Sylvana Simons spreekt spot in Surinaams in

73
Sylvana Simons

De Surinaams-Nederlandse televisie- en radiopresentatrice Sylvana Simons heeft een reclame spot in het Surinaams ingesproken, waarbij zij Surinamers in Nederland oproept om bij de aankomende Tweede Kamer Verkiezing op haar partij te stemmen. Simons, die eerst bij de partij DENK zat, stapte daar eind december op en richtte de nieuwe politieke partij Artikel 1 op.

Vergezelt door Surinaamse muziek spreekt de in Suriname geboren Simons in vloeiend Sranan Tongo haar ‘Kondreman’s’ toe. Ze stelt dat Surinamers geschiedenis kunnen schrijven in Nederland, door krachten te bundelen en op 15 maart 2017 te stemmen op Artikel 1.

Luister hier naar de Surinaamse spot:


73 REACTIES

 1. In Nederland heeft ze te weing stemmen ,Surinaamse mensen in Suriname hebben o,o invloed op de Nederlandse politiek.
  Ze proveerd zieltjes te winnen en dan te vertellen …..
  Ik heb een grote hoeveelheid mensen achter me staan….haar enige doel is zwarte piet af te schaffen…de rest is o.o..
  VOEL JIJ JE DAN NIET MISBRUIKT ????


  Maak melding

 2. Wendell,

  Als je zo voor je kondremang bent ga naar SU begin daar iets, Hier in Nederland zul je altijd een nobody blijven.

  Daar is maar een reden voor …… je hebt teveel kwaad bloed gezet bij veel mensen…

  gegroet,

  Wendell


  Maak melding

 3. Ik begrijp deze Muts niet ; waarom gaat ze speciaal in Sranan tongo een boodschap inspreken ?
  Ze heeft te bedelen om op haar te stemmen, de gene die dat doet is gewoon niet wijs ! Je leef in een blanke wereld en je wil in je 1 tje, hun gewoonte en leefwijze veranderen.
  In mijn ogen ben je dan een maloot, en niet goed bij je hoofd, ik ga zoals velen op G.Wilders stemmen ; hij zegt wat een andere denkt. S. Simons ; moest eerst bij de gemeente proberen te komen als een lid van een bestaande partij en daarna, misschien een wethouder kunnen worden. En van hieruit in de 2 de kamer techt komen als ……… !
  Vrouw tan pé yu dé no span yu sréfi nanga politiek.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Hoe zwakker een mens zich opstelt des te sterker maakt men de (tegenstander).
  Wees sterk in zelfvertrouwen
  Schuw de uitdaging om verantwoordelijk te zijn niet.
  Beheers je negatieve emoties. Adem uit je eigen neus. Kijk met je eigen ogen. Hoor met je eigen oren en Denk met je eigen hersenen


  Maak melding

 5. Als “witte” voel ik mij gediscrimineerd. Ik heb geen woord verstaan van wat zij zei. Mag ik, en velen met mij, de boodschap niet horen? Het zijn toch Nederlandse verkiezingen.


  Maak melding

 6. En maar roeptoeteren dat ze ook Nederlandse is..Ze heeft niks met Nederland en dat wilt ze ook niet..Ze wilt alleen zwartepiet zijn nek omdraaien..voor de rest schijt ze op Nederland. .En zijn alle blanke racistisch..Wat een eng mens..


  Maak melding

 7. Ik zou en zal nooit stemmen op zo een partij. Haar partij is misschien nog erger dan de PVV. Men moet ook afblijven van Sinterklaas en zwartepieten. Ik snap niet dat men het denigrerend vinden wanneer ze zwart zijn of dit associëren met het slaven verleden. Kijk vooruit en wees bewust wat er in het verleden is gebeurd maar ga het verleden niet misbruiken om het heden van anderen te verpesten.


  Maak melding

 8. @ Ad Kemps

  Je hoeft je niet druk te maken; S.Simons heeft gewoon een boodschap ingesproken in het Surinaams, ( Sranan tongo )
  Ze probeert donkere landgenoten om op haar te stemmen en niet anders,dus hou jij je maar gedeisd er is niks aan de hand. 1 ding weet ik zeker, dat ze er niet komt ( tweede kamer. ) Haar programma is niet toereikend om in de 2de kamer te komen,wat ze wil is niet goed, ze wil dat de overheid een kinderfeest verbied, (nonsen )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. zelfde gelul als toen met bouta, de hollanders zijn slecht
  inspelen op onderbuik gevoelens, bah, ze heeft precies dezelfde tactiek als bouta maar ja ze is ook een bouta fan
  nou kijken hoeveel suries er weer intrappen


  Maak melding

 10. Haha een kijk, een moslim die vind dat anderen vooruit moeten kijken hahaha…
  Jullie zitten zelf constant de slachtoffer rol hihi laat me niet 😁


  Maak melding

 11. JZwartmans
  Ik begrijp deze Muts niet ; waarom gaat ze speciaal in Sranan tongo een boodschap inspreken ?””
  Ik denk dat ze de tactiek van ‘O.J. Simpson wil toepassen
  Het is hem gelukt denkt ze. Mij kan het zo ook lukken.


  Maak melding

 12. Ineens praat Sylvana surinaams….terwijl ze jarenlang toen ze in Hilversum werkte met alleen maar blanken…..niets moest hebben van de Surinamers!!!


  Maak melding

 13. Ik stem op Sylvana, want ze is net zo zwart al mij, ze begrijpt me veel beter dan een Turk, of een Ptata..
  Als ik bijv die Ptata,s moet geloven, dan is er geen racisme, en discriminatie in Nederland..
  Toen die ene zwarte jurist onheus was behandeld door de politie van Den haag, kwam de politie Den Haag met het welk bekende excuus, dat een van de politie agent ook een gekleurde persoon was, dus is er geen sprake van racisme!!!!, yeah right, alsof alleen Pata,s zwarten racistisch kunnen bejegenen …..Maar wanneer Sylvana zich aansluit bij DENK, dan hoor je die reactie,s van die Ptata,s van ” ach ze zou moeten weten wat Turken, en Marokanen van negers vinden ” Zo vallen ze finaal door de mand, door hun eigen bewering tegen te spreken… IK BEN ZWART, EN IK STEM OP SYLVANA……….. Ja ik stem etnisch …………..


  Maak melding

 14. Heeft ze geen javaanse, hindoestaanse, chinese, indonesische, molukse, blanke vriendinnen die in haar partij kunnen stappen als kandidaat?
  Als ik haar was zou ik die mevrouw bellen die die astro-praatjes verkoopt ’s nachts op de RTL’s. Ze schijnt geboren te zijn met helderziendheid.
  Kan iemand die vrouw bellen en vragen wat de verkiezingsuitslag wordt? Ik zou wel wilen bellen, maar mijn beltegoed is al op.


  Maak melding

 15. Sylvana , is zwart en denkt dat ze op zo’n manier de zwarte mensen gaat binnen halen want de meeste zijn niet zo klever .kijk maar naar de ellende in landen die bestuurd worden door zulke gasten . kijk ook naar de buitenlanders die ooit in de politiek zijn gestapt . wat hebben ze kunnen doen ? nada niks.
  als ze eenmaal binnen zijn en hun big salary ontvangen hoor je niets meer van ze . laats ook die Tanya Jadnanansingh . ze had onderwijs in haar portefeuille maar wat heeft ze gedaan toen de studiefinanciering werd afgeschaft en omgezet in een studielening . zij hebben wel gestudeerd met studiefinanciering . stelletje hypocrieten .


  Maak melding

 16. Turken en Marokkanen hebben veel meer voorzieningen gerealiseerd dan Surinamers omdat zij goed vertegenwoordigd zijn in de politiek. Overal in het land zie je gebouwen van hen waarin internaten, scholen, vormingscentra,enz. zijn gevestigd.

  Deze groepen weten het politiek spel beter te spelen dan Surinamers omdat hun achterban ook massaal achter hen staat. De Surinamers die participeerden in de Nederlandse politiek en in de Tweede Kamer gekozen werden gingen voor het algemeen belang en dat merk je nu wel. Links, rechts, voor en achter hebben Turken en Marokkanen meer dan hen. Zeer triest dat Surinamers hun eigen landgenoten in de politiek vertrappen terwijl de Turk en de Marokkaan vol trots achter de eigen mensen staan.


  Maak melding

 17. Sylvana Simons heeft een grote fout gemaakt door uit DENK te stappen. Via de steun van de vele honderdduizenden Turken en Marokkanen die op DENK gaan stemmen had ze in de Tweede Kamer gekozen kunnen worden. Voor haar moet het een eeuwige les les zijn dat je niet moet rekenen op de Surinaamse stem. Surinamers voelen zich meer Hollander dan de Nederlanders terwijl de Nederlanders hen als tweederangs profiteur bestempelen. Surinamers denken in het “algemeen belang” en daarom zijn ze nergens goed vertegenwoordigd. Ze vertrouwen eerder de witte man dan hun eigen landgenoten. Velen denken hierdoor aanzien te verwerven bij de witte man die makkelijk in de maling neemt.


  Maak melding

 18. Goh, kiezen op etniciteit of (voormalige) nationaliteit. Dat moet je als blanke eens proberen, dan is de wereld te klein. Hebben zij trouwens ook twee paspoorten?


  Maak melding

 19. Ok dan, in het Sarnami.

  Raam Raam. Ham Sylvana bati. Ham maangi laa choenaaw lare aur djiete. Toelog hamre oepar stem kariho achchaa. Ham Kariya Pietwaa ke deswaa me se bhagaa deb.
  Ie deswaa mein khaalie bakraa log ke sammaan ho hai. Ham maangie la kie doesar log bhie moka paawe koechh bane ke. Jab ham djietab, tab dekhiye ham Soerinaami bhaai behnon khaat kaise kaam karab. Toelog ham par stem kariho achchha. Tab Soerinaami bhaai behen khoeb aage barhie!!


  Maak melding

 20. Laat silvana oprotten. Toen ze met haar blanke man leefde had ze heel negatieve dingen te zeggen over donkere mannen en over suriname. Nu daar die blanke man haar gedumpt heeft zijn wij donkere mannen en surinamers goed voor haar. Ze moet haar diep schamen om het woord richting ons te richten. Dus meid rotop


  Maak melding

 21. Typisch
  Toen Sylvana beroem werd heeft ze nooit omgekeken naar de donkere Surinaamse gemeenschap, ze ging voor honderdprocent op witte Nederlandse toer. Een blanke man , mulatto kinderen baren voor de blanke man en was nooit positief over de donkere man en donkere Surinaamse vrouw. Nu wilt deze mevrouw de politiek in en weet donders goed dat ze de witte stemmen mag vergeten en komt nu kruipen naar de donkere gemeenschap om stemmen te winnen . wat mij betreft mag deze zelf hatende juffie de pot op, ik wens haar succes met haar pogingen maar stemmen krijgen van de donkere Surinamers krijgen alleen omdat ze nu achter komt dat ze donker is mag ze op haar buik schrijven. Ga naar je witte fan en schoonfamilies om stemmen te winnen.


  Maak melding

 22. http://www.volkskrant.nl/archief/sylvana-simons~a594283/

  Sylvana Simons in column Veronicablad.

  “Zo trok ze onlangs stevig van leer tegen de zwarte man in Veronicablad, de plek waar ze zich na een korte periode bij Playboy (‘Hartstikke stoer, als vrouw voor de Playboy schrijven, jammer dat het ophield’) uitleeft als columnist. ‘Wetende dat zijn soort in de minderheid is en hij overal aan zijn trekken kan komen’, schreef ze, ‘maakt hij zich over het algemeen geheel niet druk om wat zij voelt, denkt of wil. Hij is meestal al vanaf jonge leeftijd bezig een harem te vormen, en een nieuwkomertje dat begrip eist is zo vervangen. Voor een zwarte man gaat kwantiteit boven kwaliteit.’
  ‘Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ‘Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen. Want dat is niet cool.”


  Maak melding

 23. Onder duizend mensen zocht ik naar een wijs mens, vond er een, maar het was geen vrouw. Dankzij een vrouw is de zonde er in de wereld. A freri nanga sneki plus gi eng mang wang beti. Weg met alle dominante vrouwen.


  Maak melding

 24. Ik snap de haatdragendheid naar Sylvana Simons toe, niet zo goed hier op de website. Mensen kunnen veranderen en nieuwe inzichten krijgen. Waarom geven jullie Surinamers haar geen kans? Ik bedoel wij Surinamers. Is het zo moeilijk om iemand te vergeven? Scheisse.


  Maak melding

 25. Kijk hoe dom dit stornt wi j f is. Suriname is niet alleen van de creolen . Het is ook van d eed hindoe s ta en , javanen en Chinezen. Dus sylvana ga niet discrimineren , jo zwarte piet!


  Maak melding

 26. @Rocky : De meeste Europese landen hebben geroofd en gemoord om te zijn waar ze nu staan…..dus als jij niks te vetellen hebt ga maar kinderporno kijken en houd je pedofielenkop dicht.


  Maak melding

 27. @Moeder Taal,

  Heeft jouw moeder geen boer?
  Wil jij mij vertellen dat ze 2 poepgaten heeft? Een voor en een achter? Waar ben jij dan uit gekropen, misbaksel?


  Maak melding

 28. Wat een idioten hier zeg tje … Vooral de Wilders minnions .
  Las hoop generatie
  Hoop no de
  Alleen een Surinamer heeft meer vertrouwen in een ander volk behalve zn eigen .
  Hoop no de hoor
  Gefrustreerd folkje zijn we hoor …..


  Maak melding

 29. Mijn stem krijg zij niet ik vergeet niet hoe zij de Surinaamse vrouwen vernederde jaren terug ik vergeet het nooit en haar verkiezing punten daar hebben wij niets aan ik wordt er niet beter van al haar ook mijn kinderen niet sorry ik ga voor wilders 👌💪


  Maak melding

 30. @ Blaka Djoekra

  Dus jij gaat op S. Simons stemmen, alleen om het feit dat ze zwart is; en jij toevallig ook.Nou Blaka Djoekra je mag stemmen op wie je wil, in Nederland is dat gewoon.Er wordt voor de verkiezing geen bruine bonen en rijst verdeeld onder de stemmers, en voor degen die van plan zijn om te gaan stemmen. Of S.Simons in de 2 kamer terecht komt is voor mij een vraag, en als ze toch genoeg stemmen krijgt, kan ze toch in der eentje geen f..ck doen voor jou, en de andere stemmers !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 31. Als er iemand discrimineert, dan is Silvana het wel!!
  Zie haar tweet van 30 juni 2015.
  https://twitter.com/SylvanaSimons
  Sylvana Simons ‏@SylvanaSimons 30 jun. 2015

  Mama stuurt ’n foto van haar op mijn leeftijd. Da’s effe schrikken. Ik lijk zó op haar, weet nu dat ik later ook een kromme Chinees word 😳😊😁

  En haar interview op 13 januari 2001 in de Volkskrant waarin zij zeer bedenkelijke stereotype uitlatingen over zwarte mannen deed. Een tweetal voorbeelden uit dit interview:
  1. “Wetende dat zijn soort in de minderheid is en hij overal aan zijn trekken kan komen, maakt hij zich over het algemeen geheel niet druk om wat zij voelt, denkt of wil. Hij is meestal al vanaf jonge leeftijd bezig een harem te vormen, en een nieuwkomertje dat begrip eist is zo vervangen. Voor een zwarte man gaat kwantiteit boven kwaliteit.”
  2. “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen. Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen”. ‘Waar komt dat gedrag vandaan?’ “Uit onze geschiedenis. In de Surinaamse cultuur is het heel normaal dat je als vrouw je kinderen helemaal alleen opvoedt en ook nog werkt. Dat gaat al eeuwen zo. Het is niet vreemd als iemand vraagt: zie je de vader nog?”


  Maak melding

 32. HEEFT GEERT WILDE..BEHALVE RACISME , en
  MOSLIMHAAT ,OOK NAASTENLIEFDE,ECONOMIE,ONDERWIJS,GEZONDHEIDSZORG ENZ.ENZ…..IN ZIJN VERKIEZINGSPROGRAMMA….????? THINK TWICE BEFORE YOU ANSWER…than you can vote!


  Maak melding

 33. Een advies aan Sylvana : Werk hard en probeer met voorkeurstemmen binnen te komen, want we hebben meer Surinamers in de Kamer nodig om voor de Surinaamse be-
  langen op te komen.
  Jammer, dat Harry van Bommel heeft bedankt, die veel voor de Surinamers betekende. Het is wel een opgave om ong. 20.000 stemmen te vergaren om bij voorkeur gekozen te worden ! Jammer, dat je weg bent bij DENK, daar maakte je betere kansen ! Succes toegewenst.

  Roy Harpal.


  Maak melding

 34. In Suriname willen ze haar ook niet. Zijn we even vergeten dat deze meid met alleen maar witmangs ging en surinaamse mannen te min vond? Zij noemde Suriname toch ook apenland. Ze sprak nooit surinaams en nu opeens spotje in het surinaams. Wel Sylvana Njang Ka! Mijn stem krijg je nooit. Mislukte VJ junkie die geen kaas van politiek heeft gegeten!


  Maak melding

 35. Whahahahahahahaaaaaa! Wij Surinamers zijn eigenlijk wel grappig. Erg gezellig dit. Ik hoop ook echt dat die aap dit leest en uit de politiek stapt. Ze maakt zichzelf alleen maar belachelijk.


  Maak melding

 36. Haar zonde zijn ook vergeven hoor, maar zeker niet vergeten. En ze is gewoon niet geschikt. Met haar enige punt ” afschaffing van zwarte piet”. Daar komt het land echt niet mee vooruit hoor!


  Maak melding

 37. In mijn omgeving ( vooral Hindostanen) hoor ik dat minimaal 75 % op haar zullen stemmen. Als Sylvana met steun van de Surinaamse Nederlanders binnen komt zal de politiek meer rekening houden met de electorale kracht van deze groep. Nu worden vooral Turken en Marokkanen op de lijst gezet. De Surned zijn onderling te verdeeld om een vuist te maken en daarom is de inzet van Sylvana prima


  Maak melding

 38. ik ben geboren in suriname en zal altijd van suriname houden…maar ik ben God dankbaar dat ik in nederland mag wonen. Ik zal ook nooit stemmen op een zg buitenlandse partij.Gewoon nederlandse partij want daar leef en eet ik van..Sylvana moet zich lekker bij bouta gaan aansluiten net zoals DENKzich in turkije moet aansluiten.Misschien kan ze suriname een beetje uit de ellende halen


  Maak melding

 39. Als S Simons gewoon zoals het hoort in Nederland een NEDERLANDSE partij gaat beginnen dan zou ik haar graag mijn stem gunnen. Ook zou Sylvana zich gewoon kunnen aansluiten bij een echte NEDERLANDSE partij om goed carriere te maken…… neem als voorbeeld burgemeester Aboutaleb


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.