dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentVerhaal van Oscar winnende Angelo de Witt is 'grap'

Verhaal van Oscar winnende Angelo de Witt is ‘grap’

-

Does Travel & Cadushi Tours

In navolging van publicaties op mainstream media zoals Nu.nl, De Wereld Draait Door en RTL Boulevard verscheen eergisteren dit artikel over een Surinaamse-Nederlander die een Oscar zou hebben gewonnen. Achteraf blijkt dat Angelo de Witt iedereen liet geloven dat hij een Oscar won en dat het een ‘practical joke’ en publiciteitsstunt was. Volgens uitgebreid onderzoek van Brandpunt(KRO) leverde De Witt in werkelijkheid slechts zo’n minimale bijdrage aan The Jungle Book, dat het echte visual-effectsteam van de winnende film nog nooit van hem gehoord heeft. Bij de Oscaruitreiking in Los Angeles was hij evenmin aanwezig.

Angelo De Witt zegt er zelf over: “allereerst mijn welgemeende excuses, de insteek van deze publiciteitsstunt is om meer waardering en erkenning te vragen voor het beroep/vak visual effects artist. Met deze stunt had ik niet gedacht dat het zo ontploft zou worden. Wij zijn allemaal achter de schermen, en we moeten gewoon erkend worden. Dit is mijn werk en dit is een voorbeeld ervan”.

“Het spijt me ten zeer dat ik het loopje met jullie heb moeten nemen. Ik hoop dat jullie een beetje de humor in hebben gezien. Ik was eventjes in die wolk blijven hangen en te naief, ook al wou ik er vanaf t begin er een stunt van maken. Want hierbuiten staat dat ik wel de oscar heb gewonnen met het team, voor Jungle Book, en dat ik daar ook aan hebt mee gewerkt, maar niet de oscars heb bijgewoond. Met vriendelijke groet, Angelo de Witt”.

Check ook het uitgebreid onderzoek van Brandpunt(KRO).

https://www.youtube.com/watch?v=S_PUaXF_dBk

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Toen ze in Nederland dachten dat hij gewonnen had was hij een Nederlander, toen het een grote grap bleek te zijn veranderde hij als bij toverslag in een Surinamer.

  Toen wij in Suriname dachten dat hij gewonnen had, was hij een Sranan man, toen bleek dat hij een grote joker was, veranderde hij in een bakra.


  Maak melding
 2. Doe toch niet zo triest met dat ras getelateerde gedoe. Het is geen grappenmaker of pranket maar een leugenaar. Hij liegt al jaren alles aanelkaar en nu het uitkomt probeert hij er een grap van te maken.


  Maak melding
 3. Franchepane, ik zie in Surinaamse kranten Nederlands-Surinaams, ik zie verder Nederlander en Almeerder, maar nergens ineens Surinamer, waar lees je dat?


  Maak melding
 4. Hij leek op een (marvin) gay, schreef iemand!
  Is hij het wel op die foto?
  Maar goed, iedereen heeft een droom. Alleen komen ze soms niet uit.
  DDB droomde dat hij de grootste president ooit van Suriname zou worden. Ook zijn droom kwam niet uit. Erger nog, hij is de slechtste president die het land ooit zal kennen. Ik kan me niet voorstellen dat er een slechtere president zal komen.
  Alhoewel, met al die BBmR-trekkers weet je het nooit.


  Maak melding
 5. het verschil over dat die surinamer of nederlander is word alleen hier aangehaald kijk maar naar alle andere artikelen over hem.

  dus ja op en top racisme…


  Maak melding
 6. De Suris hadden hun “verhaal” al gemaakt…..hij was door “racisme” afgewezen…door de filmacademie in Amsterdam….en had op eigen kracht iets bereikt in Amerika….met een “oscar” nu……als “beloning….!!!hahah Het was allemaal gefotoshopt….en gewoon als grap bedoeld!!! Daarom nooit naar Suris luisteren…….want die maken altijd hun eigen verhaal…..natuurlijk met “racisme” erin……!!!!


  Maak melding
 7. Iedereen is vergeten hoe die Tilburgse professor psychologie allerlei ziekelijke verhalen bij elkaar verzon en promoveerde.
  En die man was geen Surinamer, maar een oer ptata, een vertegenwoordiger van het jooods-christelijke cultuur, jaja.


  Maak melding
 8. Suriname is een door de witte Nederlander opgedrongen land en identiteit. Laat de neger trots zijn op afrika, de hindoe op zijn land India etc. Tot slot laat de enige echte Surinamer, de Indiaan, zijn eigen land terugclaimen. Voor iedereen duidelijk!


  Maak melding
 9. Wat een BULLSHIT artikel. Angelo heeft daadwerkelijk aan deze productie gewerkt. Deze film heeft een Oscar gewonnen voor beste special effects. Dat is een team effort. Wat ik uit de “stunt” van Angelo begrijp is dat hij wil benadrukken dat het team hierachter te weinig erkenning krijgt. Ik denk ook dat Maarten van Brandpunt zich in eigen voet schiet door deze banenenrepubliek journalistiek. Iedereen die een beetje kennis heeft van deze industrie weet dat je niet zomaar op IMDB komt te staan. Een portfolio wordt eerst door de IMDB ballotagecommissie gekeurd alvorens ZIJ die voor je plaatsen. Vervalsing is simpelweg niet mogelijk.

  Get your facts right en neem niet alles klakkeloos over, Surinaamse Media. Blijkt maar weer dat je alleen interessant bent als je op de rode loper staat, want in het begin van de week was alles en iedereen trots toch?? Punt gemaakt.

  BYE


  Maak melding
 10. Wat te deneken van Paul Verhoeven, die geile hond, die stiekem jooodse poessies filmde. We horen niks meer van deze vuilerik. Gelukkig maar.


  Maak melding
 11. Hoe kunnen al die dingen al ver van te voren opgenomen zijn dan? En als je verdere research doet staan er hele andere berichten. Jou hersens zitten niet op de juiste plek


  Maak melding
 12. Maar als een restaurant een michelen ster wint mag de man in de spoelkeuken dan aan de klok hangen dat hij een michelen ster heeft gewonnen? Of is die alleen voor de koks? Want eerlijk is eerlijk als het hele team dat aan die film gewerkt heeft nog nooit van hem gehoord heeft, dan denk ik dat meneer de witt de spoelman waz van Jungle Book!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES