dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Vrijheid van meningsuiting wordt geschonden in Suriname’

‘Vrijheid van meningsuiting wordt geschonden in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 feb – De regering maakt zich schuldig aan het schenden van de grondwet van Suriname. Gegarandeerde rechten worden met de voeten getreden. Dit stelt vakbondsleider Wilgo Valies. Aanleiding is het abrupt stopzetten van een live actualiteitenprogramma via televisiezender STVS.

In het programma Achter ‘t Nieuws werd Valies geïnterviewd over het onderwijsconflict met de regering. Valies zegt achteraf vernomen te hebben dat het stopzetten geschiedde in opdracht van het Kabinet van de President. De directie van STVS zelf beweert dat het op eigen houtje gebeurde. Het interview zou ‘niet gepland’ zijn. Valies ervaart de hele ontwikkeling als een ‘ernstige aanslag op de vrijheid van meningsuiting.’

Het is een ontwikkeling waar elke Suriname stelling tegen zou moeten nemen. “We mogen niet aan de kantlijn blijven staan. De samenleving moet goed begrijpen dat het een heel ernstige zaak is. Aan een fundamneteel recht, verankerd in onze samenleving, de vrijheid van meningsuiting, wordt getornd. De regering die zixch moet houden aan wet en recht in het land, komt aan onze grondrechten”, aldus Valies.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

44 REACTIES
 1. Wacht maar af wat deze regering nog meer gaat doen. Dit is pas het begin. Ze gaan je bankrekeningen blokkeren, je geboortuittreksel vernietigen en je illegaal verklaren en het land uitzetten of in de gevangenis stoppen. En nog veel meer.

  De derde fase van de dictatuur is ingetreden.


  Maak melding
 2. Vrijheid van meningsuiting is pas geldig as iemand een mening heeft. De meeste Surinamers hebben helemaal geen mening. Ze zijn volgers. Dus is de vrijheid van meningsuiting niet in gevaar.


  Maak melding
 3. Tja..wat een ellende….Suriname Suriname,wat gebeurd er toch??? Ik denk niet dat meneer Valies uit het hoofd is gestapt naar STVS voor een live intervieuw,zonder vooraf te zijn uitgenodigd en of voorbereid…dat no kan..absoluut niet..Dit is overtuigend typisch een dictatoriale gewoonte v DiDiBri……..Kan j niet voorstellen!!!!


  Maak melding
 4. Als ik mij iets herinner, dan hadden ze vorig jaar of in 2015 ook al zoiets geflikt. Een tv-programma was toendertijd halverwege afgebroken of geschrapt of zoiets. Het is dus een gewoonte aan het worden.


  Maak melding
 5. Valies zegt achteraf vernomen te hebben dat het stopzetten geschiedde in opdracht van het Kab v d Pres….Als dat zo mocht zijn,waarom kletst die ene mevr Lackin dan onnodig,zogenaamde komen met haar verklaring in de media.. Of mischien vrees ze voor iets heh….Zielig hoor..


  Maak melding
 6. Triest, dat dit het Suriname van anno 2017 is…….dit ga je krijgen als je voor de verkeerde mensen kiest……wederom het bewijs dat “Vos” zijn lage streken NOOIT verliest……!!!


  Maak melding
 7. Bouterse laat zijn ware gezicht weer eens zien.

  En dan wordt LIMBO nog benoemd tot directeur Communicatie.

  Suriname: de ultieme bananenrepubliek naar Afrikaans voorbeeld


  Maak melding
 8. Dit is niks nieuws, de grondwet werd door dit paarse geboefte in de jaren 80 al geschonden, en dit geboefte heeft in 2012 met die omstreden amnestiewet, de grootste grondwetrechtenschending in de geschiedenis van Suriname verricht, en hun paarse signatuur staat bekend om grondwetrechtenschendingen, mensenrechtenschendingen, en het schenden van Internationale verdragen.
  Daarom des te meer onbegrijpelijk, dat dit geboefte met hun negatieve signatuur, weer gekozen werd in 2010, en 2015.


  Maak melding
 9. Het probleem in Suriname is dat het land alleen maar praters en praatjesmakers kent en geen doeners.
  Er is wel een heeeel klein groepje doeners en deze hebben dan ook de macht in handen.
  Helaas zijn ze egoistisch en narcistisch en vooral op zichzelf gericht. Erg jammer dat het landsbelanh hen niks kan schelen.

  De praters en praatjesmakers kletsen en kletsen en boeken 0,0 resultaat. Ze hebben niet door dat doen beter is dan praten.


  Maak melding
 10. Geen wonder dat mensen geen vrijheid hebben. Mensen met geld en macht hebben invloed op de land.
  Overigens ben ik met r. Ascal eens.
  Suriname zal moeten leren om echt in actie te komen over de bestuur, want Suriname laat zien waarom Nederlanders of allochtonen ons lui noemen.


  Maak melding
 11. Geen woorden maar daden,dat verwachten wij van vakbondsleiders, Valies!!
  Stop met stille acties en praatjes Valies. Verklaar bouta de oorlog en vecht terug.


  Maak melding
 12. Surinamers zijn net als cameleons, ze veranderen voortdurend van kleur als maar een dikke wordt voor hun lange neus gehangen wordt. Een volk krijgt wat ze verdiend….vergeet niet de meerderheid heeft voor een moordenaar gekozen…..


  Maak melding
 13. Dit is precies het dictatoriaal gedraag van mensen, die zich in het nauw gedreven voelen. De corruptie en tjoekoe’s blijven doorgaan. Hoeveel zand zal de overheid krijgen van de gravers?
  Dagelijks vindt er afbrokkeling plaats, alleen degienen die zich omringd hebben met de paarse partij blijven goed boeren


  Maak melding
 14. Valies lult lt die vhp je omkopn vhp advocaat kryg je .mata durie kryg j vr vergadering er klop iets niks.want je heb ht geld niet om te bet.wacht lt santokie je omkopen me mars word j minister.dt wacht ik af
  Een kaulo pensioneerde man lult.blyf thuis


  Maak melding
 15. De mensen rechten mn.de vrijheid van menings uiting wordt geschonden.Dhr.Valies moet blij zijn dar hij nog adem kan halen.Als hij in de jaren 80 plus had geleefd zou hij het niet meer kunnen na vertellen.Hij zou dag gaan in de plaats van Derby.Suriname heerlijk land wat is er toch van je geworden….maar er komt een dag waar rijkdom,macht,amnestie achterhaald zullen zijn…


  Maak melding
 16. Voortaan dan maar geen interviews geven aan de staatsomroep. Wat een onbeschofte manier van handelen. Ik zou ze mooi laten verrekken.
  Er zijn toch ook andere tv-stations?!


  Maak melding
 17. Ik ga ervan uit dat Hermien niet je echte naam is..je verschuilt je achter een naam en leeft je uit.Vrijheid van menings uiting maar wat ben jij bekrompen zeg…Er komt niets dan vuiligheid uit je mond zonder meerwaarde.


  Maak melding
 18. Als dit tv station zijn afspraken geen recht kan doen omdat het kabinet het heeft beslist..vraag ik me af of een ander station het wel durft..Surinamers zijn echt een slap volk.Waar blijft dhr.Santokhi..allemaal braaf wachten tot 2020.Had gedacht dat hij meer in zijn mars had..allemaal slappelingen.Hij krijgt mijn stem ook niet blijf gewoon thuis…


  Maak melding
 19. Ik discrimineer hoor zeg het frank en vrij…met jou soort ga ik niet om..Je zou de tijd en moeite die mijn ouders in me hebben geïnvesteerd te niet doen.Uit respect voor mijn ouders…hit the road.


  Maak melding
 20. Alsof Valies betaald heeft voor een uitzending? Ook als je het nieuws gehaald had ” gefeliciteerd”. Maar is geen wet dat moest.
  Wat is die heisa?
  Media geile donder!!!


  Maak melding
 21. Ik ben het roerend eens met Tarang. Zet naast Limbo ook een ander geluid en een kritische stem.

  Laat de President in de DNA uitleggen wat er met de MOU met Alcoa gebeurd is.


  Maak melding
 22. Welcome back jaren tachtig. Alleen zevenmalen erger. Geloof het of niet, dit jaar nog krijgen vele oerdomme paarse stommelingen de paarse mislukte revo oude zweep over hun ruggen. Censuur, lange rijen, schaarste over de gehele linie. Wacht maar af. Na soso lafu sma e go lafu deng dong moro dong paarsdom slecht volk disie. Of het volk der misdadigers. Wo ka, wahahahaaha sma no e go jepi geen ene ka, want………..we hebt neks nodig want neks no fout, wiens we ka, baas na lijder in dit al.


  Maak melding
 23. De ambtenaren van Suriname kunnen het land redden. Als ze weigeren om corrupt te zijn. Om corruptie door hun meerderen toe te staan. Hoeveel ambtenaren kan de regering ontslaan. Zij kan niet functioneren zonder ambtenaren.


  Maak melding
 24. Als Doekhie, Bouterse, Mi-Sikkie-Bah, Limbo, etc. hun leugens komen verkondigen dan worden eenzijdige verhalen wel toegestaan. Dan mogen de meest afzichtelijke leugens en onzin gewoon verkondigd worden ook al is het iedereen met een beetje verstand en fatsoen direct duidelijk dat het paarse KA is.
  Dan draait die heks de knop niet om.


  Maak melding
 25. even serieus …
  wat had valies nou te vertellen.?
  ik denk dat we bespaard zijn gebleven van een heleboel bla bla ….niets zeggende onzin en een klaagzang .
  de fuhrer heeft gesproken en valies heeft zich er bij neergelegd.
  no work no pay.
  achteraf is valies zo blij als een kind dat s.t.v.s de stekker eruit getrokken heeft want nu heeft hij weer stof om te babbelen.
  valies en de leraren hadden de ballen moeten hebben om massaal ander werk te zoeken .
  no work no pay ….no school.
  het kon de vonk in het kruitvat geweest zijn .
  de leraren en valies zijn gewogen en te licht bevonden.

  als tokkie wou scoren dan had hij valies moeten bellen en samen met valies , curtis en de rest van de floppositie het land lam moeten leggen.
  eens te meer laat de floppositie zien dat ze alleen lipservice geven als het op aktie aan komt .
  de kastanjes willen ze door iemand anders uit het vuur laten halen.


  Maak melding
 26. Hahaha, vrijheid van meningsuiting in gevaar? Hahaha. Iedereen is vrij om te roepen ‘Boutserse zindabad’, lang leve Bouterse, hahaha. Er zal je geen haar gekrenkt worden als je deze je mening ventileert, hahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES