Drugsvonnis Surinaams staatshoofd ‘niet zien als vrijbrief’

53

PARAMARIBO, 3 mrt – Het Nederlandse vonnis wegens drugshandel tegen Desi Bouterse mag niet gezien worden als een vrijbrief voor drugshandelaren. Dit stelt parlementariër Mahinder Jogi (VHP). Hij maakt zich zorgen over de wijze waarop in de afgelopen maanden tonnen aan drugs voor de Surinaamse kust en op de haven van Paramaribo zijn onderschept. Het geldt ook de drugsvondsten buiten het land op verschillende vaartuigen afkomstig uit Suriname.

Berichten over dit soort vangsten blijven maar binnenkomen. Suriname zou toch wel een proactievere houding moeten aannemen, ook vanwege het vonnis. De controle op exporten en bij grenzen moet beter. “Voorkomen moet worden dat lijnen worden gelegd. Drugscriminelen moeten ontmoedigd worden te denken dat zij door het imago van de president een vrijbrief hebben”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

Het roer moet beslist omgegooid worden, wil het niet fataal fout gaan. “De vraag is: wordt bewust toegelaten en toegestaan dat drugs worden ingevoerd en uitgevoerd? Heeft het te maken met de economische situatie in het land? Wil men hiermee de economie draaiende houden?”, aldus Jogi Suriname bezorgt zich internationaal een superslechte naam. Exporteren wordt zo steeds moeilijker, wat tot nog meer problemen zal leiden.


53 REACTIES

 1. Mahinder, je lult uit je nek.
  Al is het een verderfelijk spul, maar heel veel landen hebben met dit spul hun landen ontwikkeld of ontwikkeling gebracht.

  Mahinder, je bent zelf ook een boef/dief. Dat weet je zelf ook.

  Positief aan jou is dat je niet bang om zaken te benoemen en te zeggen.


  Maak melding

 2. Goedemorgen Forumleden,
  Tokkie surineds zal dit aanpakken om hun geboorte land belachelijk te maken.
  Het enige wat ons hier in Suriname interesseert is dat wij uit de crisis moeten.
  En als het niet door werken komt dan de risico’s nemen om het land vooruit te brengen.
  Wij weten allemaal dat de gepensioneerde Douane ambtenaar R.Soebhag die als hoofd v/d Douane rechercheur jaren heeft gediend en de vhp hem tot onder inspecteur van het korps benoemd had waar hij door de leiding na 2 jaar op non-actief gezet werd en in aansluiting nu al met pensioen is een grote speler is als het gaat om grote transporten.
  Deze man is 2 keer na de coup in de gevangenis beland ivm drugssmokkel en na drie weken weer op vrije voeten gesteld.
  De handlangers trokken zijn eerdere verklaringen in.
  Je zult je afvragen waarom wel tot vandaag hebben ze te eten en omdat ze hun baasje gehoorzaam zijn mogen ze bijna alles.
  Nu is het zo dat de handlangers die hand en span diensten verlenen nooit de baas spreken eigenlijk weten ze alleen dat er schakels in de organisatie zijn die de opdrachten geven dit ter voorkoming dat de echte baas gezien wordt bij het uitdelen van opdrachten.
  Dus wie guts heeft bereikt veel in Suriname.
  De opdracht gever van Soebhag is ex eigenaar van mondiale clubhuis die wij kennen van hayway.
  Deze Inder was ook eigenaar van Johnny’s hotel keizerstraat en had ook een zaak tegen over Torarica.
  De meeste weten dat hij in Nederland is veroordeeld en in de gevangenis was beland.
  Kijk wat een gewone politie agent die later rechercheur was op de afdeling narcotica die nu euro miljonair is allemaal bereikt heeft.
  Dit kan alleen als je de juiste connecties hebt.
  Dus als het land uit deze crisis kan komen dan neem ik het voor lief aan.
  De dombo’s weten ook dat elk land door smokkel vooruit gang heeft.
  En de sukkels die dat niet weten zijn oerdom


  Maak melding

 3. Hoe dan ook en zeer pijnlijk is dat over de gehel wereld er al een wijs vinger wordt op gestoken wat betreft drugs richting Suriname ,het regerings beleid moet drastisch worden om gegooit en er moeten zwaardere srtaffen of boetes worden op gelegd ,zij die er aan meewerken moeten een voorbeeld nemen of het lonend is dat wat ze doen ,A maken ze de mede mens kapot ,de economie kapot…en dat wat ze niet willen inzien is dat ze zelf ook super snel afdalen en in een korte tijd sterven zo niet af geschoten eorden of in de gevangenis belanden voor 25 jaar…nou wat een mooi vooruitzicht is dit te weten dat je hersenen worden aangetast zonder dat je het zelf weet …is het dan niet beter er trots op te zijn een gezond leven te lijden en trots op je familie te zijn en met elkaar een mooi leven te hebben en te genieten van iedereen die je lief is en te werken ,iets moois opbouwen waar je steeds op kunt terug kijken en anderen hoord vertellen ja dat heeft hij gemaakt en ze zijn er dan trors op dat het uit jouw handen komt …ze houden van jouw zo als jij je ontwikkeld hebt en bent geworden die je nu bent….en iedereen steunt je en gunt je een gezegende toekomst…..denk er eens over na of wat het verschil is en wat je wil….A een mooi en een gezond leven waar je trots op bent of B een leven wat dood en verderf strooit en je absoluut niet oud mee wordt…..aan jouw de keus


  Maak melding

 4. Tide tamar niks no fout !!!

  Groete hoeveelheden marihuana vondsen en aanplantingen in binnenland !! Maar geen enkele goed betaalde” Gramang” en basia heeft ooit zg in hun gebied iets opgemerkt !! Raar !!!


  Maak melding

 5. Toen Columbus voet aan wal zette in Amerika zei het Indianen opperhoofd tegen zijn manschappen:” Mannen, als we ze niet kunnen verslaan leren we ze roken”.
  Toen die piking Ingi Booi zag dat hij het land onbestuurbaar had gemaakt, zei hij tegen zijn Koeparies (bloedzuigers): Als wij geen geld meer mogen lenen, exporteren wij drugs.
  De jaren 80 komen terug.
  Toen moesten de militairen drugs exporteren om aan deviezen te komen. Nu moeten ze dat alweer doen.


  Maak melding

 6. Toen werkte SLM ook Samen met Buitenlandse zaken.

  Het gevolg; diplomatieke post bleken drugstransporten te zijn.

  Enveloppe met dit verderfelijke spul viel(en) op de landingsbaan te Schiphol.

  Do you remember??


  Maak melding

 7. In een geordend democratisch land waar de drie machten gescheiden zijn zou de huidige president nimmer nooit ever gekozen kunnen worden als president van het land.
  Dit kan alleen in een land die de drie machten niet scheidt.
  De democratische rechten niet worden erkend.
  Corruptie en anarchie schering en inslag is want dan is het goed toeven in zo een land


  Maak melding

 8. Je kan ook zeggen corupt Afrikaans bloed vermengd met duivelse zeeuwse boeren bloed. Zou je sieren als je indianen uit je postings laat.


  Maak melding

 9. Ik vind het altijd jammer wanneer SWITI Sranan zo wordt neergezet.Nogmaals Nederland is drugsland no 1,ze gaan ook wiet exporteren naar Duitsland en ook hebben ze wekelijks last van het dumpen van drugsafval en VS geeft toestemming aan warlords om drugs uit te voeren naar andere landen .LULLEN jullie niet steeds alleen over SWITI Sranan maar kijk hoe politiek wordt bedreven in het westen.Een X aantal mensen die willen praten over bepaalde onderwerpen schijnt niet op de hoogte te zijn wat er in de wereld gebeurt,laat jullie eens goed informeren.Nog wat Nedrelandse bedrijven die investeren in wapentuig bestemd voor Saudi Arabie die de mensen rechten schendt .En waar Alexander en Maxima vaak te vinden zijn.Nogmaals niet lullen watch an learn.En niet zeuren dat ik een aanhanger ben van de president ik kijk naar de feiten en wat er om mijM heen gebeurt.Hoeveel van jullie weten waarom Poetin zo reageert naar het westen.Kom op laat het weten.


  Maak melding

 10. En daarom vindt Misiekaba dat het land in goede handen is.De doorvoer moet niet belemmerd worden anders gaat het land kantelen.
  Het land verdient $200 en importeert voor 1 miljard.Het tekort moet ergens van betaald worden.


  Maak melding

 11. Heb vertrouwen in god,kan niet langer zo gaan.beste mensen van suriname volgende verkiezing twee keer na denken op wie je gaan stemmen.dat is enige oplossing een president die wereldweid zaken kan doen en vertrouwen opbouwd om buitenlandse investeerde naar suriname halen..ik heb vertrouwen in suriname…jij ook?…


  Maak melding

 12. @Mundo

  Suriname heeft de laatste jaren een steeds groter probleem met drugs en een prominentere rol in de doorvoer van drugs naar Europa. Wie dat ontkent steekt zij kop in het zand. De politie heeft weinig tot geen middelen dus gaan criminelen ongestoord hun gang en worden grotere hoeveelheden drugs
  via Suriname verstuurd. Wat er in de wereld gebeurt en wat Poetin doet is niet van belang in deze case.

  Overigens is “Switi Sranan” voor een groot deel van de bevolking ver weg. Ze lijden armoe en zijn bezig met overleven en er aren geen switi in Sranan.

  Vanuit een luie stoel in Nederland Switi Sranan roepen Is gemakkelijk. Ga naar Suriname en leef daar maand in maand uit met een inkomen van 1000 srd dan zal je de andere kant ” switi Sranan” ervaren.


  Maak melding

 13. Vandaar dat Choenie en de awariedomri’s ,Steve en Misie-ka, elkaar hebben gevonden !!!

  En nu nog een salarisverhoging voor de bisschop.Trouwens het Vatcaan heeft toch de Duitsers ook geholpen tijdens de 2e wereldoorlog ( denk aan de Duitser die naar Argentinie en Brazilie konden uitwijken dank zij het Vaticaan) !
  En dan durft deze Choenie nog een mis op te dragen in het Kathedraal ter nagedachtenis van 8 december !!


  Maak melding

 14. Wat een tegenslag voor bouta.Wat de surinamers niet lukt,lukt het de amerikanen wel.Nu moeten de amerikanen de grootste vangst doen en we zijn klaar met bouta.


  Maak melding

 15. Die Hollanders zijn echt dol op drugs. Ze gaan nu zelfs mensen officieel aanwijzen om wiet te planten en te leveren aan de gemeentes tbv de koffieshops.
  Raar trouwens dat ze een wietshop een koffieshop noemen. Zeker om de eigen wandaad tot te dekken.


  Maak melding

 16. Haat leidt tot zelfvernietiging, lees ik hier !

  Tja, hier in Suriname worden Ongewapende/Onschuldige burgers gemarteld en in een Massamoord vernietigd !
  PURE ZELFVERNIETIGING ! MOORD OP EIGEN VOLK !

  De drugsdiscussie in Suriname moet gaan over intensivering bestrijding op alle fronten en hoe de drugsmaffia en handlangers uit de politiek te weren !

  Het buitenland/het westen/Zuid en Midden Amerika, komen hierbij ook aan de orde !

  PS : Zie ook vooral, hoe in een aantal landen de drugs-exporterende maffia, de jeugd vernietigt en de democratische regeringen corrumpeert !


  Maak melding

 17. Mahinder Jogi zegt twee dingen;
  ”Het Nederlandse vonnis wegens drugshandel tegen Desi Bouterse mag niet gezien worden als een vrijbrief voor drugshandelaren.“ ” De vraag is: wordt bewust toegelaten en toegestaan dat drugs worden ingevoerd en uitgevoerd?”

  Met deze stellingnames kan niet gezegd worden dat het tegendeel van het eerste, ook waar kan zijn. Het is evident dat onder nijpende economische omstandigheden mensen in het algemeen tot criminaliteit gedreven worden,echter met dergelijke hoeveelheden doorvoer van drugs, zijn er grotere jongens en grotere belangen in het spel en de president is in mijn optiek hiervan niet uitgesloten. Immers is er bij hem sprake van een niet onterecht besmet blazoen, zijn verleden en zijn onbetrouwbaarheid spreken boekdelen. Uiteindelijk zal de onderste steen ook in dit verband worden gelicht.


  Maak melding

 18. Switi Sranan…wat bedoelen ze ermee?!
  Suriname is een tropisch paradijs ,geen last van sneeuw,hagel,orkaan ,vulkanische uitbarstingen etc…dat hebben we te danken aan de weergoden en niet bouta.
  Dankzij bouta zijn we nu een narcostaat geworden! En terecht gezegd hier eerder ..we leven in armoede en leveren een gevecht om elke dag te overleven en Suriname is switi sranan?!


  Maak melding

 19. Javanen, Chinezen, Indianen, Hindostanen, Boeroes zijn de grootste lafaards die je je kunt voorstellen.
  Ze hadden al lang een aanval op de creolen/marrons moeten doen en het land hebben moeten overnemen.
  Want zo gaat het land 100% zeker naar de kl..te.


  Maak melding

 20. ‘Haat lijdt tot zelfvernietiging’ zegt Mundo,
  Massamoord levert je het plesjidentschap,massamoord loont.
  Oproepen voor gerechtigheid is haat zaaien ,dat mag niet,dat kan niet!Een crimineel zijn is het beste dat je kan overkomen!!
  Hey Mundo wanneer heb je voor het laatst een bezoek aan een psychiater gebracht?!Het is alweer tijd voor een bezoekje hoor….


  Maak melding

 21. “Suriname is in goede handen van President Bouterse

  “Het komt allemaal goed”

  Aldus NDP-fractievoorzitter Misiekaba .

  Deze gek vindt ook dat Bouterse moet optreden tegen Surinamers die het niet met hem eens zijn…

  Suriname, het land waar alles mogelijk is,


  Maak melding

 22. Bouterse zijn hele omgeving stinkt naar drugscriminelen . Degenen die op bouterse hebben gestemd hebben hun vrijbrief gegeven aan zware drugscriminelen . Kijkt u maar naar Dino bouterse , Jannasch en E Boerenveen allemaal dichtbij de president van Suriname . Een deel van mij landgenoten zijn oerdom .


  Maak melding

 23. @hmolenaar2017,

  Dingen zijn niet gezegend of rijk. Mensen zijn gezegend of rijk. Die van Suriname dus niet. In Suriname overheerst de Afrikaanse mentalitieit. Dat is een garantie voor ellende.


  Maak melding

 24. Bandeloosheid 1 van de verworvenheden van de revolutie.
  Ook dit vinden de collectieve in de in de war geraakte surinamer niet fout.In ben het niet eens met de stelling het komt nooit meer goed met Suriname, zeg nooit nooit.Maar wel met de stelling:voorlopig komt het niet goed net Suriname.


  Maak melding

 25. Wijlen, de sluwe oude vos, Iding Soemita uitte vaak beschuldigingen aan het adres van collega statenleden in het Surinaamse parlement. Wanneer de voorzitter hem dan opdroeg zijn woorden terug te nemen, zei hij: “meneer de voorzitter, ik neem mijn woorden terug, maar ik heb het al gezegd”

  Mahinder Jogi, de jonge vos, is nog sluwer dan Soemita, hij zegt namelijk dat de veroordeling van Bouterse de drugshandelaren geen vrijbrief mag geven om drugs vanuit Suriname te exporteren, m.a.w. Jogi zegt dat Bouterse er niets mee te maken heeft.
  Maar, mevrouw de voorzitter, Vaderhinder Jogi suggereert wel dat onze Vader des Vaderlands er alles mee te maken heeft, dat heeft hij namelijk al gezegd zonder het te zeggen.


  Maak melding

 26. Mundo, medisch wetenschappelijk gezien valt alcohol onder de harddrugs, denk daar eens aan als je een Johnny Walker achterover tikt en weer wilt gaan wauwelen over koffieshops in Nl. waar ze cannabis produkten roken


  Maak melding

 27. Ze wijzen allemaal met het vingertje naar Suriname (inclusief de Surinamers zelf; zie hierboven).

  Ze vergeten alleen erbij te vermelden dat de vraag en consumptie uit het Westen komt.

  Een drugsgebruiker is in mijn optiek net zo crimineel, zo niet crimineler, dan de handelaren zelf.


  Maak melding

 28. Is het vreemd dat de Surinaamse authoriteiten nog steeds geen enkele informatie hebben ontvangen mbt deze grote drugsvangst???
  Neen natuurlijk niet, het is niet de bedoeling dat confidentieele informatie in handen van de drugsbarons terecht komen.


  Maak melding

 29. @Amazone; met het verschil dat de ene categorie afhankelijk is van de andere. Merkwaardig genoeg zit de Surinaamse overheid in die handel, althans de president van Suriname. Wie is in dit geval het slachtoffer en wie de dader. Niet de gebruiker toch?


  Maak melding

 30. @Johan: Als je Johny Walker achterover tikt, betekent, als je een JW steelt. Het zou beter klinken als gezegd zou hebben; als je een JW achterover gooit. En zo heb je in Su medici die uit andere boeken leren dan bedoeld.


  Maak melding

 31. Waarom moet men de president als voorbeeld gaan noemen in drugs zaken, het is zonneklaar gebleken dat hindoestanen hielle likker is van de blanken mannen.

  Ze zijn niet vies voor om ze van achteren te pakken als het om geld gaat .


  Maak melding

 32. @Straat arm filosoof

  Helaas ben je niet op de hoogte van bepaalde zaken maar wat verwacht je van een rioolrat als jij. Vraag aan je ma wat voor drugszaken omdat zij een aantal keren in haar anus bolletjes heeft gesmokkeld voor 50euro, ze kan je precies vertellen hoe en wat.


  Maak melding

 33. @straat dildosoof; klopt , waarom heet een ezel een ezel en geen plesident van Su, yo rioolrat. Je ma heeft niet alleen een behaarde anus, maar een omvang van 1,5 liter verticaal die ze per semester door de kornuiten van jou plesident laat proppen. Daar verdien jij je BBR mee, achterlijk exemplaar dat je bent.


  Maak melding

 34. @Mokro. Tot 1962 heeft Nederland Legaal cocaïne verkocht. Ze hebben het zelf geprobeerd te telen in Indonesia.

  Akzo-Nobel was vroeger de Cocainefabriek.

  Een ieder weet dat Miami met drugsgeld is opgebouwd.


  Maak melding

 35. Suriname wordt opgebouwd met DRUGSGELD ?????

  Wij zien : corrupte ambtenaren, corrupte politici, corrupte leiding, vernietigde economie, vernietigde rechtsstaat, vernietigde Centrale Bank, vernietigde DSB-bank, gedeeltelijk vernietigde jeugd en STAATS-FAILLISSEMENT !

  PS : Tjago !!!!!


  Maak melding

 36. Cita Del
  3 maart 2017
  Als iedereen aan de drugs gaat is er geen probleem meer. Simpele oplossing dus.@@@

  Als iedereen van de drugs afblijft is er geen probleem meer Simpele oplossing heh? Citaten Lel halve zot

  Laat me


  Maak melding

 37. Beste @Mike,

  Ik bied een praktische oplossing en jij een idealistische oplossing. Hoe wil je iedereen van de drugs afkrijgen? Ze in de gevangenis stoppen?


  Maak melding

 38. Zie reactie Mundo, hij heeft groot gelijk !!!
  Niet vergeten die Oranje Drugs Geld Wolfen aan de Lachmanstraat( Coppenamestraat )
  Niks meer toe te voegen

  Groetjes


  Maak melding

 39. De grootste geldwolven zijn de huidige regeerders van Suriname.
  De grootste boeven zijn de rovers die dagelijks mensen beroven, mishandelen, vermoorden en vrouwen verkrachten.


  Maak melding

 40. Tja,

  zie de strafvonnissen wegens internationale Harddrugs-handel op naam van Desi en Ronnie !

  Wij zijn toch een rechtsstaat en komen op voor de belangen van onze staatsburgers !

  Wij erkennen geen Europese vonnissen, wij weten van niets !

  Wij brengen geen drugs op de markt, bovendien bedraagt onze totale export op dit moment 0,00 !

  Wij werken internationaal samen om drugs uit te roeien, zie de recente vondsten in de onze haven en die voor onze kust !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.