregelen aangekondigd. Vooral het plaatsje Berbice wordt door Surinamers aangedaan, die medische hulp zoeken. Volgens Greenidge trekt de extra vraag een zware wissel op het nationale gezondheidsbudget. Veel Surinamers maken al tijden gebruik van medische voorzieningen in het oostelijke buurland Frans Guyana. De Fransen klagen steen en been en Suriname wil het inperken. In de grensplaats Albina wordt een ziekenhuis opgezet met Franse hulp

opening
Fernandes Express
Passion in concert

52 REACTIES
 1. Guyana doet het beter dan Suriname.Er is daar medische voorzieningen en gratis ook.De surinamers gaan naar Guyana voor gratis medische hulp.
  Suriname is falliet onder bouta!!


  Maak melding
 2. Misiekaba had het over Dubai (Suriname moet een tweede Dubai worden). Na 6 jaar Bouterse is Suriname een equivalent van Zimbabwe geworden. Nog steeds zijn er Surinamers die achter deze regering staat.


  Maak melding
 3. Mag wel.De leiders gaan naar Cuba dan mag het volk best naar Guyana voor medische zorg.
  De Suri regering mag het buur land best betalen voor de zorg die ze haar burgers in Sur.niet kunnen bieden.
  Vroeger werd Colombia ook betaald voor de gestuurde patienten.


  Maak melding
 4. Wat verwacht je als de medischezorg hier bergafwaats gaat. Ik kende de Jaren van weleer, waar su in de gezondheidssectior in het caraibischgebied no.1 was. Maatregelen treffen om mensen tegen te houden die een betere geszondheidszorg willen gaat niet helpen. Je moet je zorg zodanig opkrikken, dat men geen behoefte heeft om elders te gaan. Als je het beperkt, bring je mensenlevens in gevaar. Het is echt een schande hoor. Minister van Volksgezondheid, het is een nationale schande dat uw Patienten naar het buitenland moeten gaan voor medische hulp. Zijn wij net als Venezuela geland?????????


  Maak melding
 5. Is dit niet logisch dan. het water stroomt wan hoog naar laag .
  Misschien als de medische zorg in Suriname ook laagdrempelig wordt en vooral goedkoper, zul je zien dat er geen behoefte meer is om een vluchtroute te kiezen . Suriname is een heerlijk land, alleen is er iets mis gegaan in feb. 1980


  Maak melding
 6. De pres. van Nickerie gaat naar Nederland voor zijn medische behandeling, dus de Nickerianen mogen ook naar Guyana.
  De Oostlanders gaan ook naar Frans-Guyana voor hulp.

  Nog effe volhouden, hulp is onderweg, uit Marokko las ik?
  Of was het Pakistani of Turkije?
  Ben effe de tel kwijt hoor, Suri is zóóó populair tegenwoordig.


  Maak melding
 7. Deze paarse roversbende, waarbij alles mislukt, zelfs medische behandelingen voor een handjevol Surinamers, kunnen deze criminelen niet waarborgen, en steeds meer Surinamers zijn genoodzaakt, dankzij deze paarse boevenbende, hun heil te moeten zoeken in het buitenland, en dit is nog maar het begin.


  Maak melding
 8. Surinamers overspoelen Guyana voor gratis medische hulp.

  Volgens het verhaal en reacties van @Coblijn!
  We do not care,wij leven lekker in Su ,eten wat we willen en vers ook,en we zijn heel gelukkig!

  En @Coblijn, gaat vervolgens voor GRATIS medische hulp naar ons buurland GUYANA.

  Want deze eet nog steeds (bedorven vleesproducten) uit Brazilië.
  Natuurlijk met een GRATIS verwijsbrief van mister Pengel

  Lees verder het aanvullend bericht uit Jamaica.
  Gov’t Bans Corned Beef Imports From Brazil, People Urged Not To Consume Product.


  Maak melding
 9. Wat een afgang voor het volk. Veel van deze misbruikers die alles gratis willen, hebben voor 99% gestemd op de nationale doden partij. Alles willen deze oerdomme ndper’s gratis. Ondertussen gaat het roven, moorden, stelen gestadig door, zowel dader als slachtoffer zijn paars van aard. Het witwassen van drugsgelden gaat ook gestadig door, naast het verder beroven en bedriegen van het volk door de na dagu partij en paarse roverheid.

  Goudraffinaderij geschokt door ‘leugens’ . Wie onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen, wiens zoon voor drugssmokkel vast zit in de VS, mensenrechten schenders, bankrovers geloven zijn degenen die baat hebben in de paars criminele groep, de ndp. Maar ook oerdomme idiote dwaze paarse alles gratis willend verarmde aanhangers met paarse schijt in hun hoofden zijn te beklagen voor de stijgende misdaad. Wacht maar af, de paarse hel komst steeds naderbij en vele oerdomme ndper’s zullen ook paarse schijt eten en paarse pis drinken vol kommer en kwel, want ze stemden bewust op de vloek van het gehele land, didibri.


  Maak melding
 10. Ai mi boi, de rollen zijn nu omgedraaid. Surinamers ontvluchten de armoede in hun land en willen naar Guyana.

  Zie hier het gevolg van de corruptie , verkwisting en grootdoenerij van de regering Bouterse. Niks wereld crisis die Suriname parten speelt. De olieprijs en zeker de goudprijs heeft zich meer dan herstelt en we presteren steeds slechter en lenen alsof we gek zijn geworden.

  Guyana heeft nagenoeg dezelfde economische structuur als Suriname maar presteert onder de huidige “wereldcrisis” 10 keer beter dan Suriname. Het onderscheid tussen Suriname en Guyana is goed bestuur.
  Guyana heeft de corruptie bestreden en heeft momenteel een regering die goed bestuur voorstaat en een duidelijke visie heeft hoe het land verder ontwikkeld moet worden.

  In Suriname is de criminele organisatie van Bouterse aan de macht die het land en volk berooft van alle kansen tot verdere ontwikkeling.
  De jeugd die hem heeft gekozen is door hem gedoemd tot bittere armoede of als economische vluchteling naar Guyana vertrekken.


  Maak melding
 11. Dit is het resultaat van het populistische” Sociaal Contract” dat die pathologische leugenaar en zgn. “Volkspresident” met het volk had. En het lamlendige en laffe volk staat erbij en kijkt ernaar. Wat een treurige bende.


  Maak melding
 12. Zo zijn mensen nou eenmaal. Ze willen nl niet dood.
  Maar diezelfde sufferds stemmen wel op de partij die hen tot deze daad brengt. En in 2020 gaan ze het opnieuw doen. En waarom ook niet? Gratis BBmetR in Suriname en gratis behandeling in Guyana. Zolang het maar gratis is.


  Maak melding
 13. Wat hebben de creolen voor een ellende gezorgd ! Nooit meer zal het goed komen met SU hetgeen te wijten is aan de Creolen die alleen maar oog hebben voor het eigen belang. Het zal niet meer lang duren of de overige bevolkingsgroepen zullen in opstand komen. Ik vrees een burgeroorlog tussen nu en 5 jaar. Priet ding mars !


  Maak melding
 14. De hulp die de behoeftige mensen in Guyana gaan zoeken is ook beschikbaar in Suriname.Het gaat om normale doktersbezoeken. Alleen moeten de mensen in Suriname een bijdrage leveren in de vorm van een geldelijke bijdrage.Maar velen willen niet betalen en denken dat alles gratis moet zijn. Ze gaan dus naar de gratis poli’s in Guyana.


  Maak melding
 15. Overspoelen, overspoelen. Het zijn vooral de marrons uit Coronie en Nickerie die er naartoe gaan, omdat Paramaribo veel verder ligt.


  Maak melding
 16. In Guyanese kranten staat dat Guyana altijd al een tekort heeft gehad aan medicijnen. De overheid doet haar best om dit tekort te verhelpen. Het probleem is echter dat bewoners van New Amsterdam in Guyana klagen dat zij geen medicijnen meer kunnen krijgen omdat bepaalde Surinamers het ” gat ” in Guyana hebben ontdekt.

  Met name het staatsziekenhuis van New Amsterdam in Guyana bezoeken deze Surinamers om de ” gratis ” medicijnen die zij krijgen.Sommigen maken misbruik van de situatie terwijl zij in Suriname zelf kunnen betalen voor de zorg. De bewoners van het gebied New Amsterdam in Guyana klagen nu veel en geven de schuld van het tekort aan medicijnen in hun regio aan de Surinamers. Surinamers zijn thans de zondebok voor een probleem dat structureel is en dat al langer speelt in Guyana.


  Maak melding
 17. Surinamers overspoelen Guyana, hahahahahaha. Binnenkort wordt Tigri weer van Suriname baja, hahahaha. Aai die Bouta is slim. A boi konie. Zonder 1 schot te lossen weet hij een bezettingsmacht in Guyana te krijgen, hahahahahaha.


  Maak melding
 18. Van je naaste buren moet je het hebben, vooral als familie aan de Noordzee woont. Beter een buur dichtbij dan een verre familie.

  Nootoe Foe Tie Dé Tja Mi Kon Na Mi Vejantie Pé. Guyana denkt Tigr zo voorgoed in te palmen. Guyana en Frans-Guyana Tron Gowtu Now Ja!

  Gelukkig dat ILOVESU tussen Guyana En Frans-Guyana ligt en aan beide zijden van het land om medische hulp kan zijn.

  Als het niet anders kan, moet het maar. Suriname is a bicylce economy, but behave as they can buy cars, blijkt nu duidelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 19. misie baka doekhie, abdoel waar zijn jullie grote wafel nu..

  waar schuilen jullie nu..

  jullie houdbaar heids datum is al lang over schreden, dus hoepelen jullie maar op..

  draag het kruis over aan een ander.


  Maak melding
 20. Doekhie was toch die vliegende minister, hahaha. Hij vliegt net als een vlieg van poephoop naar poephoop, hahahaha. Hij heeft de juiste functie te pakken, hahahaha.


  Maak melding
 21. Wat belet Guyana om kosten in rekening te brengen voor hulp aan niet-ingezetenen (buitenlanders)? Ben benieuwd hoelang zij die gratis medische hulp kunnen blijven geven.


  Maak melding
 22. Het is zeker goed dat de mensen hun heil elders zoeken en met succes vinden!!

  Hopelijk dat Bouta straks bij geen enkel ziekenhuis terecht kan en ook geen succes heeft in het vinden van!!!

  In de woordenboek van SU staat vol geschreven met GRATIS!!!!


  Maak melding
 23. -Bouterse heeft de zorg voor alle Surinamers toch zo goed geregeld, waarom zoeken de Surinamers dan hulp bij de buren????
  Suriname een tweede Dubai???


  Maak melding
 24. Er is helemaal geen sprake van dat Surinamers het buurland Guyana overspoelen om medische hulp. Dit verhaal past in het straatje van de anti-propagandisten van de regering. Guyana heeft altijd al een tekort gehad aan medicijnen. De regering van dat land doet haar uiterste best om dit tekort tot een minimum te beperken en om de bevolking zo goed mogelijk tegemoet te komen. Omdat een aantal Surinamers uit Nickerie naar Guyana gaat voor medische zorg beginnen inwoners van het gebied rond New Amsterdam in Guyana te klagen. Zij hadden al minder en het beetje dat zij hebben wordt thans door een aantal Surinamers aangesproken. De mensen zijn vervolgens gaan klagen bij de autoriteiten in Georgetown. De autoriteiten van Guyana gaan nu een onderzoek instellen hoe het werkelijk zit met het gebruik van de medische voorzieningen door Surinamers. Van een massale toestroom van Surinamers is helemaal geen sprake.


  Maak melding
 25. Schaamteloos en onverschillig is een echtgenoot en vader die niet wil voorzien voor zijn gezin.En andere prioriteiten bij hem de voorkeur genieten boven zijn familie.Het zelfde kan ook gezegd worden van een staatshoofd.De Surinaamse president is op Waterkant ook vaak een volkspresident genoemd sorry hoor jullie zijn ziende blind en horende doof.Ik heb hem zien dansen met een meisje uit het volk maar ja..is dat het?De Surinaamse bevolking heeft niet veel nodig..NOG VIJF ALSTUBLIEFT…


  Maak melding
 26. Lees maar wat in een Guyanese krant staat over het gebruik door Surinamers van medische voorzieningen in Guyana. Het valt mee. De autoriteiten in Guyana houden een oogje in het zeil mede in het licht van hun eigen tekorten aan medicijnen. Bewoners in New Amsterdam klagen omdat zij zelf niet altijd medicijnen kunnen krijgen. Surinamers krijgen hierdoor de schuld. Dit verhaal over een massale toestroom van Suriname naar Guyana is een zeer overdreven verhaal.

  www
  guyanachronicle.com/2017/03/12/surinamese-visit-to-new-amsterdam-hospital-being-monitored-in-light-of-drug-shortage


  Maak melding
 27. Helpppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp, baas, hellllllllllllllllp . Kaolo baas e go jepi. Kondre klarie efoe a volk tang njang dringi baas en co paarse schijt en pis vol misdaad en onrecht.


  Maak melding
 28. Bouterse is niet in staat de medische voorziening in Suriname te garanderen.Deze regering maakt alles kapot in het land.Ze hebben geen verstand van zaken en daarom gaat het zo slecht in het land.Dat is mijn constatering.Wij hebben een ramp regering.


  Maak melding
 29. Op 12 maart jl, stond er een artikel in een Guyanese krant over het gebruik door Surinamers van medische voorzieningen in Guyana. Guyana heeft een eigen tekort aan medicijnen en als er mensen uit Nickerie het ziekenhuis van New Amsterdam bezoeken wordt de bevolking boos. Laat het duidelijk zijn. Ondanks de economische problemen in Suriname zijn de medische voorzieningen in het land nog altijd beter dan in het buurland Guyana. Ik heb reeds een viertal berichten over dit onderwerp geplaatst op dit forum, maar mijn berichten worden verwijderd door de waterkant-ratten.


  Maak melding
 30. @Sabato Franse, laat het duidelijk zijn. Er moet altijd een goede verstandhouding zijn tussen het Openbaar Ministerie en de minister van Justitie. Dit is van belang voor een goede vervolgingsbeleid van het land. Bepaalde figuren kunnen misbruik maken van de situatie. Daarnaast heeft mevrouw Silos steken laten vallen m.b.t. de corruptiebestrijding binnen haar dienst. Het lukte enkele ambtenaren toch om corrupte handelingen te verrichten m.b.t. het vreemdelingenbeleid. Daarnaast is de criminaliteit toegenomen omdat de politie verkeerd wordt aangestuurd.

  @boe, lees onderstaand artikel in de Guyanese krant. Er werd geklaagd door Guyanezen in New Amsterdam (Guyana) dat zij geen medicijnen meer kregen omdat Surinamers van hun voorzieningen gebruikt maken. Guyana had al een schaarste aan medicijnen en komen geregeld tekorten van medicijnen voor in dat land. Als er enkele Surinamers uit Nickerie de Guyanese voorzieningen aanspreken wordt de spoeling dunner voor de bevolking. Je moet dit artikel met een genuanceerde blik lezen.Er is helemaal geen sprake van een massale toeloop op de Guyanese voorzieningen. De berichtgeving is zodanig geconstrueerd zodat het onderdeel moet zijn in de ant-propaganda acties van de Fronters. Suriname heeft nog altijd veel betere medische voorzieningen dan Guyana.Kopieer onderstaande link in je browser en kom erachter hoe ratten fake nieuws kunnen verspreiden.

  guyanachronicle.com/2017/03/12/surinamese-visit-to-new-amsterdam-hospital-being-monitored-in-light-of-drug-shortage


  Maak melding
 31. De Guyanezen betalen van toen de opgevreten sardientjes van de jaren 70 en medio 80 nu terug aan SU als gratis hulp voor de gezondheid!! Ze zijn nog steeds de kampioen in het koken van de Doksavlees!!!


  Maak melding
 32. The Guyanezen kunnen als er een massa Suris hun vrije medische verzorging komen canibaliseren toch om ID(rijbewijzen, passpoorten ect.) vragen. Vrije zorg alleen voor Guyanezen. Anders is het alleen geklaag van ontevreden Guyanezen over het te kort in medicijnen. De zwarte schapen zijn dan de Suris.

  Maar het feit dat de Suris gezondheidszorg zoeken in de buurlanden is wel een teken aan het wand voor de zorg in Suri.


  Maak melding
 33. Dít is nu precies de reden dat het ” onze kinderen” zo vergaat in Suriname. . U moet zich SCHAMEN!! Geen haar beter ” pepre watra” Bah!!


  Maak melding
 34. Is de reis naar Guyana kosteloos dan? Klinkt allemaal zo onlogisch !? Er zal dan toch echt iets meer aan de hand zijn. (ver)oordelen lijkt makkelijker dan te kijken naar de ware oorzaken en proberen om objectieve informatie te geven. Bij voorkeur zonder racistisch te zijn. Wanneer houdt dat op?


  Maak melding
 35. RG/RobG, uw verklaringen klinken al logischer en bedankt voor het plaatsen van de link.
  Contradicties in de vooroordelen : Surinamers en ” GRATIS” maar wel een reis bekostigen voor ” gratis ” medische zorg?? Trouwens, welk volk houdt niet van ” GRATIS” ?? Ook dat lijkt me zo onlogisch. Ik vraag me in alle eerlijkheid af, waar ik zulke degenererende kritiek op eigen volk ooit gelezen of gehoord heb. Dát lijkt mij uniek voor Surinamers. Jammer.


  Maak melding
 36. Julli allenaal hebben gelijk want nu 8 dagen zit mijn broer zijn dochter in zieken huis en word niets gedaan ze is aan het lijden daar ze is zwanger en ze heeft geen vrucht water meer verlies allen bloed alleen pijn geen arts kom naar haar kijken die kind is nog klein het kan dan toch met kijzer snee of niet hier in nederland was het al gebeurd het is onmenselijk arsen zijn ook mensen als het bij hun zou gebeuren dan zouden ze voelen een arts is om mensen te helpen twee de god niet normaal meer ik ben bang ik wil haar helpen van wegen media dank u


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES