dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoNabestaanden teleurgesteld over schorsing zaak Decembermoorden

Nabestaanden teleurgesteld over schorsing zaak Decembermoorden

-

Does Travel & Cadushi Tours

Nabestaanden van slachtoffers van de Decembermoorden donderdag buiten de rechtszaal in Suriname. De Krijgsraad heeft de verdere behandeling van het 8 december strafproces uitgesteld tot nader order. Auditeur militair Roy Elgin was aan zet en zou volgens schema een requisitoir moeten houden.

Aanklager Elgin maakte echter bekend dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat tegen het besluit van de Krijgsraad om het strafproces te hervatten. Hoewel de Krijgsraad hierover geen officieel document heeft ontvangen en ook niet duidelijk is waarom hoger beroep is aangetekend, besloot rechter Cynthia Valstein-Montnor de zaak toch voor onbepaalde tijd stil te leggen: het Hof van Justitie in Suriname moet zich er nu eerst over buigen.

Nabestaanden reageerden teleurgesteld en vol ongeloof. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) op basis van de wet geen hoger beroep kan aantekenen tegen het besluit van de Krijgsraad. Er kan volgens hem alleen in appel gegaan worden op beschikkingen krachtens het Wetboek. De Krijgsraad heeft het verzoek van het OM om het 8 decemberstrafproces te beëindigen afgewezen op basis van een resolutie van de regering en niet krachtens het Wetboek.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

32 REACTIES
 1. Die komt nooit die hele justitie verhaal van berechting is nep. Nabestaanden het is gewoon tijd verlies. Bouta heeft al gezegd niemand gaat hem kunnen arresteren. Dus lieve mensen vergeten zaak


  Maak melding
 2. @ James bond

  Inderdaad het is tijdverlies, ik begrijpt de nabestaanden wel,
  maar als de Pres zegt; dat niemand hem kan arresteren, dan is het zo ! Als de nabestaanden geloven dat er een hogere macht is, dan komt het wel goed terecht.
  Ik kan dat makkelijk schrijven omdat ik niemand kwijt bent geraakt,ik begrijp de nabestaanden volkomen wat ze willen.
  Ze willen de Pres in de bajes zien zitten maar, dat zal nooit gebeuren. Deze proces zal nimmer plaats vinden; gebeurt dat wel, komt de Pres ongeschonden uit.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. Wat hadden jullie dan verwacht? In Suriname is hij degene die bepaald gezien zijn bankrekening en zijn onuitputtelijke geldschieter, de Centrale Bank van Suriname, en mensen zijn koopbaar vooral in Suriname.
  Daar in Suriname wordt je al op jonge leeftijd geleerd om voor geld je diensten / stem aan te bieden.
  Bijvoorbeeld:
  Voor een beltegoed van 25 SRD heb je een scholiere in huis om je interieur schoon te maken.

  Dus nabestaanden jullie mogen blijven hopen tegen beter weten in,


  Maak melding
 4. Deze man waant zich onaantastbaar….

  Ha ha en daar gaat hij de fout in …….

  You can Run butt can not hide for the Justice of GOD…

  Komt goed geloof me


  Maak melding
 5. Als deze zaak stopgezet wordt,dan moeten ook de leden van SFB vrijkomen.Kan niet anders.Want tegen deze “artiesten” zijn ook alle aanklachten ingetrokken.
  En daarna kunnen de gevangenis deuren wijd open gezet worden omdat het OM niet het volk maar de regering vertegenwoordigt.Wie maar belooft voor altijd paars te zijn,mag zijn hebben en houden pakken en de gevangenis uitlopen.Alles per resolutie.


  Maak melding
 6. Essed als je wil praten mag dat.Maar vertel dan alles over de jaren 80.Denk maar aan Rambocus 11,12 maart Bouta zat toen op de Suriname rivier zonder wapens vertel ook over die hindoe tempel te Pad van Wanica waar ze hem opwachtten om hem te vergiftigen maar dank zij 1 van hun zelf werd Bouta gemeld dat hij in een hinderlaag zou lopen en ging hij niet naar Pad van Wanica.Vertel ook over de wapens op Coney Island waarschijnlijk weten een hoop Sranamans niets hier over.En ook niet dan Ronnie Bravo als voorwaarde voor vredes onderhandelingen met DDB had gesteld dat Dino als onderpand moest dienen.Dat de nederlandse regering wapens heeft geleverd aan Venetiaan toen hij president was van SWITI Sranan.Zijn met een hercules transport vliegtuig via curacao naar SWITI Sranan gevlogen.Essed tell the childeren the true if you wanna tlaked.En dan mag je proberen om iedereen op te sluiten vanaf de jaren 60 tot nu.
  Heel veel SUC6


  Maak melding
 7. @mundo, als je toch zo verliefd bent op bouta……wat doe je in hemelsnaam in Nederland…..??? Je bent dan niet geloofwaardig!!! Er waren tegencoups gepleegd vroeger…….maar wat was de reden….men zag al snel in dat “redder” bouta in een dictator was verandert……..maar daarover hou jij je bek dicht…….waarom vertel je die “true” ook niet!!!! Sommige Suris zijn gewoon levende judassen……laag bij de grond!!!!


  Maak melding
 8. @Mundo
  Je denkt dat we de woorden dat komt uit de mond van de moordenaar en amnestie drager moeten geloven?!
  Ga wat beters doen met je tijd!!Of beter nog laat je kop checken.


  Maak melding
 9. Alleen jou bouta en jij zien onzichtbare vijanden.
  Wees gerust niemand wil zijn handen gaan vuilmaken aan een moordenaar,niemand die zin heeft om hem te vermoorden.Hij is gewoon een lopende lijk.
  En ,ahum, voor iemand die beweerd onschuldig te zijn heeft hij heel wat tovertrucjes in zijn mars om de zaak stop te zetten,Waarom niet gewoon voor de rechter staan en zijn zaak uitzitten?!Waarom telkens weer met de lulligste smoesjes komen ?!

  @Mundo


  Maak melding
 10. Ray

  @Mundo
  Je denkt dat we de woorden dat komt uit de mond van de moordenaar en amnestie drager moeten geloven?!
  Ga wat beters doen met je tijd!!Of beter nog laat je kop checken


  De nabestaanden van die duistere binnenlandse oorlog,
  waar sommige van deze zelfde gasten ALLES van weten, hebben tot op dit moment geen POOT om op te staan.


  Maak melding
 11. Mundo

  Essed als je wil praten mag dat.Maar vertel dan alles over de jaren 80.Denk maar aan Rambocus 11,12 maart Bouta zat toen op de Suriname rivier zonder wapens vertel ook over die hindoe tempel te Pad van Wanica waar ze hem opwachtten om hem te vergiftigen maar dank zij 1 van hun zelf werd Bouta gemeld dat hij in een hinderlaag zou lopen en ging hij niet naar Pad van Wanica.Vertel ook over de wapens op Coney Island waarschijnlijk weten een hoop Sranamans niets hier over.En ook niet dan Ronnie Bravo als voorwaarde voor vredes onderhandelingen met DDB had gesteld dat Dino als onderpand moest dienen.Dat de nederlandse regering wapens heeft geleverd aan Venetiaan toen hij president was van SWITI Sranan.Zijn met een hercules transport vliegtuig via curacao naar SWITI Sranan gevlogen.Essed tell the childeren the true if you wanna tlaked.En dan mag je proberen om iedereen op te sluiten vanaf de jaren 60 tot nu.
  Heel veel SUC6

  Dit en nog veel meer. Ik heb middenin die raciale Rambocuscoup gezeten. Nagenoeg alle actoren leken SPREKEND op elkaar.


  Maak melding
 12. @Ndp mpp
  Alle ndpers zijn paars bezten knettergekke dwazen.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Blijf maar huilie huilie,…MAFKEES !..JULLIE rol is uitgespeeld dong boerikies !


  Maak melding
 13. @Paraman
  Je baasje weet hoe hij straf moet ontlopen.Van beroep is hij een professionele crimineel.Hij weet de boel te intimideren en weer hoe anderen om te kopen. Er zijn voorbeelden zat. Je baasje omringd zich graag met omgekochte derderangs burgers!Kontelikkers noemen wij hun.
  Elgin die is omgekocht. of misschien met de dood bedreigd.Wij vragen ons af waarom de rechters niet in staat blijken te zijn als het gaat om de zaak dec moorden.Kijk naar amerika ,daar heeft het anderhalve week geduurd en 2xmaal toe is de zaak van trump tegen de moslim ban afgewezen.Wij gaan nu naar het jaar 36 en wij gaan om gerechtigheid voor de slachtoffers eisen .Wij doen dit niet namens de nabestaanden maar namens het volk van Suriname want 1 van de 15 burgers kon een geliefde van ons geweest zijn ,Natuurlijk gaan wij de nabestaanden steunen zij verdienen ook gerechtigheid.


  Maak melding
 14. @Paraman
  Zo zien de ndpers eruit

  Twee zichtbaar bezopen vrouwen en een man hebben donderdag geprotesteerd bij het gebouw van het Hof van Justitie tegen de voortzetting van het 8 decemberstrafproces.
  Zij menen dat er ‘krachten’ bezig zijn in het land om hun president achter slot en grendel te zetten. “Wij zijn geboren NDP’ers. No man sma no e sroto pres, anders na war in a kondre”, is te horen en te zien in een kort kort filmpje dat circuleert op Facebook.
  Om hun woorden kracht bij te zetten, werden er behalve plat en grof taalgebruik ook krachttermen gebruikt.
  Het drietal zegt bereid te zijn om te sterven voor president Desi Bouterse. “Na oorlog oen wan in a kondre. We bron a her foto plat”, aldus de vermeende fervente NDP’ers.(GFC)

  In elk ander land zouden ze opgesloten worden voor bedreiging de stad in brand te leggen net als hun voorvaderen eeuwen eerder gedaan hadden,kodjo,mentor en present!
  Dus zo ziet een ndp terrorist eruit.
  Ze moeten naar een rehabilisatie centrum om van hun drankprobleem verlost te worden,daarna volgen de kwade geesten die bezit nemen van hun ziel….hahahahaaaaa


  Maak melding
 15. @Paraman
  Wat de surinaamse rechters niet lukt te doen ,doen anderen het voor ons.Troonopvolger zit achter slot en grendel in America.Pappie kan daar de rechters niet omkopen en of bedreigen,dus wat doet pappie…precies hij zegt”welke dino,ik ken hem niet”.Hahahahaaaaaa..
  Waarom we steeds het vb van trump de idioot aanhalen?Nou om jullie paarsen te laten zien dat het recht geen onderscheid maakt in wie voor hem staat.Zonder aanziens des persoon worden vonnissen uitgesproken.Zelfs trumpie moet zich eraan houden.
  Maar in Suriname is het verhaal anders.


  Maak melding
 16. De Opperrechter zal beslissen!!
  Nu of later!! maar zeker is zeker.
  De nabestaanden willen het uiteraard meemaken, maar
  dat beslist de Opperrechter.
  Niemand ontwijkt zijn straf.


  Maak melding
 17. Nederland hou eens op want als buiterse in de boei is geslagen????schiet ik grooste deel van die hindoestanen neer.

  We hebben alles op een rij.
  Onthou jullie dit goed
  Bouta kan wel in de gevangenis,maar….. gelijk a meer e nak panja.
  18 koeli e jang ai gelijk.
  Dus nederland ….,en die arme kwart koeli surinamer soe no soekoe dede gie sranang.
  Want bouta achter tuin sitie kba.
  Bouta is sterk.ik was hier.


  Maak melding
 18. Niemand heeft het eeuwige leve mensen , ben beniewd wat die betaalde beschermers van moordenaar bouta gaan doen.
  Mischien moeten jullie levend meebegraven worden in een groot massa graf wanneer hij dood is.
  Karma voor allen die het kwaad goedpraten.niet jij maar die koenoe voor je families.
  Sital is al gekrepeerd nu de rest nog.
  Bouterse en mede moordenaars geniet maar van het leven
  laat het je goed smaken , dag des oordeel komt..


  Maak melding
 19. James bond
  Die komt nooit die hele justitie verhaal van berechting is nep. Nabestaanden het is gewoon tijd verlies. Bouta heeft al gezegd niemand gaat hem kunnen arresteren. Dus lieve mensen vergeten zaak
  ********************************************************************@James bond …. weet je waarom Killer Bouterse zich niet zal laten arresteren? Die KLOOTZAK …. MOORDERNAAR … pleegt eerder ZELFMOORD …. want een grote LAFAARD is hij wel.


  Maak melding
 20. Over slechts enkele jaren zullen sommige nabestaanden zelf door hun nabestaanden herdacht worden.
  Jammer dat ze geen rechtszaak zullen zien geschieden tijdens hun leven.


  Maak melding
 21. Aibaja….ik leef met je mee.Laat een man..maar heb je kinderen?Houd je even veel van je kinderen als van de president?Dat je de kans waagt je kinderen voor lange tijd niet meer te zien,omdat meneer Bouterse naar Santo Boma moet?Dus ga je een paar hindoestanen vermoorden/mishandelen?Mijn oren stuiteren ik weet niet wat ik hoor.Dhr Bouterse houd ook meer van jou dan zijn familie?Ik houd op aarde van niemand meer dan mijn kinderen.Als je kinderen hebt vraag ik je beleefd en urgent hulp in te roepen..


  Maak melding
 22. Allen die de grootste moordenaar beschermen zijn in principe de grootste lafaards die wonen in het land. Deze zeer stinkend corrupt rijke paarse poepvliegen en criminele parasite zijn sinds 1980 net als hun afgod de oorazzk van moreel en geestelijk verval, naast moord, drugshandel en legen van de staatskas. Ooit komt er een dag der vergelding, alles wat deze mpp ndpers hebben gestolen zal hen ontnomen worden door hun eigen paarse aanhangers. Na wang burgerpporlog e go kong als deze paarse beesten en roofdieren het land blijven plunderen. Hoe lang nog hopen en geloven het volk deze mpp ndpers nog. Wo ka.


  Maak melding
 23. Peerung peering mni patrong,san wani kong meki a kong, dang woo shi fa kontrowatra e go na kontr bere.
  Na jullie Santaboma gelul gaat het hier pas gezellig worden!


  Maak melding
 24. De nabestaande zijn teleurgesteld om de opschorting van de december moorden maar dat had ik als burger verwacht dat de dictator zijn macht in het land zou tonen dus verwonderd mij niets meer in Suriname.Er heerst een vloek op Bouterse en hij is geen mens want als je mensen kan doodschieten of laten doden dan ben je niet goed in je hoofd.Die man is de slechtste burger die Suriname ooit heeft gehad.Het land is ook leeggeroofd door hem en zijn zijn handlangers.Alleen het buitenland kan Suriname helpen om van Bouterse af te komen.God zal er voor zorgen want Surinamers zijn zelf bang dat ze weer worden doodgeschoten en zelf de rechtelijke macht kan niet tegen die domkop want hij is onberekenbaar.Die man kan niet eens goed Nederlanders praten alleen zijn naam schrijven kan hij.Het probleem Suriname is Bouterse en daarom moest het volk niet voor zo iemand kiezen want het is vragen om problemen en dat hebben ze ook gehad.


  Maak melding
 25. Bedank aan Brunswijk en Somohardjo voor hun amnestie steun aan Bouterse.Deze zijn naar mij ogen ook lafaards en hebben geen recht van spreken.Ik zie ze ook als loopjongen van Bouterse.Hun rijkdommen hebben ze ook te danken toen ze in de regering Bouterse hebben gezeten.Het zijn schaamteloze figuren in mijn ogen.


  Maak melding
 26. Nou dit was toch te verwachten. Ik was alleen benieuw welke weg die lul zou volgen
  Wat zijn jullie Surinamers toch naive, dat jullie zoeen sukkel geloven (hebben geloofd).
  Gecondoleerd Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES