zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Karikatuur als revolutie'

‘Karikatuur als revolutie’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Revolutie is een strategie, geen moreel gedachtegoed. De wereldgeschiedenis kent grote revoluties, die tirannie en rechteloosheid vervingen door vrijheid en recht. Maar zij kent ook voorbeelden van revoluties die de ene uitbuitende klasse verving door een nog regressievere politieke klasse. Dan hebben we nog de karikaturen, staatsgrepen die zich pogen op te sieren met het geleend gezag van revolutie.

Zo een karikatuur was 25 februari 1980, een nodeloze, bloedige militaire staatsgreep in Suriname tegen de democratische rechtsorde en nationale zelfbeschikking, in conclaaf met het hoofd van de Nederlandse Militaire Missie te Paramaribo. Dat de teloorgang van een vreedzaam politiek leven en de Rule of Law, de poort opende voor ernstige schendingen van de mensenrechten, misdrijven tegen de menselijkheid en burgeroorlog, was niet alleen te voorzien, het is een historisch feit.

Niet alleen de cultuur van straffeloosheid en de daarbij horende voortzetting van het morele leed van slachtoffers en nabestaanden, leert dat de aangerichte schade nog niet is hersteld. Ook de door en door corrupte staat, de economische regressie en schandelijke armoede herinneren ons er dagelijks aan, hoe hoog en verstrekkend in de tijd, de prijs van een karikatuur als revolutie is.

Theo Para

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Heel goed verwoord door Theo Para, en dan willen die ordinaire coupplegers ons gaan vertellen dat het noodzakelijk was, en proberen het volk wijs te maken, met die onnozele praatjes van die moordenaar,en die onnozele predikant van Missikaba en Katrijntje Simons, dat het land in goede handen is van deze president, en dat het karwei nog afgemaakt moet worden, zodat het allemaal goed gaat komen met Suriname.
  Het kan alleen nog goed komen, wanneer deze misleiders en mensenrechten en grondwetrechtenschenders, van het toneel zijn verdwenen.


  Maak melding
 2. Een goed stuk Theo Para.En nu mijn vraag:”Wat doen wij met en tegen deze genoemde feiten?”…Het antwoordt luidt “NIETS” Ik ben nu zover dat ik denk…houden jullie je theoretische Smond maar dicht!!


  Maak melding
 3. Sinds 25 februari 1980 is continue sprake van verdeel en heers tactiek van een paar misplaatste ideologen. Waar men aan voorbij gaat is dat het volk van Suriname tot op de bot in sociaal, economisch, politiek en maatschappelijk opzicht is verdeeld. Mensen worde tegen elkaar opgezet en uitgespeeld c.q vermoord als ze hun stem laten horen. De zogeheten revolutie is daadwerkelijk een karikatuur van enkele demagogen die ver voor 25 februari 1980 al bezig waren om op racistische gronden Suriname toe te eigenen. Door de heldhaftige verzet van 11 maart 1981 is hier we verandering omgekomen en is men het pad van geweld, intimidatie, moord en vertrapping van de rechtstaat overgegaan. De wrange vruchten van een visie loze club losers is nu meer dan ooit zichtbaar. In de naam van de revolutie is het land aldus leeggeplunderd waarbij het volk lam is geslagen. Dat was wat 1980 ons gebracht heeft.


  Maak melding
 4. Surinamers zijn bijgelovig daarom kan je ze voorhouden dat de staatsgreep geen misdaad is maar revolutie.
  Bijgelovig en onderontwikkeld daarom is de leugen makkelijker en is de waarheid moeilijker om te accepteren.


  Maak melding
 5. We kunnen het onze opvoeding niet kwalijk nemen. De ouderen waren vaak nog minder geschoold. Zij wisten ook niet beter.
  Maar anno 2017 mag je toch wel verwachten dat men betere inzichten heeft en daar naar handelt ??
  Toch ??


  Maak melding
 6. Door deze toestanden heeft GOD zelfs het land Suriname ook verlaten en kijkt wel naar beneden, met de hoop dat het wel vredelievend mensen zullen zijn/worden, maar neen!!! het zijn stinkende wurmen en ongeneeslijke ziekte geworden door de rioolratten en zijn zijnen!!

  Het was en is geen revolutie maar onschuldige mensen vermoorden!! Een moorddag dus!!

  Laat de schuldigen naar de hel terecht komen door een grote VUURZEE heen!!! De bakru’s en Leba’s staan op hun te wachten!!

  Boontje komt een keer om zijn loontje!!!!

  Vergeet het aub niet!!!! God komt terug!!!

  GADO de wi fesimang!!


  Maak melding
 7. Als die verrader, die militair Lakshman niet naar Bouterse was overgelopen, dan was die tegencoup zeker gelukt.
  Maar hindoestaanse christenen kun je niet vertrouwen. Ze zijn de meest onbetrouwbare figuren en slijmballen die er rond lopen. Ze moeten alle goederen die ze gekregen hebben bij hun bekering natuurlijk terugbetalen. Met heel hoge rente.


  Maak melding
 8. Een der paars bittere vruchten van de baas der misdadigers en zijn paarse criminele elite gangsters. Sinds 1980 zijn drugshandel en wapensmokkel schering en inslag. daarvppr zit misdadiger Dino vast in de VS. Veel oerdomme ndpers zwichten voor het paarse slijk die de paarse vloek ddb en elite kader gangsta ndp hen steeds blijft aanbieden. Ondertussen krijgt het paarse kwaad wereldwijd aandacht.
  Al het geld van die leningen raakt op en niemand na wang financiele instelling waar dan ook ter wereld e go leni deze mpp paarse criminele roversbende en lijder waarop oerdomme drugs- en moord aanhangers hebben gestemd.

  De kustwacht van Trinidad en Tobago en de Amerikaanse kustwacht hebben in de internationale wateren voor de Surinaamse kust 4.2 ton cocaïne onderschept aan boord van een vissersboot. Zo meldt de Amerikaanse kustwacht op haar website. De drugs heeft een geschatte straatwaarde van ruim US 125 miljoen dollar.


  Maak melding
 9. 37 jaar na dato, regeert nog steeds de grote paarse leugen. Een schaamteloze / gewetenloze vertoning van deze Pleesident. Deze gedenkplaats heeft dan ook geen bestaansrecht onder het mom van een zogenaamde revolutie. Het is inderdaad een karikatuur voor een vuile nodeloze, bloedige militaire staatsgreep in Suriname tegen de democratische rechtsorde, een aanslag op de nationale zelfbeschikking, Het markeert slechts de lafheid van de coupeplegers. Een belichaming als feitelijke resultante van het moreel verval in Suriname, maar is vooral misleidend en verdrietig tegelijk voor de oprechte Surinamer, om dit te moeten aanschouwen. Steeds weer worden de diepe wonden die geslagen zijn, alla minuut bij het voorbij lopen van deze plek weer opengereten.

  Revolutie mijn Mars, want deze zal juist vanwege het dictatoriale regiem van DDB nog moeten komen. De onderste steen is reeds lang gelicht voor hen die beter weten en het moraal principieel nog altijd hoog in het vaandel hebben.


  Maak melding
 10. Een nep revolutie, net als die rechtstaat die ze prepareren te hebben, allemaal nep,en zie het resultaat van deze laffe coup, naa 37 jaar is de situatie in het land honderd keer erger, dankzij dit paarse geboefte, en predikt onze neppredikant Misikaba, dat het land in goede handen is van deze president, loopt de hele dag met oogkleppen op,netals Katrijntje, die vind dat het karwei nog afgemaakt moet worden, dat gaan ze straks in 2020 ook weer schreeuwen, hopelijk is het volk wakker geworden, en laten ze zich niet meer misleiden met nog vijf,


  Maak melding
 11. Een ware revo :

  — Sabotage vervolging massamoordenaars !

  — Corrupte politieke boeven/trawanten wordt niet vervolgd !

  — ALLE reserves van ons land zijn VERDAMPT !

  — Productie is gedaald, valuta NO E KOME !

  — Staatsschuld stijgt IEDERE DAG verder !

  — Staatsuitgaven zijn NOG STEEDS te HOOG !

  — Land is financieel en moreel FAILLIET gemaakt !

  PS : MORO “REVO”-HEBI E DORO, Volk e pina !


  Maak melding
 12. Wie zijn wij om anderen te veroordelen????????
  Hoor ik het goed, wie dat zegt op 25 februari 2017??????

  Wie veroordeelde de vijftien Surinamers die kritiek hadden op het militaire regime van legerleider Desi Bouterse en van van hun bed werden gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia, waar ze gemarteld werden en werden gefusilleerd op 8 december 1982 in Paramaribo?

  Wie veroordeelde deze 15 andersdenkenden op 8 december 1982 in Fort Zeelandia in Paramaribo?,
  Wie had problemen met het krijgen van kritiek?,
  Wie gaf opdracht om deze 15 mannen van hun bed te lichten in die periode en naar Fort Zeelandia te brengen?
  Waar werden deze Surinamers gemarteld?
  Waar kwamen ze om het leven?
  Hoe kwamen ze om het leven?

  DDB waar was je toen op 25 februari 1982?
  Weet je nog wat je op de teevee verklaarde hoe deze 15 mensen om het leven zijn gekomen?

  De Dief Roept Heel Hard Houdt De Dief.
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  De intelligentie van het Surinaamse Volk Wordt Zwaar Onderschat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. DDB zat enkele dagen op het TOILET !

  En de Procureur-Generaal zat gewoon op zijn kantoor in Paramaribo !

  Die kreeg GEEN ENKELE melding van de ontspoorde militairen !

  De bewoners van Paramaribo kregen via mofokorantie etc te horen dat er Marteling en Massamoord had plaatsgevonden !

  PS : tot nog toe blijven enkele ex-militaire toppers ronddolen met hun leugen-contructies, waarbij zij tevergeefs trachten de gruwelijke werkelijkheden te ontkennen/ontlopen !

  Karma e nak deng bun strak !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES