maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWet tijdelijke krachten kan Surinamers kosten

Wet tijdelijke krachten kan Surinamers kosten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – Een wetsvoorstel op het reguleren van tijdelijke arbeid kan Surinamers duur komen te staan. Dit stelt parlementariër Patricia Etnel ( NPS). Het gaat dan vooral om het onderdeel waarin uitzendbureaus gedwongen worden mensen in loondienst te nemen.

Het is dan niet waarschijnlijk dat het aantrekken van Surinaamse krachten gezien zal worden als een aantrekkelijke aangelegenheid. Het wordt voor de uitzendbureaus haast niet mogelijk meer mensen te ontslaan. Etnel ziet dus al gauw gebeuren dat buitenlandse arbeidskrachten aangetrokken zullen worden. Surinamers zelf zullen dan nauwelijks of niet aan bod komen. Het systeem van ‘contractarbeid’ was juist wel een uitkomst.

Weliswaar is er de afgelopen jaren veel kritiek geweest. Vooral vakbonden vonden de lonen te laag en arbeidsomstandigheden te riskant. Contractarbeid heeft kunnen voorzien in relatief goedkopere arbeidskrachten voor onder meer mijnbouw- en oliebedrijven. Duizenden hebben zo een baan kunnen bemachtigen op een anders krappe arbeidsmarkt. Etnel vreest nu dat het met de wet nog moeilijker wordt werk te vinden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. De figuren die denken aan arbeiders te halen uit het buitenland en zo onze Surinamers buitenspel te zetten, zijn gewoonweg lafaards. De persoon die met deze gedachte is begonnen kan geen echte Surinamer zijn of heeft gewoon geen gevoel en liefde voor zijn/haar landgenoten. Wij Surinamers hebben hier niet voor gekozen. We hebben gekozen voor juist voor ons een beter Suriname.
  Gaan de regeerders voor de komende verkiezingen ook buitenlanders halen om voor hun te kiezen? Dan gaan ze huis aan huis om ons Surinamers te bedelen om weer voor ze te stemmen, om zodoende weer aan regeermacht te komen. Wij Surinamers zullen dit niet in dank afnemen. Weet men niet dat men de situatie zelf in de hand heeft gewerkt. Wij Surinamers moeten hier onze gezinnen onderhouden. De buitenlander onderhoudt zichzelf of stuurt juist onze gelden naar het buitenland voor zijn gezin. Wie is met het idee gekomen? Deze persoon moet weggejaagd worden uit het machtscentrum. Je bent daar gezet door en voor SURINAMERS.


  Maak melding
 2. Juist in moeilijk financiële tijden moet de vakbond diep na denken met welke belachelijke eisen ze komen richting de werkgevers en het land…jullie doen zelf afbreuk voor waar jullie staan met deze eisen….geef de buitenlanders nu niet de schuld…en blijf niet klagen in deze tijd…u wenst en krijgt….en nu hebben de rest het na kijken…welke opleidingen heeft de vakbond genoten….diep triest voor ons landgenoten….


  Maak melding
 3. Waarom zou een een uitzendbureau mensen in vaste dienst moeten nemen…? Een heel dom besluit van de regering…..die hiermee laat zien het begrip “Uitzendbureau” niet kent….en de plank dus volledig misslaat!!!


  Maak melding
 4. Suriname is niet van die meedogenloze paarse criminelen die regeren dankzij al die paarse criminele oerdomme debiele dwaze idiote aanahngers. Baas gi volk gratis a didibri bita paars frugtu foe moord, roof, onrust, onvrede en armoede. Alle Na Donp Partij aanhangers zijn de schuldigen voor het crimineel rovend wanbeleid van hun didibri mpp baas en geboefte. WO ka.


  Maak melding
 5. Handen uit de mouwen en gaan met die banaan,werken is het toverwoord woord voor sur, jullie zullen anders moeten gaan denken, het komt niet vanzelf aan waaien,als je luxe wil permitteren moet je er voor werken, denk maar eens terug in de tijd 60 tijger jaren. Toe ging het als een speer 2 NL guldens voor 1 sur gulden .Zieken zaten niet in de problemen politie functioneerde goed ,de corruptie was minder ,waar die tijd gebleven


  Maak melding
 6. Dat het zo goed ging in Suriname kwam omdat Nederland geld naar Suriname bracht, en nu staat Suriname op eigen benen, dat is niet makkelijk, je moet ook iemand hebben die over de hele wereld zijn hoofd laat zien van dit hebben wij ,en dat verkopen wij dit is Suriname, iemand die werkt om van Suriname iets groots te maken.
  Suriname moet werken aan zichzelf , iedereen moet mee doen.
  Maar eerst moet er schoon schip gemaakt worden.


  Maak melding
 7. Dus maken Surineds daar goede kansen om via een uitzendbureau te werken? Dan gaan er een aantal UB’s komen, opgericht door Surineds, voor vnl Surineds.


  Maak melding
 8. Een uitzendbureau stuurt arbeidskrachten uit om voor een bepaalde tijd voor een bedrijf te werken. In NL wordt je door de uitzendbureau betaalt. Alsook in de VS. Het verschil tussen wat de uitzendbureau aan de werknemer betalen en wat ze van het andere bedrijf krijgen is hun winst.

  Je kan zo’n kracht alleen betalen als hij werkt. Het zou onzin zijn om de kracht ook te betalen wanneer hij niet werkt.
  Als de uitzendbureau verzekeringen moet betalen dan wordt zijn winst minder. De uitzendbureau moet dat ook voor buitenlander betalen ingeval hij ziek wordt of een ongeluk op werk krijgt. Hoe wordt de buitenlander dan goedkoper?

  Er zijn toch wetten die voor iedere kracht van de uitzendburea gelden of niet soms.


  Maak melding
 9. @Wazig,

  Ik ben het volkomen met je eens dat je als Uitzendbureau geen arbeiders in vaste dienst neemt om ze dan naar Werkgevers `UIT TE ZENDEN`

  Men snapt kennelijk het begrip Uitzendbureau dan helemaal niet.

  Het is de Werkgever die arbeiders al dan niet in vaste dienst neemt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES