vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameMiddelbaar onderwijs Suriname verkeert in tijdnood

Middelbaar onderwijs Suriname verkeert in tijdnood

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Het middelbaar onderwijs (Voortgezet Onderwijs Senioeren, VOS) verkeert in tijdnood. De ongeveer drie weken durende staking van de leraren eist haar tol. Schema’s moeten dringend aangepast worden. Eindexamens en schoolonderzoeken op sommige typen van het middelbaar onderwijs worden nu uitgesteld.

De examens en schoolonderzoeken zijn voor mei gepland. Het wordt nu anderhalve week later. De directeuren van vwo-scholen hebben dit besloten als gevolg van de staking van de Bond van Leraren (BvL). Dit zegt de voorzitter van het VOS-directeurenberaad, Balram Soemeer, tegenover de Ware Tijd. Ook is bekeken hoe de verschillende schooltypen de opgelopen achterstand zullen inlopen.

Het VOS-directeurenberaad heeft een inhaalprogramma ingediend bij het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur (OWC). Diit gebeurde kort na het opschorten van de staking. Voorgesteld is de lessen op de zaterdag en in het pinksterweekend of het achtste lesuur zouden in te lopen. Het ministerie zelf wilde aanvakelijk de pinkster- en paasvakanties inkorten. Na protest is daar van afgezien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Die kinderen hebben meer geleerd tijdens deze staking dan al die jaren ervoor. Ze hebben geleerd dat regering en rechtsmacht twee handen op een buik zijn.


  Maak melding
 2. Dat heb je nu eenmaal met autistische vakbondsleiders. Ze bijten zich vast als een pitbull die een hap probeert te nemen uit een stuk beton. Ze hebben niet door dat hun acties onbegonnen werk is.Dit soort figuren zijn ook niet welkom in de besturen van politieke partijen. Valies heeft zijn visitekaartje afgegeven. Niet alleen de studenten heeft hij in grote problemen gebracht maar ook de leerkrachten die hem als een kip zonder kop hebben gevolgd. Zij krijgen geen loon over de stakingsdagen. De leerkrachten hebben zich in een drama gestort.


  Maak melding
 3. Het land is verkeert in een decadente staat waar wetteloosheid heerst. Het zal nooit meer goed komen met dit land. De schuldenlast zal deccenia’s duren eer dit afgelost wordt door de toekomstige generaties maar dan zal we weer nieuwe schulden gemaakt worden. Want deze nationale vernietigingspartij de ndp zal haar machtspositie nooit afstaan. Mark my words.


  Maak melding
 4. @RobG
  Valies heeft bewezen dat hij een actieve burgers is. Eentje die niet alle shit van je baasje als zoete koek slikt maar een burger die durft op te komen. Had Valies hetzelfde gedaan in 1982 dan was het afgelopen met hem. Heden 2017 kan je baasje hetzelfde grapje niet herhalen want aller ogen zijn op hem gericht!
  En nu de rest van de surinamers,die klagen en jammeren dag in ,dag uit om de huidige situatie maar vraag ze of ze bereid zijn offers te brengen om verlost te worden dan kiezen ze liever voor de misere die je baasje met zich meebrengt.
  O,ja een enkele keer worden we een beetje boos op Valies maar dat is om hem aan te moedigen het gevecht te leveren namens Suriname als eenmans soldaat aangezien de rest toch niet gaat meedoen.Ze zijn te moe of gewoon te lui!


  Maak melding
 5. Alle kinderen van NDP leden zijn bij voorbaat geslaagd!
  De rest heeft een herexamen; VHP kinderen zijn al gezakt!
  Waar is Pineut om hieraan zijn onbekwame leiding te geven?
  Wordt hij nog steeds geopereerd?


  Maak melding
 6. RobG@
  Zoals gebruikelijk de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet ,
  Robg het is geweldig in Suriname ,een super gemotiveerd leraren corps, een hele goed regering, een economie die er niet om liegt, een gezondheidszorg op eenzame hoogte , rasistische bevolking elkaar de schuld geven van goede leefbaarheid in Suriname het goud wat 100n derde miljoenen op leverd ,we zwemmen in de olie , we hebben loodsen moeten aan nemen om de passagiers schepen binnen te loodsen ,Nederland smeek om steun van Suriname om hoofd boven water te houden ,mocht bouta met de pet rond gaan ,alvast bedankt.
  En om alles in goede banen te leiden ,hebben we ook nog enkele miljarden geleent tegen 9% ,dan ben je echt hoogleraar in de economie Sari Tori Suriname


  Maak melding
 7. Ray,je gedraagt je als aangeschoten wild. lik je wonden maar goed schoon anders gaan ze etteren.Ze gaan pus afscheiden net als de etter Valies.Valies verkoopt alleen maar etterende bagger aan de mensen.Als zombies hebben de mensen Valies zijn oprispingen opgevolgd.Ray, al jouw dromen zijn vervlogen.Geef je verzet op.

  Haco, jij snapt niets van politiek,en economie. Jij bent alleen maar dagdromen aan het verlopen9


  Maak melding
 8. @RobG

  Laat ik een poging doen de 2 zijden van de medaille te tonen.
  Niet alleen Valies is autistisch te noemen ook Peneux en Jozefzoon behoren tot het soort dat wel preekt maar niets hoort.

  1>>>> er was een overeenkomst aangegaan door de regering in Mei 2016 na jaren onderhandelen en dreigen met actie.
  2 >>>> de regering heeft op 20.10 een heel duidelijke overeenkomst te getekend. De herwaardering gaat in per 01.01.2017.
  3 >>>> de regering (peneux/ jozefzoon. alibux, wijdenbosch) kwamen de overeenkomst niet na. Het is ook duidelijk dat zij de overeenkomst niet na willen en niet na kunnen komen.
  4 >>>> de regering is in gebreke en Jozefzoon roeptoetert van alles maar had moeten toegeven dat de regering gefaald heeft. In plaats daarvan gaat hij tot verdeel en heers en demagogische uitspraken doen.

  Beste RobG alle actoren zijn gestoord. Het is wel prettig te zien nu een rechter positief beslist de rechtelijke macht gewaardeerd wordt en zodra de zelfde rechters ten nadele van de staat iets vonnissen de maat genomen worden.
  Indien het ene vonnis aanvaard wordt is het ook logisch het andere vonnis te aanvaarden


  Maak melding
 9. RobH@
  Domme ordinaireman, een bosmier heeft meer verstand,
  Legt het me maar uit als je wilt of kan,die politiek van jou en de economie,die Suriname zo bekent heeft gemaakt
  Ik jou reactie tegemoet


  Maak melding
 10. Dit is dus de rede dat ons volk niet vooruit komt, kijk alleen al de discussie van deze heren, ze weten zoveel van besturen en stellen de juiste kamervragen, jullie lopen elkaar af te zeiken alsof r oorlog heerst, maar vooruitgang boeken met ELKAAR??? Ik wil jullie serieus vragen meteen op te houden met deze bullshit en voordat die misgunnende hollanders weer een fatoe gevonden hebben om over te praten, vorm een eenheid want dat is wat Suriname nu mist, EENHEID!!! En zonder eenheid kom je nergens en valt r niks SAMEN op te bouwen.
  Dan zullen de hersenloze nu dom reageren maar leef met fijten, propoganda hebben we al genoeg.


  Maak melding
 11. Haco, wat versta je onder gemotiveerde leerkrachten? Er wordt heel veel geld in het Surinaams onderwijs geïnvesteerd.Het rendement is minimaal omdat de leerkrachten het vertikken om onderwijs op een modernere manier te geven. Het resultaat is niets anders dan water naar zee dragen. Als de leerkrachten het meenden met de leerlingen waren ze niet in staking geweest. Het belang van de leerlingen had men moeten laten prevaleren.De leerling staat centraal. ZO IS HET EN NIET ANDERS……!


  Maak melding
 12. RobG@
  Daar komt hij weer ,veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven,, en komt allemaal door de verhalen van een tweede Dubai, zo zie je maar weer als je geen verstand hebt van politiek,dan achterhalen de leugens je, en dan sta je als regering met je rug tegen de muur ,dat is toch niet ingewikkeld of wel soms HU


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES