vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse rechter wil overleg leerkrachten en regering

Surinaamse rechter wil overleg leerkrachten en regering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jan – De rechter heeft een laatste poging bevolen om de staking van de leerkrachten vreedzaam af te ronden. Het kort geding dat de staat aanspande, is daarom uitgesteld.

Binnen vier en twintig uur moet een oplossing gevonden worden. Dat is wat de comparitie tussen de twee partijen moet opleveren. De staat heeft als werkgever zowel de Bond van Leraren, BvL, als de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname voor het gerecht gesleept. De eis is dat de twee vakbonden een eind maken aan hun reeds ruim een week durende staking. De vakbonden eisen hun gelijk.

De regering heeft beloofd dat er een ‘herwaardering’ komt. Die moet volgens de vakbonden per onmiddellijk resulteren in meer loon. Volgens de regering en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname is afgesproken dat het extra loon pas eind maart wordt uitbetaald. De leerkrachten hadden zich bij het gerechtsgebouw in Paramaribo verzameld om de uitslag van het kortgeding af te wachten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Breaking News,

  Abdoel en Doehki gaan met spoed als stakingsbrekers les geven ook de Opa’s die adviseurs zijn op het Kabinet !!!
  Enkele oud gepensioneerden tandeloze leerkrachten zonder gebitstanden en een gebitsprothese zullen ingezet worden om Nederlands en Engels te geven (uitspraak lessen aan de leerlingen ) !!
  Net als bij staking in de 60-tiger jaren (Ir Devid-kwestie) bij het middelbaar onderwijs, toen Jopie Pengel de bejaarde Dr Einaar had ingezet op Lyceum(Atheneum toen).Wat een lol hadden de studenten met hem.


  Maak melding
 2. Na soso popki patu tori!! wedden dat de boevenbende regering gelijk zal krijgen!!!

  De rechters hebben dan ook de paarse stront gevreten!!!

  @@ Mohamed!! inderdaad!! ze zullen in plaats van prrrrr de pfffff krijgen door de gepensioneerden!! i.pv. groten krijg je kloten te horen!! het zal komen door het gemis van de voortanden!! en wat zeg je van de ver-standen??? tig jaren uit de roulatie!!

  Het volgt!!!!!!


  Maak melding
 3. Was niets anders te verwachten. Chu die het in feite mee eens is met de lerarenstaking,heeft als een wijs mens geen uitspraak gedaan om zodoende die gasten van het kabinet tegen haar te krijgen. Dus dan maar proberen om de twee partijen aan tafel te krijgen om weer in overleg te gaan voor de zoveelste keer. Geen enkele rechter zal hierover een uitspraak durven te doen dat in nadeel zal zijn van de staat,dus zullen ze de partijen naar de overleg tafel verwijzen.


  Maak melding
 4. Bouta vernietig de boel, alle staatsbedrijven zijn bijna failliet
  DSB bank ook failliet bedrijfsluitingen op hoog niveau!
  De leerkrachten hebben gelijk iedereen moet forse opslag krijgen van overheid alles is met 3 maal verhoogd en zoniet dan de koers weer op 1 op 3 brengen!
  En als de regering niet kan dan moet ze per onmiddellijk
  Opstappen!
  Kom op mensen het kan zo niet door gaan in het land!
  Bouta aka alias mafia moordenaar moet naar huis! !!!!


  Maak melding
 5. Wat uit de Bond van Leraren, BvL, als de Alliantie voor Leerkrachten, ALS en hun leider Wilgo Valies blijkt is dat zij geen genoegen nemen met mooie praatjes die geen gaten vullen. Hun Actie Laat Zien dat er met hun niet te spotten valt. Ze Gaan Voor Hun Belangen.

  Ze tonen karakter. Zij Houden Stand, Sterker Door Strijd.

  Samen Sterker!, Oe Bondroe!

  Zij Die Gaan Sterven Groeten U! Ze Durven Hun Nek Uit Te Steken En Aan Te Geven Dat Er Met Hun Rekening Gehouden Moet Worden.

  Hoera, Hoera Hoera!

  Het Surinaamse Volk Zal Triomferen.
  Een Triomfboog Voor Deze Actievoerders.

  De Doos Van Pandora. Hoop!

  Dit Moet Het Teken Zijn Dat Anderen Zich Ook Aansluiten. Hun Strijd Is Ook Jullie Strijd.

  Regeren Is Vooruit Zien.

  Er Is meer Dan 2 Miljard Van enkele Surinamers Die In Suriname Wonen Op Rekeningen Op Van Buitenlandse Banken.

  Pé A Moni Dé?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Jozefzoon is ook een rover hoor!
  Hy heeft gefrommeld met gelden miljoen Europa aan
  Schoolboeken voor de arme leerlingen!
  Men moet al deze gasten bouta ook dumpen in de
  Atlantische oceaan!
  Dan wordt het beter in ons mooi geliefd land!
  Tra fas nog de!


  Maak melding
 7. Jozefzoon is bij de rechtbank in zijn Lexis uitgejoeld, en heeft uit vrees na afloop van de rechtzaak maar gauw de achterdeur genomen, om nogmaals uitgejoeld te worden, te voorkomen.
  Deze gasten uit het kabinet, moeten ze zo snel mogelijk verjagen, voordat ze nog meer schade kunnen aanrichten.


  Maak melding
 8. Kies tussen twee kwaden, kies voor het minst kwaden.
  Weet dat wie met modder gooit, verlies grond.
  Ook houdt men vuile handen van over.
  Lieve mensen, bezint eer gij begint.
  I FU LOBI JU SWEET SRANANG.


  Maak melding
 9. Het is lelijk rustig op de wkt, robg ziet er geen gat meer in ,Mazda staat op de doorsmeer Burg voor een grote beurt.
  Zouden ze het ook niet meer weten,zo complex is het nou ook weer niet voor deze hoog opgeleiden goeroes,alle corrupte partijen opzouten en hellemaal opnieuw beginnen,vraag steun aan het Noordzee volkje ,ze zijn toch al bezig ,,zo moeilijk is het niet


  Maak melding
 10. Een goede zet van de rechter om te pogen partijen nog nader tot elkaar te brengen i.p.v onmiddellijk te vonnissen. Dit komt in de rechtspraak steeds meer door bijv. een mediator in te schakelen. Je kunt alles wel op de spits willen drijven maar dat leidt veelal niet tot een win-win situatie.


  Maak melding
 11. De rechter zegt in feite dat de staat een klein beetje meer moet betalen maar dat de leraren hun eisen moeten matigen ivm de financiele staat van het land en het belang van de schoolkinderen. Als ze er niet uitkomen, zal de rechter het finaciele geschil niet oplossen, maar de leraren bevelen het werk te hervatten en hooguit 1 dag per 2 weken te staken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES