dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameOnderzoek naar besteding bouwfondsen universiteit Suriname

Onderzoek naar besteding bouwfondsen universiteit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – Bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt een grondig accountantsonderzoek verricht naar onregelmatigheden bij de uitvoering van bouwprojecten op het universiteitsterrein. Volgens het universiteitsbestuur zijn er genoeg redenen om zo een onderzoek aan te vragen. De Centrale Lands Accountants Dienst, Clad, gaat de boeken en documenten na.

Het verzoek om een onderzoek in te stellen naar de rechtmatigheid van een aantal bouwprojecten, is eerder dit jaar gedaan. Het verzoek volgde op de beslaglegging op banktegoeden van de universiteit. De beslaglegging geschiedde in opdracht van het bouwbedrijf Aire. Volgens Dagblad Suriname is dit bedrijf betrokken geweest bij de bouw van het bestuurskantoor, een parkeerplaats en uitbreiding van een gebouw op het universiteitscomplex. Opmerkelijk is dat het onderzoek nu pas geschiedt.

Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur had al begin 2016 om een onderzoek gevraagd. Dat was tijdens de installatie van het nieuwe universiteitsbestuur. “Alle contracten en financiën moeten we op de operatietafel leggen”, zei de minister toen. Er gebeurde niets totdat het bedrijf het beslag liet leggen om uitbetaling gedaan te krijgen van ingediende rekeningen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. De hoofdverdachte is robert zelf, die het geld in Panama heeft geparkeerd. Deze boef staat ook op lijst van de Panama papers. Ook boef DDB


  Maak melding
 2. Kijken wat voor bewijsstukken bij het onderzoek nog aanwezig zijn. Want om nu een onderzoek in te stellen, na het verstrijken van meer dan 1 jaar, is zo iets als
  Een pier aan de vishaak zetten en beweren “mi e leri a worong swing”.
  Show want achteraf, net als bij de EBS, wordt er toch niets gevonden en gedaan.
  Vraag het maar aan de coalitie.
  Show en niets als show


  Maak melding
 3. Peneux dacht het zo lang mogelijk uit te stellen en hopen dat er op den duur geen haan meer zou kraaien. Pech gehad.. Hij kan er niet meer onderuit…


  Maak melding
 4. Hij ligt een tijdje met een flinke scheut in zijn appendix ziek thuis; Jozefzoon, Ali Bux en Wijdenbosch hebben hem beurtelings flink geboeld. Hij is intussen selectief aan het dementeren en werkt hard aan alternatieve feiten te verzamelen. Die mpp paarse ellendelingen allemaa. Die partij en de mensen die de partij dragen zijn een vloek van het land en de rest van goedwillende Surinamers.


  Maak melding
 5. Oh ,ze kunnen gelijk een onderzoek starten tegen de fam bouterse,Een kleinzoon van bouta zit op de universiteit. Zijn naam is Walter Bouterse…dus……


  Maak melding
 6. @Ray; hij is in mei 2016 door de politie inzake xtc-handel gehoord. Die hele familie is een mpp vloek voor een eens vredelievende Suriname en Surinamers. Sinds de naam Bouterse op de proppen is gekomen is Su veranderd in een wilde westen waar het recht van de sterkste geldt. Walter dealt op Adek…hij zal ook een keer tussen de vier muren belanden, dan kan de hele familie ilove coco gaan zingen.


  Maak melding
 7. Niets afgerond, wel hoge rekeningen betaald en nu moet men rente, managementfee’s, beschikbaarheidstelling fee’s en aflossing betalen terwijl er niets geleverd is.

  Ga zo door

  Ik hoop dat RobG het interview met Moison gelezen heeft en dat probeert te verteren.
  Hoeveel economische doodzonden Proeve, Hoefdraad en Gersie op dat dossier gepleegd hebben en hoeveel de kleine man hiervoor gaat betalen.

  Hoefdraad heeft alles weer een jaar naar voren geschoven en de DSB op geofferd.
  IMF heeft dat door zien.

  Geen enkele zichzelf respecterende bank zal zonder 200% zekerheid nog zaken doen met Suriname.
  Waar zijn de IsDB of EXIM bank gebleven na alle deals die aangekondigd zijn.


  Maak melding
 8. @Mokro
  Klopt .
  Als je achternaam bouterse is mag je van alles doen..
  Zelfs de politie en de rechters staan dan machteloos,
  De gehele familie bouterse heeft een soort vrijbrief,ze mogen van alles doen zonder te vrezen voor de rechterlijke macht en als criminele pappie bouterse de plesjident is dan ,,ho maar….ze mogen van alles doen! Ze vrezen dan niets en niemand!


  Maak melding
 9. Walter Bouterse ambieert een politieke carrière en hoopt in de voetsporen van zijn grootvader te treden om ooit ook president van Suriname te worden…….
  gegroet,de volgende ramp voor Suriname heeft zich al aangemeld!En hij heet Walter Bouterse……net als de Castro’s….Castro’s zien Cuba als hun eigendom en de familie bouterse zien Suriname als hun eigendom!


  Maak melding
 10. Als het CLAD onderzoek uitwijst dat er corruptie is gepleegd, zullen de verdachten zeker voor het gerecht worden gesleept en gestraft.
  Behalve, behalve als het NDPers betreft, denk maar aan de resultaten van CLAD mbt de naschoolse njang patoe en Carifesta.


  Maak melding
 11. Pas toen die bouwbedrijf actie ondernam, vroeg de universiteit om een onderzoek. Wisten ze eerder niet wat er aan de hand was? En dat moet dan toekomstige intellectuelen opleiden?


  Maak melding
 12. Wanneer mensen geld zien, krijgen ze echt grote ogen. Je moet eens met 100 euro in je hand rondlopen en naar de ogen van de mensen kijken. Chihoek jaihe.


  Maak melding
 13. Intussen heeft een Rus met een 3D Printer een complete huis geprint (1-persoons) voor slechts 9.500 euro. Het huis kan meer dan 100 jaar mee. Met wat aanpassingen kan hij dan ook een 4-persoons huis bouwen voor 15.000 euro.
  Welke Surinamer haalt hem naar Suriname?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES