donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname stopt import vogels uit Europa en Azië

Suriname stopt import vogels uit Europa en Azië

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 feb – Suriname weert voorlopig alle vogels en vogelproducten uit Europa en Azië. Vanuit het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij zijn extra maatregelen getroffen sinds het uitbreken van de vogelgriep. Een handicap is het gebrek aan mankracht.

Door dit gebrek kan de controle op importen minder zijn. “Daarom hebben we afspraken gemaakt met de politie, douane en havenmeesters en gevraagd om extra alertheid”, zegt Gianna Karg, topfunctionaris op het ministerie, tegenover de Ware Tijd. Het betekent niet dat niet uit een bepaald land mag worden geïmporteerd als de griep maar in een bepaald deel voorkomt.

Er zijn in elk geval maatregelen getroffen om over dracht in Suriname te voorkomen. Tot nog toe zijn geen gevallen van vogelgriep geregistreerd. “We reageren gelijk op meldingen van ziekte in het veld. We zouden meer kunnen doen, maar de middelen zijn er niet”, aldus Karg. Onder andere zou preventief veldonderzoek moeten worden verricht. Vooral gebieden waar veel trekvogels voorkomen zouden gecontroleerd moeten worden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Ik zeg niet dat Suriname vogelprodukten uit Europa en Azië niet moet controleren (deden ze dat voorheen niet?), maar ik vraag me af hoe men trekvogels gaat tegenhouden en wat zal Suriname eraan (kunnen) doen als er vogelgriep ergens geconstateerd wordt?
  Het heeft volgens mij meer zin om bisschop Steve te vragen voor ons te bidden. Hoeveel de gebeden van bisschop Steve helpen, weet onze belangrijkste beleidsmaker uit eigen ervaring.


  Maak melding
 2. Ze hebben niet zo lang geleden een overeenkomst getekend voor dit soort zaken , dus kunnen ze nu ten uitvoer brengen.

  Het is een goede ontwikkeling. Nek! no fout,


  Maak melding
 3. ZWAKKA JE HEBT 100% GELIJK BRADA

  over wat voor vogels gaat het nou eigenlijk.
  een bullshit verhaal en denk eerder aan gebrek aan wetenschapplijke onderzoek/vastelling op diverse ziektes.

  de topfuctionares kraaien maar wat in suriname.


  Maak melding
 4. Suriname stopt import vogels uit Europa en Azië?

  Hoeveel vogels importeren we eigenlijk uit deze gebieden, zou het niet zinvoller zijn om de import van producten gemaakt van kippen-, doksen- en kalkoenenvlees te verbieden?

  Het lijkt me in een land waar corruptie koning of president is, ook niet verstandig om regio’s uit landen waar vogelgriep voorkomt vrijstelling te geven omdat daar zogenaamd geen vogelgriep heerst. Dat staat namelijk gelijk aan de afgekeurde producten uit gebieden waar de ziekte wel voorkomt voorrang te geven, corruptelingen uit binnen- en buitenland zullen maar al te graag samenspannen om besmette (goedkope) producten op de Surinaamse markt te dumpen. Men moet gewoon ALLE vogels en vogelprodukten uit landen met vogelgriep verbieden en geen enkele uitzondering maken voor geen enkel district, provincie of staat van geen enkel land met vogelgriep.


  Maak melding
 5. Wat voor vogels en waarvoor???????????????
  We hebben genoeg vogels.
  Waarvoor moeten de beesten hier komen.
  Europa is koud waarom die arme dieren naar de tropen brengen????????????


  Maak melding
 6. @Wendy skatje,

  Het gaat om kippen en eenden, dode kippen en eenden, voor de consumptie. Omdat ze goedkoper zijn, maar vol zitten met hormonen en andere chemicaliën.

  Jo weet tok, Surinames houden van import.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES