dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: onvoorstelbare chaos op ministeries

Bouterse: onvoorstelbare chaos op ministeries

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 feb – De nieuwe leden van het regeerteam moeten helpen Suriname weer op de been te krijgen. Ook bij het leger en staatsbedrijven worden topfunctionarissen vervangen. Dit zei president Desiré Bouterse bij de beëdiging. “We gaan samen een stuk werk doen. Halverwege is het goed terug te blikken en te kijken of het team moet worden aangepast.”

Er is geleerd van de afgelopen anderhalf jaar. “Ik denk dat we van de gelegenheid gebruik moeten maken om de ministeries te stroomlijnen. Het is er een onvoorstelbare chaos. Het moet worden aangepakt. Al het jong kader (ook ministers, red.) krijgt een stevige begeleiding”, zei Bouterse. Ook binnen het leger en bij publieke bedrijven zullen managers worden vervangen. Bouterse zei niet tevreden te zijn.

Er moet beter worden ingespeeld op problemen. “We hebben besloten het kabinet aan te passen om beter te voldoen aan de eisen van de huidige financieel economische omstandigheden. Het is van heel groot belang dat we al onze mogelijkheden benutten om zo snel als mogelijk uit deze crisis te geraken. We moesten daarom de uitvoerende macht versterken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
 1. Al 37 jaar houd hij ons als gijzelaars.Nu moet het eindelijk ophouden.Het is tijd dat hij eindelijk gaat boeten voor wat hij ons heeft aangedaan.Er is nog hoop om deze crimineel voor het gerecht te slepen.


  Maak melding
 2. Het komt erop neer dat de mini -ster hun werk niet goed doen, vandaar deze actie van de pres.Jammer dat hij zichzelf niet heeft vervangen, dus kort samen gevat hij legt de schuld weer bij iemand anders. A no mi doeing na wan trawan. Het zou beter zijn als de hele Ka- -binet inclusief de pres naar huis ging. Het land

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. Ach mang bouta,hou toch op,niemand geloofd je meer.
  Die gehele chaos is door jou persoonlijk gedaan.waarom komen de ministers die volgens jou die chaos hebben veroorzaakt toch met een vrij salaris eruit.

  Ie go ey biegieng brong i.v.m. 9 februari

  Opo kondre mang oe opo


  Maak melding
 4. The Surinam Reshuffle.
  de Farao shuffled mensen nat zoals zijn troef call kaarten.
  Hij geeft zichzelf elke keer weer een tegen kap.
  Hij is zelf de oorzaak van deze corruptie en chaos.
  Ga met pensioen


  Maak melding
 5. Bouterse gaf zichzelf, als 8 december moordverdachte, amnestie, nu geeft hij zichzelf als visionaire volkspresident een mega brevet van onbekwaamheid. Hoe is het mogelijk dat zo’n groot visionair pas na zes jaar doorheeft dat het een puinhoop en onvoorstelbare chaos is op de meeste ministeries? Al ben je stekeblind en harstikkegek, dan nog valt het je op dat alle ministeries een puinhoop zijn.


  Maak melding
 6. En hoe komt dat denk jullie zou hij als president de kennis hebben om het land te leiden ,nee natuurlijk ,en dit geld ook voor alle mini-sters.
  Hij blijft het wanbeleid ,maar goed praten,we staat erbij en kijken er naar,veel beloven weinig geven doet de gek in vreugden,, gauw het proces,op starten,hij krijgt het echt benouwd


  Maak melding
 7. Dat er nog mensen zijn, die naar dit krankzinnige figuur luisteren met al zijn krankzinnige ingrepen, die de chaos in het land,door deze deze moordenaar heeft veroorzaakt.
  Zijn zieke geest is nu helemaal doorgedraaid, nadat de krijgsraad heeft besloten, om het 8 decemberproces voort te zetten.
  Het beste is, voor de veiligheid van het volk, om deze krankzinnige zo snel als mogelijk, op te sluiten, want deze psychopaat heeft niks meer te verliezen.


  Maak melding
 8. Het reshuffelen zelf is een vorm van corruptie en fraude.
  Andere mensen uit zijn eigen omgeving moeten de kans krijgen om zichzelf te verrijken zonder de deskundigheid in huis te hebben. Ga maar na wat de achtergrond is van al die ministers. Ze mogen bepaalde privileges en vergoedingen (met hun gezin) behouden tot de dood. En dit alles ten koste van het arme volk en de belastingbetaler. Ik hoop dat de verlossing nabij is….. nu is het wachten op 9 februari… Gods molen!!! Ik hoop niet dat Elgin in de loop van deze wordt vermist of in een trens wordt gevonden.


  Maak melding
 9. Binnen het Nationaal Leger zullen er grondige verschuivingen komen. Aldus de President.

  Deze reactie is het antwoord van Bouterse.
  Denk ka tori.


  Maak melding
 10. Bouterse heeft al laten zien dat hij zich niet hoeft te houden aan wetten .. Hij maakt zelf wetten of verandert het in zijn voordeel ..
  Niemand die iets doet of zal doen ..
  Er wordt een coup voorbereid .. Suriname wordt een dictatuur .. Niemand heeft straks iets te zeggen geen burger, geen rechter, geen krijgsraad ..
  Bouterse blijft aan de macht tot zijn dood ..
  Het Surinaamse volk heeft een hele grote fout gemaakt !!


  Maak melding
 11. Deze laaggeschoolde kluns is permanent bezig om de verkeerde mensen op de verkeerde plek te zetten en daardoor structureel bezig is met reshuffelen om vervolgens weer hetzelfde te doen. Deze lulhannes heeft in zijn politieke carriere al honderden mensen gereshuffelt. Duidelijk een bewijs van zijn incompetentie om een land te leiden.


  Maak melding
 12. Als Bouterse nu een Chaos onderkend op zijn ministeries beteken wijzen naar anderen gepaard met dat 3 vingers naar hem zelf wijzen.

  Ofwel de baas is verantwoordelijk voor de chaos. Simpel of niet.


  Maak melding
 13. Wordt Bouta nooit moe van zijn eigen geleuter. De 1 na de andere megalomane uitspraak verdwijnt zo de ether in. Zelfs de halsband parkieten vallen dood van de daken. De man is een regelrechte kankergezwel voor de samenleving. Daar is maar 1 remedie voor namelijk een verrijkt uranium staaf in zijn reet daarna met een paar betonblokken laten zinken in de corantijn. Weggejorist met Bouta !


  Maak melding
 14. Nou Nou forummers!! wilt u nog eens de bovenstaande goed begrijpend lezen a.u.b.!! J.Zwartmans heeft het wel goed!!

  Het is een en al triest dat een dode Ezel nog balkt!! die durft wel!! Hij was toch zelf gekomen om SU boven op te krijgen?? kijk waar we zijn!!

  Goch!! top functionarissen zijn vervangen door wie??? door nog wier topper zijn??

  Het is er een onvoorstelbare chaos. Het moet worden aangepakt. Al het jong kader (ook ministers, red.) krijgt een stevige begeleiding”, zei Bouterse

  Welke opleiding heeft deze ezel?/ balk opleiding??

  Nou ik heb geen woorden meer dan hem aan te raden om zelf moord te plegen voor eigen respect!! Bosje brug!!! Yepi no de moro!! Deze sukkel mag van mij alle ziekte vd wereld krijgen!!

  Jacko mijn excuses!!!!!!!
  dis na bari/nanag hari tori!!!


  Maak melding
 15. Mensen zoals Ray en Jojo die al jaren hier lopen te zeiken maar in Nederland wonen zijn domweg vermoeiend. Doe lekker je ding daar. Wat kan jou het nou schelen. Hou je bezig met de 2e kamerverkiezingen ofzo.


  Maak melding
 16. Ministers reshuffelen!!! Aahhaa…meneer d pres zegt over : waarboel n onvoorspelbare chaos..Als h niet krankzinnig is moet h zelf vertelln onder wiens bewind deze waarboel n onvoorspelbare chaos is ontstaan. Of beter moet h toegeven enkle figuren tegemoet te komn voor zijn aftreden.


  Maak melding
 17. Stel dat de rechter straks beslist dat Bouterse van de poppenkast geshuffeld wordt naar Santo Boma, worden zijn regeringen dan met t.w.k. ongeldig verklaard? In dat geval zou het billijk zijn dat alle door hem aangestelde ministers, adviseurs en andere door hem geregelde profiteurs, alle ontvangen salarissen en dergelijke, waar we alleen maar ellende voor in de plaats kregen, terugstorten in ’s landskas. Suriname is dan meteen uit alle financiële problemen en we kunnen alle leningen direct terugbetalen.


  Maak melding
 18. Volgens mij is het belangrijk doelen te stellen en die naar de mogelijkheden uit te voeren. Daarvoor is er kwaliteit van een zeker kaliber nodig. De juiste man op de juiste plek is nodig. Maar aangezien er geen potentiële kandidaten zijn om op internationaal en nationaal terrein, leiding te geven aan het land. Lijkt mij het zaak om te gaan kijken waar het aan schort bij de algemene inborst van de Surinamers. Die het niet kunnen opbrengen om de rol van voorbeeld figuur te vervullen in dienst van de Surinaamse gemeenschap. Daar moeten we allen eens over gaan nadenken en de wil gaan kweken om eens een dag trots op mekaar te zijn en het land, waar onze voorvaderen ooit zijn samengekomen. Te gaan vertegenwoordigen als een volk. De Surinamer….

  De vraag of dit geshuffel zin heeft..? Ik denk het niet…! Het moraal van de mensen in het land moet veranderen. En President. … U bent het voorbeeld. In deze maakt u een onstabiele indruk en vraagt iedereen zich af of het dit keer wel zal werken. Weet u het zeker dat dit het juiste team is? U twijfelt en lijd gezichtsverlies. Er is een ander beleid nodig… ! De rijkdommen van het land zijn overweldigend en meer dan voldoende aanwezig. De manier waarop er mee word om gesprongen is diep treurig. Verder uitwijden heeft geen zin.

  Deskundigen met hart voor de zaak hebben we nodig op elke positie. Gedreven mensen die willen werken voor een beter morgen. Dat is de motivatie die je moet aanwakkeren in de mensen. Dan is er geen shufflen gedoe meer nodig…

  Amen..


  Maak melding
 19. Die gek in het witte huis moet niet in de gaten krijgen dat hij een Hezbolla facilitator in zijn gevangenis heeft.
  In twee weken van zijn ambt heeft hij de wereld al op zijn gezet.
  Het kan gebeuren de Suri pres.tijdens zijn shuffelen zelf geshuffeld wordt naar Guatanamo.


  Maak melding
 20. @ Paul
  de geachte Ray en Jojo … proberen … nogmaals … proberen … want eenvoudig is het niet … de zieke NDP geesten weer gezond te krijgen … noem je dat gezeik … zijn ze domweg vermoeiend … Nare Domme Paul {NDP}?
  Think about it !!!!!


  Maak melding
 21. Bouterse: ” onvoorstelbare chaos op {de} ministeries ….”

  It’s the first time in 37 years that KILLER BOUTERSE
  is not lying …. how come !!!

  Van het toneel moeten nog verdwijnen: Pene … Dora … Boefie … and foremost … the President …. Killer Bouterse !!!


  Maak melding
 22. Het is er een onvoorstelbare chaos. Het moet worden aangepakt. Al het jong kader (ook ministers, red.) krijgt een stevige begeleiding”, zei Bouterse

  De president doet er wel heel heel lang over om er nu pas achter te komen dat het een chaos is.
  Het duurde dus 6 jaar voor hij dit euvel onderkend. Dat is de reden dat bijvoorbeeld de kostprijsberekening van 1 kilowatt uur zoveel tijd nodig heeft want zelfs de definitie van het doel schijnt de president niet te kunnen formuleren door de chaos tussen de oren.

  Echter:
  Een kudde wordt geleid door de leider en de rest volgt.
  Vertoont de leider chaotisch doen en denken dan reageert de kudde en vertoont hetzelfde gedrag.
  Een leider zonder affectie dan toont de kudde ook geen affectie.

  Hoezo een stevige begeleiding? Als zelfs een RobG dokt om zijn tijd te besteden aan Suriname vraag ik mij af wat het nivo van kennis en ervaring is van de begeleiders.
  Ja één ding weet ik zeker de begeleiders zullen hun zakken blijven vullen


  Maak melding
 23. In de deze precaire situatie waarin we ons nu bevinden kan je als leiding van het land niet maken om onervaren personen voor zwaarwichtige taken te benoemen, die een stevige begeleiding nodig hebben.
  Het is verlies van tijd en geld.
  Maar ja, bij DiDiBrie gaat het slechts om NDPers accomoderen, om eigen belang.


  Maak melding
 24. Dit veroorzaakt chaos:
  President Desi Bouterse zegt dat mensen inconsequent reageren wanneer zaken tijdens het 8 decemberproces niet lopen zoals ze willen.

  Wie was er als de kippen bij om het strafproces te stuiten?
  Eerst door de amnestie wet en daarna door de opdracht aan de PG dat Suriname gevaar loopt en dat het rechtszaak daarom gestaakt moest worden.

  Wat een gezeef steeds als verlengde van “A No Mi Na Deng”


  Maak melding
 25. Ooo… bouta wijst nu naar de ministeries……daar is er chaos……maar hij zwijgt in alle talen over de chaos die hij in heel Suriname heeft veroorzaakt……lafaard!!!


  Maak melding
 26. weder wordt een bliksem afleider gezocht.
  Zodat de echte schuldvraag niet wordt onderkend, noch wordt onderzocht
  De echte problemen worden niet aangepakt.
  Zodra het ernstig wordt vindt men een andere zondebok.
  Heeft men dit nog steeds niet door?!
  De zondebokken in willekeurige volgorde
  1 VS
  2.Nederland
  3. Ministers


  Maak melding
 27. Een mens waar een vloek op heerst kan nooit een land leiden. Een land laten lijden wel. Hoeveel duizenden ministers je ook reshuffeld. Dit is niet de kern van het probleem maar de echte probleem is de president zelf.


  Maak melding
 28. @Ray
  Deze onbeschaamde crimineel.Alle chaos is door hem veroorzaakt.Lock him up!!

  woensdag 1 februari 2017 om 17:41 uur.
  Ray
  Al 37 jaar houd hij ons als gijzelaars.Nu moet het eindelijk ophouden.Het is tijd dat hij eindelijk gaat boeten voor wat hij ons heeft aangedaan.Er is nog hoop om deze crimineel voor het gerecht te slepen.

  woensdag 1 februari 2017 om 17:51 uur.
  Ray
  Wij weten met zijn allen wie de hoofdschuldige is van alle chaos in Suriname.Je hoeft hiervoor geen deskundige te zijn.

  woensdag 1 februari 2017 om 17:55 uur.
  Ray
  Onbeschaamde crimineel.lock him up en het zal beter gaan met Suriname.

  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  4 X BULSHIT !!.Van een gefrustreerde PANNENKOEK !

  Je bent gefrustreerd booi !


  Maak melding
 29. Hij is baas als het hem uitkomt.
  Verantwoordelijkheid nemen nooit van gehoord alleen andermans successen opeisen.

  Het paarse gepeupel en de NDP pajongwaaiers in de assemblee staan erbij en knikken met instemming terwijl Suriname door toedoen van deze nietsnut president de afgrond instort. Redeloos, radeloos en reddeloos


  Maak melding
 30. @ Sabato Franse.

  Wil je a.u.b. mijn ( vriend ) niet beledigen ??
  Hij wordt momenteel behandeld in een psychiatrishe centrum,
  hij is aan de beterende hand, maar de psychiater is gek geworden !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES