zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname's luchtvaartpionier Rudy Kappel vereeuwigd

Suriname’s luchtvaartpionier Rudy Kappel vereeuwigd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ZANDERIJ, 10 feb – Op de internationale luchthaven te Zanderij is een kopstuk onthuld van Ronald Elwin ‘Rudy’ Kappel. Volgens Robbi Lachmising, de directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, is het welverdiend. Het gaat om een ware luchtvaartpionier.

De in 1959 overleden Kappel was de oprichter van het eerste Surinaamse luchtvaartbedrijf, het bedrijf Kappel-Van Eyck. De twee en dertigjarige Kappel kwam samen met co-piloot Vincent Fajks om tijdens een vlucht in het kader van Operation Grasshopper. De operatie was deel van een project voor het aanleggen van vliegvelden in het gehele Surinaamse achterland. Het duo verongelukte in de buurt van het dorp Paloemeu.

Hun toestel, een Aero Commander AC 520, vloog tegen een heuvel aan. Met andere vliegtuigen werden voedselvoorraden gedropt voor arbeiders. De twee waren niet op slag dood. Hun lijken werden twee dagen later ontdekt door een zoekpatrouille. Het was op enige afstand van de rampplek. Vermoedelijk hebben Kappel en Fajks getracht zich te voet te verplaatsen,maar waren zij te zeer verzwakt door het ongeval.

Zie ook: 15 interessante wist-je-datjes over SLM.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Ik heb enige tijd terug gelezen over deze meneer Kappel en het is voor mij meer dan terecht dat deze luchtvaartpioneer een blijvend aandenken heeft op het internationale vliegveld te Zanderij.


  Maak melding
 2. Zij liggen begraven op de Joodse begraafplaats oranjetuin.naast elkaar,langs de bakstenen muur aan de kant van de wagenweg straat in Paramaribo 2 witte graven.


  Maak melding
 3. @koos,

  Zeker weten dat er een soort spoed beeld van bouterse in de maak is aangezien fidiesijsburg schoonschip maakt onder de coupplegers, en geloof mij het loopt.


  Maak melding
 4. Een standbeeld van de president?Ik vind het een goed idee..het liefst op een strategische plek als fort Zeelandia.Daar was hij op zijn “hoogtepunt” als mens.Aub met alle documentatie erbij zodat de geschiedenis boeken niet alleen erover schrijven maar dat het voor de toekomstige Surinamers zichtbaar is.Een stille reminder van wat nooit had mogen plaats vinden in zo’n mooi land.En uiteraard dat het zich nimmer mag herhalen.Ik geloof in de toekomst..ik geloof dat het goedkomt met Suriname.Alleen hebben we een lange weg te gaan..


  Maak melding
 5. @diana, lieve kind,

  Niemand ontsnapt aan mij. Alleen de ONOPHOUDELIJKE aanbidders van Heer Vishnu Narayan Hari kunnen mij passeren. De rest moet rekenschap afleggen aan mij.

  Ik zou zeggen, verricht geen onzinnige activiteiten zoals het maken van een beeld van Bouterse, want in de toekomst zal dat alleen maar gebruikt worden om eieren en tomaten op te gooien.

  Mijn toekomstvisie laat zien dat er straks een periode komt dat mensen die tegen iets (slechts) zijn zullen worden opgepakt en aan een paal zullen worden vastgebonden en dat een ieder die gestresst is en sadistisch van aard is, de mogelijkheid krijgt om zo’n persoon te bekogelen met stenen, eieren, tomaten en allerlei andere vieze dingen. Om opluchting te krijgen van z’n eigen ellende. Maar dit zal natuurlijk niet helpen.

  De mens zal het de komende tijd heel erg zwaar krijgen. Zijn medemens zal zich ontpoppen als een vampier en er zal een atmosfeer heersen waarin verraad van, afvalligheid tov en afkeer van het goede hevig beloond zal worden en het uiten van goedheid als de hoogste misdaad zal worden beschouwd.

  De Mahatma Tulsidas heeft in de Shri Ram Charit Manas de oplossing gegeven aan de goedwilligen om aan deze vervolging te ontsnappen. Hij heeft aangegeven dat alleen het chanten van de Naam van Heer Vishnu Narayan Hari nog de mens zal kunnen redden. En het voordeel van chanten is dat je het innerlijk kan doen, zonder dat een ander het te weten komt. Als je karma doet, dan komt een ander het altijd te weten, want je lichaam wordt dag en nacht gemonitored in de nieuwe samenleving.

  Dus beste kind, chant Hare Raam, Hare Raam dag en nacht, ONOPHOUDELIJK voor je eigen heil en voor die van je naasten.
  Je kan natuurlijk ook de Mahamantra chanten: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Raam, Hare Raam, Raam Raam, Hare Hare. Deze 2 Namen, Raam en Krishna zijn de meest geliefde Namen van de Heer. En Hare is de meest geliefde Naam van Zijn Yogische Kracht, de Yog Maya.
  Dit zal je altijd kracht, wijsheid, troosten liefde schenken en de Heer Vishnu Narayan Hari zal zich Persoonlijk om je ontfermen.

  Geef deze mijn boodschap door aan al je geliefden, mijn kind. Vertel het niet aan hen die geen greintje Goddelijkheid tonen. Zij zijn mijn prooi! Ik wacht op hen.


  Maak melding
 6. Lieve Yam Dew,fijn dat je mij het een en ander wilt uitleggen/vertellen over het geloof.Ik ben een overtuigd Christin…hoop dat je me nog steeds een lief vindt.Want ik waardeer je reactie het geeft inzicht in je geloof en is met respect gebracht.Ik respecteer elk individu maakt niet uit tot welk ras of kaste je behoort of welk geloof je beleid.


  Maak melding
 7. @diana, mijn lieve kind,

  Het is niet de godsdienst dat belangrijk is, maar de God.
  Als jouw God jou leert om menselijk te zijn, dan is dat goed.

  Misschien ken je de Bhagvad Gita niet? De Heer Narayan Vishnu Hari, geincarneerd als Heer Krishna zegt daar: alwie een bepaalde God aanbidt, zal voorzeker naar de sfeer van die God gaan. Maar elke gebed tot welke God ook is een INDIRECTE aanbidding van Mij, want ook die Goden vallen onder Mijn Heerschap. Effectiever is om Mij RECHTSTREEKS te aanbidden, zonder tussenstations.

  Beste @diana, doe wat je doet, maar weet dat er ook een andere optie is, namenlijk je rechtstreeks tot Heer Vishnu Narayan Hari te wenden ipv via een tussenstation.

  Maar vrees niet, al doe je dit niet, jouw gebed komt toch bij Hem terecht, via de God die je aanbidt.


  Maak melding
 8. Als de God die ik dien en aanbidt het langs deze weg doet wie ben ik om er tegenin te gaan.Mijn vader was hindoestaan..het christendom is mij met de paplepel ingegoten.Maar ik weet van elk geloof wat het zo’n beetje inhoudt.Ik heb ook de koran gelezen omdat ik niet het type ben dat zich maar van alles laat gezeggen.Ook heb ik hindoe vriendin waar ik het een en ander aan vraag..nogmaals zeg niet veel te weten maar in grote lijnen weet ik het een en ander over elk geloof…


  Maak melding
 9. Wat heeft Godsdienst hiermee te maken. Suriname is is een politiestaat, president is een moordenaar, zijn adviseurs zijn moordenaars, samen zijn ze drug dealers en veroordeeld ook. NU zeggen ze dat SU een diamant is hahahahahha, een diamant voor moorden en roven en drugs. De moordenaar wordt president voor het leven wacht even, het komt nog. SU is nu aan de afgrond, armoede etc. Wat gaat de toereisten den in SU, naar Fort zeelandia om te zien waar de mensen vermoord zijn? Genippa kopen op straat,? Om vermoord te worden? Om vakantie te vieren achter de tralies? Om te worden beroofd op straat? Om dood gereden te worden op de weg, die bijna niet is? Vul verder in mensen. SU vermijden als de pest, gebruik je geld voor iets anders.
  Als je sex toerist ben en een beetje geluk dan de SFB jongens zit je goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES