donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenNatuur‘Suriname heeft geen toestemming van WWF nodig’

‘Suriname heeft geen toestemming van WWF nodig’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 feb – “Wij hebben geen toestemming nodig van het WWF’. Dit zei minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in het parlement. Het Wereld Natuurfonds, WWF, heeft kritiek op de zandafgravingen in het natuurgebied Braamspunt. De dicht bij zee gelegen zandbank is niet alleen geliefd bij zeeschildpadden.

De dieren komen er hun eieren leggen. Maar het zand is ook fel begeerd om de waarde voor de woningbouw. Vanwege de dreiging van complete verdwijning, had de regering het zand afgraven stopgezet. Het bleek een tijdelijke maatregel. Enkele dagen terug bleken ondernemers weer toestemming te hebben om er te graven. Behalve het WWF, maken ook CI Suriname, en Green Heritage Fund Suriname zich zorgen.

Die bezorgdheid deelt toerismeorganisatie SHATA. Dodson noemt het storm in een glas water, heibel om niks. Met de kwetsbaarheid van Braamspunt wordt beslist wel rekening gehouden. Het gebied heeft tijd gekregen zich te herstellen. Tussen natuurbescherming en economische ontwikkeling moet een balans te vinden zijn. De natuurorganisaties pleiten voor het permanent stopzetten van de afgravingen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

57 REACTIES
 1. Dommie Dodson heeft het zelfrespect van een schaamluis.
  Hij mag als loopjongen de foute beslissingen die anderen op zijn beleidsterrein nemen komen vertellen en zelf weet hij niets over het hoe en het waarom.
  Wat een stuk onbenul met het ego van een schaamluis


  Maak melding
 2. Het merendeel van de Surinamers blijft natuurlijk weer apathisch zitten totdat ze natte voeten krijgen, dan eerst 10 jaar klagen voordat ze uit hun luie stoel komen om te protesteren.


  Maak melding
 3. Suriname heeft alleen toestemming van de plantage eigenaar nodig.Velen snappen het nog niet of willen het niet snappen.
  Dodson is niet meer dan een marjonet.Hij is blij dat hij minister mag spelen,


  Maak melding
 4. Ze verkopen dat hele land. Al het goud weg , mangrovebos wordt aangetast , nu gaan ze zand verhandelen. Kijk maar wie de zand concessies heeft, die zijn allemaal in handen van de kaolo ndp ers. Deze dodson is een achterbakse schoothondje van die lafaard bouterse.


  Maak melding
 5. Dat arrogante smoelwerk zegt al genoeg, ’trekpop’ nummer zoveel die niet weet te acteren volgens ‘ het draaiboek van de begenadigd politicus’.
  Deze zielige figuur komt steeds met zichzelf in conflict en tegenspraak en laat het allemaal gebeuren.
  Wanneer gaan de mensen in Suriname nou eens inzien dat de NDP indoctrinatie inmiddels opgeschakeld is naar de
  ‘ vierde versnelling’, nog even dan zitten ze in ‘ overdrive’ met de handen achter op het hoofd, laten ze het stuur helemaal los en beland het land in de Braamspu(n)t!

  ‘Trekpop’ Shirley Lackin heeft WEER van zich doen spreken door wederom de stekker eruit te trekken tijdens een uitzending die de NDP ongevallig was, dit keer waarbij Valies aan het woord was, men heeft dan nog de euvele moed om te zeggen dat er GEEN censuur werd gepleegd!!!!!
  Laten ze het woord democratie maar snel verwijderen uit het Surinaams woordenboek.
  Anderzijds zal dat woordenboek toch vervangen gaan worden door een Chinees exemplaar, ( zoals de begrijpend lezers van Waterkant.net inmiddels ook wel hebben kunnen constateren) en laat het woord democratie nou net niet voorkomen in het Chinees woordenboek!


  Maak melding
 6. Suriname heeft geen toestemming nodig,

  Natuurlijk hebben die bavianen geen toestemming nodig om alles in Suriname naar de kloten te helpen, de arrogante domme klootzakken


  Maak melding
 7. Suriname in de uitverkoop.

  De Paarse Roversbende steelt alles wat nog los en vast zit.

  En Surinamers doen een plas en alles blijft zoals het was.


  Maak melding
 8. De coalitie heeft geen toestemming nodig van het volk, dat hen daar heeft geplaatst, om hen te overladen met schulden die waarschijnlijk met problemen zullen worden afgelost of wellicht met andere leningen zal worden terug betaald.

  Dokson is niet alleen een puppy on a string maar meer nog een kaart uit een spel kaarten welke niet bij de 52 speelkaarten hoort.
  Dokson wordt alleen bij het spel betrokken als het gewenst is namelijk als een joker die het spel nodig heeft maar daarna niet meer.

  Domme Dokson waar ben je mee bezig. Is een eigen mening dan niet mogelijk? Trek je broek dan op en neem een loopje.

  Ik denk dat zelfs RobG deze Dokson een onvoldoende zal moeten geven voor zijn domme uitspraak.


  Maak melding
 9. @astaman, ik geef jou groot gelijk en ik heb ook het een en ander kunnen volgen. Een dictator is aan de macht.

  Dodson, je praat voor Bouterse en jullie beiden hebben een plaat voor jullie hoofd.

  Natuurlijk denken jullie alleen maar aan geld zonder te onderzoeken wat de consequenties zijn voor het land en milieu als er overstromingen mochten plaats vinden.

  Als er eieren gelegd worden geeft het toch ook aan dat er dieren daar aanwezig zijn??? Het gebied is tenminste leefbaar.

  Er staat:::::::Maar het zand is ook fel begeerd om de waarde voor de woningbouw.
  =waar worden al die huizen gebouwd en wie gaat over de controle?
  =Wie gaat over de controle hoeveel hout naar China gaat?

  –Straks wilt Suriname ook nog geld ontvangen voor cultureel erfgoed, ik zou zeggen geef ze niets en sluit ze allemaal maar op.

  Dodson, shame on you


  Maak melding
 10. Iemand voorspelde al eens dat Sur.ooit een Lelydorp aan zee gaat kennen.De daden van Dokson zullen hem gelijk geven ook.
  De huizen waarvoor de schelp verdediging wordt weggediekt,zullen door de zee verzwolgen worden op haar weg naar Lelydorp.Kwestie van tijd.
  En dat terwijl Naipal bezig is elders kwelders aan te leggen om de zee een halt toe te roepen.Naipal kan maar ophouden en zijn tijd aan wat anders besteden.Want elk landaanwas zal door de regering weer afgegraven worden.


  Maak melding
 11. Dodson gelooft in zijn eigen leugens en verzinsels. Er mogen geen veranderingen gepleegd worden op een natuur reservaat laatstand beroven . Als minister weet ie toch dat er zo een conventie bestaat op internationaal niveau. Iedereen zijn de wegen kwijt of zitten draadjes los in hun hersen pannen. Als we de broed plaatsen verstoren van die arme schilpadden, dan moeten we niemand meer arresteren met krappe eieren.


  Maak melding
 12. Stort in die afgegevraven gedeeltes rotzooi met een laag zand van 1 m er bovenop. Dan komen die schildpadden ook aan hun trekken en de rotzooi is gelijk opgeruimd.


  Maak melding
 13. Ira:
  Dat is ook zo’n ding. De houtkap die gepleegd wordt t.b.v. het
  palmolie project. 520 vierkante kilometer is ‘verkwanseld’ aan de Chinezen en Algoe maar de ‘ vermoorde onschuld’ spelen door te zeggen dat hij niet weet waar al dat hout heen gaat! Zal me niet verwonderen als het hout in rap tempo gekapt en uitgevoerd wordt en dat het palmolie project op niets uitloopt net als alle voorgaande zaken die deze NDP minister de mensen mag doen geloven, wat te denken van:
  Rozenkwekerij, 2e melkcentrale, ananasfabriek, het rijstdebacle met Venezuela en nog een aantal (paarse) luchtkastelen!
  Ook deze onvermogende minister is zo transparant als een loden deur!🕵🏽


  Maak melding
 14. @Astaman
  Bij alle palmolieprojecten komt de financiering uit het gekapte hout.
  Het Hout brengt per ha ongeveer $ 40.000 (dat is geen winst maar omzet). De investering in een volledige palmolie onderneming vergt ongeveer $ 8.000/ha.

  Ik hoop dat duidelijk is waarom Venetiaan niet met de Chinezen tot een deal kon komen. Ze zagen geen eens kans de marginale bankgarantie af te geven voor een project dat mits compleet uitgevoerd $ 320.000.000 gaat kosten.
  Suriname betaalt zelf voor de financiering met haar hout.

  Algoe gaat er maar van uit dat alles goed geregeld is.


  Maak melding
 15. @astaman
  Algoe zal het niet weten omdat hij er zich er mee mag bemoeien. Als hij iets fout zegt moet hij op het matje bij Bouterse himself.
  De hele houtsector en de deals daarover met die chinezen controleert Bouterse via stromannen. Ze hebben zich o.a. de concessies van Bruynzeel toegeëigend en veel meer. Bouterse wordt slapend rijker van de houtexporten door chinezen.
  Waarom Suriname nog steeds rondhout exporteert kan worden verklaard door het persoonlijk belang dat Bouterse in de houtsector heeft. Dit terwijl de assemblee unaniem heeft besloten dat de export van rondhout moet worden gestopt


  Maak melding
 16. De arrogantie van de macht heet dat.
  .
  Nee toestemming is niet nodig maar je hebt wel internationale afspraken, overeenkomsten en toezeggingen gedaan.
  BELOFTES VAN DEZE REGERING ZIJN NIETS WAARD. DIE ZIJN SLECHTS UIT OP SNEL GELD.


  Maak melding
 17. Friends,

  It has been a while since we met. Are you all doing well?

  First, I want to convey the greetings of His Excellence Dr. Professor Robert Mugabbe to the courageous people of Suriname. You shall be thrilled to know that His Excellence has recently married an 17 year old youth.

  Second, His Excellence has come to know about the financial problems of the People’s Republic of Suriname. So he has instructed me to give you great country a big big loan of 1 billion Zimbabwan Dollar!! To be paid back in 50 years, without rent.

  I hope you will appreciate this and pray for the well being of His Excellence.

  Yours of course,

  Robert Moegaba, Chief Secretary of His Excellence Robert Muggabe.


  Maak melding
 18. Er is geen toestemming nodig om MILJARDEN aan ongedekte bankbiljetten te drukken en uit te geven !

  Er is geen toestemming nodig om de gehele DEVIEZENRESERVE van SUR te verkwanselen !

  Er is geen toestemming nodig om een Grondwettelijk VERBOD te verkrachten met een nep-amnestiewet !

  Er is geen toestemming nodig om openlijke corruptie door politieke vrienden toe te staan, niet te vervolgen !

  Er is geen toestemming nodig om de HOUTVOORRAAD in het Patamaccagebied (oliepalmproject) te laten verdampen !

  Er is geen toestemming nodig om CENSUUR toe te passen bij een live Tv-uitzending !

  Er is geen toestemming nodig om de staat Suriname FAILLIET te maken, door fin/econ wanbeleid !!!!!

  PS : TJAGO, NEKS NO FOUT !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 19. Die WWF was toch het breinkind van de crimineel Bernard, die betrapt was bij aanname van steekpenningen enz? En zijn vrouw gek probeerde te verklaren? En her en der zeer genereus zijn zaad heeft gestrooid waarvan meerdere zaadcellen tot ontkieming zijn gekomen?


  Maak melding
 20. Men vergeet te vertellen dat het deel dat wordt afgegraven met landaanwinst te maken heeft.Zolang dat deel wordt afgegraven is er geen vuiltje aan de lucht.Het is wel raadzaam dat het een en ander goed wordt gemonitord.Je weet het maar nooit met ondernemers.Die zoeken de grenzen van het toelaatbare en ontoelaatbare op.


  Maak melding
 21. Landaanwinst, hahaha. Hoe kom je erbij. Je moet echt een fanatieke DBB-fan zijn om zoiets ziekelijks te verzinnen, hahaha.
  Als die zand gebruikt wordt voor huizenbouw, waar komt er dan nieuwe land bij? Hahaha.
  Brada Rob, je moet echt een moslim worden hoor. Of ben je het al? Het lijkt erop! Salam, broeder! Hahaha.


  Maak melding
 22. “Het is wel raadzaam dat het een en ander goed wordt gemonitord” , lees ik ?????????

  Tja, de faillietmakers van Sranan, die WEIGEREN corruptie te bestrijden (Carifesta-geboefte, Naschoolse Opvanggelden-schandaal, verdamping Monetaire Reserves van EEN MILJARD), gaan de afgravingen monitoren ?????

  Tja, … de drukkers en uitgevers van MILJARDEN aan Ongedekte SRD-bankbiljetten gaan de zaak nauwkeurig CONTROLEREN !!!!!

  PS : Verdoezelen faillissement van SUR niet meer mogelijk, diverse overheidsdiensten kunnen bijna niet meer functioneren door het GELDGEBREK !!!


  Maak melding
 23. Na het land financieel / economisch / moreel naar de kloten geholpen te hebben, is nu het milieu en natuur aan de beurt, onder het schrikbewind van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, coupleger, mensenrechtenschender en dictator DESIRE DELANO BOUTERSE.


  Maak melding
 24. Hypocriet ten top; de voorgaande regeringen hadden nooit de moet kunnen opbrengen,om schelpgravingen een jr lang stop te zetten vr een degelijk onderzoek;Dodson een man met visie weet waar over hij praat,en het zijn geen NDPers die het afgravingen doen,allemaal hindustaanse bradas,die verantwoord bezig zijn, waar zeiken jullie over, het is een win win situatie,gn jullie bij trump protesteren over de oliepijplijn die dwars door indiaans grond gebied loopt,trump schijt op jullie hoofden,betweterige nietsnutten en zakkenwassers allemaal,moeten wij onze bouwindustrie de nek omdraaien,lijkenpikkers allemaal


  Maak melding
 25. Van coblijn@

  hebt jij het rijtje al gezien wat ze allemaal hebben beloofd en niet nagekomen bijv.
  trein naar zanderij
  18000 huizen
  4 baans weg naar Brazilië
  Nederland helpen om uit de crisis te komen
  dijken verhogen om geen natte voeten te krijgen enz enz
  je zou er ziek van woorden


  Maak melding
 26. “lijkenpikkers allemaal” wordt hier geroepen,

  WIENS lijk ???

  Is de opzettelijk FAILLIET gemaakte Sranan-staat, een LIJK ????

  Is de machthebber een LIJK en krijgen wij Sranan-mans tegenwoordig steeds een Cubaanse stand-in te zien ????

  PS : Er is geen toestemming nodig voor een lijk !


  Maak melding
 27. @Van Coblijn
  Zeker als grap bedoeld. ” Dodson is een man met visie en hij weet waar hij het over heeft”
  Ik heb die man nooit op een visie kunnen betrappen. Alleen op stoere taal die hij later van zijn baas moest inslikken.
  En dat hij weet waarover hij het heeft hebben ze in de assemblee wel gemerkt toen hij kwam uitleggen dat hij niks afwist van de afspraken met Alcoa omdat hij niet mee mag doen met de onderhandelingen en ook niet wordt geïnformeerd door Sardjoe terwijl hij politiek verantwoordelijk is voor het dossier Alcoa. Nu bazelt Dodson onzin over het afgraven van slechts de zandaanwas terwijl alle mensen die echt weten waar over ze het hebben waarschuwen tegen het verder afgraven van zand bij Braamspunt omdat het onverantwoord is.
  Dodson heeft opdracht gekregen om de matties van de NDP te regelen en heeft dat gedaan tegen het belang van de rest van Suriname in. Er zijn genoeg alternatieve vindplaatsen van zand voor de bouw.


  Maak melding
 28. Alle kritieken ten spijt; wij bouwen op onze eigen tempo,en wie o doro ,kom langs om te zien wat een bedrijvigheid , overal in het land wordt gebouwd,na de aankondiging van de Betuwelijn heeft het meer dan 30 jr geduurd voordat men met de bouw is begonnen ,de Noord-Zuidlijn bijna 40 jr haco,over de bouw van 18000 huizen er is meer dan 10000 gebouwd,dus waar kwek j over,de vier baansweg nr Brazilië is men nog in onderhandeling,met alle stakeholders,inclusief caricom,China ,Brazilië ,safri safri wie o doro,als de oude politiek,iets hadden gedaan ,hoefde deze regering,niet het hele land in te richten,waterleiding ,stroomvoorziening ,wegen,bruggen,let wel overal in het land ,niet Paramaribo alleen,kom net van lelydorp wat een metamorfose ,houden jullie j koest,en lekker doorslapen


  Maak melding
 29. Hallooo betweterige niets nutten,dezelfde nietsnutten van de front regeringen,lijden aan amnesie,onder hun bewind is Biliton vertrokken uit Suriname , waar de mensen van onoribo de wrange vruchten nu ervan plukken,Rusland en santoki hebben allebei boter om hun hoofden,informeer nr hun trekrecord,ik denk dat jullie spontaan in huilen zullen uitbarsten,Rusland heeft er twee huizen van overgehouden wat wij tenminste van weten in de usa,van de vhp weten wij dat ze alle landbouw gronden hebben gestolen,jogi alleen bezit een kwart van saramaca


  Maak melding
 30. Srafu jou naam zeg alles,commentaar overbodig ,bun koen koen dito,paimang jij bent met j verstand in het verleden blijven hangen,de dinosaurus is al uitgestorven,alleen beseft jij dat nog niet.


  Maak melding
 31. Hallooooo kontlikkers van Nederland niemand praat over ned in Su ,de imf hebben wij voorlopig aan de zijkant geparkeerd ,we doen alles op onze eigen tempo,de imf gt ons niet over de klip jagen,met hun absurde bezuinigings plannen,daarvoor moet j ballen hebben,wij doen zaken met bevriende naties,waaronder Frankrijk ,China ,mercosur,caricom,let wel op onze eigen condities en tempo


  Maak melding
 32. “Wij bouwen in ons eigen tempo” ??? Bouw sang ????

  Kondre Sranan is FAILLIET gemaakt door wanbeleid van de Grondwetverkrachters !
  Productie gedaald tot 0,00000! VALUTA NO DE !

  Sranan, Sranan-volk, Sranan-economie, niets telt bij de machthebbers, alleen het uit de BAJES houden van hun massamoordenaar is belangrijk !

  PS : Stop de nieuwe slavernij in Sranan, geen censuur, geen corruptie, geen nieuwe devaluaties, geen miljarden-ongedekte-bankbiljetten-drukkerij !

  STOP het verder failliet maken van ons land !


  Maak melding
 33. @Van coblijn, Bouterse is een moordenaar en is niet gentle.
  Wat een voorbeeld figuur is die man. Zie ook wat met zijn zonen is gebeurd.
  Onderzoek even maar hoe die woningen tot stand zijn gekomen. Niet voor de armen die hij straks weer nodig heeft om hun stem te plaatsen voor een moordenaar.
  Deze ontvangen alleen een zak met eten voor een 65 SRD. Een zoethoudertje.


  Maak melding
 34. Het land wordt bestuurd door hebzuchtige corrupte criminelen vnl onberechte moordenaars, drugbonzen, bankrovers, berucht als leden van de N. Mpp.R. Deze paarse roverheid zal zorgen voor nog meer moordvloek, drugsvloek en staatskasroofvloek. Wacht maar af. Die paarse oerdomme stommelingen zullen het te laat weten en hun eigen paarse schijt vreten. Wo ka.


  Maak melding
 35. Kijk, het enige waaraan deze gozers denken is hun eigen zak. Dodson weet wel duidelijk dat de natuur daar te grabbel wordt gegoiid, maar zijn eigen zak is belangrijker. Het is heel jammer om te zien hoe deze regering zand denkt te strooien in de ogen van zijn burgers. Ik zou graag willen zien hoe hij later aan zijn kinederen of kleinkinderenzal uitleggen dat pappa/opa dit heeft gedaan zodat hij meer geld in zijn zak had, maar dat Braamspunt dan niet meer bestaat. Dodson denkt dat iedereen net zo dom is als hij. Heel jammer wat er met ons geliefd Suriname gebeurt.


  Maak melding
 36. Srafu ;je hebt de klok horen luiden,maar j weet niet waar de klepel hangt,een land die failliet is kan nooit zoveel bedrijvigheid hebben,sla j woorden boek op en ga lezen nr de definitie failliet ,ira;je bent onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen,bij de dinosaurus,is dat een bewezen feit, ze zijn er niet meer ,na so a de,kom met bewijzen,blijf anders niet zeiken in het luchtledige,ontwetendheid is ook een vak apart,Mike de souza als het waar is wat j zegt,waarom hebben de heren van het oude politiek dan niets ondernomen in de honderd jr van hun bestaan,het te stoppen,blijf maar lekker door kwekken.


  Maak melding
 37. Nadat het rijke Westen zelf aan kaalkap heeft gedaan werden er orga’s opgericht om landen in ontwikkeling te marginaliseren. Als die arme sloebers niet ratificeren krijgen zij geen toegang tot fondsen, die hen in the end toch worden onthouden.


  Maak melding
 38. Hahaha. Suriname heeft geen toestemming nodig van WWF, hahaha. Dat klopt. Maar Suriname heeft wel toestemming nodig van de Heer der Heren, van Allah. Want uiteindelijk is elke land ZIJN bezit!! Hahaha.

  Daarom moeten de Surinaamse ministers de Koran leren en in overleg gaan met de Imams en de Mullahs, over wat Allah zegt. En zo moet men dan beleid formuleren. Anders wachten er rampen, hahaha.


  Maak melding
 39. Paraman@
  Toen Bruinzeel er de Bush beheerde werd er gekapt en opnieuw aan geplant ,waar haal je de onzin vandaan ,de bakraas deden aan bos beheer ,nadat Bruinzeel zich terug trok uit Suriname, is het verkeerd gegaan ,luie donders


  Maak melding
 40. “een land die failliet is kan nooit zoveel bedrijvigheid hebben”, zegt massamoordenaar-lover-Van-Coblijn,

  tja, daarom is Suri-export bijna naar NUL gedaald, Valuta-NO-DE !

  “je bent onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen” zegt Coblijn !
  Ja deze regel geldt in een normale rechtsstaat ! In het dictatoriale Sranan van de massamoordenaars van ONGEWAPENDE BURGERS, wordt een normaal Strafproces gesaboteerd en tracht men de Krijgsraad met onwettige middelen (nep-amnestiewet en ongrondwettige middelen) te stoppen !

  PS : Het dictatoriale regiem heeft bij de STVS ook weer openlijk CENSUUR toegepast !

  COBBIE, go sribi yere !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 41. Van coblijn, aan jouw ABN te zien begrijp ik nu waarom het zo slecht gaat daar in Suri.

  Enkel met basis onderwijs kan je geen land besturen.

  Miereneuker!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES