Surinaamse bouwbedrijven tegen vernietiging Braamspunt

17
Red de zeeschildpadden te Braamspunt

PARAMARIBO, 23 feb – Aannemers in de bouw scharen zich achter het verzet tegen de vernietiging van het natuurlijke milieu te Braamspunt. De Algemene Aannemersvereniging, AAV, ziet geen reden voor het hervatten van schelp- en zandafgravingen. Het betekent niet alleen vernietiging van het milieu en broedplaatsen van zeeschildpadden.

Het kan er bij de aannemers niet in dat gedaan wordt alsof het economisch niet anders kan. Minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat het materiaal onontbeerlijk is voor de bouw. “Het is niet waar wat de minister zegt. Het schelpzand van Braamspunt is totaal ongeschikt voor cement en betonverbindingen, want het is te zout”, zegt AAV-voorzitter Anthony Wong tegenover de Ware Tijd

Bouwers zullen het gebruik van het materiaal vermijden. “Als AAV zijn we voorstander van verantwoordelijk ondernemerschap. Onze leden kijken niet alleen naar korte termijn financiële voordelen en winst, maar ook naar de lange termijn en duurzaamheid. De zandafgravingen te Braamspunt zijn nadelig voor het gehele land, dus ook voor ons”, aldus Wong. Milieu- en toerismeorganisaties zijn tegen het afgraven.

17 REACTIES

 1. Liegen en bedriegen in Suriname is op zich ook een erfgoed.Lijkt wel vastgelegd in het DNA van veel Surinamers.Om andere landgenoten een loer te draaien en het land de vernietiging in te storten.Begin dat onderzoek ook maar te starten….


  Maak melding

 2. is in de bouw van het nieuwe hoofdbureau van de politie ook niet dit zand gebruikt, dan wel gemengd?

  Wanneer wordt trouwens deze zaak afgerond???
  Een Schande dit alles.


  Maak melding

 3. Op de site v/d DWT staat:

  Naar verluidt zou het besluit ter hervatting v/d discutabele zandafgraving voornamelijk zijn genomen ten gunste van 1 onderaannemer.
  De regering zou een grote betalingsachterstand bij de onderaannemer hebben en de toestemming geldt dus als een voorlopige compensatie!!!
  Dus….. de druk werd waarschijnlijk te hoog en vond men dit de beste oplossing, want ja, terug betalen is een vies woord bij deze regering.


  Maak melding

 4. Wat in heel de wereld onmogelijk is, is in Suriname wel mogelijk, behalve de goede kant opgaan! Dit alles is te danken aan de DiDiBri en zijn paarse boeven elite groep!!

  God verjaag hen naar de Hel en bespaar Suriname en de Surinamers van deze virus en ongediertes aub!!!


  Maak melding

 5. Wanneer abanies als de heer Wong spreekt,moet men tussen de regels door proberen te achterhalen wat deze uitbuiters van het Surinaamse volk precies bedoelen,wat er niet bij wordt verteld is dat een truck schelpzand voorheen 300srd koste en nu tussen de 600 en 700 kost,maw hij praat voor zijn eigen portemonnee ,deze awarie moet men terug sturen nr China om plastic rijst ,ingespoten garnalen en kip te vreten en vergiftigde melk te drinken,stel j vr als braamspunt schelp terug komt op de markt,want het is een Surinaams produkt,dan moeten de prijzen weer gaan dalen,en dat wil deze awarie koste wat het kost niet hebben,als de awarie de passie preekt


  Maak melding

 6. Voordehandliggende verklaring van onze hydroloog, ecoloog, econoom, rechtsgeleerde en alles wat hij bij elkaar loog.
  “Wan ogri e tja wan bun oftewel elk nadeel heb z’n voordeel. Het hervatten van de schelp- en zandafgravingen levert het land een niet te onderschatten voordeel op en zal Suriname van een deccenialang probleem verlost zijn. Door de activiteiten te Braamspunt hoeven straks geen miljoenen besteed te worden voor het opruimen van de Goslar; deze wordt straks toch opgeslokt door het onstuitbare zeewater. Bovendien zullen alle toeristische activiteiten zich verplaatsen naar – de tot nieuwe hoofdstad gebombardeerde – Brokobaka, alwaar de beste president allertijden noodgedwongen zijn residentie heeft gekozen.


  Maak melding

 7. De heer Wong liegt behoorlijk ;er zijn twee soorten schelp zand,zoetwater en zoutwater ,zoetwater wordt gebruikt voor de bouw,en zout of brakwater schelp voor het verharden van wegen en het verhogen van j erf,zoutwater is goedkoper,maar de awaries verkopen doms gewoon zoutwater voor de bouw,zonder dat aan de mensen te vertellen,omdat er flink aan verdiend wordt,het sprookje dat niets op zoutwater schelp groeit is ook een grote leugen,na verloop van tijd ,verdampt het zout of zakt naar beneden heb j vruchtbare grond ,vooral tomaten en vele groenten soorten gedijen heel goed


  Maak melding

 8. Dokson is nu aan de beurt als deskundige van materialen die gebruikt worden in de bouw.
  Er heerst tegenwoordig zoiets van “geen Chinese materialen meer te gebruiken gezien het inferieure kwaliteit”.
  Dus nu wordt ook gebezigd “geen zand en schelpen die gewonnen is te Braamspunt te gebruiken in de bouw en als opvulling van tuinen etc”.

  Dokson jij nu aan zet m aan te geven waar het economisch voordeel ligt en de waarheid omtrent één persoon waar de overheid heel veel geld schuldig is die een concessie heeft gekregen van die zelfde overheid.


  Maak melding

 9. Regering is al bezig met het samenstellen van voedselpakketten voor kustbewoners bij wateroverlast door springvloed en Tsunami. Daarom maken die kustbewoners zich niet druk om de zandafgravingen. Ze willen liever gratis sardines eten ipv de terrie en droge vissen uit braamspunt. Maar al heel lang klagen die kustbewoners van natte voeten door hoog water van uit de zee. De kade van su en comm rivier is al jaren door de sterke golfslag van uit de zee flink aardig afgekalfd en moet nodig hersteld worden, maar monie/paisa nahee. Het gaat niet meer lang duren en Parbo en Commewijnw djendjed kerree. En de kustbewoners kiezen liever voedselpakketten boven droge voeten. Bab rhee bab.


  Maak melding

 10. Dokson ziet geld.Dat alleen telt voor hem.De bouwbedrijven geven aan dat dat het schelpzand van daar totaal ongeschikt is .Maar volgens mij moeten eerst een paar huizen instorten en mensenlevens verloren voor dokson om te zien wat zoveel bouwbedrijven vrezen gebeuren zal als gebruik gemaakt wordt van schelpzand uit Braamspunt,
  Dan heb ik het niet over het milieu vernietiging die alvast een ander ramp zal worden.


  Maak melding

 11. Sinds 1980 zijn deze paarse aanbeden goddeloze politlici bezig met het vernietigen van mensenlevens, de economie, vooruitgang en ontwikkeling, natuur, relaties, spaar te goeden, rust, vrede en stabiliteit. Allens wat verdorven en slechts is wordt door deze paarse goddeloze regering doorgedrukt ten koste van mensenlevens, werk en inkomen en een geordende maarschappij. Sinds 2010 hebben oerdomme aanhangers deze goddeloze polici gekozen als hun afgod in vertrouwen en hoop op een beter bestaan. Alle paarse dwazen zullen te maken krijgen met misdaad, leugen en bedrog. Deze goddeloze roverheid wordt ook nog op handen gedragen door zgn predikers. Vervloekt is dat deel van het volk dat moordenaars, drugsbazen en boeven als hun afgod aanbidden en vereren. Het is een zeer door en door slecht dwaas dom paars volk.


  Maak melding

 12. Raytje is Nederlands zo moeilijk,de minister heeft duidelijk aangegeven dat het schelpzand van braamspunt nl vr het verharden van wegen en het verhogen van j erf wordt gebruikt,dat de awaries van Wong en co het aan mensen verkopen als zoetwaterschelp,omdat zij een veel hogere prijs ervoor krijgen,moet j bij Wong en co je gal gn spuiten,typisch de a no mi mentaliteit van de vhp,somo steelt grond van de arme achterban, van de vhp,dat onderling wordt verdeeld tussen de elites van de pl en de vhp,als jogi zegt a no mi,klopt het,want na somo fufuru,maar jogi tjisi gron sang somo fufuru


  Maak melding

 13. Ze zijn duidelijk op hun tollie getrapt, ze weten nu dat er niet te spotten valt met de media , en gaan ze dit soort dingen lopen roepen,

  stelletje hypocrieten.!

  Big brother is still wacthing, what’s next .!..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.