Prijswinnende Surinaamse documentaire online te zien

5

Fred Pansa is een Surinaamse Marron die excursies naar het binnenland van Suriname organiseert voor toeristen. De jonge Nederlandse documentairemakers Marije Huijsman en Sietse van der Molen raakten danig onder de indruk van zijn bevlogenheid dat zij besloten een documentaire over hem te maken getiteld ‘Duizend Procent’. De film gaat over het dubbelleven dat de Marron Fred Pansa leidt door zowel in Paramaribo als in de jungle te leven.

Sinds de Nederlandse première afgelopen juni hebben de makers de derde juryprijs op het documentairefestival CampusDoc in ontvangst mogen nemen, draaide de film voor Surinamers in de Amsterdamse Bijlmer en kregen ze nominaties voor internationale filmfestivals.

De Surinaamse gemeenschap in Nederland heeft de film al in hun harten gesloten, maar het is tot nu toe lastig geweest om hem ook in Suriname onder de aandacht te brengen door de kleine hoeveelheid Surinaamse filmfestivals. Dat probleem is nu opgelost, aangezien de film sinds deze week ook online te bekijken is. Onder andere via de documentairewebsite 2Doc.nl, waar hij al meer dan 12.000 keer bekeken is of gewoon hieronder:


5 REACTIES

 1. Prachtige filmpje. Suriname is en blijft een mooi land en het is fijn dat tegenwoordig ook mogelijkheden zijn om het binnenland te ontdekken. Heel veel succes met jullie organisatie. Ps. waar kan er een reis geboekt worden van jullie en wat bieden jullie aalemaal aan.


  Maak melding

 2. Santee
  Je hebt gelijk Bro.
  Je doet het oerwoud meer kwaad dan goed als je er als toerist erop los leeft. Leven wat het oerwoud je geeft, alles is aanwezig wat je nodig hebt. Water in overvloed, vis en vlees te vinden (maar wel naar behoefte en niet omdat je jagen zoleuk vindt).
  Gedraag je nit als een stadsmens maar een waardige bezoeker van het oerwoud.
  Neem afval mee terug en laat niet achter. Doe geen behoefte in het water maar in ee gegraven kuiltje aan land.
  Heb eerbied voor het oerwoud

  Overal zie je aanwezigheid van stadsmensen die de natuur vernietigen. Blikjes en kapotte flessen, plastic petflessen plastic borden etc en afval zakken.
  Je wordt er gek van en als je iets hiervan zegt dan kun je het krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.