Misdaad in Oost Suriname baart minister zorgen

22
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 3 feb – De misdaad in Oost Suriname baart zorgen. Dit zegt minister Jenifer van Dijk-Silos. Ook het binnenland moet meer onder controle komen van het gezag. Het loopt de spuigaten uit. Criminelen scharen zich rondom de goudrijke gebieden. Het maakt deze gebieden onveilig.

Overvallen en beschietingen zijn aan de orde van de dag. Het gezag moet dringend worden hersteld. “Dat zal vooral samen met het leger moeten gebeuren, omdat de situatie toch wel wildwest-achtig is. Je moet echt komen met harde maatregels en zwaardere wapens”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Times of Suriname.

De politie alleen zal het dus niet kunnen. De samenwerking met het leger moet soelaas bieden. Een effectieve aanpak is meer dan nodig om te voorkomen dat alles uit de hand loopt. “Je kunt je niet alleen concentreren op Paramaribo, want terwijl het gras groeit, sterft het paard. In het oosten is de situatie best moeilijk. Het oosten is meer mijn zorgenkind”, aldus Van Dijk-Silos. Ze vindt het hoogtijd om het gezag te herstellen in het hele land.


22 REACTIES

 1. Ok, ze heeft iets geconstateerd. Dan moet ze ook met beleid komen. Bijv. haar collega van Defensie opzoeken en samen een plan bedenken hoe het aan te pakken. Of een particulier beveiligingsbedrijf inhuren dat deels of geheel door de goudzoekers wordt betaald.


  Maak melding

 2. In Canada hebben ze de Royal Canadian Mounted Police, de Mounties naast politiekorpsen in de steden, in Italié L’Arma dei Carabinieri en in Nederland de Marechaussee.

  Misschien zou Suriname ook zo iets moeten oprichten. Een semi-militair politiekorps, speciaal voor het binnenland en de grensbewaking. De leden kunnen gerekruteerd worden uit het leger. Kijk vooral naar de Indianen en de Marrons, die kennen er de weg en de mensen.

  Het leger in Suriname heeft toch niet zo veel zin. Het kost een hoop geld en er is geen partij in Zuid-Amerika waar ze het van zouden kunnen winnen.


  Maak melding

 3. De boodschap is duidelijk, het leger wordt voorbereid om voor “veiligheid” te zorgen in Suriname.
  Niet alleen de criminaliteit maar ook de eventuele “chaos of staatsgevaarlijke activiteiten” zal worden aangepakt.


  Maak melding

 4. Miss Dora Piggy moet niet alléén blijven roepen,
  maar wel laten zien dat zij de baas is van JusPol.
  Desnoods met behulp van het leger, die jongens zitten toch de hele dag met hun staafjes te spelen. Criminelen die betrapt en gepakt worden flink straffen, laten ze op het land werken met een ijzeren bal aan hun enkels.Werken van 00:700 – 17;00 uur inclusief zaterdag- zondag, en op basis van water en brood. Wie de left heeft om te vluchten, gelijk neermaaien .

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Gezag in Paramaribo is ook gewenst want het is tekenend
  Dat anderen de dienst uitmaken.
  Dat de moorden blijven toenemen
  Dat de overvallen en mishandelingen alsook verkrachtingen niet dalen.
  Dat inbraken schering en inslag zijn
  Dat verkrachtingen van zowel kinderen als volwassenen niet meer vreemd in de oren klinkt
  Dat berovingen 24 uur per dag doorgaan

  Ik stop maar want het zou een langere waslijst worden.


  Maak melding

 6. ha ha ha oost suriname, zo gek is dat toch niet, wie wonen er daar
  ze hebben dezelfde slogan als isis,
  een dag niet gemoord is een dag niet geleefd


  Maak melding

 7. Suriname gaat naar de klote. Het wordt erger en erger. Hoe ver moet een mens gaan om zichzelf te beveiligen. Van de roverheid hoef je toch niets te verwachten.


  Maak melding

 8. Het oosten is meer mijn zorgenkind”, aldus Van Dijk-Silos. Ze vindt het hoogtijd om het gezag te herstellen in het hele land.

  Met andere woorden: Het hoogtijd was in de voorgaande jaren niet nodig, en zo werden de Chinese- en Hindostaanse ondernemers vogelvrij verklaard.

  Opheffingsverkoop wegens legale roofoverval was het.

  “De gouden tijdperk van de Surinaamse crime”.

  Zodra dat hoogtijd werkelijkheid is geworden, Lopen de boeven, misdadiger en andere gespuis straks met spandoeken rond met : Wij beroepen ons op de democratie!
  .


  Maak melding

 9. Whahahahahaahaha, de geboorteplaats van de koning der struikrovers, Lonneke. Maar in vergelijking met Paramaribo, waar de baas der misdaad en corrupte roverheid wonen, a moro erg. Open en bloot begaan vele ndper’s per uur een misdaad. Het gehele land is in de macht van deze twee misdadigers en bij verstek veroordeelde drugsbazen. Wo ka, de toekomst ziet er geweldig misdadig uit, met dank a alle oerdomme aanhangers van baas en lon. wo ka. Wahahahaha


  Maak melding

 10. Onderdrukking en moderne slavernij ,gelukkig dat jullie verlost zijn van die Hollanders , en wat hebben jullie er mee bereikt,geen donder alleen maar sorus en pinare ,ik geef je op een briefje ,dit komt de eerste 10 jaar niet meer goed egotrippers, Brunswijk heeft nog helikopters, kan die verhuren aan het leger die hebben toch een luchtmobiele brigade ,
  Kunnen ze gelijk uitproberen waar ze staan


  Maak melding

 11. De minister gaat het probleem nog erger maken dan het is… Militairen , en politieagenten die volgens Brunswijk illegale posten opzetten , en ondernemers afpersen, daar ga je nog meer van daar naar toe sturen… Maar de grens in het westen waar de criminele Brazilianen het land binnenkomen, en naar de goudvelden trekken vanwaar ze dood, en verderf zaaien, daar doe je niks aan… Ook niks aan het feit dat deze criminelen zonder een visum naar Suriname mogen reizen…


  Maak melding

 12. Het volk heeft gekozen om zich te laten leiden door een misdadiger, dan vanzelf neemt misdaad toe.
  Kies een fatsoenlijke leider dan neemt fatsoen toe.


  Maak melding

 13. Is het zo moeilijk voor deze Regering en miss Pigy om de goudzoekers “belasting” te laten betalen zodat ze bijdragen in hun eigen veiligheid zoals de stadsbewoners belasting betalen ??
  Ze kunnen met hun verdiensten ook tezamen “een beveiligingsbedrijf” inhuren ondersteund door Militairen !!
  Laat miss Pigy een keertje 100meter in het bosgebied in Oost-Suriname gaan lopen !!! ,om af te komen van haar “vetzucht” !


  Maak melding

 14. Die daders daar zijn volgens mijn 99,9% zwarte,
  Het was eerder nooit anders.
  Die zwarte criminelen wereldwijd zouden een Beker moeten krijgen om dat zij de winnaars zijn.
  Ze waren honderdden jaren geleden begonnen en ze zijn niet van plan om te stoppen.
  Geen enkele andere zwarten heeft kritiek,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.