maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Omkoping’ bij Jeugdparlementsverkiezingen Suriname

‘Omkoping’ bij Jeugdparlementsverkiezingen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – Over de verkiezingen voor leden van het Jeugdparlement hangt een schaduw van omkoping. Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de organisatiecommissie, kan geruchten niet bevestigen. Politieke partijen zouden stemgerechtigde jongeren omkopen.

De bedoeling is genoeg stemmen te vergaren om eigen favorieten het Jeugdparlement in te krijgen. De praktijk moet genoeg invloed garanderen op het instituut. “Mocht het inderdaad zo zijn dat jongeren worden omgekocht, dan vind ik het jammer. De verkiezingen hebben niets te maken met partijpolitiek. Het gaat om jeugdparticipatie en we proberen dat zoveel mogelijk te benadrukken”, zegt Ghisaidoobe tegenover de Ware Tijd.

Geruchten over omkoperij gingen ook al rond bij de vorige verkiezingen. Ghisaidoobe zegt dat zoveel mogelijk getracht wordt omkoping te voorkomen. Makkelijk is het niet omdat over het gehele land verkiezingen worden gehouden. Parlementariër Patricia Etnel liet via Facebook weten dat jongeren worden omgekocht. Ze zegt tegen de Ware Tijd het van jongeren zelf vernomen te hebben.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Dit is de aarde van het land en de cultuur. Dit land bestaat uitsluitend van corruptie, criminaliteit, list & bedrog. Deze minderwaardige mentaliteit profileert zich met de regelmaat van een klok.


  Maak melding
 2. Jong geleerd is oud gedaan!! Straks zijn ze de 2e grootste groep boeven van het land!! Allen de laan uitsturen!!! NU NOG KAN!!!!

  Zit in de genen!!!!


  Maak melding
 3. De kinderen zullen niet anders dan hun ouders gedragen. Dit is onze toekomst en het begint erg vroeg.Dit allemaal is te wijten aan onze leiders die door vele ouders op handen gedragen worden


  Maak melding
 4. In Suriname onder de ndp is omkoperij de normaalste zaak van de wereld geworden.Het ndp parlement doet aan omkoperij en de juniors volgen hun voorbeeld.


  Maak melding
 5. Zelfs de jongeren doen mee aan omkoperij en frauduleuze handelingen. Zal Suriname nog ooit uit deze vicieuze cirkel geraken?
  Blijkbaar geldt voor deze jongeren: jong geleerd is oud gedaan.


  Maak melding
 6. Het is beter dat SU omgedoopt wordt in een echte criminelen en boevenland!!

  A GODO BORO KBA!!! Ding siri sa panya!!!

  Een tijdje terug had een imbeciel, het likkende ijsje uit de hand van mijn schoonmoeder afgepakt en rende weg!! Hij had geluk dat ik er niet bij was!!
  Ik loop altijd met een honkbalknuppel op straat!!! en eerlijk!! Ik zal hun elleboog en de arm verbrijzelen en mank maken voor altijd!!


  Maak melding
 7. mocht deze geruchten waar blijken te zijn , dan is deze J.P in 1 klap waardeloos geworden.

  met geld is alles te koop’.

  ik heb het al eerder gezegd: Het zijn de kinderen van de oom en tantes, van gevestigde partijen. De invloed is niet uit te bannen.

  de gezegde geldt nog steeds: , Jong geleerd is oud gedaan.”

  Met andere woorden: het systeem wordt zo doorgeschoven naar de volgende generatie


  Maak melding
 8. We veranderen hier graag namen. Waarom geen jeugd NDP i.p.v.Jeugd parlement.Het is niet anders dan een kweekvijver voor blinde volgelingen .


  Maak melding
 9. En dan willen ze je ook nog laten geloven, dat het goed gaat komen met Suriname, de jeugd heeft een slecht voorbeeld met al die criminelen in de coalitie, daarbij zien die jeugdparlementarīers alleen maar $ tekens, en hebben een ander doel voor ogen,en dat is de overstap naar het parlement,want weten donders goed, dat ze als jeugdparlementarīer geen moer inspraak hebben betreffende het beleid.
  Ze zien Opa Bouva en Cafur die net als minister op zijn 27 jarige leeftijd bedankt is geworden, als voorbeeld, die nooit meer hoeven te werken, vanwege hun riante uitkering plus allerlei privileges.


  Maak melding
 10. Ach ja, sinds februari is de levensmotto van de gemiddelde surinamer “neks no fout”. Verkiezingen winnen om het land op te bouwen is dus niet iets waar de jeugd mee opgegroeid is, maar nak den panya….een verworvenheid van de grootste boef en moordenaar die suri ooit voortgebracht heeft. Wat verwacht je dan de toekomstige politici, omkopen….verdeel en heers en alles wat je niet zint aan je vieze laarzen te lappen.


  Maak melding
 11. Ndp na a meest corrupte criminele partij sinds jaren tachtig, alsook de oprichter en zijn duivelse trawanten. Wo ka, nog meer moreel en geestelijk verval e go kong, met dank aan al die mpp ndper’s die hiervoor hebben gestemd.


  Maak melding
 12. “Ghisaidoobe zegt dat zoveel mogelijk getracht wordt omkoping te voorkomen. Makkelijk is het niet omdat over het gehele land verkiezingen worden gehouden.”

  Dat er over het hele land verkiezingen worden gehouden heeft niets te maken met het voorkomen van omkoping…Het gaat slecht in het land, het volk is vatbaar voor manipulatie, zo ook hun kroost…

  Hoe zat het ook al weer…wie de jeugd heeft, heeft de toekomst….

  In geval van Suriname zal het een toekomst worden van heel veel verloedering en armoede helaas.

  Waar zijn de opvoeders van Suriname gebleven…


  Maak melding
 13. Waarom denk je dat die abdoel gafoer bedankt is. Heeft mee gedaan met die soldaten. Ze hebben verder geen ruchtbaarheid aan gegeven. Soldaten zijn nog steeds in dienst. Deze zouden bij een eventuele rechtzaak de namen noemen van degenen due hadden meegdaan om de containers met paketten te plunderen. Ze hebben toch uitstekende leermeesters die alles van corruptie afweten. Niet alleen bij de ndp heb je deze figuren rondlopen maar ook bij de vhp nps abob pl ach noem maar op.
  Wij vertrouwen geen enkele politieke partij meer.


  Maak melding
 14. Toen Jezus aan de paal hing , zei hij tegen zijn vader:”Vader, vergeef het hen, want zij weten niet wat zij doen”.

  Na wang sari tori tog. Ze zitten gevangen in die situatie, ze kunnen niet anders doen dan dealen.

  De overmacht is te groot.


  Maak melding
 15. om hier nog verbetering in te krygen heb je een streng regiem nodig en een strenge rechtspraak dat paal en perk steld aan Fraude en Criminele en misdaad zaken, Suriname moet opnieuw her opgevoedt worden
  ook schoolverlaters moeten de kans krygen hun opleiding verder af temaken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES